Kohti viikonloppua

18.9.2015

Taas perjantai!?!

Jos pääsiäistä edeltää hiljainen viikko, niin tätä viikonloppua on kyllä edeltänyt kiireinen viikko. Hitsi, mutta on taas yhteen viikkoon mahtunut! Eilen jopa löysin itseni tilanteesta, jossa istuin vessassa ja söin samalla protskupatukkaani, joilla jouduin korvaamaan kaikki kunnon ateriat. Ihan jo pelkästään harrastukset ja siihen liittyvä logistiikka kuljetuksineen pitää kiireisenä, mutta tällä viikolla siihen on saatu ynnätä vielä edestakaista mummula-ajoa, ja kampaamo, sekä parturikäyntejä. No, muta nyt on koko porukalla frisyyritkin kunnossa ensi viikonlopun juhlallisuuksiin.

Täällä on maalipytyt ja työkalut siivottu hetkellisesti pois jaloista ja viikonlopun vieraita ajatellen koitettu laittaa vähän paikkoja kuntoon. Vielä iltapäivällä tulee puuseppä laittamaan keittiön kaapistojen alle sokkelin, mutta sitten saa taas tämä säätö olla hetkellisesti tauolla. Mutta, kuten kuvista näkyy, niin kyllä noi listat vaan niin ihmeitä tekee. En voi olla ihastelematta niitä!

Ulkoa olen vielä pelastellut viimeisiä hortensian oksia kaatosateelta turvaan. Ai että mä niin tykkään noista, ne on niin yksinkertaisen kauniita ja näyttäviä.

Oma kuontaloni jatkaa tätä puolivaaleaa eloaan ja tutut raidat laitettiin taas eilen. Pikkuisen tosin kirkastettiin vaaleimpia kohtia entiseen verrattuna, mutta eipä tuo muutos nyt kuvissa varmaan näy. Mutta omaan silmään kokonaisuus on kyllä uskomattoman freesi jos vertaa siihen peilikuvaan, jota vilkaisin vielä keskiviikkona.

friday 1

Löysin vaatehuoneesta unohtumaan päässeet 2nd Day:n farkut ja valkoisen (by pias) puseron kanssa niistä on nyt muodostunut mun lemppariasu. Valkoiset conssit olivat jo kaikkea muuta kuin valkoiset, mutta pari settiä pesukonetta, ja uudet nauhat, tekivät ihmeitä niillekin. Pakko on varmaan hyvästellä kesäkengät kevättä odottelemaan.

Ei mulla varmaan mitään oikeaa asiaa ollut, mutta tässäpä nyt viime päivien kuulumiset noin niin kuin pähkinänkuoressa.

Toivottavasti sää viikonlopuksi vähän paranee, mulla on nimittäin kova hinku päästä vähän luontoretkeilemään. Kepeää perjantaita ja sulavaa laskeutumista viikonlopun viettoon!


16 Responses to “Kohti viikonloppua”

 1. seija says:

  Hei ja ihana lukea kuulumisia.
  Kauniit on kyllä sinun hiukset, upeat. Ai,että minäkin tykkään hortensiasta, se on jotenkin niin kaunis. Ostin keväällä halppis kaupasta valkoisen hortensian ja se on kukkinut koko kesän. Nyt kukat ovat muuttuneet jo vihertävoksi varmaan ravinto loppuu. Kasvaako teillä maassa vai ruukuissa?
  Listat on kyllä kauniit!

  • Mullakin on kuistilla kaksi ruukkujalohortensiaa, jotka ostin keväällä valkoisina, mutta joiden sävy on nyt melko tumman vihreä. Nuo on hauskoja, kun muuttavat väriään.
   Nuo maljakkoon katkaistut pallohortensiat kasvavat ihan maassa. Tosi kaunis kasvi sekin. Ja ihana kun saa maljakkoon vähän extraa sadepäiviä piristämään. 🙂

 2. Nanna says:

  Ohhoh, miten upeita hortensioita sulla kasvaa! En ole varmaan koskaan nähnyt noin suuria kukintoja muualla kuin kukkakaupassa! Wau. Äidin kanssa just ihmeteltiin omien kasviemme hätäisesti nyrkin kokoisia kukintoja… Voisitko tehdä jonkun vinkkipostauksen aiheesta?

  Mukavaa viikonloppua sinne ja kivoja juhlia! 🙂

  • Hmmm. Ihan tavvlisen kokoinen pallohortensiahan tämä on. Puhutaankohan nyt samasta kasvista? Näissähän se kukinnon leveys on joskus yli 30cm.
   Tietty pallohortensiakin vaatii Suomessa ne oikeat olosuhteensa, eli olisko kavuvyöhykkeiden raja jossain siinä 2-3 kohdalla. Niin, ja kasvi viihtyy puli varjossa, ei auringonpaahteessa. 🙂

   Oliskohan noista vinkeistä mitään hyötyä? 🙂

   • Nanna says:

    Mhh… Nyt kun noita tämän talon hortensioita kävin tarkemmin tiiraamassa, kukinto ehkä yrittäisi olla pitkulainen… Olisikohan tuo siis syyshortensia kuitenkin! Toisesta ei pysty kyllä vielä sanomaan mitään. Ehkä sekin syysmalli on, kun ei vielä kuki?

    Googlettelin pikkuisen ja luulen, että kasvualustat ovat olleet huonoja. Tai pensaita on lannoitettu ja leikattu liian vähän.

    Kiitos tästä! Oli hyödyllisiä vinkkejä!

    Oikeastaan tuo meidän takapiha olisi varmaan aika hyvä paikka hortensioille! Taidan alkaa kokeilemaan – ei ole onneksi kovin hinnakas kasvi harjoitella! 😀

    • Joo, mä olen tässä syksyn aikana huomannut, että hortensioiden kohdalla on monella puurot ja vellit sekaisin. Monessa blogissa on kuvia pallohortensioista, ja tekstissä puhutaan syyshortensioista. Syyshortensia on tosiaan ihan erilainen, kukinto pitkulainen ja alkaa rusottaa, kun aukeaa kunnolla. Syyshortensia on tosiaan vielä pallohortensiaa myöhäisempi kukkija, joten se ei vielä välttämättä ole parhaimmillaan.

     Kasvupaikan suhteen kannattaa olla ainakin auringon suhteen tarkkana. Kun valo-olosuhteet on kondiksessa, maaperä ei kauheasti tarvi yleensä muutosta.

     Nyt on paras aika istutella syystaimet. Eli ei muuta kuin kokeilemaan! 🙂

 3. Heidi says:

  Viikot kyllä kiitää vinhaa vauhtia! Vielä on onneksi hortensioista iloa, mutta ei ne taida montaa tällaista sadepäivää kestää. Omasta puskasta kävin kanssa nappaamassa vähän piristysta koneen viereen, on sitten aina jotain kaunista katseltavaa kun ei jaksa keskittyä töihin 😀 Rentouttavaa viikonloppua ♥

  • Jep, ei ne kyllä taida enää kovin nättejä olla perjantainkaan sateen jäljiltä. Kohta se on pakko taas jättäytyä kappojen kukka-annin varaan.
   Mukavaa uutta viikkoa ja iloista arkea! ♥

 4. Kaisa says:

  Kauniit listat toden totta, upeat kuvat! Vähän nauratti toi protskupatukan syöminen vessassa, voin niin kuvitella 😀

 5. LS says:

  Kauniit hiukset, hyvännäköiset listat ja ihanat kukat!!
  Meidän remontti etenee hyvässä vauhdissa, toiv päästään muuttamaan omaan kotiin lokakuun lopulla 🙂

  • Siis ihan kohta muutto?! tai no uukausi, mutta sehän menee äkkiä. 🙂
   Sitten ehtiikin ihan hyvin asettua kodiksi ennen joulua. Ja kiva käpertyä muutenkin syksyn pimeällä kotiin ja tunnelmoida.
   Toivotaan siis, että aikataulut pitävät. 🙂
   Ihanaa uutta viikkoa, L! 🙂

 6. jeba says:

  Ihanat hiukset, todella kauniit. 🙂

 7. inspirations says:

  Ihanan kauniit ja feesit kuvat. Upeat ovat uudet listatkin. Ja kiitos vinkistä, täytyykin lähteä katselemaan, onko sade jättänyt yhtään hortensioita sisään tuotaviksi.

  • Kiitos.
   Oi nyt vauhdilla vielä pelastamaan viimeiset hortensiat suojaan. Nuo syksyn sateet kyllä hakkaavat kaiken alleen, ja kohta taitaa muutenkin olla puutarha jo siinä kunnossa, että kukkakauppa kutsuu leikkokukkiai ostamaan.

Kommentoi