{ helpot juustosarvet }

14.10.2014

Tuntuu tylsältä tämä otsikointi, mutta aina kun ajattelen jakaa kanssanne ohjeen tai reseptin, voisin lisätä alkuun sanan helppo. Sellainen leipuri ja kokki minä olen; ei mitään vaikeaa tai vaativaa, mielummin simppeliä ja yksinkertaista!

Tänään leivottiin sarvia. Toiveena oli “jotain suolaista” (olen perheen pahin sokerihiiri itse), ja jääkaapissa oli sekä chorizoa, että juustoraastetta sunnuntain jäljiltä. Sarvet voi toki täyttää mielensä mukaan, ja pinalle voi ripotella seesaminsiementen sijaan unikonsiemeniä, juustoraastetta tai vaikka sormisuolaa. Riippuen tietysti hiukan täytteestäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytetyt juustosarvet 24kpl

5dl vettä
pussi kuivahiivaa
vehnäjauhoja
0,5dl öljyä
2tl suolaa
(ripaus sokeria)

Vaivaa taikina helposti työstettäväksi ja anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli hyvin jauhotetulla alustalla osat suuriksi ympyröiksi. Leikkaa ympyrä kahdeksaan osaan ja laita haluamaasi täytettä slaissien leveämpään päähän. Rullaa sitten taikina sarveksi niin, että taikinan kapea häntäpää jää sarven alle.
Nosta pelille ja anna kohota vielä hetki. Voitele munalla ja ripottele päälle juusto tai siemenet.

Paista 225°C / n. 12-15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä molemmat lapset syövät chorizoa, mutta esim. lastenkutsuille varma täyte on perus kinkku ja juusto. Aikuisempaan makuun vain taivas on rajana, sisään voi kääriä aurajuustot ja oliivit. Kiva iltapala, suolainen tarjottava, tai vaikka eväs. Katoavat ihmeen nopeasti myös ihan ilman mitään varsinaista syytä.

Tunnelmallista iltaa!


6 Responses to “{ helpot juustosarvet }”

 1. Ninnu says:

  Helpolta vaikuttaa ohje, joten pitääpä testata tätä lähipäivinä. 🙂 Kiitos ohjeesta!

  • Toivottavasti ohje on päässyt jo testiin! 🙂

   • Ninnu says:

    Tänään testasin ohjetta ja kovin kauniita juustosarvista ei tullut,mutta sitäkin herkullisempia! 🙂 Ensimmäisessä erässä oli juustoraaste, tomaattipyre ja nakkitäyte ja toisessa vihreä pesto, pecorinojuusto, emmental-juustoraaste ja tomaatti.

    • Maku ratkaisee, eikö vain! 🙂
     Taidanpa ottaa vinkeistäsi hiukan omaankin kokeiluun! Nakkitäyte on varmasti lasten mieleen, ja jälkimmäinen sai oman suuni tuottamaan sylkeä.

     Kiva kuulla, että resepti pääsi kokeiluun!

 2. Mari says:

  Haha, mun juustosarvista ei koskaan tuu noin siistin näkösiä 😀

Kommentoi