Keittiöapulainen

14.9.2015

En tiedä, kuinka tarpeellinen höyläpenkki lopulta keittiössä on, mutta siinä se nyt tosiaan seistä tönöttää ja tuntuu, että se olisi ollut siinä aina! Eilen jo blogin Facebook-seinälle laitoinkin kuvan mun uudesta keittiöapulaisesta, joka tosiaan kannettiin ulkovaraston vintiltä nyt suoraan keittiöön. Idea tuli jo viime talvena/aikaisin keväällä, yhdestä sisustuslehdestä, jossa oli (tosin sellainen kaunis täysin entisöity ja sileäpintainen) höyläpenkki olkkarin sivutasona. Käytiin katsomassa tätä tuolla varastossa silloin, mutta pimeässä oli mahdoton hahmottaa penkin kuntoa, ja se tuntui jotenkin vielä paljon enemmän elämää nähneeltä. Taisi äiti ja isä taas hetken mielessään eilen huokaista, kun illan päätteeksi tarvittiin kantoapua, jotta höyläpenkki saadaan keittiöön.

Penkin iästä kertoo jo ihan sen korkeuskin, tämä on nimittäin matala kuin mikä (puoleen reiteen), vaikka aikuisten käyttöön tehty onkin. Ergonomisesti tästä ei siis ole keittiöön työtasoksi, mutta korkeus on täydellinen ikkunan eteen, ja siinä se saa nyt olla möllöttää yrttiruukkujen alla. Jalassa on vielä tuollainen näppärä hyllytaso, johon mahtuu sisustuslehdet sievään nippuun.

Voihan tälle tietty joskus keksiä jotain ihan oikeaa työtäkin, mutta onpa se ihan kiva vain pöytänäkin. Nyt tuntuisi hassulta vaihtaa postimerkin kokoinen pikkupöytä takaisin ikkunan eteen. Tämä massiivinen ratkaisu miellyttää omaa silmääni ihan valtavasti. Ja tukeva se on ainakin kuin mikä!

Ei lainkaan hassumpi tämä apulainen!

Huisia uutta viikoa!


34 Responses to “Keittiöapulainen”

 1. No onpa komea penkki kaikkine ajan kolhuineen ja patinoineen! Ja jos puhua se osaisi, olisi varmasti monta hienoa tarinaakin kerrottavanaan. Talovanhusten vintit ovat kyllä ehtymättömiä aarreaittoja – meidän piharakennuksen vintiltä löytyy muun muassa vanha kivipainoilla toimiva jättimankeli 😉

  • Oi, mankeli oisikin olla cool kantaa käyttöön! 🙂

   Tämä penkki on tuotu tänne meille säilytykseen, se on mieheni isoisan tekemä, ja kyllä mies tuossa järkälettä katsoessaan tuumasi, että mitäköhän pappa sanoisi jos näkisi, että meillä on hänen höyläpenkkinsä keittiössä! 😀

 2. Hanna says:

  Upea!!!

 3. Siis aivan täydellinen.. <3 mä katselin just kesällä äidin kotipaikan navetan vintillä höyläpenkkiä ja äiti ei voinut ymmärtää miksi haluaisin sen.. Niitä oli kaksi, mutta tosi kamalassa kunnossa. Ei ollenkaan niin charmantteja kuin tuo sinun yksilösi! Mutta ehkä sekin puhkeaisi kukkaan kun jaksaisi tosiaan kantaa alas. En tiedän miten se onnistuisi kun tikkaat hädin tuskin kesti minua.. Mutta on se kyllä kaunis! Kuin tehty tuohon!

  • Hihii, samanlaisilta vinteiltä (ja samanlaisia rappuolosuhteita) meille on kannettu hirveä määrä huonekaluja. Yksi antiikkikaappikin! 😀 Kyllä ne alas saadaan, kun trapeeksi haluataan! 😉

   Kuule alas vaan ne penkit. Tääkin näytti kamalalle siellä vintillä, mutta sisällä se on paljon paremman näköinen. Että se kamala kunto varmaan kaipaa siisteyttä ympärilleen niiden vinttien sijaan! 🙂

 4. Henni says:

  Mä rakastan tuollaisia wanhoja hölöpenkkejä ja oon itelleni ikuisesti katkera,kun en aikoinani entisestä elämästä pois muuttaessani lunastanut vsnhasta taloyhtiöstä itselleni tuollaista samanmoista puoli ilmaiseksi vaan sen takia, kun ei just siinä elämön tilanteesa ollut tilaa! Tänne nykyiseen kotiin tuollainen sopisi nimittäin kuin nenä päähän tv-tasoksi…

  Mulla on toinenkin asia,jonka perään kuolaan aina sellaisen esim. nettikirppareilla nähdessäni ja se on wanha peltinen pukkarikaappi: sellaiselle keksisin,vaikka mitä tarkoituksia ja paikkoja täällä kotona, joten ehkäpä vielä joskus nuo kaksi kotiutuu meillekin 😉

  Aurinkoa syysviikkoosi!

  • Oi, pukkarikaappi olis kans aikas ihana! Toivottavasti niin höyläpenkki, kuin kaappikin vielä osuu kohdalle, eikä tarvitse harmitella! Vanhat romut on kyllä aikamoisia aarteita! 😀

   Kaunista perjantaita sinne! 🙂

 5. Minttu says:

  Wau ♡ Ihan täydellinen!

 6. Pirjo Skyttä says:

  Nyt vaan höyläpenkki käyttöön pienillä kätösillä toteuttamaan niitä unelmia mitä koulussa ei saanut toteuttaa

 7. jeba says:

  Siis eikä kuinka upea! Niin kaunis! Sopii kuin nappi silmään! ♡ 🙂

 8. Nipsux says:

  Hieno! Minä näin Wanha Markki-nimisessä talossa, kun höyläpenkkiin oli upotettu mm. jääkaappi. Oli tosi hieno! Samaa ideaa yritin tänne meille, mutta siinä kohtaa mies löi jarruja 😀

 9. Teija says:

  On se hieno! Ihan mainio just sivupöytänä! Tosin sun puolireiteen taitaa olla mun vyötäröön.. 🙂 Samoilla linjoilla olin viime viikolla, kun tsiigailin appiukon fyndausta halleilla, siinä yksilössä on höyläpenkki asetettu kaapin päälle. Yhtä vanha ja charmantti, mutta ei mulla taida olla paikkaa..

 10. Mari says:

  Parhaita ovat juuri ne oivallukset, kun vanhoja tavaroita käytetään sellaisenaan uudessa käyttötarkoituksessa; ja tämä varmasti parhaimmasta päästä! Kaunis kuin mikä <3

  Ja osaan kuvitella nuo vanhempien huokailut; minun kohdalla tällaiset (omasta mielestä ihan huikeet) sisustusratkaisut alkoivat jo teininä omasta huoneesta ja vieläkin huokailu jatkuu 😉 Kaikkea he saavatkin kestää 😀

  • Hihii, kuule mulla ihan sama! Isä on joutunut remppailemaan mun sisustusintoni kanssa jo vuosia sitten. 😀
   Oma huone oli munkin eka oikea kohde, vaikkakin olin varmaan just sellainen kauhea natsi koko talon suhteen ja kuljin perheeni perässäkin siivoilemassa jälkiä. 😀

 11. Minä puolestani virittelin raudoitusverkkoa seinälle: http://maalaishiirenelamaa.blogspot.fi/2015/08/diy-muistojen-taulu-raudoitusverkosta.html

  On kiva poimia näitä ideoita vanhojen tavaroiden ym. uusista käyttötarkoituksista ja lähteä sen jälkeen aarrejahtiin ullakoille, kellareihin, aittoihin jne 🙂

  Höyläpenkkisi on kyllä kaunis! Sellainen taitaisi löytyä meidänkin kellarista. Hmm…

  • Meilläkin on raudoitusverkko kovassa käytössä esim ulkona! Siitä saa tosiaan montaa lajia! 😀

   Minäkin pidän siitä, että joskus heittäydytään pois ns. oikeista sisustustuotteista ja kehitetään ideoita vähän kauempaa. Se tuo kotiinkin sellaista kivaa fiilistä! 🙂

 12. idahhh says:

  Wau se on hieno ja sopii erinomaisesti keittiöönne!! 😀 <3 ja voihan tuosta puristin osasta olla oikeastikin joskus hyötyä jos tarttee jotain liimailla ja sellasta.

 13. Tiina says:

  No tuo onkin hauska idea! 🙂 Mukavan rouhea.

 14. MariaJii says:

  vautsi! 🙂 on upea ja sopii hyvin paikalleen

 15. Heidi says:

  Hei! Ne sun sinkkispraymaalatut Hektar lamput on ihan täydellsen väriset. Onko sulla linkata joku tetty sinkkispray, mitä olet niihin käyttänyt? En uskalla ostaa ihan mitä tahansa, kun pelkään että sävy onkin vääränlainen.

Kommentoi