{ se aika vuodesta }

09.6.2013

Tiedättehän, sisällä käydään vain kääntymässä, nukkumassa ja hoitamassa pakollinen arjen pyöritys. Kesä vetää ihmistä ulos; Veneillään, mökkeillään ja muuten vaan ollaan sosiaalisesti aktiivisempia kuin pimeään vuodenaikaan.
Epämääräisiä vaatekasoja lojuu tuolien selkämyksellä, kuinka ihmeessä kesällä vaihdetaankin vaatteita niin usein. Pedit jäävät petaamatta, kuka niitä kuitenkaan katselisi. Sisälle kulkeutuu paljaiden varpaiden mukana hiekkaa ja ruohonpätkää, eteinen on täynnä jalasta potkaistuja kenkiä ja huonekasvit nääntyvät janoonsa. Sitä se on – tähän aikaan vuodesta.
Sisustuksesta bloggaavat marisevat läpi pimeän syksyn ja talven, kuinka kuvaaminen on mahdotonta, kun valoa ei ole. Ja siten kun sitä olisi, ja koti kylpee raikkaassa auringonvalossa vuorokauden läpeensä, jää sohvatyynyjen asettelu ja huoliteltujen nurkkien kuvaaminen tyystin kesäelon jalkoihin. Fiksuhan antaisi kameran laulaa, räpsisi kuvia joka nurkasta ja kulmasta niin, että materiaalia olisi purkissa koko pimeän kauden varalle. Niinhän sisustuslehtiäkin tehdään; Pystytetään joulu heinäkuussa, ja lavastetaan syksy kesäkuussa. (Karkea veto, eikä suinkaan pidä täysin paikkaansa.)
Mutta tässä kohtaa törmätäänkin juuri siihen bloggaamisen syvimpään ideaan; Reaaliaikaiseen siloteltuun realismiin; Vallitsevat olosuhteet kuvataan ja sanoitetaan reaaliaikaisesti, ja toteutuksessa pyritään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen vallitsevien olosuhteiden puitteissa. Kukaan halua notkua hellepäivänä sisällä kuvaamassa blogimateriaalia lokakuun varalle!

Pieni viive kuitenkin sallittakoon: Kuvat viime tiistailta.

tinek marokkoastiat-maljakkotinekhometinek-pihasyreeni

Aurinkoista sunnuntaita ystävät. Tänään grillataan hampurilaisia, ja notkutaan muuten vain ulkona. Syksyn pimeille on tässä kohtaa turha uhrata sen enempää ajatuksia.


11 Responses to “{ se aika vuodesta }”

 1. Pieni lintu says:

  Siis niin totta, nyt kannattaisi kuvata sisällä – mä olen ehkä 1-2 postausta 20 tehnyt sisätilapostauksia nyt viimeviikkoina. 😀

  Ja meillä on juurikin pedit petaamaatta, näin viikonloppusin käydään vuorotellen päiväunilla. Heh! 😀 Ja just katoin keittiön valkosta mattoa, että onpa taas likanen, koko ajan saa olla imuroimassa – ja syyllinen itse minä kun paljain varpain tuolta ulkoa toin ruohonleikkausmoskaa sisälle, yritin kyllä kastelukannusta kaataa jaloille terassilla vettä että enimmät lähtis. 🙂

  • Pieni lintu says:

   *siis 1-2 postausta 20:sta

   • Juurikin näin. Ei käy syyttäminen lapsia tai eläimiä, sitä ryhtyy aikuinenkin aika huolettomaksi kun kesä saapuu. 🙂
    Mutta tekeehän se välistä hyvää suomalaisen jäyhälle luonteelle, elää kevyemmin ja huolettomammin. Jaksaa sitten taas lopun vuotta pitää itseään himpun veran tiukemmassa otteessa 😀

 2. Ira says:

  Awww, siis nuo edellisen postauksen kuvat! Voi suloisuus!

  Todella huoletonta meininkiä täälläkin. Onneksi välillä sataa, ehtii tehdä sisähommia välillä…

 3. heidi says:

  Niin totta!! :))
  Meillä on kodissa kaikki lipastonpääliset täynnä ihmeellisiä “läjiä” tavaroita, menossa jonnekin…ollaan kuin jatkuvalla ohikulkumatkalla.
  Tänään taas mietin että kirppispöytä PITÄÄ varata, kunnes taas aloin ajatella että mahtaako kukaan niitä kierrellä. Viisainta olisi kuvat kesävaatteet ja myydä vaikka fb:n kautta, mutta kun ei jaksaisi niitä edes kuvata ja taas selostaa….laiskimus asuu nyt täällä 🙂

 4. LPP says:

  Hih, mekin grillattiin eilen 🙂 Oli vaan niin paras sää ja patiokin valmistumassa.. Hmm.. mä taidan siirtyä ulos sisustamaan! meinasin ekaksi laittaa, että ulostamaan, mutta eihän sitä voikaan niin taivuttaa 😀

  Supersuloinen Klaara <3

  • Hassunkurinen suomenkieli 😀

   Kesä on kyllä loisto aikaa! Tulee tehtyä sellaisia ruokiakin, että talvella taas jaksaa sitä perussafkaa puputtaa.
   No johan tuli runo… 🙂

   Mutta siis, ulos sisustamaan! Ehdottomasti! 🙂

 5. Anne-Maria says:

  Ihanaa, ettei vain meillä ole paikat vinksinvonksin. Ei siis enää huonoa omaatuntoa! 🙂

Kommentoi