Hyvinvointihaaste ja viikonloppu Vierumäellä

22.1.2016


Vieläkö muistatte, kun reilu kuukausi sitten kirjoitin teille uudenlaisesta vakuutuskonseptista, jossa asiakkaan oma aktiivisuus vaikuttaa vakuutuksen hintaan? No, mikäli juttu jäi lukematta, tai muisti pätkii, voit käydä lukaisemassa Vaikuta omilla valinnoillasi -postauksen tästä linkistä.
Kyseessä on siis Indiedaysin ja OP:n yhteistyö, jossa testataan uuden Syke -vakuutuksen pilottivaihetta.
Jatketaan aiheesta vielä vähän, ja laitetaan pystyyn myös kiva lukijakilpailu!

Kuten aikaisemmassa postauksessa jo pohdin, tulevaisuus on varmasti muuttamassa vakuutuksia ja vakuutusten muotoja. Tahto huolehtia itse itsestään tulee varmasti korostumaan jossakin vaiheessa. Ehkä asiakkaiden aktiivisuutta ei jatkossa korosteta juuri tapaturmavakuutusten kohdalla niinkään paljon, mutta silloin kun testataan ja tutkitaan, on tietenkin syytä lähteä liikkeelle “turvallisilta vesiltä”. Kuka tietää, vaikka sairaskuluvakuutukset olisivat kymmenen vuoden päästä kaikki asiakasta motivoivia ja sitä omaa aktiivisuutta kysyviä.

syke3

OP:n Syke vakuutus on yksinkertainen tapaturmavakuutus, johon on liitetty suomalaisten startup-yritysten hyvinvointiosaaminen, eli erilaisia hyvinvointisovelluksia. Vakuutuksen hinta määräytyy asiakkaan oman aktiivisuuden mukaan, ja asiakas voi valita mieleisensä haasteen neljästä eri sovelluksesta. Omaa aktiivisuutta seurataan ja lisätään puhelimeen ladatun sovelluksen avulla, ja vastavuoroisesti vakuutusyhtiö joustaa kuukausimaksussa.
OP:n Syke tapaturmavakuutus kattaa asiakkaan lääkärikäynnit Omasairaalassa, ja vakuutusehdotkin on puristettu lyhyen ytimekkäiksi ja selkokielelle
.

syke4

Pilottijaksolle valitsin itselleni PulseOn -sovelluksen, joka tsemppaa treenaamaan aktiivisesti ja tehokkaammin. Ei ehkä paras haaste juuri joulukuulle tai tammikuun lumille, kun lapset lomailevat tai leikkivät lumileikkejä ja liikunta pyörii aika pitkälle ulkoilun ympärillä ja kävelemisellä kolmevuotiaan tahdissa. Mutta, vaikka metsässä samoilu ja luistelun avustaminen nyt eivät kuntoani ja kestävyyttäni niin pitkälle edistäkään, en koe asiasta huonoa omaatuntoa ollenkaan. Mulle liikkuminen on fiilisjuttu, ja joskus hauskat elämykset perheen kesken tai vain palelevan koiran kanssa heitetty pikkupyrähdys ajavat tavoitteellisemman liikkumisen edelle. Sitävastoin lumen tulo sai taas pohtimaan hiihtämisen tehokkuutta, ja niiden himputin suksien hankkimista. Edelliset sivakoinnit kun ovat kohdallani olleet sielä ala-asteen liikuntatunneilla.

syke2

Hiihtäen tai ei, OP:n Syke vakuutuspilotti kestää kuitenkin aina toukokuun loppuun asti, joten vielä ehtii mukaan, ja itseään haastamaan. Pilottijaksolle pääsee mukaan 15 euron kuukausihintaan (tästä vähennetään aktiivisuudella hankkimasi alennus), ja vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana ihan milloin vain. OP:n Syke -pilotti toimii kattavan vakuutuksen lisäksi hyvänä tsempparina esimerkiksi kuntoprojektissa tai elämänmuutoksessa, mikäli ajatuksissasi on aloittaa uusi vuosi terveellisemmin, tai vuodenvaihteen tsemppi alkaa jo jostain syystä hiipua.

Lukijakilpailu:

Maistuisiko hyvinvointiviikonloppu Vierumäellä?
Vastaamalla kysymykseen
Minkälaisia ajatuksia sinussa herättää OPn Sykkeen kaltainen pilotti, joka yhdistää vakuutuksen ja hyvinvoinnin?
, sinulla on mahdollisuus voittaa 250 euron arvoinen lahjakortti, joka oikeuttaa hyvinvointiviikonloppuun Vierumäellä. Eli ihan mahtava palkinto! Kaikkien kampanjaan kuuluvien bloggaajien postauksia kommentoneiden kesken arvotaan yksi lahjakortti, joten nyt silmät tarkkana myös muissa blogeissa olevien Syke -postausten kanssa!

Jätä vastauksesi kommenttiboxiin viimeistään  5.2.2016 ja tutustu sääntöihin täällä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.27 Responses to “Hyvinvointihaaste ja viikonloppu Vierumäellä”

 1. Sarkku says:

  Olen lukenut tästä jo monesta blogista. Kiinnostava, uusi, tuore näkökulma vakuutusasioihin.

 2. Jolli says:

  Hienoa! Tällaista vakuutuskäytäntöä oon odottanut jo aiemmin tulevaksi. Kannustaisi, mutta ei pakottaisi. Ja terveet, hyvinvoivat aktiiviset ihmiset säästäisivät vakuutusmaksuissa. Mikäs sen parempaa?

 3. PP says:

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta, täytyykin perehtyä asiaan.

 4. J says:

  Vierumäki kiinnostaa tätä urheilevaa perhettä aina – ihan loistava paikka eri lajeja treenaaville, suosittelen! Mukana arvonnassa ; )

 5. Satu says:

  Tämähän kuulostaa hyvälle myös asiakkaan näkökulmasta.

 6. Marika says:

  Mielenkiintoinen ja tuore konsepti. Haastaa ja vastuuttaa mielestäni hyvin ihmisiä huolehtimaan itsestään ja tulevaisuuden kunnostaan! 🙂

 7. Niina says:

  Mielenkiintoinen pilotti johon voisin hyvinkin osallistua.

 8. Salla says:

  Ehdottomasti hyvä juttu joka motivoi pitämään huolta terveydestä!

 9. Kaura says:

  Terveys, ruokavalio ja syöminen on tärkeää. Onneksi ruokavalio asiaa on nostettu esille, ja sovelluksia yms kehitetään. Monen ihmisen ruokailut on tosi retuperällä. Itse elän melkoisen kasvispainolla, joten en itselleni tuollaisella sovelluksella näe hyötyä. Olen muutenkin terveysintoilija. Mutta yleisesti hyvä kehitys tämä. Tietysti aikaa tämä vähän vaatii, kun kuvailee annoksia ja lataa ne sovellukseen.

 10. Krisse says:

  Hyvä kannustin liikkumiselle!

 11. paula says:

  Todellakin hyvä konsepti! Tottakai on hienoa, että itse voi oikeasti vaikuttaa siihen, mitä vakuutuksestaan maksaa. Bonuksena tulee ehkä kunnon parantuminen.

 12. Titta says:

  Ottaako vakuutus huomioon aikaisempaa liikuntataustaa, sillä onhan sillä merkitystä oletko ollut tähän asti sohvaperuna vai aktiivinen liikkuja. Vammojen riski on aika suuri jos yhtäkkiä alkaa nollataustalla rehkimään. Vierumäki on aivan mahtava paikka, kisoissa ollaan oltu siellä, mutta olisi ihanaa päästä pidemmäksi aikaa ja keskittyä vain liikkumiseen ja ulkoiluun.

 13. Susanna says:

  Mahtava idea. Varsinkin jos joku innostuu liikkumaan vakuutuksen ottamisen johdosta enemmän 🙂

 14. Omppupomppu says:

  Vähän oudolta ehkä tuntuu näin äkkiseltään tuo konsepti. Tietysti jos se motivoi ihmisiä terveellisempään elämään niin mikäs siinä. 🙂

 15. Sini says:

  Kuulostaa oikein hyvältä idealta. Taidan kokeilla pilottia. 🙂 Vierumäestä ja urheiluviikonlopusta siellä puhuttiin juuri kavereiden kanssa!

 16. Laura says:

  Hieno idea. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyvä motivaatio liikkumiselle.

 17. Liisukka says:

  Todella kiinnosta va uutuus.

 18. Heidi says:

  Kiinnostava vakuutusmuoto. Jäin kanssa miettimään sitä, otetaanko aiempi liikkuminen ja terveet elämän tavat tuossa huomioon. Ja jatkossa saisi omasairaaloita olla muuallakin kuin vain Helsigissä. Elämää on kehä komosen ulkopuolellakin. 😉

 19. Sanni says:

  Kaikilla muilla perheen jäsenillä on vakuutukset kunnossa, mutta mun on aika olemattomat. Kauan on ollut mielessä hoitaa asia, mutta on vaan yksi niistä asioista, joita en toimeennu hoitamaan.

 20. Anniina says:

  Tässä vakuutuksessa on hyvä idea!

 21. Kati says:

  Kiinnostava ja kannustava ajatus vakuutuksiin.

  -Kati

 22. Tiina H says:

  Mielenkiintoinen ja kiinnostava, uusi ja motivoiva; tutkin tätä jo aikaisemminkin, jo senkin takia että meidän perheen vakuutukset on kaikki OP:ssa.

 23. Hanna says:

  Terveelliset elämäntavat kunniaan! Kiinnostaa kyllä kyseinen vakuutusmalli!

 24. Maria S says:

  Mielenkiintoinen uutuus , joka kannustaa kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiin ja liikkumiseen. Voi itse vaikuttaa oman aktiivisuuden kautta myös vakuutuskuluihin. Tuore näkökulma! Tykkään.

 25. Nanna says:

  Mielestäni tälläinen vakuutusten kehittyminen on hyväksi ja kehitystä juuri oikeaan suuntaan! Harkitsin Sykkeeseen vaihtoa, mutta sairaalapalvelut ovat vielä liian kaukana kotoani. Innolla odotan, että vastaava vakuutusuudistus yltää myös liikenne- ja autovakuutuksiin!

 26. Tiitu says:

  Tämä oo mielenkiintoinen uudistus. Täytyy tutustua tarkemminkin!

 27. jopunen says:

  Hyvä idea, pitää siitä kunnossa pysymisestä “palkita” eli alemmat vakuutusmaksut erinomainen idea.

Kommentoi