marraskuun taklaus

11.11.2020

Kaupallinen yhteistyö Marli & Indieplace


Vaikka vastustuskyky on aiheena melko jokasyksyinen, tänä vuonna se on sattuneesta syystä puhuttanut vieläkin enemmän. Jossain määrin koen tämänkin onneksi onnettomuuden sisällä: Alamme kiinnittämään yhä enemmän huomiota asioihin, joita olemme ehkä pitäneet toisarvoisina tai vähäpätöisinä. Tänään enemmän vastustuskyvystä kaupallisessa yhteistyössä Marlin kanssa.

Kerroinkin tuossa alkusyksystä, miten meillä on tänä vuonna yritetty oikein supermaksimoida vastustuskykyjutut ja välttää ne ihan pienimmätkin flunssat, jotka helposti sotkevat nyt tavallista arkea ja elämää. Jokainen taklattu pöpö ja läpi talven energisenä pysyvä olotila ovat nyt kultaakin kalliimpaa arjen luksusta. Ja vaikka äitinä ehkä eniten korostan lapsille sitä terveellistä ruokavaliota (ja tietty käsienpesua ja turvavälejä), meillä lapset ovat myös sen verran isoja, että aihetta pystytään jo lähestymään hiukan kokonaisvaltaisemminkin. Nimittäin eihän terveys ole vain sitä mitä suuhumme laitamme. Terveys ja sen osaset, kuten vastustuskykykin ovat kokonaisuuksia joihin vaikuttaa oikeastaan lähes jokainen valintamme ja tapamme.

Yksi erittäin tärkeä osa on tietenkin lepo ja uni. Nämä ovat sellainen juttu, joita lasten kanssa käsitellään melko paljonkin. Varsinkin vanhemman kohdalla pitää välillä vääntää rautalangasta, että vähäisen nukkumisen seuraus ei ole ainoastaan vaikea ylös nouseminen seuraavana päivänä, vaan unenpuutteella on yhteys ihan koko hyvinvointiimme ja jaksamiseemme. Myös siis siihen miten kehomme pystyy suojautumaan pöpöiltä ja taudeilta.

Lepo sinänsä ei tarkoita ainoastaan päivätirsoja, vaan enemmänkin palautumista. Pitäisi muistaa paitsi se palauttava liikunta, myös se palauttava tekeminen, joka nollaa stressitason. Vaikka lepo ja rentoutuminen ovatkin käsitteinä tuttuja ja asioina kovin tavallisia, tuntuvat ne silti olevan nykymaailmassa enemmänkin luksusta kuin arkipäivää. Itse nautin hiljaisuudesta ja omasta rauhasta ja koen, että se onkin yksi hyvinvointini peruspilareista. Kun saan rentoutua ja keskittyä omaan olooni, kuulen melkein korvissa kuinka verenpaine ja stressitasot laskevat. Iltahämärässä kun kuljen viluisena saunalle ja istun pimeässä illassa löylyjen välillä, koen kuitenkin melko usein sellaista onnentunnetta, mitä muuten en pysty saavuttamaan. Rauha ja hiljaisuus ovat mulle se vastapaino, jota arjessakin tarvitsen.

Boostaa vastustuskykyä!

Huolehdi levosta ja unesta. Nuku kunnon yöunia, sillä levännyt keho jaksaa kohdata vastustajiaan paremmin. Muista myös rentoutua. Kuuntele musiikkia, lue kirjaa, soita, laula, maalaa, neulo, liiku luonnossa ja tapaa ystäviä. Mielekäs tekeminen ja sosiaalinen elämä luovat hyvää oloa ja kun me voimme hyvin, jaksamme myös pitää itsestämme parempaa huolta.

Syö terveellisesti, monipuolisesti ja tasaisin väliajoin. Mahduta lautaselle kasviksia, nappaa välipalaksi hedelmiä ja marjoja. Vastustuskykyä on varsinkin tähän aikaan vuodesta syytä boostata myös lisävitamiineilla.
Marli Vital -tuoteperheen uusi tulokas on Perinteisten puolukan ja karpalon sekä trendikkään rosmariinin liitto. Makuyhdistelmä on puhdas ja raikas, miltei juhlava. Mehujuomaan on lisätty C&E-vitamiineja, jotka suojaavat soluja hapettumisstressiltä. C-vitamiini vahvistaa vastustuskykyä ja rosmariini sisältää luontaisesti antioksidantteja.
C-vitamiinia kannattaakin muistaa nauttia tasaisin väliajoin, sillä kehomme ei pysty varastoimaan sitä! Yksi lasillinen Marli Vital Puolukka-Karpalo-Rosmariini + E&C-vitamiini  -mehua sisältää 60% päivän C&E-vitamiinien tarpeesta.

Meillä on muuten myös Marli Shotit kovassa käytössä. Se on jotenkin niin ihanaa, kun lapset kaivavat meidän pienet shottilasit ihan oma-aloitteisesti iltapalapöytään ja kaatavat jokaiselle oman tehojuoman. Jos siis happamat maut eivät ihan ensimmäisellä kerralla maistu lapsille, niin meillä ainakin on todistettu, että niihin tottuu todella nopeasti.

Voikaa hyvin ja pysykää terveinä!  ❤️


Kommentoi