{ joulua jo? }

07.10.2013

Uusi viikko ja uutta puhtia.
Pahoittelen totaalista radiohiljaisuutta, joskus vain ei pysty, ei ehdi tai ei jaksa. Viime viikko oli jotakuinkin täynnä kaikkea tuota. Jos jokainen äiti törmää joskus riittämättömyyden tunteeseen, ja ylimääräisen käsiparin tarpeeseen, viime viikolle sattui ainakin omalla kohdallani noita päiviä ihan liikaa.
Mutta, negistelystä suitsait sukkelaan positiivisten seikkojen pariin, nimittäin viikonlopun pikkujouluihin! Kyllä vain, nyt on pikkujouluttelut aloitettu, ja ensimmäiset glögit ryystelty pipareita unohtamatta! Ja ai että kun teki hyvää ja tuli todellakin tarpeeseen!

Olin itse asiassa koko pikkujouluista niin innoissani, että tein perjantaina kunnollisen joulusiivouksen tunnelman takaamiseksi. Ne edelleen pesemättömät ikkunat, ja muutenkin sellainen epämääräinen sotkuisuus, alkoivat jo käydä hermoille siinä määrin, että asioihin oli vain pakko tarttua. Myönnän, että nämä vallalla olevat remonttiolosuhteet syövät pikkuisen energiaani, vaikkakin olen jo vuosien varrella kasvanut pois tarpeestani kammata mattojen vipsuja. Silti, nyt kun ikkunat loistavat puhtauttaan, ja koko talo on muutenkin puunattu (siinä määrin kun se vain on täällä mahdollista), kulkee ajatuskin paljon selkeämmin. Ihan pakko oli myös vähän joulustella, ja nostaa nuo Tinen tähtikoristeet esille – vaikka niiden jouluisuudesta kai voi olla montaa mieltä.

Muistatte varmaan, kun tämän syksyn must have -postauksessa kirjoitin Annon Pandora-villamatoista. Tarkoitukseni oli ajella perjantaina ostamaan matot ikään kuin siivouspäivän palkkioksi, mutta aika ei riittänyt millään. Tänään aamulla laitoin kuitenkin kaksi mattoa tilaukseen, sillä nyt alkaa olla jo sen verran viileät ilmat, että lattiat kaipaavat lisäeristystäkin. Nyt sitten odottelen malttamattomana uusia mattoja!
Vinkiksi teillekin, että nuo Pandora-matot on lokakuun ajan 20 pinnan alennuksella (taisi olla joku plussakortti-tarjous). Luulin ensin, että alennus on vain myymälöissä, mutta toimi se näköjään myös Kodin ykkösen verkkokaupassa.

joulua jo - 3

joulua jo

Palataan pian! Promise!


12 Responses to “{ joulua jo? }”

  1. Wilhelmiina says:

    Ihana joulu, saa tulla jo ja tunnelmaakin pitää luoda jo vähän kerrallaan:)

    • Itse en vielä niinkään joulustelulle ihan lämpene, pikkujoulut tietysti olivat eri asia, kun olivat lähinnä vain syy juhlaan, ja sitä todella tarvitsin! 🙂

      Mutta syksyn tunnelma, kynttilät ja tuli kaminassa, niistä tykkään. Enemmän pitäisi vain olla aikaa nautiskeluun! 🙂

  2. Lumo says:

    Viime viikolla huomasin Lidliin ilmestyneen kasoittain suklaarasioita, ensimmäisiä jolun merkkejä. Lauantaina oltiin Ikeassa sänkykaupoilla ja siellä olikin ennen kassoja ihan täydelliset jouluosastot, jotka kyllä ohitin sujuvasti. Annan nyt syksyn kulua ensin ennen joulutunnelmaan siirtymistä (sanoo ihminen, joka elää töissä jo ensi syksyä ja talvea…)

    • Joo, loksahti itseltänikin suu kyllä auki kun näin ne lidlin suklaat. Ihan näin ajoissa ei mun mielestä tarvisi olla! 🙂

      Pikkujoulut on hyvä syy juhlia, niitä voi mun mielestä pitää kesälläkin, jos muuta veruketta ei satu keksimään! ;D

  3. Täti Ruskea says:

    Meillä on menossa melkoinen synttäriputki (kolme neljästä lapsesta syntyneet kuukauden sisällä syksyllä + minä itse sekä muutama kummilapsi) ja ajattelin, että vielä kun saan yhdet synttärit järjestettyä ja juhlittua, niin pääsen vähän miettimään joulujuttujakin. Pienoisen varaslähdön otin kuitenkin lähinnä suunnittelupuolella viikonloppuna ja raapustin “joulukirjaani” ylös hieman ajatuksia lasten, kummilasten ja vähän muidenkin joululahjaideoista ennen kuin ne katoavat päästäni 😉 Huomasin samalla, että etenkin kahdelle nuoremmalle lapselle on jo lähes kaikki joululahjat valmiina jemmakaapissani. Isommille pojille onkin sitten jo haasteellisempaa miettiä sopivia, kivoja ja yllätyksellisiä lahjoja.

    Oikeastaan mun piti kommentoida tuota kuvailemaasi tunnetta siitä, kun on saanut kodin siivottua. Toivoin jo syntymäpäivälahjaksi miesväeltäni siistiä taloa, mutta ei toteutunut. No, syynä taitaa olla se, että heidän siisti ei ole mun siisti 🙁 No, joka tapauksessa yhä tavoittelen tuota “täydellistä” siisteyttä ja tunnelmasta nautiskelua ilman silityspinoja ym. Ehkä sitten edes jouluksi tai sitten vain suljen kodinhoitohuoneen oven ja unohdan ne vaiheessa olevat pinot 😀 Mukavaa, että pääsit jo fiilistelemään joulua!

    • Voi, kadehdittavaa valmistautumista! Pystyisinpä samaan!

      Miehelle juuri selitin, että toi siisteys on mulle niin iso juttu. Mun stressitas laskee ja mieli kohenee, kun koti on kunnossa. Ja samoin meillä, mun siisti ei ole sama, kuin muiden näkemys. En tiedä saadaanko enää tänä vuonna paikkoja näin siistiksi, toivottavasti, sillä esikoisen synttärit on joulukuussa!

  4. Sari says:

    Me löydettiin Nooan kanssa autosta Frank Sinatran joululevy ja hihitettiin sitten keskenämme autossa raikaaville jingle bellseille. 🙂 Minäkin ihmettelin jo Ikean jouluosastoa perjantaina -en osannut ostaa vielä mitään. Paitsi anopille jouluvalosarjan. 🙂

    • Me kuunneltiin levyn verran Michael Bubleta, mutta ei se jotenkin tuntunut “oikeelta”. 🙂

      Valosarjoja mä en lue niin jouluisiksi, näin syksyllä kaikki lisätunnelma valoilla on tervetullutta. Mutta ei kyllä ihan joulujutut vielä uppoa, ehkä ensi kuussa sitten! 🙂

  5. Juliette says:

    Mulla tommonen harmaa Pandora-matto ja ollu lämmin ja super laadukas! Ei irtoo karvaa 🙂

  6. Kaati says:

    Minä yritän hillitä itseäni, että en vielä ajattelisi joulua.. Olin jo aikeissa alkaa selailla vanhoja joululehtiä, mutta työnsin takaisin kaappiin. Ajattelin, että ei tulisi sitten ähkyä. 🙂

    Kauniita mattoja, minäkin haaveilen olohuoneeseen uudesta matosta. Meillä takka pölläyttää jokaisella puunlisäyskerralla pienen kerroksen jotain tummaa pölyä (varmaan siis tuhkaa), joten valkoiset sohvat tai vaalea matto eivät oikein tule kuuloon. 🙁 Valkoisella tasolla ja tauluhyllyillä takkakauden varjopuolen huomaa joka päivä – jatkuvasti pitäisi pyyhkeillä.

    • Juu, ei missään nimess joulua vielä liikaa! Siihen ei saa ähkyyntyä! 🙂

      Meillä on jo vuosia pärjätty valkoisten sohvien kanssa, ja pöllähtäähän meilläkin kaminasta hiukan pölyä, kun luukkua avaa. Mutta kai se on sen verran pieni määrä, että en ole vielä kokenut ongelmaksi. 🙂

Kommentoi