{ meidän joulu }

27.12.2013

Meidän joulu päivittyi tosiaan tänä vuonna lukuisin kuvin Instagramin puolelle, kuten Facebookissakin vinkkasin. Tämä siitä syystä, että kuvien lisääminen sinne on nopeaa ja vaivatonta, ja halusin pitää pienen paussin täältä blogin puolelta ja säästää aikaa itse joulunviettoon.

Aatonaatto veti joulumme hiukan uusille uurille, sillä ilta meni K:n lääkärireissuun ja kinkunpaistot ja moni muu valmiiksi aikataulutettu asia pitikin sumplia uusiksi. Lahjat saatiin kuitenkin yöllä pakettiin, kinkku syötiin aattona lämpimänä jne. Aaton vietimme varsin perinteisellä kaavalla. Appiukkoni oli meillä seuranamme, miehet kävivät joulusaunassa, söimme, ja odotimme pukkia. Joulupäivä taasen meni koko porukalla pyjamissa. Laiskoteltiin, nukuttiin päikkäreitä, luettiin, pelattiin jne. Eilen ruokavieraina oli mieheni isovanhemmat, ja tänään onkin jo palattu arkeen.
Joulu oli tänä vuonna musta paitsi ulkona, myös sisällä. En oikein jaksanut innostua suuremmista joulukoristeluista, ja kattauksetkin menivät aika simppelillä linjalla. Toisaalta, kun on koko syksyn syönyt ateriansa muovirasioista, tuntuu aika juhlavalta käyttää kahta lautasta ja pöytähopeita! Joulupäivän PJ-bileitä lukuunottamatta blogin kautta saatu Lumoan -mekko toimi joulun juhla-asuna, ja osoittautui oikein mukavaksi.

Nyt on lomat lomailtu, ja tämä bloggari aikoo pikkuhiljaa tarttua vastaamattomiin kommentteihinne. Niin huono omatunto laiskuudesta ja kaikesta kiireilystä. Lupaan parantaa tapani, pahoittelen ja pyydän anteeksi.
Toivottavasti kuitenkin teillä kaikilla oli oikein mukava joulu, akut on ladattu ja mieli täynnä energisiä ja positiivisia ajatuksia uudelle vuodelle!

joulu1 joulu2 joulu3 joulu4 joulu5 joulu6 joulu8joulu9

Enemmän kuvia ja tunnelmia tosiaan löytyy sieltä instan puolelta.

Leppoisia välipäiviä!


12 Responses to “{ meidän joulu }”

  1. ~Sanna~ says:

    Mietinkin tässä eräs päivä missä ovat ne peuraihanuudet jotka aiemmin poseerasivat paljonkin kuvissa, mutta tuolla instan puolellahan nekin vilahteli! =)

    • Bambiperhehän jäi meillä jo ekan joulun jälkeen ihan koko vuotiseksi ihanuuneksi, eli poppoo on kyllä vilahtanut blogissakin “ei niin jouluisissa” merkeissä. Juhlan kunniaksi pääsivät nyt instankin puolelle. Oma silmä on tainnut vain tottua niiden olemassa oloon liiankin hyvin. Toinen pikkuinen pitäisi kai porukkaan vielä hankkia 🙂

  2. No oikein kauniiltahan siellä on näyttänyt kattauksetkin! Turha ottaa niistä stressiä tai blogi-hiljaisuudestakaan. Pääasia, että lapset ja kaikki muutkin voivat hyvin. Kaikki muu on toissijaista. Mutta ymmärrän, että harmittaahan se jos (ainakin omasta mielestäni) vuoden tärkeimmän juhlan suunnitelmat menee mönkään.

    Ja kyllä, mekko näyttää tosi kauniilta! 🙂 Aurinkoisia ajatuksia loppuvuoteen, tuosta piinaavasta pimeydestä huolimatta! 🙂

    • Oikeastaan en ottanut huolta ja stressiä koko tilanteesta. Tänä vuonna mentiin varsin poikkeuksellisessa tunelmassa, eli huolettomasti ja vaihde vapaalla. Pingottamisen sijaan kuuntelin joululauluja ja naureskelin joulustressille. Se tuntui paljon paremmalta 🙂

      Voi synkkyys tuota säätä tosiaan. Orvokit kukkii, ja pajunkissat on täydessä iskussa. Voisi vaikka viettää pääsiäisen samaan syssyyn! 🙂
      Iloista mieltä siitä huolimatta!

  3. LPP says:

    Ihanan raikkaita kuvia!
    Tuo mekko kyllä sopii sinulle ihan älyttömän hyvin 🙂

  4. Katri says:

    Oli niin ihania ja tunnelmallisia kuvia instan puolella! Leppoisia välipäiviä!

  5. Oi että kuinka kaunista teillä on ollut! Kuvista välittyy supersuloinen tunnelma. Erityisesti tänä vuonna olen kiinnittänyt huomiota näihin kattauksiin eri blogeissa ja teilläkin on ollut todella kaunis, vähäeleinen joulukattaus. Tykkään todella paljon! Mukavia välipäiviä myöskin sinne 🙂

    • Kiitos, ja leppoisia välipäiviä tosiaan!

      Meillä ei oikein tänä vuonna joulua pahemmin laitettu, mentiin fiiliksen mukaan niin koristeluissa, kuin kattauksissakin. Mutta joskus vähemmän on enemmän, eikä aina tarvita paljoakaan, kauniiseen lopputulokseen!

  6. Haiha says:

    Ihania hopea-aterimia! Oletko perinyt ne vai itse ostanut? Itse mietiskelen juuri, pitäisikö alkaa keräämään jotain omaa sarjaa (muutamaan onkin jo alku, sillä olen pöhkösti saanut kummeiltani kahta sarjaa) vai odottaa, miten äiti aikoo joskus hopeansa eteenpäin kierrättää, ne olisivat pääsääntöisesti juuri tuota sarjaa kuin sinullakin noissa haarukka ja veitsi -kuvissa.

    • Meillä on pöytähopeita sekä minun, että mieheni puolesta, me molemmat olemme niitä aikanaan saaneet kummeiltamme tai muuten lahjaksi.
      Suurin osa vanhemmista hopeista, ja juuri lähinnä tarjoiluvälineistä on kuitenkin vanhaa eriparikalustoa, jota olen ostanut esimerkiksi kirppareilta tai vanhan tavaran liikkeistä.
      Jossain vaiheessa tilasin myös Ruotsista kauniit antiikkiset ruokailuvälineet ja muutaman tarjoilulusikan ja kalahaarukoita.
      Pikkuhiljaa keräiltynä nyt on kasassa aterimet ja ottimet isompiinkin juhliin, ja minusta eriparisuus on vain kaunista! 🙂

Kommentoi