Ilta videolla

11.11.2015

Muistanette viikon takaisen, Indiedaysin ja Schollin yhteistyön merkeissä järjestetyn, Scholl Dinner Detour -illanvieton, josta teille kirjoittelinkin. Postauksen voit käydä lukaisemasta tästä linkistä, mutta palaan tuohon iltaan nyt vielä pienen videon muodossa. Nimittäin illasta on tosiaan koostettu hauska pätkä, johon on mahdutettu se rento fiilis, joka meillä oli seuranamme. Tuon puolentoista minuutin aikana saatat bongata myös pari puhelinta ja kameraa. 😉

Ajatuksena illalliskierros ventovieraiden ihmisten kanssa ja tieto siitä, että tehtäväsi on houstata yksi ravintolapysäkki, saattoi alkuun myös hiukan jännittää. Onneksi tuossa porukassa kaikenlainen jännittäminen katosi ennen kuin oli varsinaisesti tullutkaan, ja koko illasta jäi käteen hyvä ja levollinenkin olo.

Iltamme tosiaankin järjestettiin Vain Elämää -henkisesti, ja ravintolat oli etukäteen jeattu meidän neljän bloggaajan kesken. Minttu sai kunnian aloittaa alkudrinksuilla, Sanni jatkoi alkuruokaravintolassa, Marialle oli valittu pääruokapaikka, luonnollisesti itselleni jäi jälkkäriravintola. Illan teemana oli hyvinvointi, ja siihen tartuttiinkin hienosti monelta kantilta.

Mitään esitelmiä me emme tosiaankaan pitäneet vaan lähinnä kukin vuorollaan avasi keskustelun, ja juttelimme niin aiheesta kuin aiheen vierestäkin. Hauska oli myös huomata, että hyvinvointi on meille kaikille tärkeä asia, ja suhtaudumme siihen yllättävän samalla tavalla. Hyvinvoinnin kärkeen asetettiin ravinto ja uni, ja niiden rinnalle elämää tasapainottavia tekijöitä, kuten liikuntaa, ystäviä, yksinoloa, rakkautta, harrastuksia, oppimista jne. Siihen kun lisää vielä sitä positiivista ajattelua ja suhtautumista elämään, ollaan melko varmasti hyvinvoinnin paremmalla puolella. Kyse onkin sairauden puutteen ja vaurauden sijaan, enemmän sellaisesta henkisestä vauraudesta, sekä hyvästä olosta – niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hyvinvointiin pystymme myös itse vaikuttamaan omilla valinnoillamme.

Itselläni on mennyt vuosia kovin mustavalkoisen ajattelun kanssa, ja joko – tai -asenteella, mutta illan aikana tuli pohdittua myös omaa kehitystä aiheen parissa. Esimerkiksi ruoka ei ole vain polttoainetta, tai soluillemme tärkeitä rakennusaineita, vaan samalla myös nautinto kaikille aisteille. Itselleni esimerkiksi ruokailun visuaalisuus on tullut jatkuvasti tärkeämmäksi. Kaunis kattaus, kaunis ympäristö ja  kaunis annos. Pelkkä syöminenkin voi olla älyttömän monipuolinen kokemus. Kun tuohon visuaalisuuteen vielä yhdistetään hyvät maut, pöydän ääreen rauhoittuminen ja hyvä seura, syntyy hyvinvointia hellivä kokonaisuus perustarpeemme ympärille.

Aiheena hyvinvointi on niin moniulotteinen ja se kietoutuu kaikkeen tekemiseemme ja ajatteluumme. Rönsyilevä ajatustenvaihto kuitenkin toimi hienosti myös tönäisynä pienelle itsetutkiskelulle. Mistä minun hyvä oloni kumpuaa? Kuinka voin edistää omaa hyvinvointiani? Lopulta elämä on valintoja ja itse olemme oman hyvinvointimme ja jaksamisemme asiantuntijoita. Kiireen ja arjen keskellä on siis enemmän kuin suotavaa pysähtyä myös miettimään itseään. Jos negatiivinen mieli levittää negatiivisuutta ympäristöön, niin kenties hyvinvoiva ihminen pystyy vaikuttamaan positiivisesti myös kanssaihmisiin.

Hauska ilta ja varsin antoisa teema. Hyvä idea myös toteuttaa ystäväporukalla, ja vaikka ihan kotona.

Mutta tämä siis Schollin yhteistyöstä. Käteen (ja tässä tapauksessa jalkaan) jäi paitsi mukavat geelipohjalliset, myös iso annos arkista viisautta ja motivaatiota huolehtia itsestään. Kiitos edelleen illan järjestäneille, ja tietenkin seuralle. Hieno kokemus, joka jää varmasti mieleen, ja johon tulee palattua yhä uudelleen.

Mutta nyt toivottelen sateisen harmaat keskiviikot. Täällä ainakin on säkkipimeää, ja päivä vaatii äärimmäiset määrät kahvia!


5 Responses to “Ilta videolla”

 1. Nanna says:

  Hei kiitos vastauksesta aiemman postauksen kommenttiini! Lisätiedot oli just hyvät. Mulla nimittäin se 8cm on aika tyypillinen “matala” kenkä… 😀

  Olen huomannut yhden hyvinvointiani heikentävän aineen – kahvin. Voin tosi paljon paremmin ja olen virkeämpi, kun juon kahvin sijasta mate-teetä ja matchaa. Jos siis oikeasti tuntuu sille, että kaipaan piristystä ja tekisi mieli kitata pannullinen kahvia. Tosin, sähän juot ilmeisesti tummempia paahtoja. En ole päässyt vertaamaan onko kahvin paahtoasteella merkitystä. Mies pesi mun mutteripannun tiskikoneessa, eikä uutta ole näkynyt… 😛

  Mutta koitapa matchaa, saatat yllättyä! 😉

  • Mulla kanssa kyllä aika usein korot kopisemassa, joten ihan siitä syystä oli koitettava korolliseen kenkään. 🙂

   Mä juon nykyisin tosiaan tummapaahtoisinta mitä löytyy, ja mun vakkari aamukahvi on kolme kertaa ristretto + vaahdotettu kuuma maito. Tavallisesta pannukahvista mulle tulee ällö olo, ja sydän alkaa tykyttään. En ymmärrä, miten suomalaiset voi juoda niin vaaleapaahtoista kahvia, mun suuhun se maistuu ihan myrkylle. 😀
   Tosin usein tuo aamukahvi on mun päivän ainoa kahviannos. Olen huomannut, että laatu korvaa määrän, eikä kahvia tarvitse lipittää pitkin päivää. Joskus seuran ja tunnelman vuoksi saatan ottaa cappuccinon, mutta jos ei ole mitään erityistä syytä kahvitella, en aamun jälkeen kahvia liiemmin kaipaakaan.

 2. Maria says:

  Ihana tuo video…toi kivoja muistoja mieleen 🙂

  Tunnelmallista keskiviikkoa sinne <3
  PS. lunta odotellessa, kyllä on pimeää...ihan täällä kaupungissakin 😀

  • Toi oli hauska! Jotenkin kun ei tiennyt yhtään, että mitä odottaa. 🙂

   Äh, tämä pimeys ja sade on kyllä niin vihonviimeistä syksyä. Lunta tupaan ja jäitä porstuaan, mä kaipaan jo kunnon talvea!

 3. Karo says:

  Sä oot kyllä huomiota herättävän kaunis, jo tuossa pienessä videovilahduksessa! Ja olihan siellä kamera poikineen! 😀

  Ps. Muita kommentteja lukiessa tuli mieleen, et ootko tehny koskaan postausta kahvista? Ja sun käyttämästä kahvikoneesta? Ite kun oon just niitä perinteisiä juhlamokan lipittäjiä, kun en paremmasta tiedä. Eli millainen kone pitäis olla ja miten sillä tehdään hyvää kahvia? Kapseleillako? Kahvilassa tykkään kyllä juoda tummempaa paahtoa…
  Ja pakkasta täälläkin odotetaan, kärsimättömänä!

Kommentoi