{ täydellistä perjantai iltaa }

14.6.2013

Vähintään yhden sadejakson saapumisen voi kesälle kuin kesälle ennustaa. Poikkeuksetta taivas repeää joka kesä parhainpaan pioniaikaan. Riippumatta lajikkeesta, kasvuvyöhykkeestä tai kukinta-ajasta, ilmaantuu paikalle vähintään nopea ja raju ukkoskuuro. Totuus, joka todisti olemassaolonsa tänäkin vuonna.
Vaan minäpä en jättänyt kukkiani sateen hakattavaksi, vaan kannoin ne sisään. Melkein kaikki aukeamistaan suunnittelevat yksilöt on pelastettu, ja koti on täpötäynnä suuria pionikimppuja. Jättimäisiä valkoisia pompomeja, ja eri värisiä pioninnuppuja.

pioni

Kukkameri antoi ainakin sen verran energiaa ja voimia, että sain koko talon siivottua, ja selvitin vielä lastenhuonetta koetelleen kaaoksenkin. Juuri nyt, paikkojen ollessa lähes tiptop ja pikkuväen tuhistessa tyytyväisenä pahnoilaan, olo on varsin tyytyväinen ja raukea. Mukava asento sohvannurkkaan, ja lasi punaista lempparia käteen; Perjantai ilta on siinä. Täydellinen sellainen!

pioni-Uusi-Kuu

Ihanaa viikonloppua kaikille!


14 Responses to “{ täydellistä perjantai iltaa }”

 1. Elisa says:

  Voi miten kauniita!!! Pionit on kyllä vaan niin ihania. Ja muutamakin näyttää jo upealta eli en voi kuvitellakaan mitä suuret kimput tekevät kodille. Wau! Nauti myös ihanasta tuoksusta!

 2. Neiti harmoniaa says:

  Miten aina osuukin sade parhaimpana kukinta aikana? Hyvä syy ottaa kaikki sisälle 😉
  Mukavaa perjantai-iltaa

 3. Ansku says:

  Meillä niitä ei vielä voi sisälle kantaa, ovat vielä niin nuppuset!

  Sinun aarteesi ovat kyllä upeita, upeista upein kukka!

 4. MS says:

  Oih, suuret pionikimput kuullostavat päätähuimaavan ihanilta! Mie raaskin napata meille sisään kaksi kukkaa ja tokihan ne piti heti blogiin kuvata 😉

 5. Maireanna says:

  Pionit ovat suuremmoisen ihania, vaikka olisi yksi oksa, siitä saa jo näyttävän. Mutta.. useammasta saa jo kuninkaallisen kimpun!
  Sinulla on ollut todellakin täydellinen perjantai ilta. Jo pelkkä ajatuskin tekee nautinnollisen olon 🙂

 6. Pioni says:

  Sade onkin mainio syy tuoda pionit sisälle, muuten kun minä en tahdo raaskia niitä leikata.

  • Minä raaskin 🙂 Meillä on paljon pionia paikoissa, joissa niitä ei muuten tule ihailtua, joten maljakkoon laittaminen on oikein järkevääkin. Tuleepahan nautittua kaikilla aisteilla 🙂

 7. Helsi says:

  Ihanat pionit! Jospa toimisit viinivinkkarina; mitkä ovat lemppari punainen ja valkoinen, mitä suosittelisit kun oma käyntini neljäkirjaimisessa päättyy yleensä pettymykseen väärästä valinnasta…

  • Hih, vai viinivinkkarina 🙂 No, nää on niin makuasioita, että eihän niitä ihan tysin voi toiselle luetella, jos ei tunne toisen makua.
   Mutta, oma punkkusuosikkini on ehdottomasti tämä Torres Celeste.
   Valkkareita en juo, mutta kesällä maistuu myös tummanpunaiset kuohuvat, niistä en ole vielä suosikkia löytänyt, mutta alkon henkilökunta kyllä avittaa valinnassa, jos tuoteryhmä on muuten tuntematon. Rakastan myös sangriaa, ja ostan sitäkin ihan valmiina, vaikka itsekin voisi tietty tehdä. Sangria kuuluu ehdottomasti mun elämään, ja jos siinä ei olis alkoholia, lipittäisin sitä varmaan enemmän kuin zero colaa 🙂 Ihanaa! Mun lempparimerkkiä (hyvä ja halpa) ei valitettavasti taida vaan saada suomesta.

Kommentoi