{ lähempänä unelmaihoa }

07.9.2014

Kuten paremman ihon metsästys -postauksessa lupailin, jatkan näitä ihojuttuja Indiedaysin ja Vichyn yhteistyön merkeissä. Tällä kertaa ajattelin jutella enemmänkin tuotteista, joiden avulla unelmaihoa on nyt tavoiteltu jo parisen kuukautta. Kaikki tässä postauksessa näkyvät tuotteet ovat itselleni tuttuja jo ennen tätä yhteistyötä, ja kokemuksiani Vichyn tuotteista voitte löytää enemmänkin tuolta Beauty -tägin alta. Kuten viimeksi kerroin, merkityksellistä olikin juuri löytää ne oikeat tuotteet ja tehdä selvä suunnitelma, miten näitä käytetään. Iho kun saa parhaimman hyödyn silloin, kun sekä puhdistus, että hoitotuotteet täydentävät toisiaan. Vaikka Vichyn tuotteet ovat olleet itselläni käytössä jo parisen vuotta, olen sahannut hoitolinjasta toiseen, ja unohtanut sellaisen pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen ihonhoidon.

vichy idealia 1

Omalle iholleni parhaimman avun olen löytänyt Vichyn Idéalia -sarjasta.
Idealia on silottava ja heleyttävä sarja, joka sopii kaikille ihotyypeille. Suurin muutos nyt viimeisen parin kuukauden aikana on ollut paluuni Idéalia Pro -serumin käyttöön. Vaikka Life serum on myös mahtava tehoaine (ja varsinkin nyt kun yöunet ovat minimaalisia), oma ihoni on kiittänyt erityisesti tuosta ihon värivirheitä korjaavasta Pro:n ominaisuudesta. Pari kuukautta sitten leukani kukki finneistä, mutta nyt kasvoisaani ei ole näppylän näppylää, ja ihon sävy on tasoittunut niin hurjasti, että meikiksikin riittää kevyempi vaihtoehto. Olen ennenkin kirjoittanut suositukseni Vichy Idéalia Pro -serumin puolesta, ja suositellut sitä kohtalotovereilleni, jotka kamppailevat kukkivan ja arpisen ihon kanssa. Olen myös saanut teiltä monia viestejä siitä, miten ihon kunto on oikeasti parantunut käytön aikana todella nopeasti, ja arvet haalentuneet silminnähtävästi. Eli jos et vielä ole kokeillut tuotetta, ja tunnistat itsesi noista ongelmista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Idealia Life -seerumi
puolestaan sopii iholle, jossa ei välttämättä ole niitä värivirheitä, mutta rasitteena on kuitenkin elämäntavat ja ulkoiset tekijät, kuten vähäinen uni, ravintoköyhä ruokavalio, saasteet uv-säteet, tupakointi jne.
Idealia sarjan silmänymärysvoide on sekin kaikkia ihotyyppejä heleyttävä. Kevyesti valoa taittava helmiäiskoostumus feikkaa väsymyksen merkit nopeasti pois ja antaa kasvoille virkeää valon hehkua.

vichy idealia 2

Mitä tulee ihon puhdistukseen, nyt omalla kohdallani kärkeen on nostettu hellävaraisuus. Iho tulee puhdistaa epäpuhtauksissta, mutta ihon oman kosteuden pois pesemisessä ei ole mitään järkeä. Myös puhdistus voi olla kosteuttavaa ja hoitavaa, ja tästä syystä omiin tuotteisiini valittiin Pureté Thermale -tuotteiden lisäksi Vichyn lähdevesi, joka viimeistelee ihon pinnan vastaanottamaan hoitotuotteet.

vichy idealia 3

Kantapään kautta olen oppinut, ettei tässä iässä pelkkä seerumi todellakaan riitä antamaan kosteutusta iholle, vaan lisäksi tarvitaan kunnollinen kosteusvoide. Vichy Idéalia sarjassa on kosteusvoide normaalille- ja sekaiholle, sekä kuivalle iholle. Vaikka voiteet myydään Day Cream statuksella itselleni paras apu löytyi siirtämällä kosteuttavampi vaihtoehto yöhön, ja pitämällä sekaihon voide päivävoiteena. Näin ihon kosteutus on taattu, eikä päivänmittaan tarvitse silti huolehtia kiiltävästä ihosta.
Aikaisemmin olen kirjoittanut, etten löytänyt yhteistä säveltä Vichyn BB-voiteen kanssa, mutta taasen pikkuisen viisaampana voiteesta onkin tullut päivittäinen suosikkini. Ongelmani oli, että alunperin laitoin kasvoille sekä seerumin, päivävoiteen ja BB-voiteen. Nyt olen oppinut, että päivävoide tuolla välissä on oikeastaan aika turha, sillä BB-voide on päivävoide, joka samalla toimii meikkivoiteena. Näin BB-voide myös imeytyy ja levittyy paremmin!

Eli tässä tälläinen pienimuotoinen esittely käyttämistäni ihonhoitotuotteista. Kuten viimeksisikn, suosittelen teitäkin tekemään netissä tuon ihanneiho diagnoosin. Ja, tuotteiden sopivuuden, sekä täydellisen analyysin tarpeistasi saat tietysti Vichy-apteekeista!
Vichy My Skin -ohjelman kautta saat apua ja ajankohtaista tietoa ihonhoitosi avuksi, ja Indiedaysin kampanjasivulta löydät myös muiden bloggaajien ihonhoitovinkkejä!

Kotiuduin reissusta aamulla puoli viiden jälkeen, ja tämä sunnuntai menee kyllä mahdollisimman rennoissa merkeissä. Ehkä jo huomenna uudenlaisella energialla, mutta nyt heitän taas hetkeksi sohvalle vaaka-asentoon!

Suloista sunnuntai-iltaa!


3 Responses to “{ lähempänä unelmaihoa }”

 1. Avatar Janica sanoo:

  Kiitos taas hyödyllisestä postauksesta! Minä ainakin luen näitäkin juttuja mielelläni, koska kamppailen kurjan ihon kanssa myös. Kipin kapin kävin apteekista hakemassa tuota Idealia Pro – seerumia. Mietin, että käytätkö sitä kosteusvoiteen alla vai onko sinulle aamuisin riittänyt pelkkä seerumi? Kiitos, jos ehdit vastata.

  • Hyvä päätös, olen ehtinyt kuulla jo todella monen saaneen apua tuosta seerumista!
   Itse tein virheen, ja käytin pelkkää seerumia. Se ei kuitenkaan riitä. Kasvojen ihi vaatii myös kosteutusta. Nyt mulla on käytössä saman sarjan voiteet.
   Mikäli meikkivoiteesi on kuitenkin bb-tyyppinen, kosteuttava voide, se riittää päiväksi. Ainakin mulla. Mutta koska aika paljon käytän peittävää (=kuivattavaa) meikkiä, pitää siellä välissä olla myös kosteusvoide!

 2. Avatar Katja sanoo:

  Mikäli ei ihosi tasoitu täydellisesti näillä tuotteilla, suosittelen lämpimästi Colosen kosmetiikkaa. Sai sillä kymmenen vuotta vaivanneen aknen täysin hoidettua. Kulutin omaisuuden rasvoihin ja tökötteihin ennen Colosea ja kasvot olivat koko ajan vain ärtyneemmät.