{ mitä kuuluu }

14.9.2014

Kukkuluuruu. Kyselitte, mitä keittiölle kuuluu, ja täältä suunnittelun lomasta ajattelin laittaa pientä raporttia. Suunnittelu sinänsä on nyt tällä hetkellä jo pelkkää aikatauluttamista, sillä keittiöremppa on nyt pari viikkoa ikään kuin seissyt. Tarkoittaen, että mitään suurta tai näkyvää ei ole tapahtunut. Toki sitä kaikkea pientä on ollut, ja siihen pieneen ja mitättömän tuntuiseen sitä aikaa tuhraantuukin sitten ärsyttävän paljon. Viimeiset pari viikkoa on myös työt haitanneet harrastamista, joten aika on pitänyt kanavoida tärkeämpiin juttuihin.

sunnuntai asu

Keskeneräisyydestä huolimatta keittiöön on kuitenkin jo kannettu joitakin huonekaluja, jotta arki saadaan pyöritettyä paremmin, eivätkä kalusteet tuki muita huoneita.  Tosin ruokapöytänä toimii vanha, kuuden hengen pötä, joka näyttää tässä tilassa lähinnä postimerkiltä.

keittiöstä 5

Vaikka meillä on aina ollut kettiön toisessa päässä sellainen oleskelutila, nyt on tarkoitus selkeyttää okkkaripäätä yhä enemmän ja jakaa tilaa huonekalujen ryhmittämisellä. Vanha puusohva sai väistyä toisen ikkunan alta, ja hetken aikaa olin jo pohtimassa sen poismyyntiä tai sullomista ulkorakennukseen, kunnes päädyimme siihen tulokseen, että sohva mahtuu varsin hyvin olemaan “keittiöpäädyn” ikkunan alla. Siihen voi nyt kätevästi laskea kauppakassit purettaviksi. Sohvan sisällä on myös hurjasti säilytystilaa, joten siinäkin mielessä se on kiva pitää keittiössä.

keittiöstä 2

Kylmäkalusteiden paikka, ja niiden ympärillä olevat kalusteet jäävät paikalleen. Tai siirtyiväthän ne n. 15 senttiä ikkunaan päin, kun kotelo saatiin pois katon rajasta. Näin päästin eroon tyhmästä kolosta, joka jäi komeron ja seinän väliin. Tosin säilytin siellä silityslautaa, että ei se nyt ihan turhakaan ollut! 🙂 Kaapit ovat kuitenkin siis yhä niitä vanhoja, ja ilme muuttuu tietysti, kun ne uusitaan. Alemmasta kuvasta näkyy myös esimerkiksi, kuinka patteri vaatii uutta maalia, ja sähköjohdot uutta rasiaa.

keittiöstä 4

Ensi viikola on tarkoitus aloittaa uuden keittiön kasaaminen, ja vaihtaa kodinkoneita. Vanha keittiö koneineen lähtee viikon päästä uuteen osoitteeseen. Kalusteiden jälkeen onkin vuorossa kaakeloinnit, tasot, sähkötyöt jne…

keittiöstä 3

Mutta tiedättekös! Varsinaista keittiötä enemmän mä odotan nyt tänne yhtä ihan toista juttua. Tyyppiä, joka on ollut poissa maaliskuusta 2012 lähtien. Mallailen sitä mielessäni ja näen sen täällä sieluni silmin tuohon taakseni. Kauhea ikävä!

keittiöstä

Että sellaista tänne ja tähän sunnuntaihin!

Nauttikaa kauniista syyssäästä!

Ps. Homenord-alennuskoodi on voimassa vielä tämän päivän! Koodi ja ohjeet löytyvät täältä.


11 Responses to “{ mitä kuuluu }”

 1. lattenainen says:

  Kivoja suunnitelmia keittiön suhteen! Tekeekös teidän koira comebackin? Jos en ihan väärin muista, niin eikö teillä ollut joku vaalea koira jossain vaiheessa?

 2. Aila says:

  Hei! Näin syksyä uhmaten haluaisin vielä kysyä teidän pihakalustosta. Mistä se on hankittu ja ennenkaikkea, onko siinä hyvä istua? Olen suunnitellut samanlaisen hankintaa, mielestäni vanha talo kaipaa juuri tuollaista valkoista pöytäryhmää penkillä, mutta kävin Bauhausissa jossa tiesin sellaisia olevan- ja apua! Tuoleissa oli tosi huono istua! Onko noi teidän mukavat, vai vaan kauniit? 🙂 Etsintä jatkuu…

  • Hei!
   Meidän kalusto on muistaakseni ostettu Kodin Terrasta. Vanhemmillani on samanlainen, ostettu samasta paikasta, mutta uudempi, ja pikkuisen erilainen.
   Se, mikä on hyvä istua ja mikä ei, on varmaan aika henkilökohtainen mielipide. Eihän tuo kalusto ole tarkoitettu auringossa löhöilyyn, eli meilläkin siinä istutaan, kun esim. syödään tai kahvitellaan ulkona. Tosin kannan kesällä tuolia mukanani myös hiekkalaatikon viereen, ja istun siinä sitten aika ryhdikkäästi ja valppaana lasten leikkejä seuraillen.
   Eli ruokailukalustoksi tuo on musta ihan yhtä mukava, kuin lähes mikä tahansa kalusto. Jos haluaa enemmän sellaisen monikäyttöisen löhöämistäkin kestävän ratkaisun, niin varmaan kannattaa miettiä kalustoa, jonka selkänojat on säädettävissä. Silloin ryhdikkäämpi asento käy ruokailuun, ja rennompi seurusteluun ym.
   Mutta olen kanssasi samaa mieltä; Perinteisen oloinen kalusto sopii vanhan talon henkeen. 🙂

 3. idahhh says:

  Oikein kivalta jo näyttää vaikka remppa ihan kesken! Näistä kuvista vasta hahmottaa miten isosta tilasta kyse – teillähän on tuollainen oikeen perinteinen iso tupakeittiö, aikas mahtava! 🙂

  • Joo, on se iso! Vaikka siis alunperin tupakeittiö on ollut tässä työhuoneessa, ja tuo nykyinen keittiö on ollut kauppa.
   Mutta ihanan iso juu, mahtuu koko perhe kokkailemaan ja muuten viettämään aikaa! 🙂

 4. JOnna says:

  Musta on ihana seurata kaikenlaisia remontteja, ennen ja jälkeen kuvia. Ihan mielettömän muutoksen tekee lattia, ihan paljon ihanampaa ei oikeastaan voi ollakaan kuin tuo valkoinen puulattia <3 Kiva nähdä millainen keittiö sinne teille alkaa muodostua 🙂

 5. Katri says:

  Kivoja remonttikuvia, kauniisti osaat katsoa ja kuvata, vaikka on keskeneräistä. Mukavaa viikkoa! Ärsyttävää varmasti odotella, minä ainakin olen niin kärsimätön.. 😀 Unelmien keittiön odottelu olisi ihan ultimaattinen hermojen koettelu!

 6. Mari says:

  Olet ehkä aiemmin maininnut, mutta ovatko nuo ihanat rottinkituolit vahingossakaan Ikean, vai jotkin kalliimmat ihanuudet? 🙂 Huvimajan remontti on siinä vaiheessa, että lämpölampun alle pääsisi vielä nauttimaan lokakuun illoista lepotuolissa 😉

Kommentoi