Syksyn sävyjä

30.8.2016

Lupasin hiukan hiuspostausta, mutta tästä taisi taas tulla varsinainen sillisalaattipostaus, siitäkin huolimatta, että meillä nautitaan uuniomenoita. Mutta tänään on jotenkin syksyttänyt aivan valtavasti, ja vaikka elokuu onkin, niin ainakin täällä meillä päin on tosi syksyinen fiilis, kun pihaan tippuu lehtiä ja naapurin puimurit ja traktorit hyörivät pitkää päivää. Käsillä on se aika vuodesta, kun voi joutua aamuruuhkaan ihan omilla nurkilla! Onneksi tilanne tasoittuu talveksi ja jatkuu sitten taas vasta keväällä. 🙂

Se, että tänään on uuniomenapäivä johtunee kahdesta tai kolmestakin eri syystä. Alkuun toki siksi, että syksyttää, ja toiseksi siitä syystä, että äiti oli lähettänyt viikonloppuna omenapussin lasten mukaan. Meidän omat puut kun eivät nyt hetkeen anna satoa, ja joudumme tyytymään lahjoituksiin. Mutta todellinen syy tahria astioita tulee siitä, että tiskikone on vihdoin paikoillaan ja palvelee meitä jälleen uudella innolla!

autumn 2

En tosiaan viikko sitten vielä kampaajan tuoliin istuessanikaan tiennyt, mitä hiuksilleni tekisin (tässä tapauksessa kai teettäisin), mutta jotakin ne kaipasivat oltuaan koko kesän täysin oman onnensa nojassa. Halusin kyllä hiukan tummempaa sävyä päähäni, mutta ehkä kuitenkin korkeintaan omaa luonnollista tummuuttani, josta oli kyllä mahtava mallitilkku juurikasvun muodossa. Siitä lähdettiin, ja kampaaja sai vapaat kädet toteuttaa värjäyksen parhaaksi katsomallaan tavalla. Pituusongelmakin selvisi sillä, kun kysyin rehellistä mielipidettä kuivista ja huonokuntoisista latvoista. Ne pätkäistiin pois, ja mittaa lähti ehkä juuri sen verran, kuin hiukset nyt olivat kesällä ehtineet kasvaa. Pidän tästä uudesta sävystä aivan mielettömästi, ja lämpimät värit tuovat kivaa hehkua muuten kalpealle iholleni.

Vaikka hiukset eivät varsinaisesti punaiset olekaan, fiilis on pikkuisen punapää varsinkin uuden sävyttävän huulirasvani kanssa. Ainakin tuo punainen sävy huulissa piristää ilmettä!

uuniomenat 2

Uuniomenoita voi tehdä monella tapaa, joko kuoritusta tai kuorimattomasta (kotimainen) omenasta. Toiset poraavat siemenkodat pois, mutta itse jätin omenat kuorineen, karoineen ja kotineen ja lykkäsin uuniin. Pikkuisen rasvaa vuokaan, ja kanelia omenoiden päälle. Kaurapaistosta tein erikseen uunipellillä, eli siihen käy sama ohje, jonka kirjoitin omena-kaurapaistoksen reseptiin. Tuolla ohjeella saa aika ison määrän, mutta sehän säilyy, joten vaniljakastikkeen seuraksi sitä voi nauttia huomenna uusien uuniomenoiden kanssa.

autumn 6

Day Birger et Mikkelsenin hapsulaukku on alelöytö, ja myönnän, että vähän sellainen pakko ostaa kun halvalla saa -tyyppinen hankinta. Oikeasti ajattelin, että 60 prosentin alennuksella voi hyvin hankkia kesäkassin ensikesäksi, mutta huomasin lopulta, ettei laukku ole yhtään hassumpi villapaidan ja vanhojen hapsuvipsunilkkureiden seurassa. Tukholmassa sain laukun kantamisesta tarpeekseni, ja tällä viikolla ison käsilaukun ottaminen mukaan ei innosta sitten yhtään. Jotta olkapääni palautuisivat sinne jonnekin alkuperäiselle paikalleen, tyydyn kulkemaan maksuvälineiden, huulirasvan ja puhelimen kanssa. Mitään kivaa lompakko/puhelinpussia en ole onnistunut löytämään tuolle plus kokoiselle luurilleni, joten pieni laukku tuntuu lopulta paremmalta vaihtoehdolta.

autumn a autumn c autumn buuniomenat 1autumn 5

Eilinen päivä meni pienissä käynnistymisvaikeuksissa, mutta josko tänään pääsisi jo kunnolla vauhtiin. Loppuviikolle onkin sitten taas kaikenlaista kivaa ohjelmaa, joten nyt täytyy nautiskella tästä ihan tavallisesta arjesta.  Aurinkoista tiistaita!

Tallenna

Tallenna


14 Responses to “Syksyn sävyjä”

  1. Aivan ihanat hiukset! Sopii todella hyvin sulle. Oon jo kauan seuarannut sun blogia, ja täytyy sano että sun blogisi on kyllä yksi mun ehdottomista lemppari blogeista.

    terkuin Harriet

  2. LS says:

    Hyvä väri ja ihana laukku!!

  3. LPP says:

    Tosi kiva väri!
    Ja ihan alkoi tekemään mieli noita omppujuttuja, pakko kai se on edes sitä paistosta tehdä 🙂

  4. Ihana sävy hiuksissa. Sopii hyvin! Ja herkullisen näköisiä omppuja, nam! 🙂

  5. Anne says:

    Kauniit hiukset! Ja kaunis neule, voitko paljastaa merkin 🙂

  6. Tuuli says:

    Ihanat hiukset! 🙂 Mitä tuotteita käytät kun kiharrat hiuksesi ja kuinka olet kihartanut noin hienosti? 🙂 Itse kun yritän saan vain korkkiruuvi kiharoita ja haluaisin vähän laineikkaampia!

    • Kiitos, Tuuli.
      Tässä postauksessa nuo mun luottotuotteet: http://uusikuu.indiedays.com/2016/06/21/rennot-kiharat/

      ja kihartimen olen päivittänyt nyt uuteen ghd:n muotoilurautaan (Curve Creative Curl Wand). Se on kärjestä kapeampi, ja silläkin saa aika piukkaa korkkiruuvia, mutta itse koitan kihartaa mahdollisimman isoja suortuvia kerrallaan, eri suuntiin ja lopuksi kiharat rikkoen. Kannattaa harjoitella, ei niistä mullakaan ole heti niin nättejä tullut. 🙂

  7. Tiina A says:

    Ihastuttavia kuvia! Mulla meni kesä ilman yhtäkään kampaajakäyntiä ja tänään vihdoin ja viimein pääsen ehostamaan kuontaloani + taidan näyttää sun kuvaa kampaajalle ja pyytää samanlaista 😀

    • Joo kyllä se skarpimpi ilme vain tekee ihmeitä, näin syksyn kynnyksellä. Tuntuu, että koko ilme virkistyi. 🙂

      Kiva jos saat kampaajalle jotakin vinkkiä tästä! 🙂

      Nautihan ehostuksestasi, ihanaa torstaita!

Kommentoi