Kristallien kimallusta

17.11.2015

Terveiset rautakauppakierrokselta. Tasapainon nimissä pientä blingiä arkeen, ja tällä kertaa silmälasien muodossa.
Muistanette postaukseni Blogger’s Inspiratian Day -päivätapahtumasta, jossa kerroinkin, että paukutimme Marian kanssa paikalle jo hiukan etukäteen. Kyseessä oli Indiedaysin ja Instrumentariumin yhteistyö, jossa pääsimme tutustumaan uuteen Heritage -mallistoon, joka on syntynyt yhteistyössä Swarovskin kanssa.

Kun puhutaan kristalleista ja silmälaseista samassa yhteydessä, hiipii ainakin omaan mieleeni väistämättä kuva vanhempien rouvashenkilöiden silmälasityylistä. Tai vaihtoehtoisesti kuva silmälaseista, jotka edustavat sitä blingbling -tyyliä, joka pahimmillaan on näkynyt aurinkolaseissa vielä muutama vuosi sitten. Myönnän siis, että vielä tilaisuuteen saapuessa epäilin, onko tämä nyt oikeasti mun juttu. Instrun osastolla sain kuitenkin heti todeta, että ennakkoluuloni olivat täysin vääriä, ja malliston kaikki lasit olivat oikeastaan habitukseltaan juuri sitä omaa tyyliäni; Klassisia, ajattomia ja hillityn yksinkertaisia.

instru1Ylin kuva: Valokuvaaja Tim Kiukas

Itse koen silmälasit yhtenä asusteena, ja koruna. Ideaali tilannehan olisi omistaa useammat pokat fiiliksen, asun tai tilanteen mukaan, mutta harvalle se kuitenkaan käytännössä on mahdollista. Silmälasien osto onkin tapahtuma, jossa pyritään usein valitsemaan vaihtoehto, joka miellyttäisi mahdollisimman pitkään, ja istuisi siihen perustyyliisi. Itse tein kuitenkin sen virheen viimeksi laseja hankkiessani, että valitsin liian arkiset pokat. Sellaiset, jotka soveltuvat kyllä tähän päivittäiseen kotityyliini, mutta kuitenkin niin tavalliset, että silmälasit jäävät käyttämättä, kun pukeutuu paremmin lähteäkseen jonnekin. Niinpä tutustuin tähän Heritagen Swarovski -mallistoon sillä silmällä, että saisin joitakin vinkkejä uusien lasien valintaan. Nimittäin oikeastaan vain sovittamalla pystyy tuntemaan sen, mikä omasta mielestä on liian arkinen tai liian juhlava.

Tuolla tilaisuudessa oli hauska seurata ihmispaljouden toimintaa ja reaktioita silmälasien parissa. Totesin, että naiset todellakin suhtautuvat kehysmuotiin, kuin koruihin tai ylellisiin laukkuihin. Ensin vain katsellaan ja hypistellään, mutta siinä vaiheessa kun siirrytään peilin eteen sovittamaan, leuka nousee kauniin ylväästi pystyyn, ja huulilla karehtii hymy. Omaa kuvaa mittaillaan eri profiileista ja peilikuvalle hymyillään ystävällisesti. Silmälaseilla, ja varsinkin kauniisti istuvilla ja kauniilla sellaisilla, on ihan selvästi itsetuntoamme nostattava vaikutus. Sen pienen ja lyhyen sovitushetken aikana ihminen hyppää ikään kuin uuteen rooliin. Kyse ei siis ole enää pakollisesta pahasta, jolla korjataan näköa, vaan myös ylellisyystuotteesta, jolla fiksataan ulkonäköä.

Heritage Swarovski C Heritage Swarovski B

Heritagen malliston klassisuus yllätti siinäkin mielessä, etten kokenut yksiäkään laseja liian koristeellisiksi, vaan lähinnä ylellisiksi. Kilpikonnakuosin lämpimät sävyt ovat olleet aina mieleeni, ja tästä mallistosta löytyikin kauniita ruskeansävyjä. Mukana oli myös paljon pehmeän pyöreitä malleja, joihin olen tällä hetkellä tykästynyt huomattavasti kulmikkaita enemmän. Etsinnässä on siis jotakin vastaavaa, kuin tuolla mainoksen kuvankauniilla mallilla. Hiukan menneiden aikojen glamouria. Ja kyllä, seuraaviin silmälaseihini aion ehdottomasti valita jotakin naisellista ja ylellistä.

“Heritage brändi tarjoaa ylellistä kehysmuotia naisille ja miehille. Brändi viestii luksusta ja
ajatonta tyylikkyyttä. Heritage-kehysten valmistuksessa käytetään ensiluokkaisia materiaaleja,
jotka takaavat kehysten korkean laadun. Kehysten muotoilu on saanut inspiraationsa menneiden
aikojen klassisesta tyylistä.
Heritagen ja Swarovskin ainutlaatuinen yhteistyö on mahdollistanut vieläkin ylellisemmän
kehysvalikoiman luomisen. Laadukkaat Swarovskin kristallit koristavat
kehyksiä korostaen molempien brändien parhaita ominaisuuksia.”

Heritage Swarovski A

Yksi loppuvuoden tehtävistäni on siis metsästää juuri ne täydelliset silmälasit. Ne, jotka haluaa pitää päässään niin kotona kuin juhlissakin. Lämpimän ruskeaa, pehmeitä linjoja ja naisellisia yksityiskohtia. Siinä kai mun muistilista optikkoliikkeeseen astuessa. 🙂

Rentouttavaa iltaa! Mulla vuorossa huomisen ruokahuollon valmistelut…


2 Responses to “Kristallien kimallusta”

  1. Miia says:

    Moi! Taas niiiiin tyylikkäänä! Mikä laukku sulla
    on tuossa kuvassa? Näyttää kivan kokoiselta ja väliseltä!

Kommentoi