Vappu meni jo

03.5.2015

Niin se meni yhtä nopeasti, kuin saapuikin, mutta kaikesta huolimatta meidän keittiössä näyttää vieläkin tältä! 🙂

Olen aina pitänyt vappua hiukan kaupunkilaisten juhlana. Täällä se näkyy vähemmän katukuvassa, vaikka joka pikkukaupunki toki koittaa vapuksi jonkinlaista toritapahtumaa järjestää. Meillä ylioppilaslakit pysyvät visusti kaapissa ja puhtaana, eipä ole käynyt mielessä valkolakin päähän laittaminen, ja siltä se kaikkien vuosien jälkeen näyttääkin; Puhtaalta ja vähän käytetyltä. 🙂

Mulle vappu on ensisijaisesti arkipyhä, yksi ylimääräinen päivä vuodessa, kun voi poiketa arkirytmistä ja heittää osittain vapaalle. Tänä vuonna vappu osui parhaaseen mahdolliseen viikonpäivään, ja tuloksena syntyi pitkä viikonloppu.

vappu2

Viikonloppu on kulunut täällä pihatöitä tehdessä, ja iltaisin pöytään on katettu lasten herkkuja. Muistipelejä perheen kesken, hitaita aamuja ja lastenohjelmia. Sen enempää en oikeastaan vappuun kaipaakaan.

vappu1 vappu3

Tänään siivoillaan serpentiinin pätkät pois, ja karsitaan pallot minimiin. Ulkona tuoksuu kevät, joten siitä otetaan kaikki ilo irti.

Mutta seuraavaksi aion kipaista yksiööni. Koitan löytää muovimaton kulman joka suostuisi nousemaan ja kurkkaan, mitä sen alta paljastuu. Pitäkää siis peukkuja!


6 Responses to “Vappu meni jo”

  1. Kuulostaa täydelliseltä vapulta <3

  2. idahhh says:

    Voi kuinka jännittävää että mitä sieltä löytyykään ja mitä kaunista sinne loihdit!! Mukavaa sunnuntaita! 🙂

  3. lille says:

    Pitää tarkentaa, ettei vappu ole arkipyhä-ei minkään sortin pyhä.Se ei ole kirkollinen juhlapäivä vaan täysin arkipäivä, vaikka vapaapäivä onkin ja kaupat ovat kiinni.

    • No joo, varsin huono sanavalinta minulta. Mutta, ajatus jonkinsortin kansallisesta vapaapäivästä varmaan kuitenkin valtaosalle aukesi. Ihan vaikka vaan sillä, että uskon suomalaisten yleisesti ymmärtävän, että serpentiininsotkuisesta kansankarnevaalista on kaikki pyhä harvinaisen kaukana. 🙂

Kommentoi