{ äitienpäivältä }

13.5.2013

Viimeistään äitienpäivänä pitäisi kai jokaisen itseään, ja lukijoitaan, kunnioittavan bloggarin julkaista suloista tunnelmaa huokuva postaus kera äitiyden ylistyksen ja lapsosten kuvien. Vaan täällä mennään nyt poikkeuksellisella kaavalla, ja tunnelmoidaan eilinen äitienpäivä hiukan myöhässä.
Suoranaiseen laiskuuteenkin itseni on ajanut tukala olo, joka alkoi jo viikko sitten tiistaina. Outo kausi-influenssaksi luulemani tauti taitaa sittenkin olla, kuten te fiksummat heti oivalsitte, jotakin allergiaperäistä. Hengitys pihisee, ääntä ei tule, kurkku on turvoksissa ja ärsyttävä kutittava yskä vaivaa niin, että silmät vuotavat. Sisällä pärjään jotenkuten, mutta lauantaina erehdyin viettämään tunnin verran aikaa ulkona, ja lopputulos oli kamala! Kenties olisi aika siirtyä lääkärin puoleen ja pyytää jotakin, jonka avulla voisin nauttia keväästä ja puutarhatöistä.

äp2!

Kurjasta olosta huolimatta äitienpäiväviikonloppu oli suloinen ja rentoittava. Launataina ihanan ystävän vierailu, ja sunnuntaina äitien ja mummujen juhlimista. Valkovuokkokja omasta pihasta (voi mikä onni!), suloinen itse tehty kortti, ja pienet halaavat kädet. Muistan kun vuosi sitten äitienpäivänä katsoin ravintolan viereisessä pöydässä istuvaa perhettä, jolla oli pieni, parin kuukauden ikäinen, vauva turvakaukalossa. Ajattelin silloin, että olisi onni vielä joskus viettää äitienpäivää noin, mutta en osannut edes aavistaa, miten nopeasti toiveeni toteutuisi. Samaan aikaan onnelline ja kiitollinen – sitä olen.

äp1!

Ihana Suvi, suloisen Lumoan -tuotemerkin takaa, ilahdutti minua tuolla kauniilla nimikorulla, jossa ommien onnenhippujeni nimet ovat hopeaan painettuna. Kiitos, Suvi, kannan sitä ylpeydellä! Tosin meillä mieskin ilmoitti heti olevansa vapaaehtoinen korunkäyttäjä. Hyvä lahjaidea isänpäivän varalle!

äp3!

Josko tästä taas pääsisi bloggailunkin makuun ja pystyisi jättämään köhimiset taka-alalle. Niin monta juttua, joista mun on pitänyt teille kirjoitella. Päässä ihan kuhisee asiaa, joka on pakko purkaa. Siispä uuteen viikkoon ja uudella tarmolla!

Loistavaa maanantai aamua ihan jokaiselle!


12 Responses to “{ äitienpäivältä }”

  1. Päivi Lemström says:

    Suloiset Valkovuokot!! Lääkäriin vaan, sanoo täti täällä ja allergialääkkeet peliin…kyllä tuolla pikku-neidillänne on ihanat hiukset jo tuossa iässä :-))
    Mukavaa alkanutta viikkoa!!
    XX

    • Kiitos, Päivi!
      Apteekin käsikauppalääkkeistä en juurikaan helpotusta saanut, tai pahimman olon ne vei, ja henki taas kulki. Mutta kyllä tosiaan pitää tutkia tämä ongelma, jottei keväät vastaisuudessa menisi aina näin kurjasti pitkän odotuksen jälkeen.

      Aurinkoa!

  2. lindaa says:

    Ihana koru! Ens äitienpäivänä täälläki vietetään Äitienpäivää 😉

  3. Sari says:

    Mulla ei ollut ikinä ollut mitään allergioita ennen viime kevättä. Oli tosi outoa kun iltaisin sänkyyn käydessä alkoi yskittää niin paljon etten pystynyt nukkumaan. Muuten ei sit ollukaan oikeastaan mitään. Mut koska unettomuus on asia jota en kovin pitkään katsele, marssin aika nopeasti lääkärin pakeille. Olin ihan äimänä kun lääkäri totesi mun kärsivän jonkin sortin allergiasta ja määräsi inhalaatiokiekon. Siitä henkoset ennen nukkumaan menoa ja johan vain olo helpotti. Nyt odotan jännityksellä miten käy tänä kesänä.. Mut et ei kannata pitkään pitää noin kurjaa oloa.
    Saat siihen varmasti apua. 🙂

    Ihanat valkovuokot! Nythän mä innostuinkin kyseisistä kukkasista ihan uudella tavalla, sain nimittäin just äitienpäivänä mummolta valkovuokkoja omalle pihallekin istutettavaksi. 🙂

    • Mä just viikonloppuna totesin, että siinä kiteytyy mun asuinpaikkafilosofia, kun oma piha on valkoisenaan valkovuokkoja 😀

      Mulla on samanoloinen yskä. Viime yönä komppasin pitkälle yöhön, kun en halunnut häiritä muiden unia. Yskä kuulostaa kyllä lähinnä sellaiselta tekoyskältä, kun ei ole mitään flunssalimaa, vaan ainoastaan ahtaan tuntuinen ja kutiseva kurkku. 😀 Pitää kyllä jollekin lääkärille varata aika. Jotenkin vaan toi lääkärissäkäyntikin on nykyään tehty niin helkkarin vaikeaksi, kun ei ihan lähellä ole yhtään oikeaa lekuria tai edes vale sellaista….. :/

  4. J says:

    Hyvää äitienpäivää! Oli niin kaunis koru, että piti heti tilata itsellenikin äiti-lahjaksi näin ekan äitienpäivän kunniaksi. Meidän poika on muuten teidän Klaaraa 5 päivää nuorempi 🙂 Kiva seurailla teidän vauva-arkea kun niin samoja aikoja elellään!

    • Tuollainen koru pitäisi oikeastaan olla joka äidillä! Ihana. Ja meillä tosiaan mieskin vihjaili, että kelpaisi myös hänenkin kaulaansa, eli isäinpäivälahja on sitä myöden päätetty 🙂

      Onnea ensimmäisen äitienpäivän johdosta ja kaikkea hyvää vauvavuoteenne! ❤

  5. Ihana koru!
    Minäkin haaveilen valkovuokkomerestä omalle pihalle. Tosin pitää käydä juurivarkaissa jossain – se lienee kyllä kiellettyä…
    Raskausaika (kuten murrosikä) voi hormonimyllerysten myötä tuoda, muuttaa tai viedä allergioita. Itse toivon viimeisen vaihtoehdon toteutuvan 🙂

    • Niin, taitaa tuo olla rauhoitettu kasvi oulun- ja lapinläänin seutuvilla, mutta muualla valkovuokot taitaa olla yhtä yleisiä kuin voikukat, eli tuskin äiti luonto pahastuu, vaikka jokamiehenoikeutta tässä hiukan lisäisikin 🙂
      Mulla ensimmäinen raskaus vei laktoosiongelmat tyystin. Kesäaikaan allergista nuhaa on kyllä ollut nykyisin enemmän, lenkkeily kesällä on tuskallista kun kyyneleet virtaavat hikeä vuolaammin. Mutta katsotaan, miten tässä nyt käy.
      Toivotaan, että sulla on parempi tuuri, ja allergiat saa pyyhkäistyä noinkin miellyttävällä tavalla syrjään 🙂

  6. Anne says:

    Minäkin menin ja tilasin tuollaisen korun meidän 2 kuukautisen pojan nimellä <3 Nyt vaan odotellaan, että kolahtaa postiluukusta 🙂
    Tykkään tosi paljon lukea sun kirjoituksia täällä! Nyt pojan syntymän jälkeen kun omaa aikaa on vähemmän, on luettavaksi jäänyt vain muutama suosikkiblogi, joista yksi sinun 🙂 Olen mm. useita hyviä tuotteitakin löytänyt blogisi kautta! Ja kuvasi ovat aina niin kauniita ja tunnelmallisia. Kiitos siis kun jaat asioita elämästäsi!

    • Oi, vauvantuoksuista arkea sinne! Onnittelut pikkunyytistä! ❤
      Tiedän niin sen tunteen, kun vauva vie ajan, ja se päivän oma hetki on arvokkaampi kuin koskaan. Mutta siinä mylläkässähän blogini aikoinaan sai alkunsa, ja tuntuu niiin ihanalle kuulla, että se tarjoaa nykyisin pienen hengähdyshetken jollekulle muullekin!
      Jaksamista arkeen ja mukavia blogihetkiä. Kiitos kommentistasi. Toivotaan, että koru on pian kaulassasi 🙂

Kommentoi