Sisustustyyli hukassa!

04.9.2015

Oletteko koskaan miettineet, mitä tyylisuuntaa kotinne, tai paremminkin sen sisustus, edustaa? Joo, mä tiedän, että minkäänlainen lokerointi ei ole tarpeen, mutta jos nyt ajatellaan, että pitäisi yhdellä sanalla kuvata sisustustyyliään, niin mikä se olisi? Vai voiko sitä kuvata yhdellä sanalla ollenkaan?

En tiedä, oletteko huomanneet, mutta Indiedaysin uudistuksen myötä jokainen blogi sai oman profiilisivun. (Uuden Kuun profiili löytyy täältä.) Tuolta profiilista löytyy paitsi lyhyt kuvaus blogista, myös jonkinmoinen yhteenveto sosiaalisen median päivityksistä. Sieltä löytyy myös lista erilaisia hakusanoja/kategorioita, johon blogi on laitettu sisältönsä perusteella. Omassa profiilissani aiheita on laidasta laitaan, mutta eilen silmiini osui sieltä kategoria, joka lähinnä ihmetytti itseäni. Yhdeksi hakusanaksi/tyylilajiksi oli nimittäin laitettu ”romanttinen sisustus”. Luonnollisesti se sieltä poistettiin heti, kun kerroin, etten oikein koe olevani tätä tyylisuuntaa edustava sisustaja, mutta jäin kuitenkin miettimään, olinko sittenkin väärässä. Sinne jäi yhä ”klassinen sisustus”, ja hetken mietittyäni asiaa, tajusin, etten oikein taida tajuta, mitä sekään tarkoittaa.

Jos mun nimittäin pitäisi luonnehtia kotimme sisustustyyliä yhdellä sanalla, en hitoksikaan keksisi, mikä se voisi olla. Testasin ensi hätään myös miestäni, joka vastasi heti, että valkoinen. Ok, joo meillä on paljon valkoista. Tosin olen nähnyt valkoisempaakin sisustusta, sitä, että kaikki suditaan valkoiseksi huonekaluja ja käyttöesineitä myöden. Kysyin kokeeko mieheni kotimme sisustuksen romanttiseksi, mutta sitä se ei kuulemma hänen mielestään ole. Romantiikka voisi tosin kuulemma olla jopa enemmän, mutta tässä kohtaa oltiin ehkä eksytty jo sisustuksesta ihan muihin juttuihin.

Päädyin pohdintani jälkeen alkuajatukseeni, jossa sisustuksen tyyliä ei olekaan pakko luonnehtia liian tarkoin. Minulle riittää ”meidän näköinen” ja ”kodikas”, jotka tarkoittavat nekin jokaiselle ihmiselle vähintäänkin täysin eri asiaa.

Kodin tyyli 1 kodin tyyli 3kodin tyyli 2 kodin tyyli 4

Romanttinen, moderni, hienostunut, etninen, hotellimainen, ylellinen, merellinen, värikäs, kodikas, leikkisä, mustavalkoinen, minimalistinen, retro…. Huh, kotiaan voisi kuvata tuhansin sanoin, mutta en vain löydä sitä yhtä oikeaa. Mutta löydättekö te? Miten te luonnehditte omaa sisustustyyliänne, ja mikä tärkeintä, miten perustelette sen? Nyt saa toki lokeroida myös meidän sisustusta. Lupaan, että ”romanttinen sisustus” -tunniste palaa blogin profiiliin, mikäli perustelette mun olevan väärässä! :)

Hei, se on perjantai!


64 Responses to “Sisustustyyli hukassa!”

 1. Tähti sanoo:

  Kyllä tuo teidän kotinne on ilman muuta eniten romanttinen….puupaneelia, lippuviiriä, valkoista kaakelia keittiön välitilassa, ruskeaa koria jne. Kaunista!

  • Tää on todellakin ihan hurjan mielenkiintoista, miten eri tavalla me asiat koemme ja miellämme. Näitä on mahtava lukea! :)

 2. L sanoo:

  Pohjoismaisen boheemi ;)

  • idahhh sanoo:

   Mullaki tuli ihan sama mieleen! :)

   • Veronica sanoo:

    Ihan selvästi pohjoismainen ”nordisk lys”.

    • Tätä on nyt tarjottu paljon, ja itse asiassa meiltä puuttuu suomen kielestä tuo käsite ”nordisk lys”. Sen kun syöttää vaikka googlen kuvahakuun ja lisää sinne vielä sanan hjem/hjemme, niin johan saa vastaava sisustusta sivu tolkulla!

     Kiitos, Veronica! Sä määritit meidän sisustuksen. Vielä kun saadaan suomen kieleen tarttumaan tämä käsite! :)

 3. Samaa lokeroimista olen itsekin pohtinut. Se on vaikeaa!

  Yksi hyvä sana, jonka olen keksinyt kotiamme kuvaamaan ja joka mielestäni myös teidänkin kotianne on skandinaavinen.

  Heh, eka kommenttini varmaan ikinä blogiisi vaikka innolla olenkin jo pitkään seurannut. :D

  Kivaa viikonloppua!

  • Kiitos kommentista! :)

   Kyllä sä taidat tuohon valtalinjaan osua, skandinaavinen on varmasti tällä otannalla se suosituin vaihtoehto. :)

   Ihanaa viikonloppua myös sinne! :)

 4. Pirjo sanoo:

  Sopivan boheemi, kodikas, oikeestaan täydellinen.

 5. Kata sanoo:

  Kaunista on! Rosoisen romanttista!

  • Kiitos! Ja ihana tämä sinunkin mielipiteesi. Niin laidasta laitaan on tullut mielipiteitä, että ihan mielenkiintoiseksi tämä käy! :)

 6. Riikka sanoo:

  Ihan samaa oon miettyny omalta kohdalta ja omaa kotia en vaan saa lokeroitua mihkään. Mulla ei vaan oo yhtä selkeetä linjaa ja välillä se jopa ärsyttää itseensäkii.. Mut niinpä, tarvitseeko lokeroida? Jos vaa koti tuntuu hyvälle ja se on sisustettu omilla mieltymyksillä, niin eikös se ole tärkeintä.
  Ja sinun kanssa oon samoilla linjoilla, en teidän kotia minäkään lokeroisi romanttiseksi! Ehkä skandinaavinen olisi mielestäni enemmän kuvaava

  • Eihän sitä tarvitsekaan. Just se on tärkeintä, että itse tykkää, enkä mä ainakaan koe siitä mitään kriisiä, ettei tälle tyylilajille nyt vaan ole mitään järkevää käsitettä! :)

 7. Laura sanoo:

  Skandinaavinen tulee itsellä mieleen :)

 8. lotta sanoo:

  Hmm.. mä miellän romanttisen kodin kyllä koristeellisemmaksi, kuin teidän koti. On mun mielestä teilläkin romanttisia piirteitä, mutta romanttiseksi kodiksi luokittelu vaatisi mun mielestä enemmän koristeellisuutta.
  Monesti olen juuri miettinyt millä hakusanalla voisi hakea juurikin esim teidän kodin tyyliä.. skandinaavinen voisi olla yksi, mutta on teilläkin ehkä hiukan koristeellisempaa kuin miksi miellän minimalistisen sisustuksen. Mut nääkin on ehkä hiukan myös makuasioita. Kaunista teillä ainakin on! ;)

  • lotta sanoo:

   Maanläheinen voisi myös kuvastaa hyvin teidän kotia?

   • Kiitos Lotta!

    Tuolla ylempänä tulikin ulkomaan apuja meidän ongelmaan. Heitapä googlen kuvahakuun ”nordisk lys hjem”, niin johan löytyy! :)

  • SariM sanoo:

   Mä allekirjoitan kyllä tämän. Ehdottomasti enemmän romanttinen kuin skandinaavinen. Ensi alkuun ihan ihmettelin että miten romanttinen ei ole se mitä tavoittelette kun juuri sitähän teidän kaunis koti mun mielestä on, mutta ehkä siihen romanttiseen tyyliin puhtaimmillaan kuuluu vielä runsaammin koriste-esineitä. Ehkä tällainen lokerointi onkin tosiaan turhaa kun piirteitä monenlaisista tyyleistä löytyy varmaan suurimmasta osasta koteja.

 9. Sanna sanoo:

  Olen myös huomannut oman kotini kohdalla tuon saman ilmiön! Siis että vanhan talon sisustusta luonnehditaan usein sanalla ”romanttinen”. Kai ne on nuo lautalattiat, paneeli ja rosoisuus. Itse tykkään pientavaroissa ennemminkin industrial-henkisistä tavaroista ja tyhjistä pinnoista, mitkä mielestäni edustavat kaikkea muuta kuin romantiikkaa… Minä mieltäisin kukkakuviot, ruusut, pastellit, pitsit ja röyhelöt romanttisiksi. Ehkäpä se on niin, että jos janalle asettaa vastakkain siloitellun ja modernin uudiskohteen vs. vanhan talon, onhan tämä silloin ehkä romanttisempaa. Mutta joo – aivan sama, kunhan itse viihtyy :)!

  • No tässä osuit kyllä naulan kantaan! Se vanha talo taitaa olla just se juttu, mikä mielletään romanttiseksi. Tai ylipäätään vanhat huonekalut, ja vanhanaikaiset jutut.
   Mä itse koen romanttisuuden kuten säkin. Kukkia, pastellisävyjä, kruusausta, pitsiä.
   Meiltä puuttuu suomesta sellainen ”farm house” käsite. Se korvataan maalaisromantiikalla, ja romanttisuudella.

   Mutta kuten sanoit; Tärkeintä on, että itse viihtyy! :)

 10. LPP sanoo:

  Skandinaavisen shabby :)

 11. Nipsux sanoo:

  Teidän kotia sanoisin rosoisen lämpimäksi. Oma koti taas taitaa olla kodikas. Luulen, että täällä voi kuka vain olla kuin kotonaan. Meillä sisustus on aika runsas ja elämä näkyy täällä. Yksi seinä on esim. täynnä hevosten voittokuvia. Semmosia en kovin äkkiä näkisi teidän seinällä ;)

  • Mutta kodikkuushan syntyy siitä, että ympärillä on tila, jossa tuntee olevansa kotonaan. Ei sitä tarvitse niin määrittää, jokaiselle se voi merkitä niin erilaisia juttuja. Toisille räsymattoja, toisille joitakin tiettyjä sävyjä.
   Pääasia on, että viihdymme! :)

 12. Minna sanoo:

  Oma koti on pelkistetty. Teidän kaunista kotia ei ole helppo kuvailla yhdellä sanalla, mutta ehkä skandinaavinen? Kannatan lokeroimattomuutta. :)

 13. Hurmioitunut sanoo:

  En kyllä lokeroisi kotianne romanttiseksi, en sitten millään. Romanttisesta tulee automaattisesti mieleen maalaisromanttinen, hörsöpitsiranskalaisen valkoinen. Joten ei. Tuo skandinaavinen oli hyvä. Tosin lisäisin siihen vielä kotoisan skandinaavinen, niin se ei tarkoita sitten sellaista pelkillä designhuonekaluilla sisustettua kylmän steriiliä kokonaisuutta.

  Tällä hetkellä en osaisi kyllä kotiamme lokeroida, mutta haaveissa olisi sellainen retro/mummola yhdistettynä moderniin.

  • Oot mun kanssa tosi samoilla linjoilla. Mä itsekin näen romanttisuuden ja puhtaan skandinaavisuuden juuri noin.

   Onneksi se lokerointi ei ole pakollista. Sisustushan on vaan mielenkiintoisempi, kun sitä ei voi niin helposti määrittää! :)

 14. m sanoo:

  Mielenkiintoisia ajatuksia :)
  itsellänikään ei tule kyllä romanttinen ensimmäisenä mieleen teidän kodista. Lähinnä maanläheinen/ skandinaavinen :).
  Kotoisa sanana kans pistää pohtimaan, millainen on kotoisa? onko Kotoisa sellainen missä viihtyy? mutta Onko se jokaiselle silti kotoisa? onko oma koti aina se kotoisa?
  meillä myös vanha talo ja vanhoja huonekaluja, on valkoista ja on värejä. Kerran ystäväni sanoi, että meillä on romanttista!? omasta mielestäni taas ei, miellän itsekkin romanttiseksi pitsit, röyhelöt, koristeelliset jutut, valkoisen ja vaaleanpunaisen. Omasta mielestäni meillä on lähinnä mummola-fiilis :), mutta nämäkin on kai katsojan silmässä? miten Kukakin asiat mieltää ja ”lokeroi”.
  No niin, kiitos kahvipaussista, jatkan siivousta;) Mukavaa vkn loppua!<3

  • Hyviä ajatuksia, ja just sitä, mitä olen tässä itsekin pohtinut. Meillä kaikilla on oma tapamme kokea asiat, ja oikeasti on vain hyvä, ettei kaikkea voi ihan täysin luokitella ja laittaa nippuun. Kotihan kuitenkin onse, jonka tulisi olla asujiensa mieleen. Ei muiden niin väljä! :)

   Toivottavasti oli hyvät kahvit! ;)

 15. Lokeroija sanoo:

  No, kamalasti tekee mieli sanoa ”maalaisromanttinen”, mutta en tarkoita sillä sitä perinteistä maalaisromanttisuutta, vaan jotain muuta… Maalaishenkinen skandinaavinen? Moderni maalaisromanttinen? En tiedä :)

  • Hauska tosiaan huomata, että se ”maalais” -käsite yhdisty monen mielessä vanhaan taloon. En tiedä vaikuttaako myös se tieto, että me ei asuta vanhassa puutalossa keskellä kaupungin vilskettä.
   No, joka tapauksessa, tämä on ollut ihan älyttömän mielenkiintoista! :)

 16. Anduin sanoo:

  Hmm.. Minun mielestäni teidän kotia kuvaavat sanat: harmooninen, maanläheinen ja seesteinen. Perusteluina, että sisustuksessanne on käytetty hallittua väri- ja materiaalipalettia kautta linjan. Toki pienet värikkäät yksityiskohdat piristävät kivasti tunnelmaa :) Mukavaa (syksyisen tunnelmallista) viikonloppua!

 17. jii sanoo:

  Ehkä pohjoismainen mutta silti jotain romanttiseen viittaavaa löytyy.paneelia,lautalattiaa,keittiö, (tai ainakin keittiön vedin on tavanomainen romanttisissa keittiöissä:D),viirinauhaa lastenhuoneessa,vanhoja romanttisia huonekaluja,ektorpit..piensisustus eli koriste-esineet ja tekstiilit tuo kuitenki sekaan ”kovuutta” eikä pitsejä ja hörsylöitä ole juuri näkynyt,joten sanoisin että parhaiten kotianne kuvaa kerroksellinen ja rouhea.täydellinen mun makuun:) ehkä se on myös maanläheinen,paljon puuta ja luonnonsävyjä…

  • Joo nää on aika mielenkiintoisia, miten vanha huonekalu helposti mielletään romanttiseksi, vaikkei meillä kai romantiikan aikakaudelta taida olla mitään. Ja kuppivedinkin taisi aikanaan olla enemmän kauppojen ja apteekkien, tallien ja verstaiden käytössä.
   Ihan loistava on ollut lukea näitä kommentteja ja todeta, että me mielletään asiat todellakin jokainen omalla tavallamme. :)

 18. Saila R sanoo:

  En kyllä minäkään ensimmäisenä romanttiseksi sanoisi. Tuli mieleen sana pohjoismainen tai oikeastaan ”nordic”. En tarkoita sillä tyypillistä pohjoismaista kotia, vaan lähinnä ehkä luonnon värejä ja tunnelmaa; valkoista lunta ja pilviä, harmaita kiviä ja harmaita päiviä, vaaleaa puuta ja hiekkaa, vihreää kasveista ja värejä kukista. Eri tekstuureja kuten oikeaa pellavaa, puuvillaa, betonia, lampaantaljoja… Niin täydellistä. ♡(:

  • Sä luettelit juuri mun omat ajatukset! Ihan prikulleen just se, mitä itsekin koen! :)
   Kun vain tälle kaikelle keksisi jonkin ytimekkään käsitteen! :)

 19. Susanna sanoo:

  Teidän koti on selkeästi skandinaavinen folklorella höystettynä. Näyttää todella kauniilta ja kodikkaalta. Modernin kesähuvilan tunnelmaa.

  • Kiitti, Susanna!
   Skandinaavinen tuntuu olevan se suosituin linja. Myös tuo folk/etnisyys on listattu jo useaan otteeseen.
   Tää on oikeesti ihan mielettömän mielenkiintoista, miten me kaikki koetaan asiat omalla tavallamme! :)

 20. Mulla tuli heti ekana mieleen skandinaavinen ja sit myös ylellinen. Tuolla jotkut laitto et boheemi mut mä koen et boheemi on sellainen tumma, runsas ja rönsyilevä ja sitä teillä ei kyllä ole.
  Raikas kuvaa myös tosi hyvin teidän kotia ja kodikas. Skandinaavisen pehmeä, raikas, ylellinen.
  Meidän kodista en kyllä mäkään osaa sanoa, romanttinen nyt ainakin mutta muuten en tiedä…

  • Joo, boheemista tulee mieleen punainen väri, kulta ja suitsukkeet. Mutta toisaalta skandinaavisen boheemi on ehkä sitä, että hillityllä paletilla kasataa vähän itämaista kuviointia ja elementtejä.

   Teidän kotia mä luonnehtisin ehdottomasti sanoilla värikäs, leikkisä, ja yllätyksellinen. Ehkä se on sitä, että jokainen huone on oman näköisensä, vahvat tapetit tuovat tunnelmiaan, ja aina huomaa jotakin uutta! :)

 21. Katariina sanoo:

  Kotianne on innostuttu analysoimaan – kaunis koti onkin! Minä kuvaisin kotianne adjektiiveilla vaalea, luonnonläheinen ja herkkä. Silmääni ovat erityisesti miellyttäneet bambujutut!

 22. ivanka sanoo:

  Boheemi, skandinaavivivahteinen maalais(romanttinen) sisustus :)

  • Tämä taisi olla eka kommentti johon liitettiin myös tuo maalaisromantiikka. Liekö siinä sitten vaikutus vanhalla talolla ja vanhoilla huonekaluilla! :)

 23. Elisa sanoo:

  Itse luonnehtisin teidän sisustustanne nimenomaan skandinaaviseksi. Myös maanläheinen, kaunis ja hiukan boheemi kuvastavat hyvin kotianne :)

 24. Hanna sanoo:

  Hyvä kysymys ihan jokaiselle meistä. Miten se Anton Tsehov viisaasti kirjoittikaan, jotain niin, että jokaisen ihmisen kodissa tulisi hänen luonteensa näkyä.

  Kaunis kotinne on mielestäni: modernin romanttinen & nordic.

  Tunnelmallista syksyä! t; Hanna

  • Juuri näin! Tärkeintä on se, että koti tuntuu omalta. Kategorioista viis! :)

   Mutta kiitos kuitenkin kun osallistuit mielipiteellä. Tätä on ihan mahtava seurata, ja kuulla, miten me kaikki koemme asiat niin eri tavalla! :)

 25. Taigaduu sanoo:

  Eka kommentti täältäkin en sanois tyyliänne romanttiseksi. Tuo skandinaavinen ennemminkin, jossa ripaus rosoista, ranskalaishenkistä maalaistyyliä. Kiva blogi sulla, yksi parhaista!

  • Hei, ihanaa, että kirvoitin jättämään kommentin. Ja kiitos mielipiteestä. Taidat edustaa nyt tässä enemmistöä! :)

 26. Marja sanoo:

  Ihana, kaunis koti! Oikein feng shui :-)

 27. Poletti sanoo:

  Rouhea. Skandinaavinen. Ehkä hieman romanttinen. Eli RouSka! :D

  (Jep, ei kestä. ;D)

 28. Itselleni tulee ensimmäiseksi mieleen kauniista sisustuksestanne skandinaavinen höystettynä maalaishenkisyydellä (ei maalaisromantiikalla) :D Itse miellän romanttinen sanan yhteyteen runsauden ja krumeluurin. Meiltäkin löytyy lautalattiaa ja paneelia, mutta en millään jaksa mieltää niitä romanttisiksi.
  Aiemmin mainittu ”Nordisk lys” oli hyvin osuva! Oman kodin lokeroisin myös tuohon kategoriaan.

 29. Mindy sanoo:

  Tarkoin harkittu ja viimeisen päälle nimenomaan sisustettu. Kuten kaikki blogien kodit mitä valokuvista näkee. Todellisuutta sitten on vaikea sanoa, koska ei voi tietää mitä kuvarajauksen ulkopuolella onkaan :D

  • Heh, no ihan varmaan joka kodissa näkyy elämä blogikuvien ulkopuolella, mutta ei kai se sentään sisustukseen vaikuta! :D Kovin olis työlästä blogin kirjoittaminen, jos siivoamisen lisäksi, kuvaan pitäis ekaks sisustaa paikat. :D

 30. Susa sanoo:

  Tämä on mielenkiintoinen asia. Meidänkin kodista on sanottu, että tämä on romanttinen. Asumme melko uudessa rivitalossa, ettei mielleyhtymä voi tulla edes talon iästä. Luulen, että kotimme mielletään romanttiseksi, koska meillä on vanhoja huonekaluja ja muita vanhoja esineitä (kuluneita/ruosteisia). Pitsiä, horhelöitä eikä muutakaan runsautta kodistamme ei löydy. Nyt kun oikein pohdin asiaa ja jos yhdellä sanalla pitäisi kuvata kotia, niin kotimme on ennen kaikkea kerroksellinen. Uutta, vahaa ja vielä vahempaa.. Kiitos, että laitoit minut pohtimaan asiaa!
  Tältä pohjalta ymmärrän hyvin miksi teidän sisutusta sanotaan romanttiseksi. Vanha talo ja vanhoja huonekaluja.. onhan siinä (maalais)romanttisen sisustuksen aineksia. Skandinaavista on monet ehdottaneet ja värit teillä mielestäni on juurikin skandinaaviset. Mielestäni skandinaaviseen sisustukseen kuuluu kuitenkin pitkälti designklassikoilla sisustettu koti. Teidän koti on paljon persoonallisempi, rouheampi ja vähän rosoisempikin ja huomattavasti mielenkiintoisempi. Toisin sanoen kaunis koti!
  Aurinkoista viikonloppua!

  • Kiitos, Susa.
   Luulen, että vanhat huonekalut, samoin kuin vanha rakennus (meidän tapauksessa), helposti huijaavat sinne romantiikan puoelelle.
   Mutta kerroksellisuus on ihana sana! Ja itse pidän uuden ja vanhan liitosta, ja juuri sitä, että sisustus ei noudata liikaa mitään tiettyä kaavaa…

   Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinne!