Päivän puutarhat ja lempparikampaus

28.5.2020

 

Pahoittelut taas tuhannesta kuvasta, mutta hei, ei voi mitään!

Kevät on tänä vuonna vähän jäljessä, ja kuolanpionin kukinnasta toukokuussa ei ehkä ole enää toivoa. Myös syreeni ja marjaomena antavat odottaa, mutta onneksi on kaikkea muuta. Ja seuraavan viikon sisällä luonto ja puutarha todennäköisesti räjähtävät loistoonsa!

Tuntuu ihan hassulta, että tuo uusi kukkapenkki tehtiin oikeasti vuosi sitten. Miten ihanaa, että tänä vuonna saa oikeastaan vain kruopsuttaa valmista. Tai saisi, jos olisi sen tyylinen ihminen. Tuntuu, että minä haalin itselleni jatkuvasti vain lisää tekemistä. Mutta toisaalta, jos tuosta tekemisestä nauttii, niin mikäs siinä.

Kasvihuone on täynnä esikasvatettuja daalioita, joten tänään iskin kylmästi kasan mukuloita suoraan maahan. Siitäkin huolimatta, että pidän oikeasti sitä kesäkuun kymmenettä varminpana ajankohtana. Lycka till! Ja vedettiin kyllä juuri harso niiden päälle. Lavakaulukset kaivoin eilen ympäri ja putsasin ruohosipulit ja muut talvehtineet. Oreganoa, timjamia, persiljaa ja laventelia. Tilaa olisi paljon muullekin, mutta kasvarista on tosin tulossa vielä lisää timjamia ja tilliä.

Tämänhetkinen lempparikampaukseni on tuo etuhiusten kiinnittäminen. Puoliponnarille tai sitten kivalla rusetilla. Tilasin tämän ison rusetin Gipsy Parrotilta, koska ajattelin, että se mätsää ihanasti mun punaruskeaan kesämekkoon. Mutta piristää se aika ihanasti myös farkkulookkia.

Mutta nyt on taas multaa hiuksissa ja kynsien alla sen verran, että suihkuun mars! Ihanaa iltaa ja kauniita unia! 💚


6 Responses to “Päivän puutarhat ja lempparikampaus”

 1. Eija says:

  Teihän piha on aivan ihana. Ihan täydellinen mielestäni 😍. Ei liian sliipattu, mutta kauniisti hoidettu. Täällä Pohjois-Savossa Kuopion korkeuksilla on vasta pienet silmut sireeneissä ja mun pionit vasta pilkistävät varovasti maasta. Tosin en olekaan mikään viherpeukalo, vaikka kovasti haluaisin olla. Kiitos ihanista puutarhakuvista,ne innostavat menemään kuopsuttelemaan omaakin pihaa 😊

  • Kiitos, Eija. Ja aina kiva, kuulla, että puutarhajutut otetaan blogissa ilolla vastaan. 💛
   Toivotaan että lämmin viikonloppu jouduttaa puutarhaa ja luontoa sekä siellä, että täällä. ☺️

   • Milla says:

    Hei! Kiitos ihanasta blogistasi! Puutarhakuvat ovat ihan parhaita. Mitä enemmän, sitä parempi 🙂 Tulen blogiisi aina haaveilemaan puutarhasta ja mietin, mitä omaan puutarhaan voisi laittaa. Haaveenani olisi joskus saada oma puutarha. Blogisi lukeminen antaa aina ihanan hengähdys- ja haaveilutauon 🙂 Ihanaa kesän alkua!

    • Oi miten ihana kuulla! ❤️ Mietin jatkuvasti, että miten paljon blogiin ja instagramiin voi puutarhajuttuja laittaa. 🙈 Ja tietysti, että miten moni on kiinnostunut puutarhajutuista.
     Tämä piristi päivääni! Aurinkoisen ihanaa sunnuntaita ja helluntaita sinne! 💛

 2. HeidiS says:

  Mistähän kuvissa ylläsi oleva ihanainan vaal.pun villatakkisi on hankittu, ihanaa kesää puutarhassa, t HeidiS

Kommentoi