maanantaihygge

15.11.2021

Olin vähän ajatellut, että viikonloppuna aloitan kaivamaan joulua esiin, mutta niin vain kävi, että joulu on edelleen visusti vintillä. Mutta vielä ehtii hyvässä aikataulussa, nythän eletään vasta marraskuun puoliväliä. Joskin olen päättänyt, että tänä vuonna aion nauttia joulun odotuksesta viime vuodenkin edestä. Viime vuonna joulun odotus jäin vähän vakavampien asioiden jalkoihin ja niin kävi oikeastaan jo edellisvuonna. Viimeiset pari vuotta ovat koetelleet elämää siinä määrin, että tosiaankin kaipaan jo ihan tavallisia juttuja, jouluhömpötystä, kynttilähyggeilyä, pikkujoulufiilistä ja kaikkea muuta vähemmän vakavaa.

Me käytiin äidin kanssa hautausmaakierros jo lauantaina ja vietettiin sen jälkeen mukava päivä naisten kesken meillä. Eilisen isänpäivän ohitin aina niiltä osin kuin se oli mahdollista. Aamulla toki katoin paremman aamupalan lasteni isälle, mutta koska meillä iskä lähti töihin ja poika pelireissuun, ei me Klaaran kanssa kauheasti isänpäivää vietetty. Ööö, kehtaanko edes kertoa, mihin aikaan menin nukkumaan. Kuudelta illalla. Jep, tein tosiaan kaikkeni ohittaakseni isänpäivän. Onneksi miltei kahdentoista tunnin yöunet uuden viikon kynnyksellä ei ole lainkaan pahasta. Ja hyvin levänneenä maanantaiaamu ei tuntunut lainkaan niin pahalta, kuin olisi voinut kuvitella. Ei vaikka pienempi on taas sairaana.

Olen mielessäni koputellut puuta tuon flunssakauden suhteen jo pidemmän aikaa. Meillä on päästy aika vähällä, vaikka se vähäkin on tässä maailman menossa vähän liikaa. Aamulla juuri selasin nykyisiä suosituksia ja siellä luki vain, että huoltaja itse tekee arvion, onko lapsi koulukuntoinen vai ei. Hiljaa mielessäni olin kiitollinen siitä, että meillä lapset on jo tämänkin verran isoja ja ne jatkuvat nuhakuumeet on onneksi jo takanapäin. Mutta tsempit tosiaan kaikille vanhemmille, onhan nämä viimeiset puolitoista vuotta (ja ylikin jo) olleet aikamoista peliä tämänkin suhteen. No, kohta alkaakin jo taas siitepölykausi, joten vuotavia neniä ja karheita kurkkuja on tarjolla. Voi kun tästäkin päästäisiin jo kohta eteenpäin!

Mitä muuten tulee eteenpäin menemiseen olen ajatellut, että minunkin pitäisi kai jossain määrin mennä vähän enemmän eteenpäin. Olen ehkä tyyppinä sitä, joka jää liian herkästi vellomaan kaikkeen ikävään ja surulliseen, enkä oikein osaa päästää irti. Tai on jotenkin tosi vaikeaa antaa itsensä mennä eteenpäin ja jatkaa elämää. Fakta on kuitenkin se, että ikävät ja surulliset asiat eivät katoa, vaikka kuinka lopettaisin niiden pohtimsen ja surussa vellomisen. Eikä ne toisaalta sen paremmiksi jutuiksikaan muutu, vaikka kuinka niitä mielessäni pyörittelisin. Toisin sanoen, kulutan lähinnä vain itseäni, jos en uskalla päästä irti. 🤍

 

Joko te olette innostuneet joulusta? Me ostettiin tänään kaupasta ekat glögit.


3 Responses to “maanantaihygge”

 1. Hurmioitunut says:

  Odotan joulua mukavin mielin, mutta vielä en ole laittanut esimerkiksi kausivaloja ulos. Naapurustossa niitä jo näkyy, mikä luo vähän sosiaalista painetta, mutta toistaiseksi on menty vain kynttilälyhdyllä. Kynttilöitä poltan iltaisin sisälläkin, se auttaa tunnelmoimaan tämän pimeän vuodenajan läpi.
  Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle! 🙂

  • Meillä on ulkona jo yksi valosarja. Lähinnä käytännön syistä. Mutta esimerkiksi tuijan ympärille en ole vielä sytyttänyt. Samoin mennään sisällä kynttilöiden avulla. Jos koko päivälle ei ole mitään menoa ja työtkin saa hoitaa kotona, saatan sytyttää kynttilät jo aamulla.
   Ihanaa joulun odotusta teillekin ❤️

 2. Marine says:

  Täällä yksi joulunodottaja 👋meillä on ulkona valosarjoja jo monessa kohtaa, jättimäiseen ikkunalyhtyyn pitäisi vielä viritellä.
  Ollaan kuunneltu pojan kanssa jo joululauluja, syöty perheen kanssa pipareita ja juotu glögiä. Eilen ilmestyi olohuoneeseen eka iso tonttu, lahjoja olen ostanut jo jemmaan. Lauantaina mennään perheen kanssa joulunavaukseen.
  Kynttilöitä rakastan yli kaiken mutta ne on nyt jääneet kun kotona kaksi alle 2 vuotiasta poikaa. Niitä ehtii poltella sitten tulevaisuudessa, en ole itse lämmennyt led kynttilöille.
  Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle 💞

Kommentoi