Sekaisin puutarhasta

31.5.2021

 

Varsin onnellinen puutarhuri täällä hei!

Olen kaatunut iltaisin sänkyyn väsyneenä ja paikkoja särkien. Kaiken kantamisen, kaivamisen ja raahaamisen jälkeen tuntuu kuin olisin jäänyt jyrän alle. Veto on poissa, mutta mieli sitäkin virkeämpi. Millään ei malttaisi lopettaa ja toisaalta koskaan ei onneksi tule valmistakaan. Väittäisin, että puutarhatyöt ovat resepti hyvään oloon ja menevät kyllä ihan urheilustakin, jos oikein innostuu.

Tein viikonloppuna uuden daaliapenkin, jaoin juurakot ja upotin mullan alle. Kitkin, kuokin, karsin ja istutin. Ja olisin voinut jatkaa vaikka miten pitkään. Harmi, että viikonloput ovat vain niin kovin lyhyitä. Ja minä tarvitsen paljon unta. Mutta on se vain joka kerta yhtä ihanaa kulkea ulkona illalla se viimeinen kierros ja ihailla työnsä jälkeä. Ja toisaalta heti aamulla käydä kurkistamassa, miltä ulkona näyttää. Tämä on se vuodenaika, jonka soisin kestävän miltei ikuisesti. Tavallaan kesä on kuitenkin vasta alussa.

Kuolanpionin nuput pullistelevat jo punaisina ja onpa tuo tehnyt kolme uutta taimeakin, joten kenties siirrän tätä ihanuutta vielä jonnekin muuallekin. Keltaiset kiurunkannukset saavat meillä peittää perennapenkkejä kunnes väsyvät ja antavat tilaa muille kasveille. Ne on oikein hyviä peittämään paljasta maata ja ehkäisevät näin myös rikkaruohojen kasvamista. Kohta niiden lomasta puskee esiin mooseksenpalavapensas, ritarinkannukset ja monet muut ihanuudet. Sävyt muuttuvat ja syvenevät, ja puutarha muuttaa taas ilmettään.

Ja hei, kun illan päätteeksi voi vielä poimia maljakkoon pienen annoksen oman pihan kesää, on yhtälö aika täydellinen. Siitäkin huolimatta, että ne varsinaiset kotityöt jää kyllä sisällä tekemättä.

Ihanaa uutta viikkoa sullekin! 💛

 


4 Responses to “Sekaisin puutarhasta”

 1. Minttu says:

  Ihana tuo köynnösportti ja koko puutarha? Saako kysyä mitä tuossa köynnöksessä kasvaa?

 2. Anna-Maija says:

  Voi, nämä sinun puutarhapostaukset ovat aina niin ihania. Yksi puutarhahullu täälläkin… puutarhassa voisi kyllä kuluttaa aikansa kokonaan tähän aikaan vuodesta, ja murheet ja surut unohtuvat! Ja onnea on iso maalaispiha jota voi laajentaa kun löytää kivoja kasveja lisää. 🙂
  Tuota kiurunkannusten takana olevaa köynnöstä olisin minäkin tiedustellut mutta tuossapa se tulikin jo. Entä mikä on tuo punainen puu?

  • Se on just näin. Tuo tekee kyllä päälle niin hyvää, että väkisinkin laittaa hymyilyttämään. Ja onneksi on tilaa keksiä lisää tekemistä, jos siltä tuntuu 😅

   Laikkuköynnös on kaunis. Varsinkin näin ihan alkukesästä. Ja tuo puu on purppuraomenapuu. Tosi kaunis kun puhkeaa kunnolla kukkaan!

Kommentoi