Kuvia makuuhuoneesta

12.1.2016

Pyry pakkasen perästä, sanoo vanha kansa, ja onhan siinä jälleen kutinsa. Tosin on sitä pakkastakin edelleen, mutta ihanaa, kun viimein saadaan kunnolla lunta!

Nyt olisi kuvia makuuhuoneesta. Sähköjuttuja on vielä tekemättä, pitäisi miettiä valaistusta ja mahdollista sängyn vaihtoa. Säilytyskalusteita, patterinsuojusta… No, onhan noita! Pinnat ovat kuitenkin siistit ja puhtaat, huone on lämmin ja miellyttää jo silmäänikin. Kalusteiden ja sisustuksen kanssa en halua vielä liikaa hötkyillä, pitää ensin saada haistella ja maistella, mutustella ja ideoida.

makuuhuone 1

Lattioiden uudelleen maalaus jätettiin suosiolla kevääseen, homman ehtii kyllä myöhemminkin. Seinillä on Kalklitir kalkkimaalia, ja tällä kertaa sävy concrete. Tähän päädyin Nougatin Sannan suosituksesta, ja sävy on kyllä ihana. Selkeästi harmaa, mutta ei missään nimessä synkkä. Meidän makkari on talon matalin huone, enkä halunnut missään nimessä tästä pimeää koppia. Katto on maalattu Colorian PaneeliPro Kattomaalilla, jonka blogikollegani Maria meille tarjosi. Maali oli muuten tosi ihana maalata. Kyllä sen huomaa, että maali on suunniteltu kattoon, sillä se ei roiskunut lainkaan siihen malliin, kuin tavallinen himmeä maali, jota ollaan myös käytetty katoissa. Tällä olisi tarkoitus vedellä vielä yläkerran aulan katto, kunhan keksin, miten saisin itseni turvallisesti rappusten ylle. Ovet ja listat on maalattu nekin Colorian maalilla, eli samalla kalustemaalilla, jolla listat maalattiin alakerrassakin.

makuuhuone 8 makuuhuone 2makuuhuone 13 makuuhuone 33makuuhuone

Nougatista ostamani “kuusenkoristeet” päätyivät koristamaan makuuhuonetta hauskana ketjuna. Näissä on ehkä vähän sitä kevyttä tyyliä, jota makkariin haluaisin enemmänkin. Elloksen pellavaverhojen taakse piilotettiin pimentävä rullaverho, ja samalla saatiin huijattua ikkunaa vähän korkeamman näköiseksi. Ne kun olivat jotenkin niin epäsuhtaisen matalat, ja muistuttivat lähinnä postimerkkiä.

makuuhuone 4 makuuhuone 5 makuuhuone 8 makuuhuone 11makuuhuone 10

Tästä on hyvä jatkaa! 🙂

Lumista tiistaita!!!

Tallenna


54 Responses to “Kuvia makuuhuoneesta”

 1. Niina says:

  Hyvä jatkaa vaikka arpoen voittaja sille korulle.

 2. Oi miten ihana makuuhuone. Todella kaunis ja lämmin tunnelma.
  <3 sulla on kyllä
  Silmää sisustaa. Ihanaa viikkoa! 🙂

 3. Ihanan rauhallinen ja nimeomaan ilmava tunnelma. Hyvän näköinen noinkin :))

 4. Lingon says:

  Niin kaunista ❤️ Mukavaa päivää 🙂

 5. heidi says:

  Ihana huone! Onko taljat ikeasta? Olen miettinyt just noita harmaita sieltä, mutta miettinyt että pysyykö kuin, vai meneekö rullalle…?

 6. Anne-Maria says:

  Tosi kaunis ja rauhallinen makuuhuone, kannatti odottaa 🙂 Tuo vanha kaappi on aivan ihana!

 7. Jonna says:

  Todella ihanan näköinen huone. Kelpaa köllötellä ja herätä tuolla. 🙂

 8. Minttu says:

  Niin kaunista! Minun silmään tuo sänkykin on täydellinen tuonne.

  • Tavallaan se on minunkin. Toisaalta haluaisin matalan sängyn, koska huone on niin matala. Toisaalta tuonne alle mahtuu miehen soittimet… Vähän ehkä nuo päädyt kyllästyttää myös sen vuoksi, kun aina nukun jalka jossain pinnan välissä. No, en minä siitä ainakaan hätiköiden luovu! 🙂

 9. Aivan ihana makuuhuone ja tuo kaappi <3 <3 Love it!

 10. Sonja says:

  Kaunista on!

 11. Nanna says:

  Oih, miten kaunista! Ihanan rauhallinen tunnelma. Juuri ajattelin postata siitä, miten nuhjuisilta omat nurkat näyttävät… Ehkä vaan katselen näitä sun kuvia ja hengailen nenä kiinni Pinterestissä!

  • Nohnoh! Omaan silmään kaikki näyttää nuhjuiselta ja hyvässä valossa moni paikka paljon totuutta kauniimmalta! ♡

   Mutta tietysti olen otettu, jos pystyn inspiroimaan. 🙂

   Lumista päivää sinne! Täällä alkaa olla hanget korket nietokset! 🙂

 12. Heippa Emilia! Ekaa kertaa tänne kommentoin vaikka aiemminkin olisi jo pitänyt :)!
  Teillä on aivan täydellinen makkari, ihanan rauhallinen tunnelma ♥!

  • No hei, ja ihana, että jätit kommentin! ♡ Näin minäkin löydän uusia blogeja. Juuri ihastelin teidän lastenhuoneen fiilistä. 🙂

   Ja kiitos, makuuhuone tuntuu kyllä aika uskomattoman ihanalle, kun vertaa siihen, mistä lähdettiin liikkeelle. 🙂

 13. Sally says:

  Aivan ihana, tilava ja valoisa huone! Kyllä tuolla kelpaa matkata höyhensaarille. Paljonko huoneessa on muuten neliöitä? Postasin nimittäin juuri 10 neliöisestä makkaristamme, joka on koppi tän ihanuuden rinnalla! ♥

  • No kyllä se nyt tosiaan tuntuu niin paljon paremmalta. Ja seinien väriä en voi olla ihailematta. 🙂

   Hui, noin äkkiseltään heitän, että vähän reilut 30 neliötä tässä olisi. En ole hirveän isona tuota huonetta pitänyt, mutta toki joo onhan se aika tilava. 🙂 Niin, ja laakulmalla toki kuviinkin tulee vähän erilainen ulottuvuus.
   Meillä ei kauheasti ole makuuhuoneessa toiminnallisia juttuja, lähinnä siis ihan vain nukutaan ja säilytetään liinavaatteita. Toki voisihan tuonne vaatesäilytyksen ja pukeutumisenkin saada mahtumaan. 🙂

 14. Elisa says:

  Moi!

  Ihana toi seinämaalin sävy, ihan paras! Muutenkin ihanan rauhallinen tunnelma:). Mä haaveilen just tollasesta sängystä kuin teillä 😀

  • Kalkkimaalin sävy on kyllä ihan nappi. Sopii mun mielestä hyvin tunnelmaan, ja antaa kuitenkin kontrastia listoituksille, vaikkei kovin tumma olekaan.
   Sängyn suhteen mun pitää vielä pohtia ja fiilistellä. Saapa nähdä, miten sille käy. 🙂

 15. Iida says:

  Vau, onpa tosiaan kaunis, valoisa ja kotoisa makuuhuone!

 16. Karkku says:

  Onpa kaunista! Mitä materiaalia kattonne oli ennen maalausta ja tarvittiinko siinä jotain esikäsittelyjä?

  • Tässä huoneessa oli sellainen “pahvikatto”, jonka tilalle laitettiin nyt puu. Me maalattiin katto ensin himmeällä perusmaalilla (ms. pohjamaalaus), ja sitten tuo paneeli pro. Yhtälailla paneelimaalia olisi voinut vain laittaa kaksi kerrosta. Eli maali sinänsä ei vaadi mitään pohjakäsittelyjä/hiomisia, vaan tarttuu hyvin ihan noinkin. 🙂

 17. Panda says:

  Olen 100% varma että tuosta kaapista pääsee Narniaan <3

  Ihanaa materiaaleilla ja kontrasteilla sekoittamista, tykkään 🙂

 18. jeba says:

  Kaunista! Ja tuo kaappi – ihana!

 19. Nina Vesterinen says:

  Heippa!
  Kaunista tui,ihana sänky,kaappi ja v klaffipöytä,diggaan itse vanhoja tavaroita ja kalusteita.

  • Kyllä niissä vanhoissa tavaroissa on omanlaisensa fiilis.
   Pieni klaffipöytä on muuten edellisen kotimme keittiön ruokapöytä. Huvittavaa ajatella sitä, kun nykyisin tuo näyttää niin pieneltä. 🙂

 20. Todella kaunista! 🙂
  Muuten, tuosta portaiden yläpuolelle pääsemisestä – turvallisesti… jos keksit siihen jonkun fiksun ratkaisun, niin kai jaat sen meidän (mun) kanssa? 😀 Mulla aivan sama ongelma. En ole kyllä kattoa maalaamassa, mutta kun seinät pitäisi tapetoida ja ne portaisiin suunnitellut – turvalliset – tikkaat maksaa useamman satasen :/

  • Aivan varmasti jaan, ja jos itse keksit ratkaisun, niin ilmoita sinäkin mulle! 😀

   Meidän piti lainata sellaista telinettä remonttimieheltä, mutta portaikko on liian kapea niille oikein kunnon välineille. Eli meillä oikeastaan ainoa vaihtoehto on taiteilu tavallisten tikkaiden kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että hommaan tarvitaan ainakin kaksi aikuista ja lapset on syytä viedä hoitoon. 🙂
   Katon lisäksi siis myös seinät pitäisi maalata.

   • No avian varmasti ilmoitan. Meillä myös kapea ja umpiportaikko (nää vanhan talon ilot nääs, kun ei halua purkamaankaan lähteä). Edellinen asukas laittanut tapetin portaikkoon ja nyt oli mielessä väliaikainen vaihtoehto; maalaus tapetin päälle. Jos maalaisin, niin jatkovarrella saisi kivasti sinne katonrajaan asti sen maalin ilman telineitä – ja vielä samalla sävyllä, kuin katto on, niin ei välttämättä tarvitse teippaillakaan (vihaan sitä muuten yli kaiken!)… Mutta siinäkin se riski, että tulee epäsiistin näköinen. Ainut siisti ja nopea vaihtoehto meillä on portaikon seinien tapetointi :/

 21. Paula says:

  Ihanan näköinen makkari. Minkälainen maalattava oli tuo kalkkimaali? Yläkerta rakenteilla ja haaveilen maalaavani sieltä kaikki seinät kalkkimaaleilla:)

 22. Marjah says:

  Kaunis kaappi!!!

 23. Hosuli says:

  Täällä näkee varmasti hyviä unia.

 24. Onpa todella kaunis ja rauhoittava tila, siellä ei voi nähdä kuin hyviä unia 😀 Hyvää kannattaa todellakin aina odottaa! Mukavia ja rauhallisia hetkiä uuden makkaran parissa!♡

 25. Hurmioitunut says:

  Onpa raikkaan ja valoisan näköistä! Kyllä kelpaisi tuonne köllähtää unille. Tuo kaappivanhus on kyllä huoneen kruunu. En muista onko tästä ollut sen sata krtaa puhetta blogissa, mutta onko se perintökalleus vai oma löytö?

 26. olga says:

  Jos portaikon seinätkin on kerran menossa maalaukseen, voisiko väliaikaisesti ruuvata kakkosnelosen tms seinään ja sen/lattian varaan sitten levyn jonka päältä voi maalata:) Ruuvinreikiin sitten tasoitteet ja maali päälle;) Teillä on levollisen ja kauniin näköistä♡ Iloista remppamieltä seuraaviinkin projekteihin!

  • Hei tässähän on idea!! Kiitos Olga 🙂 Vaikka kommentti ei minulle tarkoitettukaan, niin nappasin loistavan idean!

   • Kiitos.♡ Kyllähän siitä tulee aina uutta intoa, kun saa jotakin valmiiksi. 🙂

    Mä en itse lähtisi paneeliseinään tekemään reikiä. Eri asia, jos tuo olisi jotakin levyä, jonka voisi helposti kitata. Sitten se maalaaminenkin kävisi telalla, mutta nyt tuo puu rakoineen vaatii kunnon pensselityötä.
    Täytyy siis vain rohkaistua tasapainottelemaan. 🙂

Kommentoi