{ syyskattaus kuistilla }

02.10.2013

Syksyn kunniaksi Arabia järjestää jälleen Suomen kaunein kattaus -kilpailun. Kuten olette varmasti jo huomannut, Indiedays on tänäkin vuonna yhteistyössä Arabian kanssa, ja tarkoituksena on innostaa myös teidät blogiemme lukijat mukaan tähän hauskaan kauttauskilpailuun. Kattauskisa on avoin kaikille, ja mukaan pääsee kokoamalla oman suosikkikattauksensa, ja lataamalla sen kuvan kilpailusivustolle. Vapaavalintainen 6 hengen Arabia-astiasto on kisan palkintona, joten jo siinäkin mielessä kannattaa osallistua! Lisää tietoa kilpailusta ja sen säännöistä löydät kampanjasivulta.

Itse loihdin oman suosikkikattaukseni kuistille. Meillä, kuten varmasti monissa muissakin talouksissa, astiat ovat lähinnä olleet valkoisia tai luonnonvaaleita. Vanhaa Arabiaa on kertynyt kaappeihin hurjia määriä, ja näihin aarteisiin sisältyy myös paljon sinivalkoisia astioita. On Siniraitaa ja Fasaania, sekä tietysti kokoelmani erilaisia sinisävyisiä Arabian kannuja.

Arabia Suomen kaunein kattaus -kilpailu

arabia kaunein kattaus 4

Tällä kertaa halusin kuitenkin haastaa itseni. Halusin yhdistää vanhojen Arabian tarjoiluastioiden, ja uudempien selkeälinjaisempien kippojen ja kuppien maailman. Kuten sisustamisessa, myös kattamisessa on mielestäni tärkeää löytää punainen lanka, johon voi sitoa rakkaimpia astioitaan niin perintökalleuksista kuin uudemmista hankinnoistakin. Halusin ottaa mukaan myös värin oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Yritin myös tehdä jotakin, mikä ei ole sidottu liiaksi vuodenaikaan tai varsinaiseen juhlateemaan. Jotain, minkä fiilistä on helppo vaihtaa pienillä yksityiskohdilla ja somisteilla, kuten esimerkiksi palalla luontoa. Viileän vaaleiden sävyjen sijaan nostin pöydälle lämpimän punaista väriä. Punaisesta langasta siis todellakin tuli punainen!

arabia kaunein kattaus 6

arabia kaunein kattaus 3

Suomen kaunein kattaus - uusi kuu

arabia kaunein kattaus 9

arabia kaunein kattaus 8

Blogiyhteistyön vuoksi olen etuoikeutetussa asemassa, sillä sain lainata kattaukseeni astioita Arabian myymälästä. Halusinkin käyttää tilaisuuden hyväkseni, ja kokosin astiaston jollaista en ehkä ensimmäisenä olisi uskaltanut hankkia. Myönnän, että kuvioidut Runo -lautaset olivat itselleni villi veto, mutta nyt, sovitettuani niitä kotiime, olen täysin myyty. Tiedän siis tarkalleen, mitä ottaisin, jos voittaisin astiaston kuudelle hengelle!
Kauttauksessani olen käyttänyt Arabian Runo -sarjan Syyshehku -lautasta, sekä pienempää Talvitähti -lautasta.  Arabian Koko -sarjan pikkuinen XS-kokoinen esspresso-kuppi  toimii ruokakattauksessa puolukkahillon kotina. Pienellä espressolusikalla voi kukin maustaa ateriaansa haluamaansa tapaan. Koko -sarjan M-kokoinen vati (joka arkena on käytössä lähinnä pastalautasena tai lounassalaatin alla) palvelee tarjouluastiana itseään huomattavasti vanhempien serkkujensa kanssa. Lisää tietoa astioista löydät esimerkiksi Iittala Groupin verkkokaupasta.
Tavanomaisten kukkien sijaan halusin nostaa palan luontoa pöydälle tällä kertaa puun muodossa. Kattausalustat onkin sahattu oman pihan koivusta. Runo -astioiden pelkistetty ja selkeä kuviointi istuu yhteen karhean pellavan ja rouhean koivun kanssa.

Arabia - suomen kaunein kattaus

Mitä yleensä tulee astioiden yhdistelemiseen, noudatan itse tiettyjä perusohjeita; Yhdistävänä tekijänä voi olla niin muoto kuin värikin. Tässä tapauksessa tuo tekijä on valkoinen pohjaväri. Yhtä hyvin myös muotokieleltään toisiinsa sopivat astiat näyttävät hyvältä värikkäämpinäkin yhdistelminä. Esimerkikis perusvärit punainen, sininen ja valkoinen toimivat aina yhdessä. Samoin pastellisävyjen yhdisteleminen menee harvoin pieleen. Hauskinta on tietysti se, jos samaan pöytään löytää tiensä niin omat uudemmat suosikit, kuin mummon perintöastiat!
Myönnän olevani itse melko kaavoihin kangistunut kattaja, mutta kerrotaan, että vanha koirakin voi oppia uusia temppuja!

arabia kaunein kattaus 13

arabia kaunein kattaus 11

arabia kaunein kattaus 1

Toivottavasti sain myös teidät innostumaan Arabian järjestämästä Suomen kaunein kattaus -kilpailusta. Tässä ei nyt ollut tarkoitus kerätä ääniä itselleen, vaan juurikin patistaa teidät kaikki mukaan kisaan.  Haastankin jokaisen patsi kokoamaan Suomen kauneimman kattauksen, myös kokeilemaan erilaisten astioiden villiä sekoittelua ja värien hehkua!

 

 Äidille suuri kiitos kaalikääryleistä! Hyviä olivat – ja kaikki meni!

 


18 Responses to “{ syyskattaus kuistilla }”

  1. Kyllä on kaunis kattaus. Ihastelin sitä myös tuolta Arabian sivuilta jo. :)Tuosta punaisesta väristä tulee mieleen rapujuhlat 🙂

    Oman kattauskuvani latasin kuvakalleriaan myös. Voit käydä kurkkaamassa kuvani täältä:

    http://checklistbyblond.blogspot.fi/search/label/kattaus

    • Ihmeellisesti punainen sopii kyllä ympäri vuoden erilaisiin kekkereihin. Oikein kun miettii, niin ei se ole yhtään sinistä huonompi turvaväri. 🙂

      Oih, tuo sun astiasto saa muistoja mieleen! Olen melko varma, että vanhemmillani on samaa sarjaa jossain kaapinperukoilla! 🙂

  2. Pieni lintu says:

    Vau, enpä itsekään valitsisi ehkä tuon värisiä mutta näyttää upealta kokonaisuudelta!

  3. Anniina says:

    Hei,
    Tästä ja itseasiassa jo siitä kirja-arvonnasta tuli mieleen että on jo pidempään pitänyt toivoa sulta postausta aiheesta teidän perheen “perinteet”..
    Eli olisi tosi mielenkiintoista lukea mitä perinteitä teillä vietetään ja mitä niihin perinteisiin kuuluu.. Kuuluuko erityisiä syömisiä, sisusteita, musiikkia, tekemistä..
    Ja kuvat tietysti olisi myös ihania..
    Itselleni perinteet on tärkeitä ja tykätään luoda omia meidän perheen perinteitä.. On grillikauden avajaiset ja päättäjäiset, Viattomien lasten päivänä toivotetaan hyvää lasten päivää ja herkutellaan lasten kunniaksi.. Tämä syntyi kun tyttö kysyi isänpäivän alla että onko olemassa lastenpäivää? No nyt on 🙂
    En tarkoita että elämän pitäisi olla yhtä hulabaloota,meillä eletään ja nautitaan ihan normi arjesta mutta tykätään tehdä välillä arjestakin vähän irrottelevaa.. Yleensä tarkoittaa että mietitään yhdessä teemaan sopivaa ruokaa jota sitten tehdään ja nautitaan yhdessä..

    Omasta kattauksestani sen verran että oma suosikkini arabialta on ollut jo vuosia 24h jättikahvikupit.. Niistä tee ja kuuma kaakao maistuu vaan niin parhaalta, koska ne on niin muhkut:) ylipäätään rakastan kattamista.. Viikonloppuisin katan aamupalankin kauniisti esille.. Eli meillä vapaa päivät erottaa arjesta aamukattaus 😉 😀

    • Meillä on noita yhteisiä ruokailuja harvoin, mutta silloin kun niitä on, pidän myös kattamista tärkeänä, se on osa ateriaa.
      Perinteiden suhteenmeillä vielä haetaan sitä “omaa linjaa”. Tuntuu, että turhan usein juhlapyhät menee hiukan muiden suunnitelmia ja kutsuja mukaillen, mutta olemme kyllä puhuneet asiasta, ja koemme, että niiden omienkin perinteiden luominen alkaisi olla jo ajankohtaista. 🙂

  4. Kaati says:

    Suloinen kattaus, oikein karpalon punainen. Sopii kirpeään syyspäivään! Nämä kattauspostaukset blogeissa ovat ihania, ehkä innostun itsekin osallistumaan… Normaalisti kun ei tule tehtyä niin hienoa kattausta, kuin näissä kilpailukuvissa näkee, vaikka arjessakin tykkään, että edes pari kertaa viikossa on katettu tavallista nätimmin. Täytyykin käydä täältä tsekkailemassa muiden kattauksia, toivottavasti moni linkkaa omansa!

    • Mä selailin myös noita kuvia, ja sain aika montakin hyvää ideaa. Pitäisi useammin leikkiä myös tällä saralla, kuitenkin aika pienellä saa kattaukseenkin uutta ilmettä! 🙂

  5. Outi says:

    Kaunis kokonaisuus. Ja noi kattausalustat on täydelliset!

  6. Niina says:

    Kaunis kattaus.
    Minä olen keräillyt Arabian Runoa. Syyshehku on mun suosikkini niistä, pidän siitä myös kausituotteesta oliko sen nimi talvimarja tai jotain sellaista.

    • Joo, just ystävän kanssa puhuttiin, että se talvimarja on ihana! Mulle myös jotenkin sopii nämä syksyn/talven kuviot ja sävyt. Niissä värit ovat harmonisia ja helposti yhdistettävissä!

  7. Outi-Maria says:

    Ihana kauttaus, vähän jopa jouluinen 🙂 Omaankin blogiin on jo eksynyt hieman joulua. Lokakuun alussa, niin tiedän olevani hätäinen.

  8. Ihanat kattausalustat, kruunaa koko kattauksen! Tykkään tosi paljon tästä sarjasta ja saan nauttia siitä usein, sillä hyvällä ystävälläni on miltei koko sarja :D:D Tervetuloa kurkkaamaan blogiini

  9. Aivan ihana kattaus!! 🙂 Ja nuo koivukiekot ovat upeat!! 🙂

Kommentoi