{ kenen kädet sinä vapauttaisit? }

16.10.2013

Tällä kertaa tahdomme Klaaran kanssa kysyä teiltä!
Olohuone keittiössä -postauksessa  nimittäin vilahtikin jo Klaaran sitteri. Kyseessä on BabyBjörnin Balance Soft -malli, jonka saimme blogin kautta. Mietin hetken aikaa lähteäkö tähän yhteistyöhön, sillä en koe blogiani varsinaisesti lapsi-/mammablogiksi, mutta koska (varsinkin raskausaikana) jaoitte kanssani ihania vauvajuttuja, ajattelin, että kenties sitteri istuu sittenkin blogini linjaan!

Tiedän nimittäin kertomanne perusteella, että siellä lukijoiden joukossa on paitsi pienten vauvojen äitejä, myös onnellisia tuoreita mummoja, tätejä, kummitätejä ja monia muita, joiden lähipiiriä on siunattu viimeaikoina pienillä uusilla tuttavuuksilla. Olen myös saanut syksyn aikana “seurata” joidenkin vakkarivierailijoiden odotuksen täyteistä elämää.

Itselleni hyvä ja turvallinen sitteri merkitsee todellakin paljon, se on melkein kuin auttava käsipari. Pienelle vauvalle se on nukkumispaikka, helposti huoneesta huoneeseen siirrettävä, ja arjen mukana kulkeva. Vaikka Klaara edelleenkin nukkuu pieniä tirsojaan sitterissä, on istuimella itselleni myös toinen tärkeä merkitys. Se nimittäin vapauttaa käteni hetkeksi! Tiedän lapseni olevan turvallisessa paikassa kun avaan uuninluukun tai kuljetan kuumaa kattilaa keittiössä. Toisaalta, varmasti myös blogin kirjoittaminen olisi hurjasti vaikeampaa, mikäli en joskus saisi pientä kaveriani myös viihtymään hetken paikallaan!

babybjörn balance soft

Mutta kenen kädet sinä vapauttaisit?
Kenties omasi tai ehkä hyvän ystävän, jonka silmäkulmasta huomaat vauva-arjen tuottamia uupumisen merkkejä? Ehkä sukuun on syntymässä uusia tulokkaita ja mietit sopivaa lahjaa? Oli miten oli, kerro se minulle! Valitsen kertomuksienne joukosta yhden, jonka Berner Oy palkitsee BabyBjörn Balance Soft -sitterillä. Palkinnon arvo on n. 175 euroa, ja voittaja saa itse valita sitterin sävyn kolmesta eri vaihtoehdosta (ruoste/oranssi, khaki/beige, musta/tummanharmaa).

Jätäthän kertomuksesi viimeistään tiistaina 22.10. 2013!

babybjörn

Ja koska mä olen itse hiukan herkkis, varaan kasan nenäliinoja, jotta pystyn lukemaan kertomuksenne! 🙂


105 Responses to “{ kenen kädet sinä vapauttaisit? }”

 1. Mape says:

  Pikkusiskoni saa esikoisensa tammikuussa ja enemmän kuin mielelläni voittaisin hänelle tuon sitterin <3 Omien lasten sitterin on jo ajat sitten laitettu eteenpäin ja taisi ne olleet jo vähän aikaakin nähneet.. olisin mielelläni enemmän siskoni apuna ja tukena, mutta asumme ulkomailla, joten auttavan käsiparin sijaan olisi kiva antaa sitteri helpottamaan vauva-arkea.

 2. aidillelapsi says:

  Minä vapauttaisin puolisoni kädet, ainakin hetkeksi.
  Tämä olisi varmasti oiva tapa auttaa toista päivän askareissa, meillä kun ei sitteriä ole laisinkaan vielä käytössä. Päiväs aikaan kun olet yksin lapsen kanssa kotona tai kahden, tekemistä riittää kuin pienessä kylässä.. jos vain saisikin edes toisen laskettua hetkeksi käsistään, jotta voisi vaikka laittaa ruokaa tai tiskata vst. Tämä siis tulisi enemmän kuin tarpeeseen, MUKANA 🙂

 3. Maria says:

  Vapauttaisin omat käteni. Meillä on toinen lapsi tuloillaan ja sitteri puuttuu. Ensimmäiselle saimme lainaksi kavereiltamme sitterin, mutta tällä kertaa olemme ilman. Pidän sitteriä must hankintana, koska pienenä siinä oli hyvä nukuttaa tirsoille ja se on suuri apu kotitöissä, varsinkin kun täytyy antaa syliä myös uhmaavalle 2 -vuotiaalle.

 4. Tanja says:

  Voi kun olisin niin mielelläni kirjoitellut superhyvät perustelut ihan itseäni varten, mutta meidän jouluvauvan odotus päättyi ikävästi jo elokuun lopulla. Mutta ystäväni jouluvauvaa edelleen ilolla odotamme ja sitterille olisi taatusti käyttöä, kun perheessä on jo ennestään kohta 3-vuotias reipas tyttönen. Itse en ainakaan uskaltanut jättää toista lasta hetkeksikään lattialle, isosiskojen leikit ne kun tahtoo olla välillä niin vauhdikkaita!:) Ja ehkä sitteri vielä joskus kiertäisi meillekin lainaan sitten…

 5. lili says:

  Täällä odotellaan aivan innosta piukeana poikaystävän veljen perheeseen pian syntyvää esikoista! Mulla ei ole lähisuvussa ollut pitkään aikaan pieniä, joten on ihana päästä seuraamaan vauva-arkea. Tämä olisi siis loistava lahja heidän perheelleen!:)

 6. Sohvi says:

  Ensimmäisen lapsen kanssa kavereilta lainaan saatu BabyBjörn-sitteri oli kyllä todellinen arjen pelastus saman merkin kantorepun kanssa, enkä olisi kyllä mitenkään pärjännyt ilman sitä! Prinsessamme kun ei viihtynyt lattialla makuuuasennossa ollenkaan, vaan oli varsinainen sylivauva ja vähintäänkin halusi aina seurata lähietäisyydellä, pystymmässä asennossa sitterissä äidin puuhia pienestä pitäen. Myös pikkuisen vatsavaivoihin sitteri auttoi selkeästi, koska siinä tulosta vaippaan tuli useasti. Myöhemmin ensimmäiset soseet syötiin juurikin sitterissä ja saipa äitikin sen avulla oman ruokansa nopeasti syötyä ilman pikkuisen sydäntäriipivää itkua. Nyt kun odotan toista, olisi kyseinen sitteri siis enemmän kuin tervetullut talouteemme!

 7. Meeri says:

  Minun ja mieheni! Pienen kuusiviikkoisen vauvani mielellään laskisin tällaiseen sitteriin hetkeksi. Isommat (2,5 ja 4v.) lapset saivat kirpparilta ostetun sitterin hajalle ja uusi olisi toiveissa! Tämä merkki on saanut paljon kehuja ja olisi varmasti sen arvoinen. 🙂

 8. Jenni says:

  Perheeseemme odotetaan kolmatta lasta, haikarapaketin arvioitu saapumisaika on toukokuussa. Mielelläni vapauttaisin käteni välillä ja laskisin vauvan mukavaan sitteriin. Ehkäpä vauva olisi myös turvassa isoveljien raisuilta leikeiltä istuimessaan. Aikaisempia käyttökokemuksia sittereistä ei ole, mutta kun monet niitä ja nimen omaan baby björniä ovat kehuneet ilolla sellaista testaisin.

 9. Saund says:

  Vapauttaisin omat käteni, silloin kun vain suinkin niin malttaisin tehdä, jos vain saisimme lahjamme ensi keväänä elävänä kotiin asti. Isosisaruksen kun menetimme kohtuun 🙁

 10. Aada says:

  Meidän talvivauvan laskettu syntymäpäivä on tammikuussa. Olemme juuri saaneet remontin valmiiksi kauniista 1920-vuonna valmistuneesta talostamme. Budjetti on hieman jo ylitetty, joten kaikki vauvantarvikkeet on tervetulleita! En malta odottaa, että näen lapseni sitterissä isolla ikkunalaudalla ihailemassa talvimaisemaa samalla kun teen ihania pakkaskeliin sopivia ruokia. Vatsa alkaa hiljalleen näkyä, joten vauvantarvikkeiden hankkiminen alkaa olla aiheellista. Sitteri olisi siis oikein iloinen yllätys tähän perheeseen <3

 11. Maria K says:

  Jos jollekin, niin äidilleni eli seitsemän lapsen mummulle, soisin sitteriapua.

  Isovanhemmillahan harvoin on teknisiä apuvälineitä käytössä, vaikka niistä olisi kovasti hyötyä: lapsenlapsia tulee monesti useampia yhtä aikaa kylään, ja ainakin meillä serkuksia on syntynyt tasaiseen tahtiin. Pieniä kyläilijöitä on liki joka päivä, koska asutaan onnekkasti saman tien varrella.

  Koska meitä lapsia on kuusi, voi arvata, ettei sitteri ole kauaa nurkassa pölyttymässä.

  Jos sitten jossain vaiheessa eletään vauvatonta vaihetta, niin sitterissä istunee sitten nukkevauva, jota innokas pieni hoivaaja syöttää.

 12. Miia says:

  Odotamme ensimmäistä lastamme, jonka pitäisi syntyä huhtikuussa. Näin ensikertalaisena olen hieman hämmentyneenä lueskellut, mitä kaikkea vauvaa varten pitäisikään hankkia. Sitteri olisi takuuvarmasti korvaamaton apu, varsinkin kun olemme vielä lisäksi miettineet vanhan talon ostamista ja remontointia. Ehkä pikkuinen viihtyisi sitterissä niin hyvin, että äitikin pääsisi välillä vähän remppaamaan..? :)Toisaalta vaikka talokauppoja ei (vielä) tehtäisikään, sitterille olisi varmasti paljon käyttöä!

 13. Marttta says:

  Vapauttaisin ystäväni kädet. Kuvittele, 51-vuotias nainen, kasvattanut tyttäret joista toinen asuu jo omillaan ja toinenkin levittämässä siipiään. Ylpeys, helpotus, uusi aika alkaa, elämä itseään varten aivan nurkan takana. Vähän hormonaalisia juttuja viidenkympin ikäisenä, niihinkin saa lääkäriltä helpotusta. Mutta mitä jos hormoonilaastarireseptin sijaan lääkäri onnitteleekin raskaudesta, huimat 23 raskausviikkoa takana, vaihdevuodet, vauva, menikö lääkäri sekaisin sanoissa… Harva viiskymppinen painonnousua ja rintojen turvotusta, poisjääneitä kuukautisiaan lähtee raskaudella selittämään. Tuon ikäisenä Googlen hakusana on todennäköisemmin “kahdenkeskinen loma”, tai “vuorotteluvapaa” kuin “paras vaippamerkki” tai “manducan kauden värit”. Niin, siinähän se just onkin, manducat ja tickettoheavenit on hepreaa naiselle joka on vauvansa saanut pari vuosikymmentä sitten kun henkkamaukkaakaan ei vielä ollut. Ja tässä kohtaa ei voi sanoa että kysy samassa tilanteessa olevilta, koska niitä ei ole!!! Tämä sitteri olisi mieletön, juuri oikea aika 6 viikkoiselle superyllättäjä vauvalle ja hänen äidilleen, hieman nykyajan helpotusta koliikkivauvan arkeen! Tällöin voisi niillä vapailla käsillä vaikka googlettaa niitä talvihaalareiden kauden värejä 🙂

 14. Martsi says:

  Vapauttaisin omat kädet ensi vuonna, kun pieni syntyy. Edellisestä kerrasta muistan, että alkuaikoina kaikesta ihanuudesta huolimatta sitä oli koko ajan tunne, että on ihan kiinni toisessa. Silloin etsinkin kuuumeisesti jonkinlaista kantovälinettä. Kenties ylpeä sisar keinuttaisi kevyesti uuden tulokkaan unille. Tai niin hentoisesti, kun helposti rymyävä räkää kaivamaan oppinut taapero-pullero-poikanen sen tekisi 🙂

 15. Piia says:

  Minä tahtoisin tällaisen ihanan sitterin auttamaan pikkusiskoani lisäkäsinä. Hänellä on kuusi pientä lasta,nuorin kuukauden ikäinen. Hän on haaveillut tästä pitkään ja on vaan paljon muutakin ostettavaa.

 16. Laura says:

  Vapauttaisin omani ja mieheni kädet:) Meille odotetaan syntyväksi ensi keväänä kolmatta pienokaista<3 Sitteri tulee olemaan tuolloin aivan ehdoton! Vauvan syntymän jälkeen kun kotona hoidetaan kaikki perheemme muksut: vauva, 2v. ja 4v. villiviikarit:) Sitterin tuomat "lisäkädet" tulevat enemmän kuin tarpeeseen, apua ja hoivaa tarvitsevia rakkaita kun on sitten niin monta<3 Kaikki isovanhemmat ja sukulaiset asuvat aivan toisella puolella Suomea, joten sylittelijöitä ei ole liiaksi, laadukas sitteri olisikin oikein hyvä parkki vauvalle kun apua kipeästi kaipaa! Ja juurikin tuo BabyBjörnin sitteri on SE sitteri josta olen aina haaveillut…

 17. Sasha says:

  Saamme kohta kolmannen lapsen ja kuluva vuosi on ollut elämämme raskain. Anoppi sairastui alkuvuodesta vakavasti, aivokasvaimeen ja huhtikuussa lähipiirissä tapahtui muutakin ikävää mullistusta, kun suvussa tuli vakavia riitoja ja välejä meni poikki. Kesällä perustimme firman, joka vielä hakee jalansijaa ja taloudellinen tilanne ei ole kovin vakaa. Olisi ihanaa saada hyvä sitteri helpottamaan arkeamme, joka on melko haastavaa ollut tänä vuonna.

  -Sasha

 18. Vera says:

  Vapauttaisin ehdottomasti rakkaan siskoni kädet. Sitteriin pääsisi näin ollen köllöttämään ihana 2vkoa vanha kummipoikani.

 19. Minsti says:

  Kritiikkimaire ei haluaisi millään vedota bloggaajan myötätuntokeskukseen, vaikka kovasti mieli tekisikin. Meillä sitteri lienee kohta tarpeeton, kun vauvaa on pian puoli vuotta saanut kantaa käsivarrella. Kantoliina on liian monimutkainen ja hidas, joten laiskuuttani kuljetan lasta sylissä. Vasempaan käsivarteen on ilmestynyt kantolihakset, kuten rakentajilla ikään. Päänsärkykohtausta yöllä podettuani ja oksenneuttuani mietin, että ehkä se kantoliina olisi sittenkin ihan jees. Tai ehjä sitteri, varsinkin tuo kyseinen. 🙂

 20. Marissa says:

  Omani vapauttaisin. Kunnollisen sitterin tarve on todellinen. Meillä on viiden lapsen jäljiltä mutkille vääntynyt sitteri, jonka säädöt eivät enää pysy kohdillaan. Toiseksi nuorin valtaa sen itselleen usein ja kolmanneksi nuorin täyttää sitterin nukeillaan vapaissa väleissä, joten vastasyntynyt jää vuoroa vaille 🙂 Jos sitterin saisin, se olisi vain ja ainoastaan vauvalle nimetty. Vanha sitteri siirtyisi virallisesti ja luvallisesti muiden lasten käyttöön. Vauva, toiseksi nuorin, kolmanneksi nuorin ja erityisesti äiti olisivat kaikki kiitollisia ja onnellisia 🙂

 21. Sanka says:

  Valintani olisi ehdottomasti isosiskoni, joka saa toisen lapsensa heti alkuvuodesta. Heidän esikoinen täyttää vasta ensi viikolla vuoden, joten elämää riittää toisen lapsen synnyttyä.

  Itse asun nyt ulkomailla, joten en voi olla itse apuna, lisäkäsinä.

 22. tiinu says:

  Toivottavasti arpaonni suosii ystävääni, joka piii-itkän odotuksen jälkeen saa ensi kuussa esikoisensa!

 23. Maria says:

  Ihanalle ystävälleni, joka odottaa toista lasta syntyväksi ihan pian. Poikasella on ollut hirmu kiire maailmaan ja ystäväni vuodelevossa tätä odotellut. Jos pojalla on syntymänsä jälkeen yhtä suuri hoppu päällä, niin sitteri olisi ystävälleni suuren suuri helpotus arkeen. Etenkin, kun kotoa löytyy siskokin ennestään.

  T: Vilkkaan 5kk vauvelin äiti, jolle itselleen Babybjörnin sitteri on ollut arjen pelastus.

 24. Idaleena says:

  Hyvä ystäni saa neljänne lapsensa lähiviikkoina, ennestään hänellä on 4v, kohta 3v ja 1v lapset -käsiä saisi siis olla mielellään huomattavasti enemmän kuin nämä vakio kaksi 😀 Hän on monesti ihaillut meidän BB sitteriä mutta nuukana naisena ei ole moiseen raaskinut sijoittaa, olisi huippu ihanaa jos saisin ilahduttaa ja helpottaa hänen elämäänsä musta/tummanharmaallla BB sitterillä, joka muuten on aivan huippu kapine!

  -idaleena

 25. Tiina says:

  Minä haluaisin vapauttaa omat ja mieheni kädet. Meillä on neljä pientä lasta ja jokaisen ollessa pieni, on sitterin ostoa harkittu. Aiemmin se jäi kaiketi tilanpuutteen vuoksi hommaamatta, nyt uusimman pienokaisen kohdalla olen ajatellut, että varmasti sen ostan, mutta ostamatta se on jäänyt! Nyt olisi tilaa enemmän kuin ennen ja juuri neljä kuukautta täyttänyt pienoinen viihtyisi varmasti sitterissä paremmin kuin turvakaukalossa, mutta aika tuntuu talon rakentamisen, puutarhanlaiton ja ihan vain perusarjen pyörityksen merkeissä hujahtavan, eikä edes sitä sitteriä saada näköjään hankittua. Olisipa kiva, jos onnetar suosisi! Sekä minusta, miehestä että perheen pienimmästä. 🙂

 26. moonangel says:

  Avomieheni sisko sai muutama kuukausi sitten toisen lapsensa, jolle pääsimme kummiksi. Haluaisin vapauttaa hänen kätensä tälläisen avulla (voisi olla hyvä joululahja). Heidän ensimmäinen lapsensa on jo pari vuotias joten vilskettä ja hommaa riittää. Lisäksi sitterin voisi kierrättää myös meille vuoden tai parin kuluttua 😉

 27. nina says:

  Vapauttaisin omat käteni jotta saisin tulevaisuudessa antaa enemmän huomiota vanhemmille lapsilleni. Minulla on tänään laskettu aika ja kovasti odotan neljännen lapseni syntymää, innoissani ja hieman peloissani sillä olen heidän kanssaan yksin ja kädet eivät tahdo riittää nytkään kaikkeen haluamaani lasteni osalta ja tuleva vauva tulee aikaani vaatimaan vielä lisää.

 28. Pirjo says:

  Jos voittaisin sitterin, lahjoittaisen sen paikallisen neuvolan tai sosiaalitoimiston välityksellä sitä juuri nyt tarvitsevaan perheeseen.-p-

 29. Sini says:

  Vapauttaisin parhaan ystavani kadet. Han saa toisen lapsensa naina paivina ja hanella on myos erittain vilkas esikoinen “apuna” pyorimassa 🙂

 30. Tytti says:

  Minä vapauttaisin(tai ainakin yrittäisin vapauttaa) pikkuserkkuni ja hänen vaimonsa kädet. Suku sai kerralla kaksi uutta silmäterää kun pienet kaksoset syntyivät kolme viikkoa sitten. Heillä on vain yksi sitteri ja tiedän että toisellekkin olisi kovasti käyttöä. Vilinää ja vilskettä on riittänyt näiden hurmaavien vauvojen kotiuduttua. <3 🙂

 31. Elina says:

  Kaipaisin ehdottomasti omien käsieni vapautusta. Tyttäreni (kohta 4kk) on varsinainen äidin muru ja haluaisi olla sylissä koko ajan. Mielelläni tietysti vauvaani halittelen, mutta välillä olisi myös mukava saada jotain kotitöitäkin tehtyä tai syötyä oma ruoka lämpimänä.

 32. Tuuliviiri says:

  Vapauttaisin omat käteni ja myös puolisoni kädet. Joululahjaa meille odotellaan syntyväksi ja koska jo kaksi innokasta isoveljeä odottelee myös, olisi ihanaa kun olisi paikka, johon pienen laskea hetkeksi. Isoveljet tarvitsevat kuitenkin myös äidin huomiota, joten olisi kiva kun olis paikka johon pienen turvallisesti laskea välillä. Meillä oli keskimmäisen pojan kanssa lainassa juurikin tuo sitteri ja sehän oli ihan vertaansa vailla. Pikkuinen nukkui siinä välillä päikkäreitä ja se pieni keinunta auttoi unen tulossa. Meille on myös syntymässä myöhemmin ystäville paljon vauvoja, joten ehkä aktiivisimman käyttökauden jälkeen vapauttaisin myös ystävien käsiä tällä sitterillä.

 33. Elisa says:

  Minä haluaisin vapauttaa serkkuni vaimon kädet. Heille syntyy toinen lapsi joulukuussa, pieni tyttö, josta tulee minulle kummityttö. Ihanaa!! Toinen vilpertti täyttää samoihin aikoihin kaksi, joten extra käsipari tulisi varmasti tarpeen. 🙂

 34. Iina says:

  Erittäin hyvä ystäväni saa piiitkän ja hartaan odotuksen jälkeen esikoisensa alkuvuodesta. Toisen ystäväni sitteri on kiertänyt kunnialla ystäväporukassamme aina tarvitsevalle. Nyt se alkaa olla tiensä päässä, vaikka vielä olisi yksi tarvitseva tulossa. Uusi sitteri ilahduttaisi siis ystävääni

 35. Veerushka says:

  Minä vapauttaisin veljeni ja hänen tyttöystävänsä kädet. He odottavat esikoistaan, enkä millään malttaisi odottaa tädiksi tulemista! Tulevalla äidillä on reuma, ja uskoisin sitterin olevan tärkeä apuväline arjessa.

 36. Paula says:

  Voi olisi kyllä ihana saada noin hieno sitteri ihan omalle vauvalle, joka syntyy toivottavasti ennen joulua. Tänne suurperheen ja remontin keskelle se tulisi enemmän kuin tarpeeseen (vaikka äidin syli onkin paras paikka) Meilläkin on vanha 100-vuotias talo remonttikohteena, viisi vuotta asuttu ja remontoitu, taitaa mennä toinen mokoma ennen kuin on ihan valmista 🙂

 37. Minä vapauttaisin omat käteni tekemään ruokaa ja huomioimaan isompia lapsiani (3, 6 ja 7v), kun heinäkuussa syntyneen vauvan saisi välillä viihtymään muuallakin kuin sylissä. Myös mieheni kädet voisin vapauttaa, jotta pääsisin itse hetkeksi lataamaan akkujani. Baby Björnistä olen kuullut vain ylistäviä kommentteja, mutta kukaan lapsistamme ei ole päässyt kokeilemaan. (Tämäkin viesti on kirjoitettu epäergonomisessa asennossa, vauva sylissä nukkumassa)

 38. Roosa says:

  Minä vapauttaisin omat käteni tällä loistositterillä. Viisikuiselta pojaltani löytyy jo tälläinen, joka on suvussa kiertänyt muutamalla muullakin lapsella ja on nyt hajoamispisteessä. Turvallinen se ei todellakaan enää ole ratkenneiden kankaiden vuoksi, joten tämä paranneltu versio tulisi erittäin hyvään saumaan. Se kulkisi varmasti suvussa yhtä rakastettuna auttajana, kuin edeltäjänsäkin. En raaskisi uutta Baby Björniäkään ostaa, kireällä olevan talouden vuoksi. Eikä äiti ja tuskin vauvakaan enää muuta sitteriä huolisi. Näillä sanoilla toivon voittoa 😉

 39. Kaati says:

  Haluaisin auttaa parasta ystävääni, joka yllättäen odottaakin ensimmäistä lastaan yksin, ja vielä toisella paikkakunnalla. Meillä on lasketut ajat ihan lähekkäin ja olisi ihanaa voida olla enemmän hänen tukenaan, mutta 200 km:n välimatkan vuoksi se ei ole ihan yksinkertaista. Hän varmasti ilahtuisi sitteristä, kuten muistakin “ylimääräisistä käsistä”..

 40. zinniz says:

  Vapauttaisin ystäväni ja hänen puolisonsa kädet. Kahdeksas lapsi syntyy alkuvuodesta ja isällä todettu vasta vakava masennus. Siellä kaivataan välillä paikkaa nuorimmalle kun isommatkin luonnollisesti tarvitsevat syliä.

 41. Jenni says:

  vapauttamaan mä tahtoisin omat käteni,pienoinen poikani viihtyy liiankin hyvin sylissä äidin 🙂 😛 sylikissan vieroitukseen-äidin apuun suureen (että pääsis vaikka siivoamaan 😛 ) tää sitteri olis meille todella kullanarvoinen

 42. Xeve says:

  Pelastaisin tällä sitterillä tulevan kummilapseni. 🙂

 43. Pipsa says:

  Minä vapauttaisin omat käteni ja erityisesti oman sylini myös tuleville isoveljille <3 Meille on syntymässä kolmas lapsi ja vaikka nykyinen kuopuksemme onkin juuri 3 vuotta täyttänyt uhmakas ja itsenäinen touhuilija, huomaan että pahamieli kaikkoaa kummasti pois kun saa oikein kunnolla sylissä rutistaa.

 44. Ella says:

  Olen saanut ihan ensimmäisen kummipoikani, ja tahtoisin vapauttaa hänen äitinsä kädet suuren perheen ja rakennusurakan keskellä! “Isommat” sisarukset eivät ole vielä niin vanhoja, että pystyisivät pikkuista kantelemaan, eikä sukulaisiakaan ole kovin lähellä. Tahtoisin ojentaa auttavan käteni hieman erilaisella tavalla, kätevän sitterin muodossa. Suvussamme sitterille löytyisi paljon käyttöä muutenkin, sillä serkuilleni syntyy jo yhdeksäs vilpertti! Siinä onkin kädet täynnä työtä, sen voin vain sanoa!!:D

 45. Malla says:

  Nyt oli pakko kommentoida vaikka en ennen ole kommentoinut blogiisi. Ensinnäki tuo teidän Klaara on nii samannäköinen kuin oma tyttöni(1v4kk) että pitää aina pitkään katella tämän tytön kuvia sun blogissa:) ja toiseksi haluan osallistua tuohon arvontaan, sillä oon usein ihaillut just tuota sitteriä ja kolmas lapsi tulossa taloon niin tulisi tarpeeseen. Raksa-aikakin alkaa olla käsillä nii saattaa ehkä helpottaa sitten arkea vauvan kanssa tuo tyylikäs sitteri, kun se arki täytyy pitää pystyssä pääosin omin voimin 😉

 46. maimeli says:

  toivoisin saavani itselleni helpotuksen. meille on tulossa alkuvuodesta viides lapsi. edellisten käytössä on ollut oma vanha sitterini (30v. vanha siis), nyt siitä alkaa olla kuitenkin kankaat jo sen verran rikkinäiset, että uuden hankita olisi väistämättä edessä ja tämä olisi toivelistalla ykkösenä! 🙂

 47. Satsu says:

  Siskolle antaisin avuksi. Hänellä oli ensimmäisellä lapsella lainassa sitteri ystävältään, joka eilen sai pienen 45 cm ja 2,3 kg nyytin. Siskolla on itsellään vuoden ikäinen tempperamenttinen prinsessa ja seuraavaa odotellaan syntyväksi maaliskuussa, joten luultavasti kädet ovat täynnä sitterin kanssakin..

 48. heleena says:

  Vapauttaisin itsekkäästi omat ja puolisoni käteni hetkeksi. Perheeseemme syntyi syyskuussa kuudes lapsi, komean syksyn suloinen poika. Samaan aikaan muutimme perheemme kanssa pieneen kaksioon 2. kerrokseen odottamaan kotimme valmistumista. Olen aina ajatellut että syli on lapsen paras ja turvallisin paikka, ja lattialla on hyvä harjoitella motorisia taitoja. Mutta nyt jos koskaan kädet ovat täynnä ja pieni uhamakas 2 vuotias vaanii hetkiä “halia” pikkuveljeään. Ja haluaisin ehdottomasti ergonomisen ja turvalisen istuimen.

  Kenelle istuinkuuluukin pääsee varmasti ansaitsemaan käyttöön.
  Mukavaa syksyä perhellenne! Kiitos että saammeseurata kaunista blogiasi!

 49. Tiitiäistä odottava says:

  Minä olisin itsekkäästi vapauttamassa omia käsiäni. Pitkään kestäneestä vauvahaaveestamme on vihdoin tulossa totta, kun odotamme esikoisemme syntyvän lähiviikkoina. Viimein on siis tilanne, että saan tällaisia ihanuuksia ja tarpeellisuuksia katsoa omalle lapselle ystävien lasten sijaan. Ja mikäli pikkuinen on yhtä vilkas syntymänsä jälkeen kuin masussa, niin tämä tulisi todella tarpeeseen 🙂

 50. Pinja says:

  Minä vapauttaisin omat käteni, turvallinen lepopaikka olisi enemmän kuin tervetullut sillä meillä on maailman ihanimman 2,5 viikkoa vanhan tyttösen lisäksi koira ja luppakorvapupu, jotka vaativat oman hoitonsa ja huomionsa ja kädet ovat täällä todellakin täynnä! Mieheni on onneksi ollut nyt isyyslomalla kotona mutta ensi viikolla hän lähtee takaisin töihin ja hirvittää jo nyt, miten täällä sitten pärjätään…

 51. maisamiisa says:

  Kotoa jo jonkinlainen sitteri löytyy, ja onkin ihan ehdoton kapistus ainakin meillä, mutta mummolaan olisi tämmöinen hyvä niin olisi pikkumiehen mukava olla mummolla kylässä. Vai kävisiköhän siinä niin että omamme muuttaisi mummolaan ja uusi jäisi kotiin 😉

 52. Ystävä says:

  Hyvällä ystävälläni on takana kolme keskenmenoa ja nyt tammikuussa odotetaan syntyvän heidän esikoisensa. Odotus on ollut pitkä ja täynnä jännitystä, mutta nyt asiat näyttäisivät olevan hyvällä mallilla! Heille soisin tällaista pientä ekstraa ja vapautusta käsille tulevaisuuteen!

 53. Mervi says:

  Hei!

  Mieheni siskolle on syntynyt kaksi viikkoa sitten tyttö. Perheen esikoiselle täytynee kaikki hommata uutena/käytettynä, koska omani olen aikoja sitten laittanut eteenpäin. Olisi ihanaa, jos äidin kädet vapautuisi hetkeksi arjen muihin puuhiin iskän ollessa töissä ja opiskelemassa. Sitteri olisi enemmän kuin tervetullut heidän perheeseen.

  -Mervi

 54. Anne P. says:

  Vapauttaisin omat käteni, jotka jo oikein huutavat lepoa muutamien kuukausien kanniskelun jälkeen. Pienemme on osoittautunut kovasti sylissä viihtyväksi, ja niin hän minulla onkin suurimman osan hereilläoloajastaan – joko ihan perinteisellä tavalla kanniskeltuna tai kantorepussa. Meillä on tällä hetkellä uudessa kodissa remontti kesken, jossa mieheni illat ja viikonloput toistaiseksi kuluvat. Kanniskelen todella siis pikkumiestä useita tunteja ihan vaan omilla kätösilläni 🙂 Haaveilen kovasti hierojalla käynnistä… Saimme kyllä lahjaksi edukkaan sitterin vauvan syntymän aikoihin, joka on kuitenkin valitettavasti osoittautunut epäturvalliseksi ja siten jäi käytöstä pois hyvin pian. Emme ole nyt raaskineet hankkia sitten toistakaan, vaikka usein se mielessä on käynytkin. Nyt on kuitenkin muuton ja remontin keskellä niin paljon kaikkia kuluja muutenkin, niin on sitten sitteri jäänyt listalla häntäpaikkaa pitämään. Mutta voi kuinka olisikin hienoa laskea pikkuinen edes hetkeksi tällaiseen laadukkaaseen, turvalliseen ja bonuksena vielä kivannäköiseenkin sitteriin, jotta voisin vaikka astianpesukoneen tyhjentää muutenkin kuin kanniskelemalla pientä kantorepussa. Tällainen niinkin pieni asia kuin sitteri antaisi varmasti hurjasti helpotusta hektiseen ja rankkaankin vauva-aikaan, jota en kaikesta väsymyksestä ja härdellistä huolimatta kyllä siltikään vaihtaisi mihinkään <3

 55. Joppana says:

  Vapauttaisin rakkaan siskoni kädet. Sisko odottaa esikoistaan ja turvalliselle laskupaikalle on varmasti tilausta. 🙂

 56. Maisa says:

  Vapauttaisin omat käteni, jotka toivottavasti saavat juhannuksena täytettä 🙂 Olen saanut tiistaina tietää odottavani vauvaa, jota olemme toivoneet (ja yrittäneet…) hartaasti lähes 2 vuotta. Olin jo luopunut toivosta ja vielä maanantaina sain hirveän romahduksen, kun kuulin tutuilta vauvauutisia. Olisin halunnut olla vilpittömästi onnellinen heidän puolestaan enkä vain surra omaa tilannettani, mutta liian monien pettymyksien jälkeen en enää jaksanut..

  No, tiistaina huomasin, että kuukautiseni ovat ehkä hieman myöhässä (epäsäännöllinen kierto..) ja päätin testata. Plussatestiä seurananut tärinäkohtaus ei meinannut helpottaa lainkaan. Voi tätä onnea! Nopeasti onni vaihtui huoleksi enkä saa edes öitäni nukuttua, kun murehdin, meneekö kaikki hyvin. Tiedän, ettei se auta asiaa, mutta… Taival tähän pisteeseen on ollut raskas, toivottavasti siis raskaus sujuu hyvin ja sen jälkeenkin.

  Huh, mikä kommentti; kunnon avautuminen 🙂

  Vaikka blogissasi et hirveän tarkasti ole kertonut teidän tilanteestanne, niin silti lapsettomuus on ollut yksi teema, minkä vuoksi olen blogiasi seurannut. Olet ihastuttava ihminen!

  Ihanaa syksyä!

  -Maisa

 57. Milla says:

  Minäkin itsekkäästi toivoisin voivani vapauttaa omat käteni. Jännityksellä odotellaan esikoistamme, ja kauhulla laskeskelen mitä kaikkia hankintoja on vielä edessä. Kunhan nyt ensin tämä pahoinvointi loppuisi… 🙂

 58. Muumimamma says:

  Minulla on ystävä. Sanotaanko häntä vaikka Ässäksi. Tutustuin Ässään monta vuotta sitten, kun olimme ”masentuneiden mammojen” kahvikerhossa. Ensi tapaamisesta asti olemme olleet samalla aaltopituudella. Kokeneet samat onnistumisen ja pettymysten riemut jälkikasvumme kanssa. On käsitelty omaa riittämättömyyttä ja omia rajoja. Ennen kaikkea omaa jaksamista. Ollaan itketty ja naurettu yhdessä, vaihdettu kuulumisia ja jaettu kipeitäkin asioita. Nyt vuosien odotuksen jälkeen Ässän ja hänen miehensä toive toisesta nyytistä on viimein toteutumassa ja masuasukas syntyy ensi vuoden alussa. Ässän kädet vapauttaisin, jotta hän saisi välillä levätä vauvanhoidon ja eläväisen 4-vuotiaan tättähäärän touhuilujen välillä. Tiedän millaista elämä on touhukkaan esikoisen ja pienen vauvan kanssa. Tämän vuoksi.

 59. Suvitus says:

  Vapauttaisin omat käteni ja säästäisin hartioitani! Meille on tulossa toinen pienokainen ihan lähiaikoina. Ensimmäisen kohdalla “säästimme” sitterissä ja tämä tuntui sitten hartioissani :(.

 60. marjut says:

  Vapauttaisin omani ja mieheni kädet 🙂 Vaikka nyt odotusajan tuntuessa vielä niin pitkältä mietin, raaskinko sitä pikku nyyttiä laskea sylistä lainkaan kun se lopulta syntyy! Sitteri tulisi kyllä varmasti tarpeeseen, sillä vaikka kuinka ahkerasti tulevat kuukaudet remppaisimme vanhaa taloamme, syntyy pieni keskelle maalipurkkeja ja työkalupinoja. Ja kun budjetti on sen vuoksinvähän tiukemmalla, en tiedä olisiko mahdollisuutta hankkia ihan noin hienoa uutta istuinta pikkuiselle.

 61. sarah says:

  Siskoni ja ja etenkin hänen poikansa tarvitsisivat oman sitterin. Lainakampe on ahkerassa käytössä, mutta olisihan se mukava syödä ja ottaa tirsoja omassa sitterissä! Siitä olisi myös iloa seuraaville lapsille.

 62. Tuija says:

  Itselle tulevaisuuteen 😉 tai ystävälle lähitulevaisuuteen. Kummallakin ekat lapset olleet itkuisia, mutta ainakin meillä helpotusta toi sitteri hetkittäin…<3

 63. Kristiina says:

  Minä vapauttaisin ehdottomasti hyvän ystäväni, veljeni vaimon kädet kun heille vuoden vaihteen jälkeen tulee uusi perheenjäsen suht pienellä ikäerolla edelliseen eli käsiä ihan varmasti tarvitaan. Ystäväni tarvitsee eittämättä pienen tauon silloin tällöin perheen isän ollessa töissä ja tällainen sitteri varmasti soisi edes sen kahvikupposen verran taukoa muuten niin täyteen ja tällä hetkellä hektiseenkin lapsiperhearkeen. Lapsia on useampi niin tällä ystävällä kuin itsellänikin ja suunnilleen tiedän mitä elämä pienten lasten ja uuden ihanan pikkuihmisen kanssa voi olla ja on. Ihanaa, mutta kuitenkin välillä ehkä raskastakin ja tauko silloin toinen tällöin tulee kaikille tarpeeseen että jaksaa taas jatkaa.

  Suloinen pikkuihminen teillä!:) Mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

 64. Henna says:

  Niinkuin varmasti useimmat äidit, joilla on toinen lapsi, kokevat huonoa omatuntoa siitä, ettei esikoista ehdi huomioimaan niin paljon kuin haluaisi. Joten sitteri toisi kaivattuja sylittelyhetkiä esikoiselle, kun toisen voisi laskea sitteriin katselemaan 🙂 Jos siis sitterillä on tarkoitus tuottaa hyvää mieltä toiselle, niin soisin sen mielelläni esikoiselleni. Hän on tietenkin silmissäni maailman ihanin tyttö ja joka on ottanut sylipaikkaa varaavan pikkuveljen ihanasti vastaan, mutta joka vielä kaipaa äidin syliä yhtä paljon kuin ennenkin.

 65. Anu says:

  Omat käteni vapauttaisin. Tammikuussa saamme VIHDOIN kauan kaipaamamme esikoisen. Mies on reissuhommissa,joten tarvitsen nupulle turvallisen paikan kotiaskareiden teon ajaksi. Itselläni myös kädet väsyvät hyvin helposti hiljattain todetun reuman vuoksi. Kaunis ja ergonominen sitteri olisi mitä mainioin. 🙂

 66. Jonna says:

  Vapauttaisin omat käteni. Saimme kaksi viikkoa sitten ihana pikkuprinsessan! Mies menee ensi viikolla takaisin töihin, joten meidän kahden kotiinjäävän arki alkaa vähän erilaisena maanantaista lähtien. Vielä vauva on niin pieni ja rauhallinen ettei sitteriä tarvita, mutta aika kuluu niin nopeasti, että pian sekin on ajankohtainen. Mietimme juuri, että pitäisi käydä sitteri ostamassa…joten sille olisi enemmän kuin tarpeeksi käyttöä!!!!!!!!! <3

 67. Ellu says:

  Meillä on kolme ihanaa tenavaa, joista pienin 2kk. Usein on tilanteita, jossa 3.v temmeltää niin innolla että vauvalle tarvitaan turvallinen katselupaikka. Kuusivuotias jo varmasti mielellään opettaisi vauvaa kiikkumaan sitterissä. Mukavaahan tuo olisi että vauvallakin olisi oma “laiskanlinna” 🙂

 68. Oliivi says:

  Kyllä nämä omat kätöset kaipaisivat hetkittäin vapautusta, kun mies tekee vuorotyössä 12-16 tuntisia vuoroja, 4 v. esikoinen touhuilee ja kaipailee oman huomionsa ja helmikuussa 3 vuoden odottelun jälkeen syntyvä pikkusisko varmasti myös omansa. Koliikkista esikoista kanniskelin 4 vuotta sitten terveyskeskuksesta lainaan saamani rannetuen avulla kun meinasi fysiikka kädessä ilman rannetukea pettää. Nyt toivoisin saavani välillä lepuutettua käsiä enemmän ja säästyväni moiselta. Elämä on ollut viimeiset muutamat vuodet fyysisesti ja henkisesti melkoista ylä- ja alamäkeä lapsettomuushoitoineen, lähipiirin vakavien sairastapausten takia ja vielä nämä perus elämän haasteet… Sitteri ei varmasti ole pelastus kaikkeen, mutta kyllä sen turvin varmasti monet hetket tehdään ainakin paljon helpommiksi.

 69. Mustavalkoinen says:

  Kiire. Perhe-elämä kahden lapsen kanssa. 4 kk pojan puhkeavat hampaat (kiusanneet jo pari viikkoa yötäpäivää…). Kiire. Oman sinkun levytys studiossa. Neljän nettisivun päivitykset. Kiire. 2-vuotiaan sukulaisjuhlat. Siivoukset, leipomiset… Flunssa-rundi kuumeineen/yskineen koko perheellä. Kiire. Toiminimen paperihommat. Rikkonaiset yöunet, max 4-5 tuntia / yö. Keikkojen sumpliminen. Tuurauskeikan ohjelmiston opettelu. Nuottikansioiden järjestely. (oma aika…? no ei oo…) Kiire. (Yhteinen aika miehen kanssa…? no ei oo…)

  Ok, tiedän, että kaikilla meillä on omat juttumme ja lapsiperheissä samat ongelmat ja aina kiire, eikä perheenäideillä vaan yksinkertaisesti oo omaa aikaa. Ei se mua haittakaan! Mutta tässä nyt muutamia juttuja, jotka meikäläisen (ja meidän perheen) arkea täällä pyörittää tällä hetkellä. Myönnetään – saatiin tuttavaperheeltä todella oiva keinusitteri, jossa pikkupoitsu viihtyy oikein hyvin 😉 , mutta just tämä BabyBjörnikin kiinnostaa kyllä kovasti – olen kuullut siitä niin paljon hyvää! Ja on muuten tosi tyylikkään näköinen kaiken lisäks!
  Eli omat ja mieheni kädet vapauttaisin…

 70. Neljän äiti says:

  Oi, mikä ihanuus tarjolla!
  Minulla on vastaava, mutta ei ollenkaan noin uusi. Minun suunnitelma sitterille olisi siis seuraavanlainen: neljännelle tyttärelleni sen antaisin olopaikaksi. Saisivat siskot keinutella pikkuista entistä ehommassa sitterissä.
  Mutta kun minulla kerran sellainen jo on, niin sille vanhalle keksisin kyllä erittäin hyvän paikan. Vanhempani asuvat lähellä ja heillä on lapsenlapsia jo monta (16). Vauvelit sisaruksineen vierailevat siellä tiuhaan ja sitteri olisi sielläkin käytössä lähes joka päivä ja joinakin montakin kertaa. Tänä vuonna on syntynyt kolme vauvaa, samoin viime vuonna. Ensi vuodelle on jo lupauksia olemassa..
  Sisareni kanssa käymme siellä usein leipomassa suvun yhteisiin kekkereihin. Eräänkin kerran on se oma vanha sitterini kulkenut vaunujen päällä mukana, että saan siellä käteni vapaaksi leipomishommille. Mielelläni sen vielä kerran sinne kärryttelisin ja ottaisin nuorimmalleni uuden. Ja tässä perheessä ei hetkeen sitterin käyttäjät lopu, joten ei pelkoa uudenkaan pölyttymisestä.

  Ihana sitteri ja ihana Klaara! Ja hauskaa, että tämä ei ollut mikään perinteinen arvonta! 🙂

 71. Raila says:

  Hetken mietin kenen kädet vapauttaisin. Valitsisinko hyvän ystäväni, kenelle syntyy vauva piakkoin vai siskoni, jolla on pienehkö vauva. Tajusin kuitenkin omien käsieni kaipaavan vapautusta.

  Kun sylipaikkaa kaipaavia lapsia on kolme, joista kaksi on vauvoja, voin sanoa käsieni olevan täynnä. Ajoittain tuntuu, että pitäisi kasvattaa lonkerot, jotta käsipareja olisi riittävä määrä. Perheemme nuorikot, kaksostytöt, ovat seitsemän viikon ikäisiä. Soppaa sekoittaa ja syliä vaatii esikoinen 1v 10kk joten kunnollinen sitteri olisi meidän perheeseen enemmän kuin tarpeellinen 🙂

 72. Kanelimaa says:

  Ystäväni odottaa esikoistaan, tai oikeastaan esikoisia sillä kaksosethan sieltä on tulossa! Jo pienenä tyttönä olemme lupautuneet toistemme kummeiksi ja tämän lupauksen saankin nyt täyttää. Harmikseni asumme nyt kaukana toisistamme ja en pysty olemaan niin paljon läsnä pienokaisten luona. Tämä sitteri voisi heijata kummilastani silloin kun toinen pieni vie äidin kädet ja tämä kummi on kaukana. Kaksosten kanssa hankintoja joutuu tekemään tuplaten ja uskoisin ystäväni ilahtuvan ikiajoiksi tästä lahjasta. Ja kenties vuorollaan tämä sitteri pääsisi auttamaan minua ja muita ystäväpiirissämme!

 73. Anni says:

  Omat ja puolison kädet ovat olleet viimeiset kolme kuukautta varsin kovilla. Minun puolestani ne saisivat olla hetken vapaina pikku mötkäleen painosta. Meillä on kaksi lasta. Sitteri on kumpaakin odottaessa tuntunut turhalta ostokselta. Syli tai lattia on vauvalle paras paikka. Kuitenkin pienten lasten kanssa todellakin huomaa, että sitterit on ihan asiallisia lastentarvikkeita 🙂

 74. kahden äiti? says:

  Meille on odotettu pikkusisarusta kovasti ja kauan. Kaksi kertaa on jo saatu varovaisesti iloita, mutta tuo ilo on jäänyt lyhyeksi… Nyt odotamme kevätvauvaa sen verran pitkällä, että ehkä uskallamme jo ajatella odotuksen vihdoin päättyneen. Tai toisaalta alkaneen! 🙂 Koko tämän vaikean ja haikean yrityksen ajan olen haaveillut siitä, millaisiin vaatteisiin pienen vauvani pukisin, millaiseen kehtoon hänet nukuttaisin ja miten arjen kahden lapsen kanssa järjestäisin. Odotan kovasti niitä vaikeitakin hetkiä – yhden lapsen kokemuksella haaveet eivät ole enää pelkästään ruusunpunaisia 🙂 Baby Björnin sitteri on yksi niistä vauvatavaroista, jollaisen haluaisin tälle uudelle tulokkaalle saada. Se helpottaisi isomman sisaruksen huomioimista – ja olen ajatellut että vauvan siinä istuessa olisi isoveljenkin mukava jutella vauvan kanssa. Vaikka itse vauvan rinnalla tämä sitteri on siis pienen pieni haave, kuitenkin se on yksi sellainen 🙂

 75. mia says:

  Vapauttaisin tuttavani kädet, nimittäin perheeseen odotetaan kolmosia syntyväksi tammikuussa, ehkä niitä pitäisi olla kolme, mutta yhdelläkin vähän helpottaisi.

 76. Pirre says:

  Mun isosiskolle syntyi elokuussa jo neljäs lapsi. Viis vuotta tuli ikäeroa tähän toisiks nuorimpaan ja tietty vauvakamat on hävitetty jo vuosia sitten. Hälle haluaisin antaa tuollaisen sitterin, josko vauva siinä viihtyis 🙂 nyt viihtyy paljon sylissä mutta kun välillä pitäis niitä kotihommiakin tehdä…

 77. Misa says:

  Heippa!

  Ihana arvonta. Meille on syntymässä 8 vuoden yrittämisen jälkeen vihdoin oma murunen! :”) Syntymään on vielä muutama kuukausi, mutta olen päättänyt uskoa, että tällä kerralla tästä odotuksesta on tuloksena joku, jonka ehkäpä joku päivä maltan laskea sylistäni esim. tällaiseen sitteriin! <3

  (Tsemppiä vaan valintaan, luin muidenkin perusteluita, enkä kyllä pystyisi valita tästä joukosta! Ihania tarinoita! Vai vauvahormoneita?! 🙂 )

 78. Piritta says:

  Antaisin sitterin rakkaalle ystävälleni, joka odottaa toista lastaan. Hänellä ei ole laajaa tukiverkstoa eikä äitiä, joilta voisi saada apua arjen askareissa ja lastenhoidossa. Itse haluisin olla enemmän apuna, mutta en töiltäni ja oman lapsen hoidolta niin useasti kerkeä. Tällä lahjalla olisi ihanaa ilahduttaa ystävää, hän varmasti tulisi kaipaamaan tälläistä apuria arjen keskellä kahden lapsen kanssa 🙂

 79. Heidi says:

  Minä vapauttaisin kaikkien sisarusten ja mummon kädet mummolassa ollessa. Äidilläni on toistakymmentä pientä lasten lasta jotka käyvät tiheään mummolassa kylässä ja pidempiä aikojakin hoidossa. Mummolassa ei ole sitteria helpottamassa kaikkien meidän pienten lasten äitien (neljä siskoa, joilla kaikilla 3-5 pientä lasta) kätöset ja näin mummolassa käynneistä tulisi entistä rentouttavampia.

 80. NoobaX says:

  Vapauttaisin sitterillä rakkaan ystäväni, joka saa marraskuussa toisen lapsensa. Heidän esikoisensakin on vasta reilun vuoden, joten tiedän, että ylimääräiselle avulle olisi tarvetta!

 81. Salla says:

  omat käteni vapauttaisin, ja miehenkin. meillä on kaksi viikkoa vanha pikku-mies, joka tuntuu rauhoittuvan parhaiten sylissä. pienen vatsaa tahtoo kipriä usein,ja sylittely auttaa parhaiten.. viime yönä vauvan masua kipri erityisen paljon ja mies <3 rauhoitteli vauvaa jotta minä sain edes vähän nukuttua.
  aika zombeja aletaan olla molemmat, nyt jo 😀

 82. Heidi says:

  5-vuotias esikoisemme on monivammainen. Hän on ihana, hyväntuulinen poika, joka ei osaa itse liikkua eikä puhua, mutta nauttii kaikkein eniten äidin tai isän sylissä olemisesta. Puolitoistavuotias sisko on jo oppinut, että välillä äiti pitää myös isoveljeä sylissä, ja leikkii silläaikaa omia leikkejään. Keväällä meille on kuitenkin tulossa kolmas lapsi, ja hieman huolissani jo mietin, miten syliä riittää kaikille, erityisesti isoveljelle, joka siitä niin nauttii ja ehkä eniten tarvitsee. Sitterissä vauvan olisi turvallista pötkötellä sillä välin kun äidin syli on varattuna isoveljelle, tai -siskolle <3

 83. heli says:

  Vapauttaisin pikkusiskoni kädet hoivaamaan pieniä isosisaruksia ja vauva saisi lepäillä ja katsella turvallisesti sitteristä ympäröivää sisarusten vipellystä. Ehkä siskoni saisi joskus sitterin avulla rauhallisen teehetken. <3
  Omalla kainalohylkeelläni on jo samanlainen sitteri ja aikamoinen arkeni pelastaja onkin!

 84. isoveli says:

  “Minusta tulee ensivuonna isoveli, äitin mahassa kasvaa kaksi vauvaa. sen jo tiedän että toinen on ainakin pikkuveli. Äiti on sanonut että minusta tulee niin hyvä isoveli ja saan auttaa vauvojen hoidossa.
  Onhan meillä jo yksi sitteri minun vanhani, mutta toisellekkin tulisi varmasti käyttöä! terveisin tuleva isoveli 3,5 vuotta 🙂 “

 85. kalamuija says:

  Ehdottomasti veljeni vaimon. Veljeni on yrittäjä ja tekee pitkää päivää. Heille syntyi kakkonen tässä muutama kuukausi sitten ja heti perään veljelläni tuli mahd.laajentaa busineksiaan. Eli veljen vaimo on siellä pääasiassa yksin kahden pienen kanssa. Maalla. Ja vanha koiraherra eturauhasvaivoineen vielä kaupan päällä:)

 86. Sini says:

  Sukuun on tulossa ensi vuoden alussa pieni ihminen lisää ja vanhemmat odottavat pienokaista innoissaan, joskin hieman varauksella sillä kaikkeen ei ole varaa, nuoria kun ovat. Jos voittaisin tämän sitterin, lahjoittaisin sen oitis nuorelleparille, koska tietäisin sen olevan mieluinen lahja! 🙂

 87. Elmansku says:

  Vapauttaisin Vaarin kädet. Vaari hoitaa meillä esikoista päivisin ja on välillä pulassa kekseliään pikku-neidin kanssa. Babysitteri antaisi Vaarille hetken hengähdystauon, vaikkakin vaan ruoanlaiton ajaksi… Lisäksi taloon on tulossa kesän korvilla myös uusi tulokas, joten käyttöä löytyy sitterille esikoisen kasvettua siitä ulos.

 88. Varovainen odottaja says:

  Vapauttaisin omat käteni. Odotan esikoistani. Raskauteni on nyt puolivälissä, mutta yhtään hankintaa vauvaa varten en ole vielä uskaltanut edes ajatella. Rakkauttani varjostaa huoli, sillä siskoni vauva kuoli neljän viikon ikäisenä. Raskaus meni tuolloin hyvin, ongelmat tulivat täysin yllätyksenä. Koskaan emme saaneet selville, mikä meni pieleen. Siksipä tuo sitteri voisi auttaa ja uskaltaisin kenties nauttia tästä raskaudesta, sekä luottaa tulevaan.

 89. Maikki says:

  Rakkaalle ystävälleni, jonka kanssa ollemme olleet jo lähes 30 vuotta ystävyksiä, on syntymässä esikoinen vuoden vaihteessa. Itselläni on myös pieni taapero ja tiedän kuinka tarpeellinen sitteri voi olla, jotta äiti/isä ehtii hoitamaan päivittäisi kotiaskareita vauvanhoidon lomassa ja vauva voi sitteristä seurailla äidin/isän puuhia. Lisäksi jos vauvalla on mahanpuruja tai syömispuuhissa, kun vauva ei vielä osaa istua syöttötuolissa, sitteri on oiva apu helpottamaan arkea. Olen myös sitä mieltä, että Baby Björnin sitteri on markkinoilla olevista kaunein ja olen kuullut että se on myös kaikista ergonomisin ja se ei kuulemma passivoisi lasta, kun siinä pikkuinen omalla liikkeellään saa tuolin heilumaan. Itselläni ei ole varaa ostaa näin kallista lahjaa, koska meidän perheessä molemmat aikuiset opiskelevat, mutta olisin niin onnellinen jos arpaonni suosisi ja saisin antaa tämän ystäväni pienokaiselle lahjaksi <3 Olen varma että vanhemmat olisivat ikionnellisia 🙂

 90. Ulla says:

  Itselleni tuollaisen tarvitsisin! Meidän odotetun esikoisen laskettuaika on tammikuussa. Mies on paljon reissutöissä ja sukulaisia ei asu lähistöllä joten luulen että käsiparini tulee olemaan ylibookattu ensivuoden 🙂

  Arjen mutkista huolimatta blogisi tuoksuu syysomenoilta ja vastaleivotulta pullalta, täällä on kiva piipahtaa!

 91. Countrymum says:

  Minä vapauttaisin oman käsiparini ensi vuoden puolella edes silloin tällöin. Meillä on noin 1-vuotias eläväinen taapero ja ensi vuoden puolella pitäisi syntyä pikkukakkonen. Mieheni on töidensä vuoksi paljon poissa kotoa ja vaikka vauva onkin hyvin toivottu, niin nyt jo hirvittää, miten saan käteni ja aikani riittämään kahdelle lapselle ja kotitöille. Esikoisen kohdalla meillä oli lainasitteri, jota ei ole toisen kohdalla mahdollista saada eli uuden sitterin tarve olisi täälläkin ensi vuoden puolella kova. Esikoinenkin on vielä niin pieni, että hän tarvitsee paljon apua ja syliä ja kirjoittaisi tänne varmasti oman vetoomuksensa sitterin puolesta, mikäli osaisi 😀

 92. littleB says:

  Awww <3 Minä vapauttaisin pikkusiskoni kädet. Tätin mussukan on määrä syntyä joulukuussa <3 Siskoni on samanlainen niska- ja selkäongelmainen kuin minäkin, joten tämä todellakin tulisi tarpeeseen!

 93. Iida says:

  Tuollainen olisi toivellistalla omalle kevätvauvalle! Toinen lapsi on syntymässä ja esikoisen kanssa sitteri oli kovassa käytössä! Silloinen sitteri ole sukulaisilta lainassa joten nyt olisi tarkoitus ostaa uusi. Babybjörnin sitteriä ollaan katsottu, mutta hinta taitaa tulla vastaan 🙂 Taloprojektin keskellä hyvä sitteri vapauttaisi sekä omani että mieheni kädet edes hetkeksi!

 94. Born Grown says:

  Vapauttaisin rakkaan ystäväni kädet, jolle on tulossa kolmas lapsi 5 vuoden sisään. Saan kunnian olla syntyvän lapsen kummi. Kummius on aina kiinnostanut ja olen tuntenut palavaa halua olla niinkin luottoasemassa, mutta lähipiirissäni on syntynyt toistaiseksi todella vähän lapsia. Kaikki vain opiskelevat. 😀

  Olen mukana arvonnassa.

 95. Alisa says:

  Voi, osuisipa onni kohdalle, olisi oikea taivaanlahja. Esikoiseni on 2 kuukautta vanha ja vaikka rakastamme häntä enemmän kuin mitään maailmassa, on tämä 2kk ollut myös elämän raskainta aikaa. Poikamme kärsii koliikista ja itkee lähes kaiken hereilläoloaikansa. Mikään muu ei tuo hänelle lohtua kuin minun sylini – ja tuo nimenomainen Baby Björnin sitteri. Kokeilimme neuvolassa tuota sitteriä ja ensimmäistä kertaa ikinä, poika oli tyytyväinen jossain muualla kuin sylissäni. Tuosta kokeilusta on nyt kuukauden verran aikaa, ja olen haaveillut sitteristä siitä asti, mutta surukseni siihen ei vain ole varaa. Minä siis vapauttaisin omat käteni, edes hetkeksi, edes joskus. Jotta me molemmat – minä ja poikani – voisimme olla onnellisempia.

 96. Lille says:

  Täti odottelee malttamattomana kahden jouluvauvan syntymää.Olisipa mukava, jos voisin ojentaa “auttavan käden” näin sitterin muodossa ja olla tukemassa pikkulapsiperheen alkutaivalta. <3

 97. Suvi Koo says:

  Ihana arvonta ja voi kuinka söpö malli sitterissä istuukaan! Onneksi en ole paikallasi valitsemassa parasta/liikuttavinta tarinaa. Lapsen odotukseen liittyvät tarinat ainakin herkistävät oman mielen -ovatpa tarinat sitten tulevan äidin, isän, tädin tai vaikkapa naapurin. Ihmiselämän alku kun on aina niin käsittämättömän ihmeellinen!

  Omaa äitiyttä kerkesin odottaa lähes pari pitkältä tuntuvaa vuotta, ennen kuin ihana, täydellinen, nyt jo nelivuotias pojanviikari syntyi. Melkoisena taivaanlahjana syntyi pari vuotta myöhemmin hurmaava nyt kaksi-vuotias pieni prinsessa. Tällä hetkellä täydellisenä yllärinä masussa möyrii paras joululahjamme, jonka laskettuaika on muutama päivä ennen joulua. Elämä osaa yllättää!

  Yllätyksiä on ollut täynnä myös äitiys. Kasvatusalan ammattilaisena, ajattelin äitiyden olevan jokseenkin helppo homma, mutta esikoisen kolkutellessa uhmaikää jouduin kertaheitolla luopumaan moisesta ajatuksesta. Oma riittämättömyys on välillä ollut raastavaa lapsen mustasukkaisuuskohtausten ja uhman keskellä. Keskeneräisyys vanhempana on ollut kuitenkin tervetullut kokemus huomata. Elämän rosoisuus ja arjen epätäydellisyys tekee (ainakin näin jälkeenpäin ajateltuna :))elämästä aika täydellistä!

  Meillä hyörinälle ja arjen kaaokselle ei siis ole näkyvissä loppua kun nelivuotiaan viikarin ja kaksivuotiaan minä-itse-prinsessan lisäksi joukkoon liittyy loppuvuodesta yksi napero lisää. Välillä sitä tietysti unelmoi seesteisestä arjesta, jossa ei itse kokisi riittämättömyyttä ja jossa ei jatkuvasti joku roikkuisi jaloissa vaatimassa jotain. Silti havahdun usein miettimään, että miten äärettömän onnekas olenkaan kun minun epätäydellisessä elämässä mulla on ihan kaikki mitä tarvisen -ihana mies, kaksi tervettä lasta ja yksi ylläri masussa kasvamassa. Täydellistä!

  …tai no, jos mun jotain pitää keksiä mitä multa/meiltä puuttuu, niin ei meillä ole sitteriä ollenkaan. Ei tavallista, eikä varsinkaan tuollaista hienoa! Mitenkään aliarvioimatta muiden vastanneiden tarvetta sitterille, olen sataprosenttisen varma, että meidän hulinaa helpottamaan tuo ihanuus olisi enemmän kuin täydellinen. Se, että vapauttaisin omat kädet edes hetkeksi vauvan kantamiselta ja keittäisin vaikka kupposen hyvää kahvia on jo askel kohti seesteistä arkea. Eikö? 🙂

 98. Nnu says:

  Siskoni saa huhtikuussa uuden vauvan, joten hänen kädet vapauttaisin. Jaloissa, kun pyörii hyvin hyvin energinen 4,5 vuotias poika jo valmiiksi. Uusi sitteri tulisi varmasti tarpeeseen ja olisi mukava jos voisi jotenkin päästä siskoa auttamaan.

 99. Minna says:

  Jos joku olisi vapauttanut minun käteni edes hetkeksi aikaa silloin kun apua tarvitsin. Ihmiset taisivat pääsääntöisesti todeta, että sellaista se nyt kuule on pienen lapsen kanssa tai aikansa kutakin jne… Ei ne kahdenkaan vuoden unettomuuksien jälkeen tarjonneet vapauttavia käsiä edes vuorokaudeksi tai pariksi tunniksi…

  Mutta siis joo. Tarjoa istuin jollekin ensi- ja turvakodin äidille, joka joutuu pakosta lähtemään ilman mitään maallista tavaraa pois kotoaan <3

 100. Päivi J says:

  Vapauttaisin mieluusti veljeni avovaimon kädet 🙂
  Heille syntyy ensimmäinen lapsi ensi vuoden alussa ja voin vain kuvitella sitä hullunmyllyä, johon tulevan vauvan äiti joutuu veljeni matkustaessa työn puolesta ympäri maailmaa.

 101. Katja says:

  Vapauttaisin mieheni kädet ja varmasti toisinaan myös omani. Odotamme ensimmäistä lastamme ja olemme keskustelleet paljon elämässä tapahtuvista muutoksista. Mieheni on innokkaasti lupautunut auttamaan vauva-arjessa mahdollisimman paljon ja alkaa näyttämään siltä, että hänellä tulee olemaan kädet täynnä töitä 🙂 varmasti molemmilla riittää ihmettelistä vauvan hoidossa ja olisi kiva saada kunnollinen sitteri, johon vauvan voi välillä laskea ihmettelemään maailmaa ja tuoreiden vanhempien hössötystä.

 102. Anne says:

  Haluan tyttäreni 31v 3 lapsen äidin kädet vapauttaa hetkeksi soittamaan
  viulua….

 103. Neitoperho says:

  Pakko sanoa, että itseni. Oli pakko ostaa käytetty 8 euron hempulasitteri joka eilen romahti palasiksi niin, että 3 kk vanha vauvani kaatui lattialle ja löi päänsä. Uutta ei ole varaa ostaa, joten ruoanlaitot/puusaunanlämmitykset/ym.toimet pitää hoitaa vauva käsivarrella, hän kun ei lattialla viihdy. Terveisin kolmen lapsen yksinhuoltajaksi yllättäen jäänyt äiti

 104. Iinuska says:

  Vapauttaisin ehdottomasti erittäin hyvän ystäväni kädet. Hänellä on kolmikuinen vauva, joka on hänen ensimmäinen. Mies tekee pitkää päivää ja hän on paljon vauvan kanssa yksin. Monesti hän kertoo, ettei muista, eikä ehdi syödä päivällä. Jos olen kylässä niin viihdytän vauvaa ja vaadin häntä syömään rauhassa jotain. Vauva on lisäksi ollut melko itkuinen, joten ystävän vauva-arki on alkanut melko rankasti.

 105. Elina says:

  voih, taitaa olla jo myöhäistä kommentoida tätä postausta, mutta koitanpa vielä…:)

  Meille tarvittaisiin tällainen sitteri! Odotan yllättäen nyt neljättä lasta ja ehdin jo pistää kiertoon esikoisen vauvatavarat. Olen siis aloittanut kaikkien vauvatavaroiden keruun nyt vielä alusta. Meillä oli tällainen kolmannella lapsella lainassa ja oli kyllä niin hyvä sitteri, että en enää muuta haluaisi! Nyt tuohon “lainaajaperheeseen” tulee myös vauva, joten tarvittaisiin oma.

  Täällä on ollut tosi liikuttavia tarinoita, omani taas näinkin arkinen. Vapauttaisin siis tuollaisella sitterillä koko meidän perheen kädet, niin omani, ja ekaluokkalaisen esikoisen, kuin neljävuotiaan keskimmäisen ja perheen (onneksi) osallistuvaisen isukin. Saisin myös vauvan turvaan pieneltä (luultavasti myös osallistuvaiselta) yksivuotiaalta isosiskolta.

  Ihanaa talven odotusta teidän perheelle!

  -Elina-

Kommentoi