{ asu päivän väreissä }

22.9.2014

Hitto, että on harmaata! Eilen vielä ulkoiltiin auringonpaisteessa ja syötiin jätskiä. Tänään on menot sitten ihan jotain muuta. Flunssaa ja köhää, kylmää, märkää ja harmaata. Yksi sana riittää: Syksy!

Viikonloppuun mahtui vähän kaikkea. Tuli itkettyä ja naurettua, pientä tunteiden vuoristorataa. Jotakin turnausväsymyksen kaltaista on myös liikkeellä, takki välillä tyhjä näihin poikkeusoloihin, vaikka toki se visio valmiista välillä tsemppaakin.
Toistaiseksi ollaan ilman keittiötä, vanha lähti matkoihinsa eilen. Perjantaina myös selvisi, että puolentoista kuukauden tsemppaus on turhaa, uuden altaan saapumista ei enää voi edes veikata. Ei ainakaan ennen marraskuun loppua – jos silloinkaan. Käsitiskiä vessan altaassa, siitä starttasi tämä päivä.

syysasu 3

Tänään on kääriydytty päivän sävyihin. Harmaata ja mustaa, tosi syksyinen fiilis. Paksumpia takkeja pitää kai alkaa kaivamaan esiin, ei auta vaikka kuinka vitkuttelisi kesässä, talvi tulee joka tapauksessa! Toisaalta jotenkin ihanakin fiilis, saa sytytellä kaminaa ja polttaa kynttilöitä.

syysasu

Viime syksynä hommatut parit tekonahkahousut (tai tuollaiset vahapintaiset farkut ne kai paremmin on), ovat nousseet vaatekaapin kulmakiviksi. Näissä on vaan jotenkin niin eri fiilis, kuin tavallisissa mustissa housuissa. Ja suuren villatakin kanssa ne on kuitenkin iissimmät, eikä mitkään bilepöksyt.

syysasu 4

Tässä vähän tämän päivän ruokapolitiikkaa pohdin. Pitäisköhän koittaa raakaruokaa koko porukalle, vois olla näissä oloissa näppärä ratkaisu! 🙂 Tosin, onneksi on jääkaapissa lohikeiton jämät ja eilisten pitsojen loput. Jos sitä raakaruokaa sitten vasta huomenna!

Harmaudesta huolimatta mulla on energinen olo. Aion olla tänään supertehokas ja ihailla syysmaisemia. Uusi viikko ja uudet kujeet!

Ihanaa uuden viikon aloitusta!


21 Responses to “{ asu päivän väreissä }”

  1. AnnaW says:

    Pitkästä aikaa kommentoimassa! Syksy on tosiaan täällä, sen tuntee koko talossa. On varmaan alettava tiivistämään ikkunoita ja laitettava ikkunateipit paikoilleen ja jostain pitäisi myös löytää pari isompaa mattoa lattioiden lämmikkeeksi.

    Tsemppiä tiskauksiin, pystyn aika hyvin samaistumaan. Meillä alkaa keittiö- ja suihkuremppa olemaan juuri valmis mutta alkukesästä oltiin vajaa kaksi kuukautta ilman juoksevaa vettä sisällä ja tiskit tiskattiin pihasaunassa. Tiskaus ei sinänsä ollut kova homma, kun meillä tiskataan muutenkin käsin mutta se jokapäiväinen vesien vetäminen ja padan lämmittäminen. Aika paljon sitten syötiinkin ihan pahvilautasilta…enpä taidakaan muistella enempää, ei ole nimittäin yhtään sitä aikaa ikävä 😀

    Hyvää syksyn jatkoa teille ja jaksamista remppa-arkeen <3

    • Jep, kyllä huomaa, että ei asuta missään umpisäiliössä! 😀

      Meillä on ehkä huomenna tiskikone käytössä. Auttaahan sekin jo! Keittolevyllä sitten loput, ja kai grillatakin voisi! 🙂 Kyllä nämä poikkeusolot opettavat arvostamaan elämän pieniä itsestäänselvyyksiä! 🙂

      Kaunista (omena)syksyä sinne! ❤︎

  2. Mellu says:

    Harmaata on juu. Mutta ehkä se sopii ainakin mun maanantaihin. Tämä villasukkapäivä tulee ihan tarpeeseen. Tsemppiä sinne!

    Tulin itse asiassa kiittämään taannoisesta Vichyn postauksestasi. Siitä innostuneena olen nyt itsekin kokeillut Idealia-sarjaa ja erityisesti seerumi on tehnyt taikojaan mun iholle. Olen siitä suuresti kiitollinen, sillä paremman ihon saavuttamiseksi olen saanut kamppailla aika tavalla viime vuosina. Nyt suunta näyttää tosi hyvältä! Kiitos siis vinkkauksesta, enpä olisi noihin purkkeihin muuten huomannut tarttua.

    Mellu

    • Villasukkapäivät on ihan parhautta! 🙂

      Kiva, jos vinkistä oli apua! Olen saanut monet kiitokset vinkkailuista, ja olen tosi iloinen, että muutkin ovat löytäneet apua ihonhoitoon noista tuotteista! En itsekään olisi varmasti koskaan tullut hankkineeksi, jos en blogin kautta olisi ensimmäistä seerumia saanut. Ja, siitä on pari vuotta, enkä todella vaihtaisi enää Vichystä pois!

  3. Molla says:

    Hei moi. Syksy on todellakin täällä. Itselleni syksy merkitsee aina vähän niin kuin uutta alkua. Ja mikä onkaan ihanampaa, kuin kääriytyä lämpimään villaneuleeseen, sytyttää kynttiöitä ja vain olla.

    Pakko kysäistä, että minkä merkkiset nuo sinun kuvassa vilahtavat mustat nilkkurisi ovat? Ja pökät on myös oikeen ihanat 🙂

    Nyt koivet kohti kattoa ja netflixiä kultsin kainalossa!

  4. Hanu says:

    Huh, ei käy kateeksi!!! Kertikset vaan käyttöön tiskin minimoimiseksi ja pizzataxia kotiovelle 😉 Tsemppiä viikkoon,aamulla hyytävä ilma sai minut ainakin hätkähtämään hereille nanosekunnissa, +5c, mitä tää nyt on?!? 😀

    • Hurrr.. Ekat yöpakkaset takana, ja tuntuu jäätävän kylmältä! Vaikka jouluaattona oli viime vuonan ihan yhtä “lämmintä”.

      Huh, pakko koittaa jollain muulal kun pitsalla, tai seuraava projekti on talon laajennus! 😀

  5. Niina says:

    Onpas mageet housut! Pakko kysyä, että minkäs merkkiset? Haaveilin tuollaisista jo viime syksynä. 🙂

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  6. jeba says:

    Voih! Mä muistan kun muutettiin tähän meidän kämppään ja meillä oli täysin keittiöremppa kesken! Mäkin pesin pienessä vessan lavuaariasa meidän tiskejä koko kesän! Ei ollut herkkua, mutta lopussa kiitos seisoi. 🙂 Tsemppiä sinne, puss! ♡

  7. Tsemppiä keittiöttömyyteen. Sen arvon todellakin ymmärtää, kun sitä ei ole.

    Asun tällä hetkellä Aasiassa, ja meidän kämpässä on kamala keittiö. Väliaikainen ratkaisu, joten sillä voimalla mennään, mutta kyllä se olisi kiva joskus itsekin kokata jotain. Täällä on tosin katuruoka niin halpaa ja hyvää, että tuo keittiöttömyys ei ole niin suuri ongelma kun se voisi olla, mutta kuitenkin 🙂
    Torakoita vilisi lattialla, jonka jälkeen yritän minimoida käyntini tuolla keittiössä. Vaikka ne onkin nyt myrkytetty, niin en aivan täysin usko niiden katoamiseen…

    • Hui! Ehkä mä kestän tän! Ötököitä en ehkä kestäisi! 😀
      Meillä on täällä vähän huonot olosuhteet ulkonasyömiseen, joten pitää koittaa kokkailla mahdollisuuksien mukaan! 🙂

  8. Elisa says:

    Heippa Emilia! Tsemppiä remppakaaokseen. Muista pitää taukoja ja yrittää myös rentoutua, näytät laihtuneen kovasti.. Voimia!!

    • Kiitti tsempistä, sitä tarvitaan!
      Tällä viikolla olen koittanut hiukan huilaillakin, ja tosiaan kiinnitäänyt huomion siihen syömiseenkin. Tuppaa unohtua, kun on niin kova kiire jatkuvasti.

  9. Ulrika says:

    Ihana syysasu! 🙂 Mustat nilkkurit ovat todella tyylikkäät. Mistä olet nuo löytänyt?

  10. Elina says:

    Minäkin kyselisin mistä nuo ”nahka”housut on? Tosi kivat!

Kommentoi