Arkista kauneutta kaikkialla

17.4.2015

Oletteko huomanneet, että joskus tosi tavalliset ja arkisetkin asiat näyttävät kauniilta? Oikeat värit, oikea valo ja oikea tunnelma. Jopa tiskaamisessa voi olla jotain tosi kaunista, kuten mun mielestä näissä lasten aamu- ja iltapala-astioissa.
Muistan blogin alkuaikoina kuvanneeni enemmänkin juuri tällä ajatuksella, mutta vuosien saatossa myönnän taktiikan muuttuneen. Sitä tulee itse kriittisemmäksi, yrittää väillä liikaakin. Yleisö toivoo laajempaa kuvakulmaa, ja itse ehkä sokaistuu niille pienillekin jutuille. Sinänsä sääli, koska niitä pieniä ja arkisia asioita ajatellen koko blogi on aikoinaan saanut alkunsa. Että jokaisessa päivässä on hyvää ja kaunista, oli se sitten kahvikupin, tai vesipisaran kokoinen juttu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja se, miksi itse suosittelen kaikille blogin “kirjoittamista” perustuu juuri tähän; Kuvatessa saat katsoa linssin läpi juuri sitä mitä haluat, ja poistaa ympäriltä kaiken sen, mikä ei miellytä silmää. Voit unohtaa täyteen lastatun keittiön työtason ja keskittyä siihen pieneen kohtaan, jossa asiat ovat “kohdallaan”. Se, tekeekö blogia julkisesti vai omaksi ilokseen, tai käyttääkö bloggaamisen sijaan muita sosiaalisen median kanavia, on lopulta harkintakysymys. Jonkinlainen kuvapäiväkirja voi kuitenkin olla älyttömän voimaannuttava harrastus; Mahdollisuus nähdä kaunista hyvinkin epätoivoisessa tilassa, ja tallentaa se muistoksi ja opetukseksi itselleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisille vastaava hyöty tulee esimerkiksi positiivisten asioiden listaamisesta. Ranskalaisilla viivoilla kasattu lista päivän mukavista jutuista on paljon käytetty terapeuttinenkin tapa, mutta nykyään se on levinnyt yleisesti sosiaalisessa mediassa. Harva on välttynyt saamasta haasteen listata Facebookissa kolme positiivista asiaa viikon ajan. Itse pidän valokuvaamista jopa vielä tehokkaampana. Se jättää jälkeensä konkreettisen todisteen, ja mahdollistaa paljon pienempienkin asioiden hahmottamista. Harva listaisi Facebook-seinälleen märän tiskiainepullon yhtenä päivän kolmesta positiivisesta asiasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin, että sellainen ajatusketju syntyi tänään tiskatessa. Voi olla, että olen täysin hakoteillä, ja omituinen yksilö, jonka aivot käyvät täysin erilaisella radalla lajitovereihin verraten. Silti suosittelen koittamaan, sillä eihän siinä ainakaan mitään häviä. Kamera taitaa kulkea jo nykyisin melkein jokaisen matkassa puhelimen muodossa, joten sen isompaa investointiakaan ei tarvita. Riittää, että pitää silmänsä auki, ja tutkii ympäröivää arkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mennään kohti viikonloppua. Edessä lukematon määrä kauniit asioita ja positiiviasia juttuja!


26 Responses to “Arkista kauneutta kaikkialla”

 1. Mallu says:

  Hyvä kirjoitus! Sain niin kiinni ajatuksestasi.
  Itse olen huomannut myös tuon kuvaamisen “taian”! Kuvaa katsoo ihan eri silmillä kuin livenä. Joskus havahtuu ajatukseen, että onko mulla tosiaan näin ihana koti!! 🙂 Se kaikki peittyy liian usein pyykkivuoriin ja kaiken muun arjen keskelle.

  • Ihanaa, että se mun ajatus aukesi teille. Pelkäsin höpisseeni turhia. 🙂
   Mutta juuri näin! Kuvalla voi luoda myös itselleen mielikuvia, ja ne auttaa arjessa kummasti! 🙂

 2. Ilonin Anna says:

  Tällä on hyvä mennä viikonloppuun!! Huomaan ihan liian usein näkeväni vaan ne tekemättömät työt.. nyt vaihteeksi siis katse kaikkeen siihen kauniiseen jota on kyllä ihan mielettömästi ympärillä!! ^_^

  • Ihan totta! Joskus itseään pitää potkia näkemään myös ne hyvät kohdat ja kauniit asiat. Ei lainkaan huono juttu, että tietoisesti hiukan ohjaa ajatustaan uudelle radalle.
   Toivottavasti auttoi!?! 🙂

 3. Täysin samaa mieltä! Niitä kauniita asioita on koko ajan ympärillä ja niitä pitäisi oikein pysähtyä katselemaan. Ja sitten tietenkin kuvaamaan 🙂

 4. idahhh says:

  Olet aivan oikeassa! Kuvissasikin näkyy juuri tämä arjen kauneus <3 pitäisi itsekkin keskittyä välillä niihin 🙂

 5. Kirsi says:

  Sain todellakin kiinni ajatuksesta. Hyvä kirjoitus. Hyvää viikonloppua.

 6. Pjapienet says:

  Olipa mukava kirjoitus! Mulle blogin pitäminen; valokuvaaminen ja kirjoittaminen on suurelta osin juuri tuota. Kauniiden hetkien, asioiden, tunnelmien kiinnittämistä muistiin kameran tai sanojen avulla. Leppoisaa viikonloppua sinulle ja tervetuloa kurkkaamaan meille jos ehdit; http://pjapienet.blogspot.fi

  • Kiitos, kurkin kyllä! 🙂

   Ja ihan totta, blogilla on meille monelle paljon suurempi merkitys, kuin heti osaisi kuvitellakaan. Pienet asiat, joilla on suuria merkityksiä! 🙂

 7. Katri says:

  No olet kyllä ihan oikeassa ja ymmärrän täysin. Se on niin ihanaa kun katsoo linssin läpi ja mukavasti sotkut rajautuvat ulkopuolelle. 🙂

 8. Karoliina says:

  Ihana kirjoitus! Jotenkin samaistuin tähän, varsinkin tuohon alkuun! Kauniita asioita on vaan niin paljon ja kaikkialla, jos vain jaksaa katsoa. Usein myös omat parhaat kuvat ovat juuri niistä yksinkertaisista asioista, joissa vaan sattuu olemaan täydellinen valo ja se jokin x-factor! 🙂

 9. Totta tosiaan. Puolentoista vuoden oma blogitaukoni teki myös kuvatyhjiön tuolta ajalta kaikkeen muuhunkin kuvaamiseen. Eikä niitä arjen pieniä yksityiskohtia ja tapahtumia muista jälkeenpäin ilman dokumentointia. Blogin rustaaminen rules 🙂

  • No niin! Opettavainen tauko! 🙂

   Mutta totta, ei kaikki aina ymmärrä, mikä sen bloggaamisen takana voi olla. Että se on paljon enemmän kuin kuvien tuottaminen muiden iloksi. Se on myös bloggaajan itsensä iloa ja positiivisuutta.

 10. Nanna says:

  Voi, olet aivan oikeassa!
  Tuo hyvien juttujen ja omien vahvuuksien jakaminen on mun blogini idea. En ehkä edes kauheasti välitä, onko sillä paljon vai vähän lukijoita, vaikka kasvava vakkariseuraajien joukko tuokin hyvää mieltä ja mielekkyyttä tekemiseen. Se myös potkii tekemään, on joku joka odottaa. Joku toinenkin, jota mun elämäni ilo ilastuttaa.
  Kun aloitin, sanoit mulle blogista tulevan henkireiän. Olit siinäkin ihan oikeassa! Postausten valmistelu saa vellomaan siinä hyvässä jutussa pidempään. Miettimään vielä, miksi se oli niin hyvä. Uskon, että se auttaa huomaamaan enemmän hyviä juttuja ja tekemään niitä!
  Bloggailun iloa ja kiitos kun innostat meitä muitakin! 🙂

  • Juuri näin! Se ilo löytyy sieltä bloggaamisen syövereistä ehkä ihan eri jutuista, kuin olisi aikaisemmin olettanut. Sitä on vaikea selittää, jos ei ole koskaan koittanut, mutta musta toi sun oivallus on niin hyvä esimerkki! 🙂

 11. LPP says:

  Kyllä, allekirjoitan täysin 🙂

 12. Ilona says:

  Ihana kirjoitus ja kuvat! Juurikin niin totta. Miksi ihmiselle on niin tärkeää saada jokin konkreettinen muistutus/ todistusaineisto arjen kauneudesta tai niistä jokapäiväisen elämän pienistä iloista, en tiedä- mutta juuri jotain tällaista kaipasin omaan “epätoivoiseen” tilanteeseeni. Kiitos tästä!! Pitää pistää käytäntöön, ehdottomasti ja samantien.

  ps. ihana blogi sinulla muutenkin, lukenut olen jo pitkään.

  • Kiitos, Ilona!

   Ja ihan totta, tämän asian voi ottaa tietoisesti käyttöön, ja melkein lupaan, että siitä koituu suurta iloa. Kun avaa silmiään tarpeeksi voi nähdä niin paljon hyvää ja kaunista.
   Toivottavasti saat iloa tästä! 🙂

 13. Johanna says:

  Ihana teksti 🙂 Miten olet saanut rosmariinin pysymään noin hyvänä? Miten hoidat sitä? Minulla rosmariinin latvat taivuu alaspäin 🙁

  • Usein rosmariinin uusi kasvu, eli se latva, on sen verran heikompivartista, että notkahtaa alaspäin. se saattaa kovettua, mutta paras tapa hoitaa yrttejä on käyttää niitä. Yrtit rakastavat leikkelyä! 🙂

Kommentoi