{ rento nuttura hiusklipsin avulla }

20.5.2014

Sain biker -postaukseen pyynnön näyttää, miten rento nuttura syntyy hiusklipsin avulla. Mikään ihmeellinen juttu tälläisen kampauksen tekeminen ei ole, mutta kokosin nyt kuitenkin pienen kuvasarjan siitä, miten “nuttura” syntyy.
Kommenteissa mainittiin myös, että jäljestä tulee helposti tätimäinen, ja varmasti onkin ihan makukysymys, kuinka tätimäiseltä mä tässä kampauksessa näytän. Idea on kuitenkin helppoudessa; Lähdet hiukset auki liikenteeseen, mutta sää ja päivän muut olosuhteet latistavat kampauksen. Otat vain klipsin laukustasi, ja tilanne on pelastettu!

nuttura 7

Alkutilanne hiukset auki. Tänään on siinä mielessä bhd, että mun hiukset on ihan liian puhtoiset, eikä ne pysy mitenkään mallissaan. Tukka on ollut yön sykeröllä (siis ihan vaan sillä sotkunutturalla, jonka tein illalla meikkien puhdistuksen yhteydessä). Otsiksen föönasin muotoonsa, ja suihkutin siihen kunnolla lakkaa.Kädessäni ruskea hiusklipsukka (hauenleuka?), muutaman euron hankinta Anttilasta, muistaakseni.

nuttura 1

Sitten kampauksen kimppuun!
Kieputa latvat toistensa ympäri (kuva 1). Tee tämä mahdollisimman alas niskaan, älä nosta hiuksia tässä kohtaa ponnarikorkeudelle, tai nutturasta tulee liian tiukka. Kun nostat vasta kieputetut latvat ylös (kuva 2), sivuhiukset jäävät rennosti roikkumaan.
Sujauta klipsin kiinnittämisen jälkeen myös irtolatvat klipsukan väliin (kuva 3). Paras tulos syntyy, kun teet koko homman ilman peiliä. Tällöin lopputulos on oikeasti huolettoman näköinen ja sopivan rento (kuva 4).

rento nuttura ja hiusklipsi

Halutessasi voit nyppiä pieniä hiusosioita sivuilta vapaaksi, itse luotan siihen, että kampaus elää, ja löystyy kyllä päivänmittaan. Pikkuinen lakkakerros ei kuitenkaan tee pahaa, jos olet lähdössä liikenteeseen. Mikäli tukka alkaa roikkua liikaa, irrota klipsukka ja tee homma uudestaan.

nuttura 6

Tässä kuvassa hiukset ovat vielä siististi ja hiukan liiankin “kuosissa”. Omalla kohdallani tilanne on kuitenkin aika ohimenevä, eli eipä tuo vaadi sen kummempia toimenpiteitä!

Helppoa kuin heinänteko! Muita juttuja, joihin kaipaisitte tälläistä postuasta? Nyt saa ehdottaa! 🙂


13 Responses to “{ rento nuttura hiusklipsin avulla }”

 1. niinu says:

  Kiitos kovasti opastuksesta. Tuo kampaus on täydellinen, ei yhtään tätimäinen, ihanan rento. Täytyys koklata!:)

 2. Sini says:

  Mä kaipasin postausta siitä miten teet sellaisen yksinkertaisen nutturan, joka sulla yleensä postauksissa on 🙂

  • Siis sehän on sellainen ponnari, jossa vaan en ole vetänyt latvoja läpi asti. Joka kerta sellainen tuurilla syntynyt, ja joskus jopa yön yli nukuttu (tai parinkin yön)!

 3. hanna says:

  Mistäköhän mahtaa olla tuo söpö t-paita?

 4. Hennis says:

  Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen mitenkään, mutta saanko kysyä kuka ottaa kuvasi? Siis nämä tällaiset, joissa itse esiinnyt? Käytätkö kaukolaukaisijaa vai onko sulla joku taitava assari? 😀 Tämä kysymys ihan silkasta uteliaisuudesta, jostain syystä vaan monesti huomaan asiaa miettiväni.

 5. Elisabet says:

  Tää oli hyödyllinen, kiitti! 🙂 Mäkin voisi mielelläni lukea myös muunlaisten nutturoiden teko-ohjeita. Mukavaa viikon jatkoa!

 6. Satu says:

  Oisko mahdollista saada postausta sinun kauneudenhoito rutiineista esim. Olen huomannut että sinulla on aina todella kauniit kynnet. Ovatko ihan omat ja aidot vai rakenne, geeli? Ja muutenkin kauneudenhoidossa mitä olet hyväksi havainnut? Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Joo, tämä voitais toteuttaa! 🙂
   Mulla tosiaan on geelaukset kynsissä, kun oma kynteni on sellaista silkkipaperia, että se ei ikinä kasva, vaan repeilee niin, että kynsinauhat vuotavat verta. Olen aika tarkka geelauksen suhteen, kaikki eivät tee sitä kauniisti. Olen kuitenkin löytänyt tekijän, jonka jälki on mun silmään täydellistä! 🙂

 7. Maarit says:

  Kiva nuttura!! Miten tuo loppuosio menee…laitatko hiukset klipsin sisälle vaiko pinneillä tuonne alle. Itselläni on hiukan vähemmän pituutta hiuksissa kuin sinulla,mutta taidan kokeilla 😉

Kommentoi