Sinisellä hetkellä

01.12.2016

Hei ihana joulukuu!

Tänään on jotenkin heti jouluisempi fiilis! Asiaa auttaa toki sekin, että keli jatkuu talvisena ja kotikin on saanut taas lisää jouluisia koristeita. Eilen ostin kaupasta jopa tarvikkeet limppuihin, josko innostuisin leipomaan vielä loppuviikolla.

Lapset pääsivät tänään tontuntaskuille (kiitos kaikista ideoistanne), ja minä kasasin olohuoneen pöydälle oman joulukalenterini. Tästä kynttiläpöydästä on muodostunut jo ikään kuin tapa ja perinne.

sininen hetki 11

Jo neljättä joulua poltan tuollaista Tine K:n kalenterikynttilää, ja sen ympärille olen kasannut itselleni jonkinlaisen tradition. Nimittäin tuo kalenterikynttilä muistuttaa siitä jokapäiväisestä rauhoittumisen hetkestä, jolloin nautitaan kynttilänvalosta ja tunnelmasta. Niin kiireistä kuin joulukuu usein onkin, on äärettömän tärkeää silti pysähtyä pieniksi hetkiksi ihan vain rentoutumaan. Sanoisin, että meille aikuisille se on jopa huomattavasti tärkeämpää, kuin kalenteriyllätykset.

Tällä kertaa kalenterikynttilän seurana on perinteisesti facet-tuikut, ja saman valmistajan jouluntuoksuiset kynttilät. Tänä vuonna pöytään pääsi myös pari vanhaa hopeista kynttilänjalkaa ja erilaisia Havi’s kynttilöitä, joita sain blogin kautta. Varsinkin nuo pallo- , vekkipallokynttilät ja neulekuvioitu tuoksukynttilä ovat suosikkejani.

Kaikkia kynttilöitä ei tietenkään tarvitse polttaa samaan aikaan, mutta kalenterikynttilä muistuttaa pienestä pysähtymisestä, ja sen kylkeen voi helposti ruksia merkin sitä mukaa, kun joulukuu etenee. Vastaavan kynttilän voi tietenkin taiteilla itsekin piirtämällä vaikka tussilla tuikkupurkin kylkeen joka päivä pienen tähden.

sininen hetki 3sininen hetki 10sininen hetki 9 sininen hetki 4 sininen hetki 5 sininen hetki 6 sininen hetki 7 sininen hetki 8

Tänään aion ottaa kirjan käteeni ja löhötä sohvalla kynttilöistäni nauttien. Ehdottomasti joulukalentereista paras!

Suloista joulukuun ensimmäistä iltaa!

PS. Liikennevalot ovat POISSA! Voi autuutta, rauha on palannut tähänkin maankolkkaan! 🙂

Tallenna


17 Responses to “Sinisellä hetkellä”

 1. Sari says:

  Todella kauniisti ikuistettu sininen hetki! Upea!

 2. Hannele says:

  Ihana, rauhoittava sininen hetki ♥

 3. Sininen hetki <3.
  Todella ihana tunnelma ja lämmin valo, hyvää joulukuuta sinne!

 4. mamaEle says:

  Ooo ihania kynttilöitä ☺
  Hyvää Joulukuuta

 5. Eevi says:

  Oi, että tätä blogia! Niin kauniita kuvia ja ohikiitäviä, mutta niin merkityksellisiä hetkiä juuri oikeaan aikaan ikuistettuna.

  En ole muuten missään muualla päin maailmaa nähnyt tätä sinistä hetkeä. Ainoastaan Suomessa. Pohjolan ainutlaatuista kauneutta. 🙂

 6. Minä says:

  Mikä ihana tunnelma♡ !
  Ja samaan pakko kommentoida teidän prinsessan sänkyä, aivan ihana!!
  Ps . Minkä kokoiset sulla on nuo olohuoneen ja pianohuoneen matot? On varmaan ellokselta?

  • Kiitos. 🙂

   Joo, matot ovat tosiaan ne Elloksen. Tilasin ensin ne pienemmät, mutta olivat vähän postimerkit, joten nyt mulla on pianihuoneessa se isompi, ja olkkarissa kaksi pientä vierekkäin. En nyt oikien tiedä, kun ei niitä pieniä enää voi palauttaakaan, mutta ehkä lopulta ostan toisenkin ison. 🙂

 7. Elina.P says:

  Ihana tunnelma ja todella kaunis asetelma kynttilöistä! Hyvää joulukuuta sinne 🙂

 8. KirsiY says:

  Ihana tunnelma aina näissä sinun kuvissa! Mulla tuli mieleen sellainen kysymys että tiedätkö sinä paikkaa mistä löytäisi tuoksuttomia kynttilöitä purkissa? Olen koittanut etsiä milloin mistäkin mutta tuntuu että aina kaikissa on tuoksu ja se kun ei tämmöiseen allergisen nenän kotiin vain sovi.

 9. Kirsi says:

  Hei, todella kaunis asetelma!
  Mistä tuo pöytä kynttilöiden alla on peräisin? Mukavaa joulun odotusta!

 10. Hurmioitunut says:

  Häikäisevän ihania tunnelmakuvia. Olen vähän jäljessä kaikkien postausten lukemisessa, mutta seuraan kyllä, vaikka kommentteja tulee jälkijunassa. Pikkuhiljaa saan itsellenikin joulutunnelmaa nostatettua. Tänään sain oman joulukorttirumbani valmiiksi. Huomenna postiin ne kortit, joita ei anneta kädestä käteen. Viikko vielä rutistusta töissä ja sitten loppukuu lomaa! Tulee tarpeeseen. 🙂

Kommentoi