{ 12 yhteistä vuotta }

05.5.2014

Eilen tuli kuluneeksi tasan kaksitoista vuotta siitä, kun tapasin mieheni ensimmäistä kertaa. Katsotaanko yhteiselomme alkaneen siitä päivästä? Ehkä. Oliko se rakkautta ensisilmäyksellä? Ehkä. Asioita kun voi tarkastella niin monelta kantilta. Ehkä ensimmäisiä tunteita tärkeämpää on kasvaa yhdessä, ja kasvaa yhteen. Hyväksyä myös se tosiasia, että välillä kasvetaan eri suuntiinkin. Tiedetään toisesta kaikki, ja rakastetaan sittenkin – virheineen päivineen. Osataan riidellä ja osataan sopia.

12v2

Yhteensä kuusi kodiksi kutsuttua paikkaa, valkolakkeja, armeijan vihreitä, kaksi koiraa ja kaksi lasta. Kouluja ja opiskeluja, iloja ja suruja, kasvukipuja ja kompromisseja. Paljon mahtuu kahteentoista vuoteen. Kahdesta lapsesta tulikin kaksi aikuista, jotka kasvattavat nyt kahta lasta. Opitaan toisesta ja opitaan toiselta. Jaetaan huono huumorintaju, tyhmät vitsit, ja asiat, joita ei oikein tohdi edes muille kertoa. Ollaan samaa mieltä, ja ollaan jyrkästi eri mieltä.

12v4

Vaikeinta on ollut hyväksyä, että kaikki eivät aina ole olleet onnellisia puolestamme. Vaikeinta on ollut oppia, ettei sillä lopulta ole merkitystä. Että riittää, kun itse olemme, ja riittää, kun itse tiedämme, mitä haluamme. Elämän myrskyt joko ajavat ihmisiä erilleen, tai sitten ne vahvistavat liittoja. Riippuu kai siitä, kuinka paljon minkäkin eteen on valmis taistelemaan.

12v

Nyt, kaksitoista vuotta myöhemmi, olen aika tyytyväinen, että päädyin silloin aikanaan antamaan ravintolan hämyisessä narikassa oikean puhelinnumeroni. Niin pieni juttu, mutta moni asia voisi olla nyt ihan toisin.

Ei meillä ole tapana tälläisiä päiviä enää juhlia. On kihlajaispäivä, hääpäivä, syntymäpäivät ja lasten merkkipäivät. Isäinpäivä ja äitienpäivä. Ihan tarpeeksi muistettavaa, kuulemma. Jauhopeukaloa ja sokerihammasta kuitenkin kutittelee sen verran, että ehkä tähän arjen keskelle voisi jotakin juhlan tapaista taikoa. Josko 12 vuotta olisivat kuitenkin kakun arvoiset!

Aurinkoista maanantaita ihanat! Me taidetaan pukea pihakamat päälle ja lähteä hiukan kruopsuttelemaan kukkamaita.


46 Responses to “{ 12 yhteistä vuotta }”

  1. Pieni Lintu says:

    Meillä tulee toukokuussa 15 vuotta täyteen. 😉 Tässä on suunnilleen puoli elämää ollut saman ihmisen kanssa. 🙂

    Olin 16v ja mies 19v. 😀

    • Ajattele! Olisko sitä silloin nuorena edes osannut kuvitella, miten nopeasti aika menee, ja miten toisen ihmisen seuraan vain tottuu!
      Onnea yhteisistä vuosista ja paljon paljon lisää niitä! 🙂

  2. Arja says:

    Onnea teille 12 yhteisestä vuodesta! 🙂 Meillä tulee kesällä samainen 12 vuotta täyteen. Ehdottomasti kakun arvoinen juttu!

  3. äm-pee says:

    Onnea! Ja Monia, monia yhtiesiä vuosia lisää! Kyllä yhteisiä vuosia kannattaa juhlia ja hehkuttaakin, on se sen verran hienoa että jaksaa ja haluaa olla edelleen yhdessä 🙂

  4. On arvokasta, kun joku säilyy niin kauan.. Meillä tuli myös muutama viikko sitten 12 vuotta yhteistä taivalta täyteen. 17 vuotiaina tavattiin ja olen onnellinen, että se on kantanut näinkin pitkälle. Joistain asioista vain kannattaa pitää kiinni ja vaalia! 🙂 Onnea teille! <3

  5. Essi says:

    Kaunis kirjoitus teistä 🙂 Ihailtavaa on tänä päivänä, kun pariskunnat pysyvät toistensa rinnalla vuosikymmeniä. Ja vielä onnellisesti yhdessä 🙂 Meillä taitaa tänä vuonna kilahtaa mittariin puolet noista teidän vuosista.. Tuntuu sekin kuluneen silmänräpäyksessä. Hah, hymy nousee huulille noita vuosia miettiessä. Ehkä se kertoo siitä, että rinnalla on se oikea ihminen!

  6. Katri says:

    Ihana juttu! <3 mekin ollaan yhdessä kasvettu 18-vuotiaasta saakka. Tai no, ekan kerran "oltiin kimpassa" jo ala-asteella, mutta sitten tuli väliin muutamia vuosia eri kouluissakin. 🙂 Olet niin oikeassa tuosta "mitä muut ajattelee" – ei pitäisi välittää, mutta jotenkin se satuttaa, kun toiset epäilevät meitä meidän puolestamme! Ei niitä merkkipäiviä aina muista, mutta tokihan se ilahduttaa jos jotenkin muistaa, vaikka leipomuksilla. Iloista vuosipäivää! 🙂

  7. Villis says:

    Onnellisia vuosia mukavasti takana, paljon onnea myös tuleville vuosille!!!

  8. Jane says:

    12 vuotta – onnea! Jaan sun tunteen siitä, ettei kaikki ole aina olleet onnellisia mun onnesta. Olen saanut siitä kuulla ja olen saanut sen tuntea, lähinnä seurustelun alkuvaiheessa, mutta onneksi tää parisuhde on ollut voimakas ja vahva. Jaksanut siis ilman niiden silloisten ystävien tukea, ehkäpä just sen takia kasvanut syvän luottamuksen pohjalle ja ollaan hitsaannut tiukasti yhteen ja sopivasti erilleen 🙂

    Paljon iloa, onnea ja rakkautta teille <3

    • Kiitos! ❤
      Joo, sitä tiukemmin se hitsaantuminen on varmaan tapahtunut meilläkin, että lopulta kiitos kai kuuluu niille vastarannan kiiskille! 🙂
      Pääasia on, että kaksi ihmistä viihtyy toistensa kanssa. Antaa muiden olla sitten mitä mieltä tahansa! 🙂

  9. Jeba says:

    Onneksi olkoon!

    Meillä tuli miehen kanssa nyt vappuna 9 vuotta eikä juhlittu sitä kyllä mitenkään. 🙂 Ensi vuonna kun tulee kymmenen vuotta, niin sitä voisi jo kilistellä ja juhlia. Se on jo aikamoinen saavutus, niin kuin on mun mielestä tämä yhdeksänkin. On hassua ajatella, että on ollut toisen kanssa yhdessä koko aikuisiän. Mitä kaikkea niihin vuosiin onkaan mahtunut? Vaikka ja mitä, huhhuh.
    Sitä saa oikeasti olla onnellinen, että on löytänyt rinnalleen sellaisen ihmisen joka jaksaa katsoa sua vuodesta toiseen virheineen kaikkineen. Sellaisen ihmisen löytäminen on puhdasta rikkautta!

    <3

    • Niin totta! On ilo huomata, että vierellä on ihminen joka hyväksyy sussa myös ne virheet, joita et itse pysty hyväksymään.

      Ensi vuonna juhlitte sitten tämänkin edestä! ❤

  10. salla says:

    12-vuoteen mahtuu ihmeen paljon asioita 🙂 jos nyt ihan oikein muistan, niin meillä tulee miehen kanssa myös kesällä 12-vuotta yhteiseloa..

  11. Melissa says:

    Ihanasti kirjoitettu! 🙂

  12. ♥♥♥ Ihana teksti!
    Ihastelen vanhuksia, jotka ovat olleet ihmisiän yhdessä, kestäneet sodat, pulavuodet ja muut. Mieheni isovanhemmat ovat olleet naimisissa 65 vuotta, nyt 85- ja 90-vuotiainakin suloinen pari ja varaisovanhemmat minulle, kun omani kuolivat jo kauan aikaa sitten. Toivottavasti itsekin pääsisi samaan.

  13. LeAnn says:

    Hurjasti onnea 12 vuodesta ja toivotaan vielä monta, monta yhteistä vuotta lisää. ♡ Meillä tulee syksyllä 14 vuotta. Hurjan pitkä aika sekin. Noihin vuosiin mahtuu kaikenmoista. 🙂 Mutta tärkeintähän on, että on hyvä olla yhdessä. 🙂
    Aurinkoista alkanutta viikkoa! 🙂

  14. Mar3ngi says:

    Oi, hurjasti onnea ja paljon vielä ihania vuosia lisää <3

  15. Augu says:

    Onnea!

    Miksi muuten kaikki eivät ole olleet onnellisia puolestanne? Olitteko joidenkin mielestä jotenkin “epäsopiva” pari? Vai tarkoititko siis sitä, että kaikki eivät uskoneet heti, että teistä tulisi pysyvästikin pari?

  16. kalamuija says:

    NO on kakun paikka:) Onnea. Meille tulee jo ööö 18 vai 19 vuotta:) Ylämäkiä ja alamäkiä:)

  17. ansku says:

    Onnittelut teille! 🙂 Todella hyvin kirjoitettu teksti, toivottavasti yhteiselonne jatkuu vielä vähintään toiset 12 vuotta ja vielä monet samanmoiset päälle!
    Ja kyllä 12 vuotta mun mielestä on jo kakun arvoinen saavutus 😉

  18. Teija says:

    Onnea!♥ Ajattelen asioita usein sillälailla, että jollei kaikki juttuja ois tapahtunut (niitä ikäviäkin), niin eihän me oltais nyt me♥ Ja matka jatkuu…

  19. Rokkimimmi says:

    Onnea ♥! Kovasti onnea myös tulevaisuuteen ja paljon, paljon yhteisiä, ihania vuosia lisää ♥!

    Minulla ja miehelläni tulee tänä vuonna 16 vuotta yhteisiä vuosia täyteen.
    Tuntuu, että tänään rakastamme toisiamme syvemmin kuin koskaan.
    Rakkauden määrä on vain kasvanut vuosien varrella,
    vaikka matkaan on mahtunut vaikka mitä.

    Monet vastoinkäymiset ovat kasvattaneet ja olemme hitsautuneet tiiviimmin yhteen.
    Vaikka karujakin aikoja on ollut monen asian parissa, esim. terveyden,
    ovat ne lopulta vaan vahvistaneet rakkauttamme.

    Ja koska aloitimme seurustelun nuorena, oli meilläkin paljon ympärillä ihmisiä, joiden mielestä heitimme nuoruuden hukkaan seurustelemalla. Onneksi moni on huomannut, että valintamme oli oikea, emmekä itse koe jääneemme mistään paitsi – päin vastoin, olemme todella onnekkaita, että teimme päätökset, mitkä teimme.

    Edelleen sattuu, jos joku toivoo meille pahaa. En itse voisi toivoa kenellekään mitään pahaa.
    Ei kenenkään onni ole minulta pois: Olen onnellinen, jos joku kokee yhtä vahvaa rakkautta kuin me, vastoinkäymisistä huolimatta.

    Onnea teille! Ja vaikka ei ehtisi muuten juhlia, niin ne pienet teot – niitä ei ole koskaan liikaa ♥.

    • Kiitos! ❤

      Itsekin koen, että yhteiset kokemukset ovat muokanneet meistä sen mitä olemme ja lyöneet meitä vain tiiviimmin yhteen. Meistä on tullut parhaita ystäviä pelkän kumppanuuden lisäksi.

      Onnellisia vuosia sinne. ❤
      Itse sitä tietää, mikä on oikein ja mikä tärkeintä. Antaa muiden sanoa mitä lystäävät! 🙂

  20. Marja says:

    Kaunis kirjoitus, 12 vuoteen mahtuu jo niin paljon! Meillä yhteiselo alkoi jo viime vuosituhannella 😀 Yhteisiä vuosia takana 23 eli yli puolet eliniästäni. Hassua miten nopeasti aika on kulunut! Ylä- ja alamäkiä mahtuu toki mukaan monia – eikä nämä ruuhkavuodet tee aina niin hyvää parisuhteelle mutta toisaalta, jotenkin sitä vaan on hitsautunut yhteen eikä oikein osaa muuta kuvitellakaan.

    • Aika kuluu kyllä hurjan nopeasti. Ja totta, niin sitä vain tottuu siihen toisen olemassaoloon, että vaikea olisi muutakaan kuvietella! 🙂

      Välillä arki kyllä rullaa kkaiken romantiikan yli, mutta joskus onneksi tulee otettua joku pieni hetki sieltä täältä. Kai sitä sitten taas joskus on aikaa kyllästymiseen asti! 🙂

  21. Haisuvanukas says:

    Onneksi olkoon! Niin se aika rientää, meillekin tulee kesällä jo kymppi täyteen ja jos en ole sitä ennen tehnyt, niin nyt haluan kiittää sua ja Annia siitä, kuinka kivasti te otitte mut silloin mukaan jengiin <3 Nimim. Kauvatsa on my mind

  22. Heta says:

    Ihana kirjoitus 🙂 Onnittelut yhteisestä taipaleesta, toivon, että itsekin löytäisi samanlaisen kulkijan rinnalleen.

  23. Mirka says:

    12v- merkkipäiväOnnea <3 Meillä tulee ens kuus 20v yhteistä taivalta täyteen, olin 16 ja mies 19 kun alettiin seurustelemaan.

    Kyllä jokainen merkkipäivä on juhlimisen arvoinen, ilman teidän seurustelun aloittamista ei olisi mitään muitakaan päiviä juhlittavana.

Kommentoi