Lämmin lounassalaatti ja ensimmäiset ajatukset keväästä

31.1.2017

Uskokaa pois, olen yrittänyt hätyytellä pois kaikki ajatukset keväästä, tammikuussa kun kuitenkin vasta ollaan. Mutta minkäs teet, ojanpenkalla törröttää pajunkissat ja linnut visertävät minkä kurkuistaan pystyvät. Aurinko paistaa, naapurin suulin katolta tippuu vesi ja keittiön ikkunan alla vihertää ruoho… Klaaran kurahousut eivät ole saaneet kummoistakaan talvilomaa, mutta toisaalta koulun luistelutunnit (hiihdosta puhumattakaan) ovat jääneet pitämättä, ja reppuun on pakattu sisäliikuntavaatteita. Ehtiihän ne lumet ja pakkasetkin vielä, mutta tällä hetkellä talvi ei ole päällimmäisenä mielessä, kun katsoo ikkunasta ulos. Voisi nimittäin olla ihan hyvin vaikka maaliskuun loppu.

Tiedä sitten johtuuko se se tuosta säästä vai mistä, mutta nyt piti kaivella sieltä farkkulaatikon pohjalta jo vaaleampia sävyjä esiin. Muutenkin alkaa keväisempi pukeutuminen jo kiehtoa, vaikka (vilukissa kun olen) mukavuudesta ja lämmöstä ei tietenkään vielä tohdi luopua. Huomaan, että omassa pukeutumisessa värit muuttuvat talvella kovin minimalistisiksi ja tummiksi, kun taas muuten pidän vaaleista sävyistä ja pastellista. Kaipa se on tuo valon määrä, joka vaikuttaa näihinkin. Nyt kun ajatukset keväästä alkavat pyöriä jo jossakin takaraivon uumenissa, tekee mieli keventää myös vaatteiden fiilistä.

dagens 3crocus 4

Tämän päivän lounas on lämmin juuressalaatti, joka syntyi parissa minuutissa eilisen uunijuureksista ja kourallisesta cashewpähkinöitä. Meillä käytetään aika paljon kasviksia ja juureksia lisukkeena, ja niillä korvataan perinteistä perunaa, pastaa ja riisiä. Porkkanaa, punajuurta, lehtikaalia, kurpitsaa, tomaattia, sipulia, valkosipulia. Oliiviöljyn ja mausteiden kanssa noista saa äärettömän hyvän lisukkeen kalalle tai lihalle. Lisäksi ruoka on täynnä värejä, joten annoksistakin saa paljon mielekkäämmän näköisiä.

uunijuurekset 2spring on my mind 1crocus 1

Pari viikkoa olen pitänyt tuota krookusta kuistilla viileässä ja ajatellut säästäväni sitä pidemmälle kevääseen. Vaan eilen tuli sellainen fiilis, että krookuksen aika on just nyt! Perunanarsissit ja hyasintit saivat jäädä vielä vielä reserviin odottelemaan isompaa kevätkukkien liikekannallepanoa. Toisaalta nuo viherkasvit ja kaktukset ovatkin toimineet nyt kivoina piristyksinä, eikä kodin vehreys ole ollut perinteisistä kevätsipuleista kiinni.

dagens 2uunijuurekset 1spring on my mind 2

Yritän tässä muuten miettiä, että millä mielellä varaisin sen kampaaja-ajan itselleni. Jos olisin ollut liikkeellä kuukausi sitten, hiukset olisi napsaistu ihan silosuoraksi polkaksi, mutta ehkä se on tuo aavistus keväästä, joka meni sekoittamaan tämänkin pakan. Nyt nimittäin nuo palmikkokampausten antamat laineet tuntuvatkin taas kivoilta ja kampauksissakin rennompi fiilis miellyttää enemmän silmää. Hah, tämä on tätä naisena elämisen vaikeutta! ;D

dagens 1

Niin, että jos sitä nappaisi tähdet pois ikkunoista ja koristeet yläkerran lehtikuusesta. Ei mikään varsinainen kevätteko, mutta ainakin joulun loppu! 🙂

Tiistaita ihanat!

farkut⎮Lindex
pusero⎮Odd Molly

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


6 Responses to “Lämmin lounassalaatti ja ensimmäiset ajatukset keväästä”

 1. MamaEle says:

  Hei!
  Tolkuton keväänodotus alkaa mulla 1.1 aina. Hullua
  3jakkua ja 3paria kenkiä jo ostettu..valkoset farkut…ihan tolkutonta.
  Wow look at you,the first big pic, what a beautiful face!

  Ihanaa keväänodotusta teille

  • Oi, sinähän olet jo ihan kohta valmiina kevääseen! Taidan itse olla vähän hitaasti lämpenevää sorttia tässäkin jutussa. Vaikka no, ihastelin juuri vaatehuonetta penkoessa paria kesämekkoa! 😀

   Aurinkoa ja keväistä mieltä! ♡

 2. Kirsi says:

  Ihanan keväinen fiilis kuvissasi:) Keväinen olo ollut täälläkin, ei uskoisi todellakaan että mennään tammikuun loppua. Mistä nuo ihanat korviksesi ovat? Ne pistivät heti silmiini 🙂

  Ihanaa kevään odotusta! 🙂

  • Muistuu mieleen lapsuuden tammikuut. Paljon lunta ja paukkupakkkaset. Outoa tämä nykyinen ilmasto. :/

   Korvikset on vanhat Marc Jacobsit. Olen äärettömän huono käyttämään koruja, ja siitä syystä suosin korviksia, joita ei tarvitse ottaa pois joka kerta kun menee suihkuun tai nukkumaan. Koska jos mun pitää riisua korvikset joka päivä pois, tuskin jaksaisin niitä kovin monena päivänä pitää. 😀
   Nämä ovat muodoiltaan ja reunoiltaan sopivan pyöreät, eivät satuta tai jää helposti kiinni mihinkään. Ihan täydelliset käytössäni. 🙂

 3. Hurmioitunut says:

  Olipa kiva hyvänmielen postaus. 🙂 Näitä on kiva lukea aina aamuisin. Saa hyvän startin päivään. Savossa on vielä hyvinkin lunta, mutta sitä linnunlaulua olen ihastellut minäkin. Ja valoa! Iltapäivälläkin voi sanoa olevan valoisaa vielä neljän aikaan.

  • Kiitos. 🙂

   No tuo valo on kyllä ihan mahtava! Jotenkin koko päivä tuntuu pidemmältä, kun pimeys ei iske kolmen perästä. Tuntuu, että ihminen alkaa herätä jonkinlaisesta horroksesta. 🙂
   Lumitilanne taitaa olla Suomessa nyt aika vaihteleva. Täällä lounaassa ei pahemmin ole lunta, mutta pääkaupunkiseudulla etelässä sitä on kai ihan kunnolla. Mutta näillä mennään, ja nautitaan talvesta. Ja siitä valosta! ♡

Kommentoi