Olofin kokoinen suru

03.10.2016

Jätin illalla hiusharjan ja hiustenkuivaajan keittiön bambunojatuliin. Valkoisella lampaantaljalla ne muistuttivat tänä aamuna erehdyttävästi pientä kissanpoikaa, joka usein valitsi nukkumapaikkansa tuosta lämpimän muurin vierestä. Mutta Olof ei ollut siinä. Ei tänä aamuna, eikä enää koskaan.

Tuntuu äärimmäisen vaikealta selittää lapselle, miksi elämä on joskus epäoikeudenmukaista. Tuntuu hirveältä tunnustaa, että rakkaudella on usein kaksi puolta; Se tuo mukanaan myös surua ja ikävää. Kuinka selittää lapselle, kun ei jaksa ymmärtää itsekään? Mutta se riski on aina olemassa, rakkaudella on hintansa.

Kaksi ja puoli viikkoa on niin lyhyt aika. Silti tuntuu, kuin Olof olisi ollut meillä aina. Tuo väsynyt kissanpoika, jonka vieressä valvoin lauantain ja sunnuntain välisen yön, kuuntelin viimeisen hengenvedon ja näin, kuinka pieni keho lopulta rentoutui syvään uneen. Se tunne, kun piti kertoa lapsille, ettei Olof jaksanut enää aamuun.

Olof

Näin oli kai tarkoitettu, ja se asia pitää nyt vain hyväksyä. Kaikkea ja kaikkia ei vain voi pelastaa.


19 Responses to “Olofin kokoinen suru”

 1. <3 Voi pientä. Koittakaahan jaksella. <3

 2. Äm-Pee says:

  Voi ei, pieni Olof-parka. Jaksamista suruunne.

 3. Maria says:

  Voi ei! Kovasti voimia sinne ystävä ja lapsille jaksuhalit myös <3

 4. Tuire says:

  Osanotto suureen suruunne ja hyvää matkaa pieni kaunis Olof sateenkaarisillalle, vie muruselleni terveisiä <3

 5. Suvi - Kotonainen says:

  ❤️ Voimia ❤️

 6. Soili / Design Mertanen says:

  Voi Emilia <3 <3 Täältä liikuttuneiden, tuhansien ja ikuisten kyyneleiden takaa lähetän teille paljon voimia ja lämpimiä halauksia. Tuntuu niin vaikealta ymmärtää tätä elämän kirjoa, miksi, miksi, miksi... te teitte niin lämpimän pelastuksen <3 ...Kun juuri pelastuu ja on pelastettu, hänet viedäänkin pois. Vaikea ymmärtää. <3

  Lämmin osanottoni teille <3 <3

 7. Voi ei! Onpa ihan kamalan surullinen uutinen. 🙁 Paljon voimia ja iso hali teille kaikille. <3 Niin kovin epäreilulta joskus elämä tuntuu...

 8. Nunu says:

  Voi apua, miten surullista! :´( Suloinen, rakastettava pieni olento, joka olisi ansainnut niin paljon paremman kohtalon. Itku tuli. Osanottoni suruun <3

 9. Marja says:

  Täällä kanssa arvatenkin itku tuli… voi toista pikkuista ❤️ Hyvää matkaa täältäkin Olofille sinne sateenkaarisilloille – siellä on hyvä olla! Vaikka olisi Olofilla taatusti ollut hyvä olla teidänkin luona ❤️

 10. Ompa surullista, voi pientä Olofia…

  Koittakaahan jaksella♥

 11. LS says:

  Voi miten surullista, osanottoni.
  Halaus.

 12. Pioni says:

  Pieni raukka!! Tiedättekö mikä hänet uuvutti pelastamisen ulottumattomiin? Sisaruksensako voi hyvin? Elämä voi olla ajoittain tosi julmaa. <3

 13. Sari says:

  Voi miten surullista ja epäreilua. Juuri kun pikkukissa sai hyvän kodin ja rakastavat ihmiset ympärilleen, se otetaankin pois. Varmasti on pienten vaikea käsittää, kun ei aikuinenkaan ymmärrä. Kovasti voimahaleja koko teidän perheelle. Teitte rakkauden työn, kun annoitte pikkukissalle kodin. Laitoitte hyvän kiertämään ja vielä teillekin tulee paljon valoa elämään.

 14. Aale says:

  Voi pientä Olofia. Ja voi teitä. <3

  Olofin viimeiset viikot olivat täynnä rakkautta ja välittämistä. Ympärillä oli ihana perhe ja Olof sai viettää todellisia kissanpäiviä.

  Halaus!

 15. Hanna says:

  Voi ei! Surullista. Jaksamista teille.

 16. Niina says:

  Voi ei, joskus elämä päättyy epäreilusti liian varhain.. 🙁 pikku-kissa oli onnekas kun sai olla teillä viimeiset hetket elämästään. Niin surullista.

 17. Kirjoitan tällä kertaa kiitokseni kaikille teille yhteisesti. Itkettää nimittäin vieläkin koko juttu.

  Kiitos kaikille lämpimistä sanoista ja ajatuksista. Aina ottaa aikansa päästä ikävyyksien ohi, mutta päivä kerrallaan. Unohtaa ei missään tapauksessa edes yritetä, tämä tarina antoi ja opetti niin paljon – surusta huolimatta. ♡

  Olof jätti lähtemättömän jäljen sydämiimme, ja hurmasi läsnäolollaan koko perheen. Huolimatta siitä, miten asiassa kävi, olen onnellinen, että pikkukissa tuli elämäämme, ja saimme olla antamassa rakkautta, lämpöä ja suojaa ainakin pienen hetken. Ehkä niissä olosuhteissa oli myös parempi lähteä. Ei ainakaan tarvinnut olla yksin. ♡♡♡

Kommentoi