Johan hurisee!

09.11.2015

Siitäkin huolimatta, että viime vuonna aloitin paperitähdillä joulun laittamisen jo marraskuun alussa, en ole vieläkään toimertunut tekemään minkäänlaisia jouluisia sisustusratkaisuja. Tai no, ostin jo syksyllä viikunanpunaisia tuikkukippoja joulupöytää ajatellen, mutta tosiaankin odottavat sitä joulupöytää. Tähän asti olen nauttinut Pinterestin ja Instagramin tarjoamista jouluinspiraatioista, mutta esimerkiksi kaikki vanhat joululehteni olen vieläkin jättänyt selaamatta. Ja kyllä, todellakin mulla on säästössä joululehtiä kymmenenkin vuoden takaa, mutta nyt kaivoin esiin lehtiä vain muutaman vuoden ajalta, ja niistäkin aluksi vain osan. Sinänsähän joulu on ainakin mulle huomattavasti ajattomampi, kuin sisustusjutut yleensä, ja huomaahan sen joululehdistäkin, että samoja koteja ja kuvia pyöritellään useampi vuosi. Juuri taisin nimittäin bongata jostakin uudesta joululehdestä jutun, jonka luin pari vuotta sitten toisesta lehdestä. Niin, että ei noilla inspiksillä oikein ole mitään parasta ennen -päivämäärää. Sinänsä kiva, tsemppaa myös vähän erilaiseen kuluttamiseen. Joulussa pitää olla traditioita, muistoja ja tunnearvoa. Jokaista joulukoristetta ei pidä uusia vuoden välein.

Viime jouluksi saimme vihdoin keittiön valmiiksi, ja pelkkä keittiö oli mulle niin iso juttu, etten kauheasti kaivannut joulukoristeita. Toki lasten iloksi laitettiin kaikenlaista tontusta possuun esille, mutta oma koristelun tarve oli aika vähäistä. Enkä nyt tarkoita, että kotini olisi muuttumassa miksikään runsaudensarveksi, mutta musta tuntuu, että tänä vuonna joulukoristeet ja -koristelut kiinnostavat huomattavasti enemmän. Joka vuosihan tulee hankittua jotain uutta ja jouluista, jos ei muuta niin ainakin yksi koriste kuuseen. Ehkä tänä vuonna innostun enemmän.

julinspo 1

Ennen joulua meillä olisi kuitenkin vielä jonkin verran remontoitavaa. Ja sitten niitä ihan pikkuisia juttuja, jotka vaan jäävät tekemättä, kuten vaikka tuon takanani näkyvän vihreänkirjavan maadoitusjohdon piilottaminen. Jonkinlainen ryhtiliike tässä pitäisi tehdä, ja tarttua asioihin, jotta joskus tulisi valmistakin.

julinspo 3

Mutta joululehtiä on ihana selata. Uppoutua hetkeksi siihen taianomaiseen fiilikseen ja odotukseen, joka jouluun aina liittyy; Ihmisten hyvään tahtoon ja rauhaan maan päällä. Sillä suunnitellessa ja haaveillessa kaikki on vielä mahdollista!

julinspo 2

Eli glögiä ja joululehtiä. Niillä selätetään pimeyden tylsyys ja nojatuolimatkaillaan talven ihmemaahan. Kun vielä samalla hyräilee Sylvian joululaulua, ei kuule miten syyssade ropisee ikkunoihin.

Joulukoneistoni hurahti käyntiin.

Ihanaa iltaa!


11 Responses to “Johan hurisee!”

  1. naurispelto says:

    Olen samaa mieltä, että joululehdet ovat muita ajattomampia. Aina ei edes tarvitse ostaa uusia joululehtiä, kun ei uutta välttämättä ole. Joululehtiä on kyllä mukava selailla. Omiani en ole vielä kaivellut esiin, kun on tuossa niin isot pinot luettavia lehtiä muutoinkin. Yhden tämänvuotisen kyllä lainasin äidiltäni luettavaksi.

    • Olen myös huomannut, että uusia ei tarvitse enää niin paljon ostaa. Lisäksi sovimme äitimme kanssa etukäteen, jos jompi kumpi aikoo lehden ostaa, ettei ostettaisi samoja. Niitä kun voi hyvin lainailla, ja lukea useampikin henkilö. 🙂

  2. Ansku says:

    Heeii nyt täytyy mainostaa, hanki JouluKoti myös! Mä oon nääs kirjoittanut siihen 😉

  3. Elina says:

    Täällä kans odotetaan joulua ja valkoiset paperitähdet ikkunaan pääsyä. Ihana tuo sinun valkoinen tunika, mistä olet sen hankkinut?

  4. idahhh says:

    Minusta se materiaalien hankkimienen siihen viimeistelyyn on kaikista vaikeinta, jos ne löytyy niin on jo huomattavasti helpompaa aloittaa – ärsyttävintä on käydä siellä rautakaupassa 😛 mutta tsemppiä remppailuun, sitten kun on valmista niin osaa arvostaa sitä vaivannäköä! 🙂 ooh Sylvian joululaulu on ihan mun lemppari <3

    • Ei auta meillä. Materiaalit on ja odottaa. Lähinnä kun ei ole sitä sellaista kunnon aikaa. Arkena ollaan samaan aikaan miehen kanssa kotona tunti tai kaksi – tai vain yö, ja lasten kanssa ei viitsi yksin alkaa mitään isompaa tekemään, kun siitä syntyy usein vain isompi soppa. Voi kun saisi sellaisen viikon, että olisi aikaa laittaa paikkoja kuntoon. Nyt vain päivät lipuvat jotenkin täysin ohi.

  5. Hanni says:

    Joululehdet on mullakin visusti säilössä jo vuosien takaa. Viime viikolla hain joululehtilaatikon jo kanalasta sisälle, mutta en ole vielä avannut. Lantliv ja Boligliv on aina yhtä kivat.
    Ihailin teidän keittiötä pari postausta taaksepäin. Niin kaunis ja ihanan tilava!

    • Kiitos, Hanni! 🙂

      Joo, joululehdet on kyllä ihan oma luokkansa, juuri selasin vuoden 2008 lehteä ja siinä oli vaikka mitä kivaa kukista ja kattauksesta. Joulu on onneksi mun makuun sellainen perinteikäs, joten ideat ei heti vanhene.

  6. KatriK says:

    Kaunis tuo musta jalkalamppu tuolla taustalla, mistä se on? 🙂

Kommentoi