{ vuosi, johon mahtui melkeinpä liikaa }

31.12.2012

Useampaankin otteeseen olen pääni sisällä läpikäynyt menneen vuoden tapahtumia, ja joka kerta päädyn vain ja ainoastaan kummastelemaan, miten yhteen vuoteen saikin tupattua niin paljon asioita. Huh!
Vuosi alkoi oman talon myynnillä. Kaupat tehtiin helmikuussa, ja maaliskuun alussa muutin Niilon kanssa vanhempieni luokse, vanhaan huoneeseeni. Aika oli raskasta. Isän ikävää, parisuhteen kriisiä, toivoa, epätoivoa jne. Kuukauden kuluttua, pääsiäisenä, pääsimme vihdoin muuttamaan väliaikaiseen kerrostaloasuntoon. Sillä hetkellä yhteinen asunto tuntui lottovoitolta, ja jonkinlaista hedelmääkin tuo jälleennäkeminen ja yhteen palaaminen myös tuottivat.
Toukokuu on jäänyt mieleeni todella iloisena aikana. Blogi siirtyi tänne Bellaan, sain elämääni uusia tuttavuuksia, joku oli valmis maksamaan palkkaa harrastuksestani jne… Useampi kiva juttu ja reissu helsingissä, kevät, aurinko ja valo. Vaan pikkuhiljaa alkoi myös suunnaton väsymys ottamaan tilaa elämästäni. Vauvauutisia; Niitä jaettiin kesällä 2012. Niin iso juttu, että sen sisäistäminen vei itseltänikin aikaa. Asia, jonka ei koskaan oletettu enää tapahtuvan, tapahtui hetkellä, jona sitä oli vähiten edes ajatellut. Mistä löytyy koti, mihin muutamme ja rakennamme pesäämme. Kysymykset myllersivät päässä, ja kello tikitti korvien välissä.
Loppu kesästä asiat loksahtivat paikalleen. Täydellinen punainen tupa ikään kuin tipahti eteemme, ja seuraava kuukausi meni jännityksessä. En halunnut nuolaista ennen kuin ihan oikeasti oli tipahtanut!
Tuli syksy, tuli talokaupat, tuli lomamatka ja tuli iso masu. Tuli muutto, tuli remontti – ja pää sanoi miltei poks! Yksi elämäni rankimpia syksyjä! Ja sentään aika rankaa on ollut, että ihan maassa en rimaa pitänyt…

Rankan ja raskaan syksyn jälkeen asiat ovat asettuneet pikkuhiljaa. Asiat järjestyvät, niinhän niillä on tapana. Onni asuu uudessa kodissa, elämältä odotetaan nyt paljon. Silti toiveet tulevalle vuodelle ovat yksinkertaisia ja pieniä: Tavallista arkea! Ei suuria mullistuksia, ei isoja muutoksia. Arkea, joka kulkee omalla painollaan, rytmiä, joka helpottaa tavallista elämää.
Niin paljon isoja juttuja, niin paljon kaikkea hyvää. Tästä määrästä olisi riittänyt useammallekin vuodelle, mutta olenhan halunnut kaiken aina heti ja nyt. Taisi olla opetus.
Olen kiitollinen – väsynyt, mutta kiitollinen.

Toivotan teille kaikille oikein ihanaa alkavaa vuotta 2013. Tuokoon se mukanaan niitä odotettuja juttuja, ja muutoksiakin niitä halajaville. Hyvää ja kaunista – niitä kaikille!

Kiitos kuluneesta vuodesta, melkoinen vuosi jo ihan bloginkin kannalta! Mutta kiitos teille, jotka jaksoitte kulkea mukana. Toivottavasti jatketaan samaa matkaa myös ensi vuonna!

Nähdään ensi vuonna!

Kuvat nappasin muuten kätevästi Pinterestistä, johon olen koonnut oman kansion myös blogini kuville.


50 Responses to “{ vuosi, johon mahtui melkeinpä liikaa }”

 1. Ansku says:

  Todella on teidän vuoteen mahtunut paljon! Kauniit kuvat ja ilo teidän elia on ollut seurata!

  Olkoon uusi vuosi täynnä onnea ja iloa, sitä tavallista arkea <3

 2. Teillä on kyllä ollut varsin tapahtumarikas vuosi!
  Iloa ja arkista onnea toivottelen tulevaan uuteen vuoteen! ♥

 3. Elisa says:

  Huh! Paljon on tapahtunut… Ja pääasia on, että nyt kaikki on hyvin ja uudelta vuodelta voi toivoa lisää onnea ja iloa ja ennen kaikkea sen jatkumista. Oikein hyvää uutta vuotta!!

 4. Niina says:

  Rauhallista uutta vuotta! <3

 5. selma says:

  Rankka, mutta aivan ihana vuosi teillä! Onnellista uutta vuotta!

 6. Jonanna says:

  Onnellista uutta vuotta sinulle 🙂

 7. Milla says:

  Huh, melkein hengästyin lukiessa.. Tapahtumarikas vuosi teillä, niin hyvässä kuin pahassakin! Usein monet elämänmuutokset tapahtuvat sykleissä, ei kahta ilman kolmatta..

  Kaikkea hyvää ensi vuoteen! Etenkin sitä tavallista arkea jota toivoit 🙂 Mää taidan toivoa pientä positiivista muutosta!

 8. Sari says:

  Ihan hengästyttää kun lukee teidän vuodesta. Mutta niinpä vaan selvisit siitäkin eli varmasti taas astetta vahvempana eteenpäin.

  Kaunista ja onnellista uutta vuotta sinulle Emilia!

  Ps. Sävyt noissa kuvissa on aivan huikean ihanat!

 9. Elsa says:

  Huisin paljon on tapahtunut Sinulle tänä vuonna.

  Onnea, Iloa & Rakkautta Uuteen Vuoteen 2013!

 10. Saila says:

  On kyllä ollut tapahtumaa toisen perään, isoja juttuja vuotenne pullollaan! Tuokoon uusi vuosi seesteisempiä aikoja, iloja ja onnea <3
  Lämmin rutistus Emilia, ja ihana kiitos joululahjasta !!! <3

 11. Pieni says:

  Kyllä vuoteenne onkin mahtunut paljon asioita, vaikkakin ihania. Rauhallisempaa uutta vuotta!

 12. Elina says:

  Väsynyt, mutta kiitollinen… hienosti sanottu! Samanlaiset tuntemukset täälläpäin. Viimeiset kolme vuotta ovat meidänkin perheessämme tuoneet mukaansa kaksi pientä kullanmurua, muuttoja, jopa uuteen asuinmaahan ja pieniä arjen haasteita. Ennen kaikkea univelkaa. Olen todella onnellinen ja kiitollinen tässä elämäntilanteessani, mutta varmaan väsyneempi kuin koskaan 🙂 Ajattelen että tämä väsymyskin on ohimenevää ja eiköhän joskus olla taas pirteinä ja levänneinä 🙂

  Toivon sulle ja perheellesi tavallista arkea ja asioiden järjestymistä vuodelle 2013! Jaksamista loppuraskauteen! Kiitos suloisesta blogista! Harvoin olen kommentoinut, mutta ihailen tapaasi kirjoittaa ja jakaa pieniä arjen palasia tällä lukijoiden kanssa.

  • Kiitos Elina ja hurjasti jaksamista myös sinne uuden vuoden varalle! Paljon ihanaa, mutta todellakin myös väsyttävää, voi elämään mahtua yhtäaikaa!

   Kiva kuulla, että viihdyt blogissani. Toivotaan asian olevan niin myös vuonna 2013 🙂
   Rauhaisaa ja hyvin sujuvaa arkea sinne, sekä kunnollisia yöunia vuodelle 2013!♥

 13. Huh miten huikea vuosi teillä on takanapäin! Kaikkea on tapahtunut ja vielä hengissä kuitenkin. Mikä ei tapa se vahvistaa ja näin ollen on sinusta tullut aika vahva ihminen:-)

  Ihanaa Uutta Vuotta 2013!

 14. Petriina says:

  Viime vuosi oli tosiaan tapahtumarikas teidän perheessä, paljon isoja muutoksia lyhyessä ajassa. Hyvätkin asiat voivat kasaantuessaan stressata, mutta helpompi niistä on kuitenkin selvitä kuin huonoista.

  Kaikkea hyvää tälle vuodelle ja onnellista loppuodotusta ! <3

 15. Esther says:

  I wish you and your family a happy new Year!
  *★*
  Esther

 16. ink says:

  Ihanaa ja leppoisaa uutta vuotta omassa ihanassa Kodissannne!!!
  Me vielä(kin) etsimme omaa Kotia, täällä mökillä asuen ilman vettä ja vessaa. Jospa asiat nyt tänä vuonna järjestyisivät parhain päin, toivo elää vielä…

  • Voi, toivotaan tosiaan, että tämä vuosi muuttaa rytinällä teidänkin elämäänne! Ehkä sulla on vuodenpäästä samanlainen tapahtumien suma takana, kuin meillä nyt ;D

   Voimia ja tsemppiä! Kaikkea hyvää uuteen vuoteen! ♥

 17. Reetta says:

  Tapahtumarikas vuosi 🙂 On ollut ilo seurata blogiasi.. Hyvää ja onnellista vuotta koko perheelle. Arjen riemua ja hyvää loppuraskautta. Voi hyvin<3

 18. kaijuli says:

  Aikamoinen vuosi takana! Ihanaa uutta vuotta teille! 🙂

 19. Hanna says:

  Oikein hyvää Uutta Vuotta Emilia sinulle ja perheellesi!

 20. Hanna says:

  Huikea vuosi ja varmasti voimia vaatinut. Hyviä vointeja raskauden loppumetreille!

 21. heidi says:

  Huh, teidän vuoteen on mahtunut todellakin paljon!! Hurjasti isoja asioita ja muutoksia. Onnellista uutta vuotta, tuokoon se mukanaan paljon sisältöä hyvän elämän puitteisiin ♥

 22. Heppu says:

  Rankka, ikimuistoinen mutta varmasti kasvattava vuosi takana. Uusi vuosi tuokoon teille tullessaan paljon ihania vauvantuoksuisia hetkiä ja aikaa nauttia omasta tuvasta <3

  Heppu

  Ps. Mistä olet löytänyt ihanan raitamaksimekon joka on rantakuvassa? Nimim. Ensi kesän pallomaha

  • Kiitos, Heppu!
   Ja oikein ihanaa ja vauvantuoksuista uutta vuotta myös sinne! ❤ Ihanaa pallonkasvatteluaikaa!

   Mekko on viimekesän Hilfiger denim -mallistosta, oli oikein toimiva kummun kanssa 🙂

   • Heppu says:

    Kiitos! Löytyihän tuosta mekosta oma postauskin:) näyttää olevan vielä nettikaupassa jäljelläkin, mutta mietin aina vaatteissa joissa on rintojen paikka valmiiksi määritelty (:D) että mahtuukohan ne omat noihin:D! Jään pähkäilemään, kaunis on mekko kyllä..

    • Siis tuossa on oikeesti hyvin tilaa rinnoille, se etuosa on rypytetty, ja tuo niskalenkin etusolmu tavallaan antaa lisätilaa rinnoille. Takana on kiva smokkirypytys, eli mekko pysyy myös paikallaan! En tiedä, osasinko nyt oikein selittää, mutta uskon, että tuohon oikeasti mahtuu isommatkin rinnat 🙂

 23. Paprika says:

  Onnea uuteen vuoteen!
  Olen seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa ja tämä on pikkuhiljaa kavunnut blogilistani ykköseksi: aina löytyy kauniita kuvia ja mielenkiintoista lukemista. Blogi on sekä sisällöltään että ulkoasultaan linjassa keskenään. Tykkään kovasti. Toivottavasti jatkat samalla linjalla jatkossakin!

  Ps. rakastan pukeutumistyyliäsi ja odotan innolla uusia asukuvia. 🙂 Masulla ja ilman. 😉

  • Kiitos, Paprika! Positiivista palautetta on aina ilo saada, ja uuteen vuoteen on mukava startata kun tietää, ett vanhan linjan jatkaminen on ok 🙂

   Kaikkea hyvää sinne uudelle vuodelle ja toivotaan, että jatkossakin viihdyt Uuden Kuun seurassa 🙂

Kommentoi