Joulun tunnelmaa

27.11.2016

Ensimmäinen adventti! Tänään kaivetaan tontut esiin piiloistaan, ja astutaan joulun aikaan. Pöydillä on ensimmäiset hyasintit ja kaiken sunnuntaielon taustalla soi Jouluradio. Mutta ehkä kuitenkin parasta kaikessa on tuo valkoinen puuterikerros, joka maalasi yön aikana maiseman talviseksi ja jouluisemmaksi. Sisäinen lapseni fiilistelee nyt tällä kutkuttavalla odotuksen tunteella ja aikoo nauttia koko adventinajasta.

adventti 5

Oma joulunaikaan astumiseni lähti liikkeelle oikeastaan jo perjantaiaamuna koulun adventtikirkossa. Huomaan, että iänmyötä joidenkin asioiden merkitys korostuu entisestään. Kesän alkuun kuuluu Suvivirsi ja joulunaika starttaa parhaiten kirkosta. Ja ehdottomasti adventista, ei joulukuun ensimmäisestä päivästä, sillä mulla ei ole joulukalenteria. 🙂

Tänään testasin vanhaa perunakikkaa joulupaperin painamiseen. Painoin perunaan kuusen muotoisen piparkakkumuotin, ja leikkasin reunat puukolla. Jostakin syystä kullan kimallus on alkanut miellyttämään. Tuo Tikkurilan pieni maalipurkki on joskus tullut jonkinlaisen goodie bagin mukana, ja vihdoin keksin maalille käyttöä. Kultaisia tähtiä leikkasin Lidlistä löytämästäni kimmalepaperista, ja viirinauha sekä kimaltava lahjanauha ovat molemmat tilattu Nougatista.

adventti 1 adventti 2 adventti 3 adventti 4

Ihan niin jouluinen fiilis meillä ei kuitenkaan vallitse, kuin olin ehkä sisimmässäni toivonut. Eilen nimittäin nakutettiin listoja vielä paikalleen ja maalattiinkin vähän, mutta isoin sähläys on nyt sähköjen kanssa, sillä ennen uusia asennuksia, pitää tietenkin purkaa vanhoja.  Siitä ehkä tulee tuo suurin riipinrääpin -tunne. Mutta hei, näissäkin jutuissa kohti joulua. Neljättä jo tässä talossa!

adventti 6

Mutta nyt niitä lupaamiani tonttuja etsimään. Lastenkin joulu potkaistaan käyntiin nyt! 🙂

Ihanaa ensimmäistä adventtia ja joulun aikaan laskeutumista! ♡


10 Responses to “Joulun tunnelmaa”

 1. Mulla on muuten tuo sama purkki edelleen korkkaamatta 😀 Ehkäpä minäkin saan sen tänä jouluna johonkin käytettyä, muuten kulta on mulle vähän vaikea. Kiitos siis tästä muistutuksesta ja ihanaa adventin aikaa sinne ❤

 2. Lisbeth says:

  Meilläkin on työskennelty tänä viikonloppuna sähköjen parissa. Niiden(kin) uusimisessa on vanhassa talossa iso työ ja saimme asian tärkeydestä muistutuksen syksyllä, kun purujen seassa vintillä jo kipinöi.. Oli pari suojelusenkeliä matkassa, että ei käynyt pahemmin.

  Mä en edes tajunnut aiemmin, että nyt on jo eka adventti! Kaunista tuo kultamaali

  • Oi kauhea, olipa läheltä piti tilanne! Onneksi ei käynyt pahemmin!

   Meilläkin on osa johdoista sellaisia aikoinaan varmaan tapetilla ja maalilla paikattuja, ja nyt laitetaan ne kaikki uusiksi. Ja ollaanpa me neljä vuotta oltu aika vähillä pistorasioillakin, kun edellinen asukas oli laittanut kaikki pintaan, ja me taas purettiin ne pinnat pois. Oli muuten aika juhlavaa sytyttää eilen lastenhuoneeseen kattovalo! 😀

   Kullan kimallus sopii hyvin joulun odotukseen. 🙂

 3. maikki says:

  Näyttääpä hienolta…mistä tuo viirinauha??

 4. Hanna says:

  Sama viirinauha ja narua täälläkin 🙂 ihana idea toi peruna.. pitää joskus testata. Kuullaan <3. Kivaa alkavaa viikkoa!

 5. Lumo says:

  Olen etsinyt voimapaperista tehtyä viirinahaa, mutta ehkä käynkin hakemassa nougatista tuollaisen kultaisen.

Kommentoi