iittala X Issey Miyake

14.2.2016

Noniin! Lupasin tosiaan vähän juttua Tukholman vierailusta, ja tässäpä matkani päällimmäinen tarkoitus; Iittala X Issey Miyake -malliston kansainvälinen lehdistölanseeraus.
Uusi upea Pause for Harmony” –mallisto on tuskin jäänyt keneltäkään huomiotta, niin suuri hypetys se on viime päivinä ollut. Indiedaysin ja Iittalan yhteistyön myötä, pääsin viime viikolla itse ihailemaan tuotteita ja tutustumaan malliston ideaan sekä suunnitteluprosessiin kansainvälisen lehdistön kanssa. Tapahtumapaikkana oli Tukholman Wetterling Galleria, ja tilaisuus oli odotetusti täynnä asiasta kiinnostunutta lehdistöä.

iittalaxisseymiyake 2

Iittala X Issey Miyake -yhteistyö on syntynyt Iittalan ja Miyake Design Studion suunnittelutiimien tiiviissä  ja pitkästä yhteistyöstä.  Neljän vuoden aikana ideoista on keskusteltu, ja niitä on kokeiltu ja testasttu. Kehitysprosessissa esille nousivat yhteiset perusarvot ja yhteinen arvostus käsityöhön, luontoon, sekä muotoilun ja tekemisen yksinkertaistamiseen.
Iittala X Issey Miyake yhteistyössä yksi suuri osa kokoelmaa on myös uusi teknologia;
Kansainvälinen Issey Miyake tunnetaan maailmalla tekstiilien huipputeknologiasta. Miyaken vaatteissa yhdistyy sekä innovatiivisuus, että kestävyys, ja ne molemmat istuvat hyvin myös Iittalalle. Uudessa mallistossa skandinaavinen selkeys ja puhatus kohtaavat vastaavat hyveet aasialaisella vivahteella.

Tilaisuudessa näkyi selvästi, kuinka mallisto kiinnosti kansainvälistä lehdistöä. Wetterling Galleriassa vallitsi samaan aikaan kohina ja Pause for Harmony”. Mallistoon suhtauduttiin yhtä aikaa uteliaasti ja kiinnostuneina, mutta kuitenkin kunnioittavasti. Vaikka kyseessä on todelliseen arkeen ja arjen pieniin hetkiin luotu käyttöesineiden ja tekstiilien mallisto, Gallerian tunnelma kieli kuitenkin myös taiteesta. Malliston selkeys ja yksinkertaisuus höystettynä nykyaikaisilla videoinstallaatioilla, teki tapahtumasta kauniin ja harmonisen.

iittalaxisseymiyake 1

En epäile hetkeäkään, etteikö Pause for Harmony tavoittaisi Euroopan ja Aasian lisäksi myös muuta maailmaa. Mallisto on nyt myynnissä ja sen saama huomio on ollut melkoisen valtavaa. Oli ilo olla mukana tapahtumassa ja ottaa ensi viikolla vastaan myös virallinen Suomen lanseeraus.2 Responses to “iittala X Issey Miyake”

  1. Hurmioitunut says:

    Näissä on kyllä kaunista ja ajatonta muotoilua. Nuo vaaleanpunaiset ja mintunvihreät vetävät erityisesti puoleensa. 🙂

    • Mulle myös (eritoten nuo astiat) aiheuttivat pientä pakko saada tunnetta. Ja hassua, mutta juuri tuo vaaleanpunainen veti astiossakin pisimmän korren, vaikka kauniitahan nuo on juuri sekoitettuna keskenään. 🙂

Kommentoi