Lattiaa mä metsästin

03.5.2015

Tahdoin saada vanhan. Niin, ja tietty puisen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kapusin tosiaan tänään kauppa-apulaisen huoneeseen, ja aloitin lattioiden repimisen siinä toivossa, että esiin tulisi vanha kaunis puulattia.

Ensimmäinen kerros oli vanhaa “korkkimattoa”, tuollaista hailun vihreää kivalla ruutukuosilla. 😉 Tämän alla on ohut hupamainen eriste, joka lähti sekin melkein repimällä. Jostain kohti pitää vähän rapsutella irti. Kaiken alta kuitenkin löytyi se puulattia. Samanlainen valkoinen tasoitekerros laudan päällä löytyi sisältäkin melkein joka huoneesta. En ole ihan varma sen tarkoituksesta, sillä liimakerros se ei ainakaan voi olla, kun kaikki irtoaa siitä niin hyvin. Toisaalta en näe järkeä, että kukaan olisi ennen lattioiden pinnoittamista sivellyt niihin muuten vain valkoista maalia. Olen siis päätynyt siihen, että kerros on joko a) levitetty tasoittamaan puulattian pintaa tai b) juuri siitä syystä, etteivät matot tarraisi puuhun kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt lattia on kuitenkin kaivettu esiin, ja olen tyytyväinen löytämääni. Ainoa inhottava pikku juttu tässä huoneessa on se, että korkki ja huopa on aikanaan naulattu kiinni pienillä huopanauloilla, ja nyt ne sadat pikkuruiset naulat pitää irrotella lattiasta. Inhottavaa siitä syystä, että tähän uppoaa ihan hulluna aikaa. Myös seinät on levytetty lattian päällystämisen jälkeen, joten mattojen kaivaminen lattian ja seinän välistä on sekin sellaista pikkunäpräämistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joka tapauksessa, huoneen ilme muuttui heti! Vaalea lattia sai koko tilan näyttämään heti suuremmalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä tästä vielä kiva kesähuone saadaan!


6 Responses to “Lattiaa mä metsästin”

  1. Minna says:

    Ihanaa puuhaa sinulla! Haluan myös jotain remontoitavaa kesäksi.

    • Pikkupuuha pitää mielen virkeänä. Vaikka myönnän kyllä, että vähän isompaakin puuhaa olisi, eikä kesähuone ole tärkeysjärjestyksessä ihan ensimmäinen. Silti tälläinen puuhailu on piristävää. Vähän kun siivoaisi kaverin kotia. Oman kodin siivoiluun ja remontointiin kun turtuu. 🙂

  2. Onpa tutunoloista löytöretkeilyä vanhojen pintojen alle. Onnittelut löydöksestäsi – hienoa että lopulta sitä puuta löytyi. Työlästä, mutta niin palkitsevaa 🙂 Tsemppiä tähänkin projektiin!

    • Kiitos, Sari! Joo, tuli mieleen tuossa nyppiessä, että laminaatin olisi asentanut vartissa! 😀 Välillä vähän hymyilyttää, kun ihmiset luulee, että remontti tehdään viikossa. Mutta noup, vanhan esiinkaivaminen on aika työlästä, vaikka on se vaan niin kovin palkitsevaakin! 🙂

  3. Nanna says:

    Voi, kuinka kaunis ovi komeroon! :}
    Mistähän mä saisin tuollaisen aktiivisuuden remppahommiin! Into loppui yhteen leikkihuoneen koristemaalaukseen… Selviäisin vieläpä helpolla, kun ei tarvitse purkaa mitään! Ihastelen sun tarmoa, anna palaa! 🙂

    • Huihai! Kyllä mullakin on välillä mitta ihan täysi. Ja siksi kai on kiva puuhailla välillä kesähuoneessa, kun kaikki muu puuduttaa jo ajatuksenkin tasolla.
      Mutta väkisin ei saa puurtaa. Rkkaudella ja intohimolla syntyy paras jälki! 🙂

Kommentoi