{ pitäisi }

09.4.2013

No pitäisi tehdä montaakin lajia, mutta en nyt ala kaikkea listaamaan, ettei ihan liian kuivakaksi mene. Pitäisi -listani kärkeen nousi tänään kuitenkin lasteenhuoneen laitto. Tajusin siinä lattialla leikkivän perspektiivistä, että olen anatanut laiskuuden ja viitsimättömyyden ottaa liikaa valtaa. Pahinta remontissa ei suinkaan ole itse työn määrä ja keskeneräisyys, vaan se, että silmä tottuu! Jotenkin lakkaa näkemästä kaiken keskeneräisyyden ja tuudittautuu ajatukseen “kyllä nää tästä”. Mutta eihän mitään tapahdu itsestään!
Lastenhuoneen laittaminen on vain jäänyt nyt niin pahasti, että asia alkoi lopulta tänään oikein korventaa. Olen keksinyt syitä (ja tekosyitä) saamattomuuteeni pitkän litanian, ja antanut asian vain jäädä roikkumaan. Huoneeseen ei ole vielä tuotu kaikkia sinne kuuluvia kalusteita, huoneessa ei ole sähköjä jne…. Ja sitten ei voi muka miettiä muuta sisustusta, kun ei ole oikeaa kattovalaisinta. Tai yhtään taulua ei voi ripustaa, tai naulakkoa kiinnittää seinään, kun ei ole huonekalut paikallaan. Höpöhöpöhöpö.

IMG_7804!IMG_7795!

Vaikka lastenhuoneiden sisustaminen on kivaa, pidän haastavana huonekalujen sijoittamisen ja tarvittavan leikkitilan jättämisen. Ongelmana nimittäin on helposti se tylsyys, että huonetta kiertää erilaiset kalusteet, ja seinänvierustat tuntuvat ahdetuilta. No, kuten kuvista näkyy, olen aika hyvin pystynyt elämään juuri kuvailemani vaikutelman kanssa! Kenties siis projektiin ryhtymällä pystyn vapauttamaan nurkkia sen verran, että huoneeseen saadaan joskus myös vedettyä ne pahuksen listat ja sähköt!

IMG_7751!

Valoa, harmoniaa, väriä, vapaata lattia-alaa ja säilytystilaa. Säilytystilaa, säilytystilaa ja säilytystilaa! Sitä ei voi lastenhuoneessa olla liikaa! Jossain vaiheessa keräsin inspiraatioita postaukseksikin asti, ja luulenpa, että jonkinlaisena kulmakivenä aion pitää noita aikaisempia suunnitelmiani.

IMG_7782!IMG_7768!

Eli se pulpetti nyt ainakin sieltä varastohallista kotiin, ja sitten miettimään yksityiskohtia! Tähän aiheeseen palataan vielä!

IMG_7769!

Tosin juuri nyt takki on ihan tyhjä. Liian paljon porkkanakeittoa, omenapaistosta ja junaonnettomuuksia…

Hauskaa iltaa!


31 Responses to “{ pitäisi }”

  1. Ihania tavaroita teillä ainakin on lastenhuoneessa, joten tästä huoneesta tulee varmasti hieno. Tuskin maltan odottaa.

  2. Elisa says:

    Ihania noi taulut. 🙂 Tuleeko Niilolle ja Klaaralle molemmille omat huoneet? Innostusta ja jaksamista sisustukseen ja muutenkin… <3

    • Meillä on yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, ja aulatila. Aluksi Klaara saa nukkua meidän makuuhuoneessa, ja lastenhuone on leikkihuone. Kun lapset kasvavat (varmaan siis siinä vaiheessa kun Niilo on kouluiässä), yläkerrasta tulee lasten valtakunta. Molemmille omat huoneet, ja aulatila yhteistä tilaa. Saavat sitten kyllä pitää sen itse siistinäkin 😀

  3. Tuikku says:

    Voi miten tuttu tunne! Me ollaan sentään asuttu kuusi vuotta tässä talossa ja mies haki eilen listan pätkän, joka on puuttunut eteisen kaapin päältä. Minä puolestani maalasin tänään ovea, jota olen suunnitellut aika pitkään…ristiäiset ovat sunnuntaina, eli jotain saadaan aikaankin pitkän tauon jälkeen :).

    • Hih, nää juhlat on kyllä hyviä tuuppijoita. Pitäisi enemmän olla sellaista pakottavaa tsemppiä 🙂

      Ihania ristiäisiä sinne! Kerrohan sitten mikä “Pepin” oikeaksi nimeksi tulee 😀

  4. Heidi says:

    Nuo julisteet on kyllä kivat. Olen pari kertaa hypistellyt, etenkin tuo London on ihana 🙂

  5. Sari says:

    Yhdyn ensimmäiseen kommenttiin eli ainakin kivoja tavaroita tulossa huoneeseen. 🙂 Tutun taulunkin bongasin! 🙂 Tuo Lontoon viiksivallu on meidän pienen miehen suosikki ja se meillä vasta seinällä onkin.. (Piti ostaa viiksipyjamakin kun sattui herra sellaisen kaupassa bongaamaan..:)) Huoneessa on kyllä niin vähän ehjää seinäpintaa, että voi olla ettei muita sinne saada mahtumaankaan.. Vino katto, kaksi ikkunaa ja vaatekaappi, eipä siinä hirveämmin tarvitse miettiä mitä seinille laittaa. Teidän lasten huoneessa sen sijaan taitaa olla seinäpintaa ihan mukavasti vai..?

    • Mä olisin myös ostanut sen puiskun, mutta en löytänyt kokkoa! 🙁
      Joo, seinäpintaa on, ja ongelmana onkin, että huone on niin tuhottoman korkea, että näyttää typerältä, kun matalat kalusteet kiertävät seiniä… Mutta kaipa me jotain keksitään! 🙂

  6. Voi kuinka ihania nuo julistetaulut!!! Lastenhuoneen/leikkihuoneen sisustaminen on yllättävän hankalaa. Juuri istahdin alas olohuoneen sohvalle ja olen siivoillut pois päivän leikkejä meidän leikkihuoneesta. Aivan samaa ajattelin kuin sinä työntäessäni kauhoja ja leikki vihanneksia, kakkuja, hedelmiä yms Brion uuniin, että miten nämä tavarat aina kiertää vain tätä seinää 😉

    Pitäisi saada enemmän säilytystilaa ja kuitenkin avaruutta leikkiä. Sellaista, että tavarat saisi nopeasti jotenkin pois, mutta lapsetkin voisivat saada ne itse taas esille ( ja ehkä jopa takaisinkin, ha haa) Ihanaa iltaa!

    • Meillä onneksi Niilo on hyvä siivoamaan leikkinsä itse. Aika tarkkaan laittaa tavarat omiin koreihinsa, ja ymmärtää, että niin ne löytyvät taas seuraavalla kerralla. Pitääkin olla tarpeeksi monta laatikkoa ja koria, jotta lapsen on helppo saada tavarat ojennukseen. Kiinetitä komeroita on kaksi, ja niissä on sitten tauolla olevat jutut, ja komeroille saa mennä vaan äidin tai isän kanssa. Moni lelu kun on kiinostava taas pienen tauon jälkeen 🙂

  7. Anni says:

    Mitä junaonnettomuuksia teillä on? Ihania tavaroita lastenhuoneessa!

  8. Anu says:

    Voi tiedän niiin tuon listattomuuden ja sähköttömuuden ja tämä viimeisin nauratti eli emme ole ainoita joiden lastenhuoneessa ei ole vielä kuin jatkojohto sähkö. Siis vanhin tyttö sai huoneen ekana “valmiiksi”;) ja on siellä ihan todella mielellään vaikkei kaikki listat ole saatikka sähköä kuin yhteen jalkalamppuun.
    Voimia kaikkeen sinulle ,tiedän tunteen kun juuri kerkeää hetken ajatella että moni asia on onnellisesti hyvin niin aina tapahtuu jotain ,välillä isoa ja välillä pientä hetkellistä murhetta.

    Illan jatkoa sinulle.
    -Anu-

    • Joo, siis meillä koko yläkerran sähköt tulee yhdestä pistorasiasta, ja vessassa on lisäksi valo. Sama suhde koko talossa. Aika rassaavaa jatkojohtoilua 🙂

      Tsemppiä sinnekin Anu! Ja voimia remonttiin!

  9. Katja says:

    Tänään kotiutui tuo Jurliquen paketti. Kiitos vielä sinulle!

  10. Haisuli says:

    Ihanan ihana matto! 🙂 saako udella että mistä olet hankkinut sen?

  11. hanna says:

    Ihanat nuo taulut! 🙂 Mistä tollasia ihanuuksia saa?

  12. Pauliina says:

    Kivalta näyttää ja suunnitelmien teko on aina mukavaa!
    Minullakin odottaa vanha pulpetti pientä kunnostusta ja pääsyä lastenhuoneeseen… Olen ajatellut, että meillä lapset saisivat tässä vaiheessa yhteisen leikkihuoneen ja yhteisen nukkumishuoneen. Myöhemmin kun kasvavat niin saisivat omat huoneet, mahtavatko pojat olla samaa mieltä?!
    Noi julisteet on hauskat, Ikean sivuilta niitä katselin 🙂

  13. Ida-Lotta says:

    Ihania leluja ja tavaroita ainakin lastenhuoneesta löytyy 🙂 Odotan innolla, että pääsen itsekin jossain vaiheessa sisustamaan lastenhuonetta.

  14. Teija says:

    Niinpä just, miten sais lastenhuoneen järkättyä sillai, ettei kalusteet kierrä seiniä? Samaa olen pohtinut, kerrohan kun keksit ratkaisun 🙂

  15. Saga says:

    Ihanan värikästä ja kauniiit taulut.

Kommentoi