Pikkuisen jouluisempi olkkari

18.11.2015

Kylläpä tekee tosiaan hyvää ripotella hiukan tähtiä ja havuja pitkin kotia. Ei nyt varsinaisesti niin kauhean jouluista, mutta piristää silti, koska meillä tavarat vain sattuvat jämähtämään paikoilleen, eikä kotia tule yleensä sananmukaisesti niinkään koristeltua.

Vaikka marraskuusta tammikuuhun kotia yleensä piristääkin jonkinasteinen juhlakoristelu, on omat ajatukseni tällä hetkellä vähän erilaisessa kodinlaitossa. Tällä viikolla nimittäin aloitetaan kilpajuoksu kalenterin kanssa, ja yritetään saada remontin suhteen valmista. Niin, ja tietty jouluksi. Apuun rientää onneksi ammattilainen, sillä ei tästä muuten tulisi yhtään mitään. Ehkä pari päivää pitää kuitenkin jostain varastaa myös siihen, että ehtisimme yhdessä maalailla ja viimeistellä muita juttuja. Tuntuu, että arjen ja remontin yhteensovittaminen käy koko ajan vain haastavammaksi, kun vapaa-aika täyttyy kunkin harrastuksista ja niissä kulkemisesta.

olkkari 2

Tarkoitus on siis tuossa samassa kilpajuoksussa viimeistellä myös olohuone listoineen kaikkineen. Ja odotan sitä kyllä ihan valtavasti! Se olisi nimittäin tässä talossa ensimmäinen joulu kun kuusella ei tarvitse piilotella mitään rumaa ja rujoa nurkkaa!

Suurin puristus tehdään nyt kuitenkin makuuhuoneen kanssa. Se kun on viimeinen huone joka kaipaa jotakin isompaa remonttia, ja jos kaikki menee hyvin, makuuhuoneessa on ensi viikolla tähän aikaan uudet seinät ja uusi katto! Asia, jota olen kovasti joululahjaksi toivonut.

olkkari 3olkkari 8 olkkari 5 olkkari 7

Hehkutellessani eilen joulun saapumista, mainitsin myös kuusesta, joka on ollut pitkään haaveeni. Toki haaveeni on ollut kantaa aitoja puita sisään joulunaikaan, mutta lähitienoilla ei valitettavasti ole tarjolla kuin tavalliset kuuset ja pihdat. Koska karun kauniin setripuun metsästäminen ei ole vielä tähän mennessä tuottanut tulosta, päätin oikaista ja ostaa kestopuun, joka saa luvan lievittää puukuumettani vuodesta toiseen. Kuten eilisen postauksen puu, myös tämä maljakossa oleva oksa ovat molemmat merkiltä Mr Plant. Laadukkaan, ja erittäin aidon näköisiä, vaikkakaan niissä ei sitä aidon kasvin tuoksua olekaan.

olkkari 10

Pienin askelin siis kohti joulua, ja suurin harppauksin kohti valmiimpaa kotia!

Ihanaa keskiviikkoa!


8 Responses to “Pikkuisen jouluisempi olkkari”

  1. Heini says:

    Oo, olette jo niin loppusuoralla isompien remppojen osalta! Hienoa!
    Muuten, olikos teillä sisällä kylppäriä?

    • Kyllähän se itseäkin helpottaa, kun ajattelee, että loppusuoralla tässä kuitenkin ollaan. Luonteeni vain on niin kärsimätön, että vaikka sitä tässä on lujitettu jo kolme vuotta, niin nyt on se olo, kun kaiken pitäisi tapahtua hetkessä.

      Joo on meillä sisällä kylppäri. Kylppäri ja keittiö olivat molemmat edellisen asukkaan juuri laittamat, ja koska keittiöremppa haluttiin ehdottomasti tehdä, päätettiin, että kylppäri saa olla, vaikkei ihan meidän näköinen olekaan.
      Toki sinnekin on uusittu kalustetta, vaihdettu putkien paikkaa ja ostettu suihkuseinää. Mutta ei se siis omaa silmääni hivele. No, mutta sen aika tulee sitten seuraavassa kierroksessa. 🙂

  2. Minttu says:

    Minäkin olen metsästänyt setripuuta tuloksetta, se olisi kyllä kaunis karuudessaan. Ja tosi magee tuo oksa, katoin että oletpas löytäny kauniin ja tiheän männynoksan.

  3. idahhh says:

    Voin vaan kuvitella miten mahtava on se tunne kun kaikki rempat alkaa olla rempattu! Ihan superia! 🙂 ja voi miten muutama paperitähti ja oksa voikaan tehdä kauniin tunnelman, todella kaunis ja rauhallinen tunnelma <3

    • Ihana tunne, kun uutta syntyy. Jotenkin niin tämä keskeneräisyys alkanut jurppia, että ihan stressaa välillä.

      Mä en tiedä tuleeko meidän olkkarista tämän jouluisempi, paitsi tietysti kuusen myötä, mutta itsekin tykkään tunnelmasta juuri näin, ja eroaa se ainakin vähän kesäfiiliksestä. 🙂

  4. Ansku says:

    Hei kiva toi musta tähti! Särmikäs 🙂

Kommentoi