{ vettä }

02.12.2014

No nyt sitä tulee! Vettä nimittäin!

Tiedän toki, että puhdas vesi ylipäätään, ei ole itsestään selvyys kaikille, ja maailmassa kuolee päivittäin ihmisiä likaisen juomaveden, ja sen aiheuttamien sairauksien seurauksena. Aikuisia, lapsia, vastasyntyneitä vauvoja. En siis koe olevani oikeutettu valittamaan siitä, että vettä pitää hakea vessasta. Kun se kuitenkin on puhdasta, ja ajoittain jopa lämmintä.

Omasta perspektiivistäni katsottuna asia on toki toisenlainen. Elintaso johon olen syntynyt ja kasvanut sisältää puhtaan juomaveden yhtenä itsestäänselvyytenä. Meillä juokseva vesi nyt vain sattuu olemaan aika arkipäiväinen hyödyke, ja kun siihen juoksuun tulee mutkia, niin toki se vaikuttaa arjen kulkuunkin. Pari tuntia on keittiössä ollut hana paikallaan, ja kertaakaan en ole siitä vettä vielä käyttänyt. Paitsi hetken aikaa vain ihaillakseni sen veden kulkua ja aiheuttamaa ääntä. Kyllä, kävin juomassa vessassa, kuten olen viimeaikoina tottunut tekemään. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään on edetty remontin suhteen hiukan vähemmän. Pakko välillä pestä muutama koneellinen pyykkiä, siivota ja ajaa puita. Saumatun kaakeliseinän nyt kuitenkin puhdistin ja kävin koko keittiön siivousliinalla läpi. Viimeisetkin pölyt pois. Huomenna sitten silaria, ja loppu onkin enää sähkömiehen odottelua.

Viimeisen päälle listoitettua ja viimeisteltyä keittiötä ei viikonlopuksi saada millään, mutta tämä saa riittää toistaiseksi. Viikonloppuna nimittäin juhlitaan, ja valmistelut ottavat osansa loppuviikosta.

Mulla on hurja määrä kommentteja vastaamatta, ja lupaan tarttua niihin huomenna. Tänään on pakko kaatua ajoissa sänkyyn, sillä kestävyys alkaa hiipua.

Ihanaa iltaa!


2 Responses to “{ vettä }”

  1. Anna says:

    Missä ihmeessä olet oppinut noita remonttihommia? Kysyy hlö, jolla peukalo ksekellä…

    • Varmaan tekemällä oppii parhaiten, kuten kaikkea muutakin. Toki välillä epäonnistuukin, mutta se kuuluu elämään.
      Olen monesti miettinyt, että lapsesta saakka mulla on ollut taipumus tuojottaa muiden työskentelyä. Siis kotona kun äiti ja isä laittavat ruokaa ja kun isäni teki jotain remonttijuttuja, minä tuijotin vieressä. Sitten kun on nähnyt tarpeeksi monta kertaa jonkun jutun, niin ajattelee, että kyllä tuon nyt tekisi itsekin. 🙂

Kommentoi