syyskuun kolmas, olet jäänyt mieleeni

03.9.2020

Hassu juttu, miten jotkin päivät tai päivämäärät jäävät mieleen. Tai tapahtumat. Mulla ei esimerkiksi ole hajuakaan mitä tein syyskuun kolmantena vuonna 2019, mutta muistan tasan tarkkaan mitä tein syyskuun kolmantena vuonna 2008. Olin nimittäin ostamassa elämäni ensimmäisiä (ja viimeisiä) lastenvaunuja. Toki muistan päivän siitäkin, että on mieheni veljen syntymäpäivä, ja samalla reissulla käytiin juhlakalun kanssa pizzalla. Lasten vauvavuosilta on kuitenkin monta tärkeääkin päivämäärää hämärän peitossa, mutta tämä on jostakin syystä jäänyt mieleen. Syyskuun kolmas.

En tiedä johtuuko muistosta tai ehkä siitä, että ne lastenvaunut oli tarkoitus ostaa syksyllä. “Sitten syksyllä vasta”, vaikka olisin halunnut ostaa ne jo kesällä. Mutta jotenkin mulla alkoi tänään syksy. Aamulla tuuli pyöritti niskaan keltaisia koivunlehtiä ja ilmassa on ihan erilainen koleus. Sade ja harmaus.

Niin, että tervetuloa syksy! Lastenvaunujen sijaan mietin tänään, mistä löydetään kivat, koon 43 talvikengät meidän vauvalle.

 

 

Kuvissa syy meidän likaisiin ikkunoihin.


6 Responses to “syyskuun kolmas, olet jäänyt mieleeni”

 1. neito says:

  Kävin kesällä kenkäostoksilla meidän 1/2009 syntyneen poika”vauvan” kanssa, ja ostimme kengät molemmille. Mulle koon 39 ja vauvalle 42 kengät… Vauvelin silmät alkavat jostain syystä olla melkein samalla korkeudella kuin omani ja kuulemma aikoo mennä pian ohi…

  • On tämä melkoista. Just olivat avuttoman pieniä sylivauvoja ja nyt melkoisia miehenalkuja. Ja jotenkin ajattelin, että kun on itse pitkä, niin ei ne lapset hetkeen ota pituudessa kiinni. 😅

 2. Marine says:

  Minulle 3.9 on merkityksellinen päivä, ensimmäisen koirani syntymäpäivä. Jouduimme viime syksynä tekemään raskaan päätöksen hänen sairastuttuaan ja hyvästelemään hänet. Eilen oli siis ensimmäinen kerta kun ei ostettu herkkuja synttäreiden kunniaksi. Ikävä on ❤. Kaksi koiraa ja vauva pitävät kiireisenä ja rakas koira elää muistoissa.
  Syksy näkyy ja tuntuu myös täällä. Juuri saatiin salaoja remontti valmiiksi. Tarkoitus olisi vielä ennen talvea rapata kivijalka 🙈. Kukkasipuleita istutin ja kovasti haaveilen jo ensi kevään puutarhatöistä.

  • ❤️
   Muistot eivät onneksi lähde minnekään. ❤️

   Puutarha on kyllä loistava tapa nauttia ja ihmetellä elämän uusiutumista. Minullakin on jo ensi kevät mielessä, ja samalla kun teen työtä luopumisen ja loppumisen kanssa, haaveilen uudesta ja uuden kasvun alkamisesta. 🍂🌱

 3. Viivi says:

  Tuo olohuoneesi uusi kattovalaisin on kyllä ihastuttava. Kirkastaa koko tilan.

Kommentoi