melkein valmiina

02.4.2015

Täällä on pääsiäiseen valmistautuminen vasta käynnissä, jonkinlainen siivous edessä, ja tietenkin se kaikenkattava kauppareissukin tekemättä. Ihan hirveää stressiä en ajatellut ottaa, ripotellaan vähän lisää koristeita sinne tänne, ja laitetaan kukkia maljakkoon. Sää on jopa niin ankean kolea, ettei se paljasta jokaista pölyhiukkasta. Kynttilätunnelma sopii oikein hyvin pääsiäisen juhlintaan! 🙂

Poika sai tänään koulusta mukaansa erilaisia pääsiäisaskartelujaan, joten ripottelemalla niitä pitkin kotia, ja lisäämällä joukkoon näitä äitini neulomia munia, me saadaan aikaiseksi tosi hyvä tunnelma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keittiön kaappiin olen kätkenyt suklaamunia, joita voi sitten kätkeä aamujen iloksi lapsille. Itselle pullo hyvää viiniä, ja kunnon liharuokaa. Myös mämmiä pitää tietenkin muistaa ostaa, vaikka ajattelinkin leipoa vielä kakun jälkiruokavajetta paikkaamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kuitenkin aloitetaan lelujen raivauksella suurpiirteisellä siivouksella. Illalla pysähdytään ja hengitetään syvään. Lauantaita lukuun ottamatta meillä on koko pääsiäinen aikaa toisillemme, joten nautitaan siitä.

Kiireetöntä kiirastorstaita!


10 Responses to “melkein valmiina”

 1. LS says:

  Ihania nuo aitisi neulomat paasiaismunat!
  Hyvaa paasiaista teille!

 2. Anu says:

  Juuri sopivan kuullosta valmistautumista, minä raivasin vähän suurimpia kasoja piiloon, ostettiin kauppareissulla tulppaaninippu (tai oikeastaan kaksi), lasten tekemät koristeet on ripoteltu ympäriinäs, pullo punaviiniä ostettu (tai niitäkin saattoi tulla kaksi…), valoja vähemmäksi ja nauttien pienestä lomasta kaiken kiireen keskellä.

  Ihanaa, rentouttavaa ja rauhallista pääsiäisen aikaa teiädn perheelle!

  • Juuri näin! Rento ote, ja nauttiminen listalla päälimmäisenä! Niin ne pyhät menevät parhaalla mahdollisella tavalla. 🙂

   Ihanaa pääsiäistä teille sinne koko perheelle!
   Nautitaan.

 3. Minna says:

  Hei,
  onko äitisi neulomien muníen ohje jossain vai onko hän tehnyt ne omasta päästä? Todella kauniita!
  Oikein mukavaa pääsiäistä koko perheellesi!
  -Minna

  • Äiti on neulonut sekä joulupallot, että munat näiden tyyppien ohjeilla:
   http://www.arne-carlos.com/

   Jotain kuvioita äiti on kyllä itsekin suunnitellut, mutta nyt en muista tarkkaan, että mitkä ne sitten olivat. Mutta Arne&Carlos -kirjoja myydääns uomessa, ja ohjeita on välillä myös joissakin lehdissä. Netistäkin taitaa tosin löytyä. 🙂

   Ihanaa pääsiäistä myös sinne!

   • Minna says:

    Kiitos pikaisesta vastauksesta! Enpä muistanut noita heppuja ollenkaan, olen jotain heidän kirjaansa katsellut kirjakaupassa, mutta nyt etsin kirjan, jossa on noiden munien kudontaohjeet. Ystävän pikkutytöt saavat ensi vuonna kudotut pääsiäismunat.

    • No kiva jos oli apua! Äiti tosiaan hurahti noihin aikoinaan ihan täysillä. Ja tietysti uutta syntyy vuosittain. 🙂
     Minä onneton en ole vain perinyt niitä äidin käsityögeenejä, enkä myöskään minkäänlaista pitkäjänteisyyttä tai kärsivällisyyttä. 🙂

 4. Marja says:

  Upeita munia!! Hyvää pääsiäistä! 🙂

Kommentoi