{ kuinka lisätä kuviin hieman ekstraa }

05.4.2013

Eilisessä postauksessa kyseltiin kovasti kuvien käsittelystä, joten laitan nyt tälläisen vaihe vaiheelta jutun eilisten kuvien synnystä. (Tai no, itse kuvaaminen jätetään nyt tällä kertaa pois, ja keskitytään vain tähän pikkupiiperrykseen.) Itse en kutsuisi tätä kuvien käsittelyksi, vaan enemmän sellaiseksi kuva-askarteluksi. Mutta niin tai näin, laitan nyt ohjeita teillekin. Käytin eilen ohjelmia, jotka ovat kaikille saatavilla, eli tässä ei nyt tarvittu photaria tai oikeastaan mitään muutakaan kallista ohjelmaa.

leikitään

Käytin ilmaista Picasa ohjelmaa, jonka voit ladata PC:lle tai Macille. Lisäksi käytin netistä löytyvää PicMonkey -sivustoa, jossa on paljon ilmaisjuttuja, mutta muutamalla dollarilla saat heti hieman enemmän. Esimerkiksi käyttämäni Tranquil efekti kuuluu maksullisiin, mutta voit toki käyttää monia ilmaisia efekteja yhtälailla, ja tehdä kuvista sinun näköisiäsi.

Kuvan kokoa joudut toki muuttamaan alussa hieman pienemmäksi. Itse otan RAW kuvia (joihin teen ne oikeat käsittelyt), ja tuon ne kamerasta iPhotolle. iPhotolla muokkaan kuvien kokoa myös loppuvaiheessa enemmän blogiystävällisemmäksi.

  Mutta lähdetään liikkeelle!
Alkuperäinen kuva:
iPhotossa tein tarvittavat hieosäädöt, ja piennensin kuvan kokoa ennen sen siirtämistä seuraavaan vaiheeseen eli PicMonkeylle.

alkuperäinen

PicMonkeyssä valitse vasemmasta laidasta tuo labrapullo eli Effects, sieltä Tranquil. Säädin myös hieman Fadea, jotta efekti ei olisi ihan niin hallitseva. Tämän jälkeen valitse vasemmalta tuo atomi/molekyyli(?) kuva, eli valikko Basic Edits, ja sieltä kohta Colors. .

vaiheitapm

Tranquil efekti on hieman liian lämmin, joten viilensin kuvan sävyä pikkuisen:

vaiheet12

Tämän jälkeen otan kuvan Picasaan, ja luon kollaasin tällä yhdellä kuvalla, jotta saan kuvalle reunoja ja elävyyttä. Käytän asetusta kuvakeko, ja valitsen piirrä varjostus

Kuvankaappaus 2013-4-5 kello 8.53.39

Picasalla rajaan valmiista kollaasista hieman ylimääräisiä reunoja pois, ja siirrän lopputuloksen taas PicMonkeylle.
Tässä kohtaa kuva näyttää tältä:1!

Valitse PicMonkeyn Overlays valikko, ja skrollaa alas, kunnes löydät kohdan Paper Scrap. Valitse haluamasi kuva, mulla käytössä klemmarilla varustettu paperinpala, joka juuri tuon klemmarin vuoksi vaati kuvan muokkaamisen ensin kollaasiksi, jossa on tyhjää reunaa ja varjostukset.
Asettelet sitten vain haluamasi overlaysin haluamaasi kohtaan, ja tallennat kuvan!Kuvankaappaus 2013-4-5 kello 8.55.35

Nyt ollaan tekstiä vaille valmiita! Voit toki lisätä tekstin jo PicMonkeyssä, mutta itse lisäsin sen Picasalla, koska olen ladannut koneelle erilaisia fontteja, ja valikoima Picasassani on huomattavasti parempi, kuin PicMonkeyllä. Fontteja voit ladata esim. Dafont sivustolta.

vaihe4!

Valmis kuva! Fonttina Sweetly Broken:

smeikki2

Oliko mitään apua? Toivottavasti edes jotakin vinkkiä saitte!

jälkeenennen

Aurinkoista perjantaita kuitenkin!


24 Responses to “{ kuinka lisätä kuviin hieman ekstraa }”

 1. JuttaEmilia says:

  Kiitos oikein paljon. Itse tuskastelen kuvien kanssa, enkä siis ole niitä missään muokannut. Ehkäpä kannattaisi kokeilla, sillä näillä vinkeillä pitäisi jo päästä aika pitkälle 🙂 Viikonlopun TO-DO -listalle siis!

  • Jos kuvien käsittely ja muokkaaminen on ihan uusi juttu, suosittelen tuota picasaa. Se on ilmainen ja oikein monipuolinen. Macissa iPhoto on myös oikein hyvä perusohjelma!
   Mukavaa viikonloppua kuva-askartelun kanssa! 🙂

 2. Anu says:

  Huh huh, melkoisen monta kohtaa ja paljon hommaa , mutta ihana kun jaksat tehdä, kuvasi ovat hyviä! Musta tuntuu, että meillä aina tökkii joku kohta tuossa PicMonkeyssa, viimeistään tallentaminen :/, toisaalta olenkin käyttänyt vain tuota ilmaista versiota…

  • No joo, moni ihmettelee, että miten niin se blogi vie paljon aikaa. Sen kun kuvaat ja höpiset huttua 🙂 Mutta kyllähän sitä aikaa saisi kulumaan vaikka miten. Tämä nyt ei tosiaankaan ollut mikään pisin tie kuvalle kamerasta blogiin 🙂
   Mulla ei ole ollut ongelmia ton monkeyn kanssa – ei ilmaisen eikä maksullisen kanssa. Joskus tallentaminen ei onnistu, mutta se johtuu lähinnä vain siitä, että nimeen yrittää laittaa merkkejä, joita ohjelma ei tunne. Esim. kautta-viiva ei onnaa!

 3. Niina says:

  Kuva-askartelu on hyvä termi. Itse harrastan sitä joskus, ja se on ihan kivaa.
  Hyvät ohjeet olet tehnyt.
  Mä yleensä pienennän kuvat blogiin sopivaksi Picasalla, siinä saa samalla sen vesileiman kuvan kulmaan. Vesileima valitettavasti puuttuu iPhotosta

  • Joo vesileimaa ei iPhotolla saa tehtyä. Eikä mun mielestä kyllä picasallakaan. Tai siis en ainakaan tiennyt! Siis sillähän saa vain tekstin, ja sitä sitten voi läpikuultavoittaa. Mutta saako sillä oikein vesileimankin? Mä nimittäin käytän yhtä ja samaa, enkä jaksa aina kirjoittaa uutta. No vinkkaa ihmeessä että miten?

   • Niina says:

    Ensin valitsen Picasasta ne kuvat jotka pienennän ja haluan sen vesileiman. Picasan alareunassa on sellainen kansiokuvake – vie. sen kun klikkaa auki aukeaa oma ikkuna – Vie kansioon. Sitten valitaan se kansio, tai tikku. Joka tapauksessa Picasa tekee oman picasa/vie kansion joko suoraan koneelle tai sitten muistitikulle. Sitten annan kohdekansion nimen > seuraavaksi valitsen koon jne.
    Ja sitten on se vesileima. Minulla ainakin se on siinä eikä tarvitse joka kerta kirjoittaa sitä. Tosin sillä tavalla ei kikkailla fonteilla ja muilla kivoilla jutuilla.
    Muut kuvankäsittelyt olen yleensä tehnyt ennen sitä vesileimaa ja koon muuttamista.
    Toivottavasti tästä oli apua. Itse käytän useimmiten juurit tätä konstia, on niitä muitakin, mutta tää on helpoin.

    • Niina says:

     Vielä unohtui mainita, että sama “ikkuna” löytyy myös sieltä ylhäältä picasan valikkoriviltä > Tiedosto > Vie kuva kansioon

 4. Tibs says:

  Kiitos! Tostahan oli huikeasti apua! Olen niin urpo noiden kuvien kanssa. Ne menevät mulla automaattisesti iPhotoon josta siirrän ne kansioihin Finderin alle Pictureseihin… Picasaankin ne kuvat jotenkin aina menevät automaattisesti, mutta että nitä voi vielä sielläkin muokata… PicMonkeylla olen lähinnä askarrellut jotain yksinkertaisia kollaaseja, mutta nyt mulla alkaa ihan uusi vaihe kun annoit noin hyvät ohjeet. Kiitos!

  • Mä en siirrä iPhotolta kuvia minnekään, musta se on kiva kirjasto. Picasaan automaattisesti menevät kuvat ovat iPhoton omaisuutta, eli niitä ei siellä suoranaisesti voi muokata. Itse toimin niin, että käytän koneen työpöytää työpöytänä. Iphotosta haluttu kuva työpöydälle ja sitten sita saa picasallakin muokattua helposti ja nopeasti. Muutenkin työpöydältä on helppo käyttää kulloinkin vuorossa olevaa kuvaa.

   Tsemppiä harjoitteluun! Ja tekemällä vain voi oppiakin! 🙂

 5. Elsa says:

  Kiitti vinkeistä! Näillä saa taas vaihtelua!

 6. Pirjo says:

  Huh huh mikä homma 🙂 Mutta nättejä on sun kuvat! Ite käytän laiskasti potoscapea, ilmainen sekin ja helppo käyttää.

  • Jees, ei ihan muutaman sekunnin homma. Mutta onnistuu kyllä yhdelläkin kädellä vauva kainalossa 😀

   Photoscape ei valitettavasti toimi macilla, mutta hyvä ohjelma kyllä. Nämä eiliset kuvat olikin hyvä esimerkki, kun ohjelmat olivat sellaisia, että sopivat PC:lle ja macille molemmille. Jospa siis olisi vinkkejä useammalle käyttiksestä huolimatta 🙂

 7. Hanna says:

  Kiitos näistä meille hankittiin macin kone hetki sitten ja nyt on taas uutta intoa koittaa kaikkea uutta, kiitos näistä:)

 8. Tanja says:

  Voi kiitos, uusi ja kivan näkönen tuttavuus tuo PicMonkey!

 9. HomeNord says:

  Olit tehnyt hyvin selvät ohjeet. Tosi paljon kiitoksia minunkin puolesta.
  Tässä meneekin tämä viikonloppu kun harjoittelee kuvankäsittelyä:)

 10. Katri says:

  Kiitos tuhannesti Emilia! Mulla on tähän saakka ollut vain Picasa käytössä, PicMonkey uusi tuttavuus. Houkuttais nyt ottaa toi maksullinen versio käyttöön kyllä 🙂 Mun blogi nyt kiinni/pitkällä breikillä, mut silti kuvaaminen ja kuvien käsittely jaksaa kiinnostaa. Aurinkoisia kevätpäiviä sulle!

 11. Anna says:

  Kiitos hyvistä vinkeistä. PicMonkeytä pitääkin alkaa treenaamaan, tuntuu “helpommalta” kuin Photari ja saa sellaisia kuvia mitä itse haluaa. Ja tuo fontti-vinkki oli myös hyvä, kiiiiiiitooooos!

 12. Laura says:

  Hei ihan mahtava juttu, en ollut kuullutkaan tuollaisesta PicMonkeysta ennen! Sehän oli ihan superhelppo käyttää. Kyllä nyt saa blogin kuvat kyytiä 😀 Kiitos vinkistä!

 13. Lennu says:

  Hei ja kiitos kivasta ja kauniista blogista. Ja vau, minkä työn teet ennenkuin julkaiset kuvasi! Olet yksi harvoista suomalaisista bloaagista, jotka näkevät vaivaa että kuvat ovat kauniita ja selkeitä. Tästä on annettava ISO plussa.
  Mukavaa kevättä!

 14. Marjorie says:

  Kiitos vinkistä! Jotain pientä lisää olen kuviin kaipaillutkin, vaikka askarteluissa on kiva säilyttää toki alkuperäisiä sävyjäkin. Kuvasi blogissasi ovat todella ihania katsella!

Kommentoi