Kesäaika

26.3.2017

Kesäaika alkoi, ja kyllähän se hiukan aamulla herätessä (kröhöm.. aamupäivällä!) harmitti, kun päivä olikin tunnin pidemmällä. Mutta toisaalta, nyt tuntuu liki hassulta ajatella, että  pitäisi ryhtyä valmistautumaan iltapuuhiin, ja ulkona kun paistaa aurinko!

Tähän sunnuntaihin on mahtunut monenlaista, ja valitettavasti enimmäkseen tietokoneella istumista. Otin kuitenkin itselleni ansaitun tauon ja korkkasin puutarhapuuhani pienellä raivauksella. Pulkat varastoon ja callunat metsään. Hedelmäpuiden tarkistus, ja kevään ensimmäisten sipulikukkien bongailua tuolta maatuneen nurmen seasta. Nyt ulkoruukuistakin kurkistaa keväisiä sipulikasveja, ja fiilis muuttui sekin kertaheitolla kesäaikaan. 🙂 Pakko myöntää, että sellainen pieni kruopsutusinto tuolla ulkona jo tuli, mutta nurmikoita on vielä aivan turha mennä saappaineen sotkemaan. Haravoinnit ja putsaukset saavat odottaa vielä kaikessa rauhassa maan kuivumista. Ja jälleen kerran tuli se jokakeväinen fiilis, vähän ahdistavakin tunne, kun mietti mitä kaikkea taas pitäisi kesän aikana ehtiä tekemään.

Ostin muutaman keväthyasintin, koska mielestäni hyasintti on sipulikukkien kuningattaria. Kuistilla kuitenkin kukkii vielä nuo neljä jouluksi ostamaani valkoista hyasinttia, ja narsissien kavereina ne lupailevat huomattavasti enemmän kevättä kuin joulua.

Kesäaika alkoi, ja tänä vuonna olen kevätkylvöineni kyllä jo myöhässä, sillä jotenkin tämä alkuvuosi on ollut hirveän kiireinen ja rikkonainen. Onneksi vielä ehtii oikein hyvin, ja kaipa näissä puutarhajutuissakin pitää opetella sitä rennompaa otetta. Tehdään sitä, mikä tuntuu mukavalta ja ollaan sitten lopun edestä tekemättä.

Eilen tuli niin monta hyvää sarjaa telkkarista (Midsomerin murhat, Jane Kenedy ja Nuori Morse), että tänään pitää ottaa sohva-aikaa Areenan seurassa.  Tänään kun tulee vielä Hiljainen todistajakin, on koko viikoksi taas katseltavaa jemmassa! 🙂

Rentoa (ja valoisaa) sunnuntai-iltaa. Enemmän juttua ja kuvia meidän puutarhasta löydät täältä.


8 Responses to “Kesäaika”

 1. Nuo hyasintit on täällä Irlannissa nimenomaan kevätkukkia. Jouluna niitä voi olla jopa vaika löytää. Ja nyt erityisesti kaupoissa on hyasintteja leikkokukkakimppuina ja ovat kyllä nättejä. En silti vain osaa ostaa, kun se tuoksukin tuo mieleen vain joulun minulle 🙂

  • Minä taasen olen sitä mieltä, että hyasintit ovat kevätukkia. Miksei joulukukkiakin, mutta sipuli on sipuli. 🙂
   Täällä leikkohyasintteja on huonosti saatavilla, itse tykkään niistä ihan älyttömästi.
   Aloin oikein miettimään, että mistä omat fiilikseni ovat tulleet, mutta ehkä tämä on juonne vanhoihin Country Living -lehtiin, joita nuorempana ahmin. Niissähän pajunkissatkin ovat joulukukkakimpuissa, ja sitä yritin itsekin joskus, mutta ehkä siinä ehkä meni oma kipurajani joulun ja kevään välillä. 🙂

 2. Nina says:

  Huomenta! Minäkin tapaan “säästää” juuri samoja ohjelmia ja katselen arki-iltoina pitkin viikkoa! Pientä stressiä tuntuu joka kevät olevan pihatöistä, vaikka puutarhahommat ovat mielipuuhaa! Mutta kyllä se laantuu, kun pääsee haravan varteen kiinni. Ei oteta siitä paineita :). Täällä meillä piha aika jäässä vielä, ehtii vielä hyvin suunnitella!

  • Nuo sarjat ovat kyllä ihan parhaita! Olen suuri brittisarjojen ystävä ja mieheni liittikin minut juuri Facebookin Englantilaiset tv-sarjat ja elokuvat -ryhmään.
   Tuo Hiljainen todistaja on ihan kunkku. Katselin sen taannoin ihan alusta asti, sehän on kai pisimpään briteissä pyörinyt tv-sarja. Ihan mahtava!!! 🙂

   Haravassa ja pihapuuhissa on tosiaan joku stressiä lievittävä ominaisuus. Mieli lepää kruopsutellessa ja paineet todellakin kaikkoavat! 🙂

   Ihanaa viikonloppua sinne ja keväisempää huhtikuuta myös! ♡

 3. Kristiina H. says:

  Ihan keväisiä kuvia jo, vaikka sisältä onkin otettu. Kevättä odotan aina innolla, se on mielestäni paras vuodenaika. Puutarhahommat taas eivät ole mielipuuhaani, ne vähät kukat ym. mitä meillä on pihalla on istuttanut mieheni. Ihailen kyllä toisten aikaansaannoksia. 🙂

  • Onneksi kaikkien ei tarvitse pitää puutarhapuuhista! Kevättä ja kesää voi ihailla niin monella tavalla! ♡

   Aurinkoista huhtikuuta toivotan kuitenkin. Ihana seurata kun luonto herää henkiin ja vihreä alkaa lisääntyä! 🙂

 4. white says:

  Voi kuinka keväistä! Täytyisi omatkin callunat heittää ja laittaa jotain keväistä tilalle 🙂 ja liata ne saappaatkin..

  • Kyllä nyt viimeistään on kevätkukkien aika! Ja ai että, mutta se saappaiden likaaminen tuntuu ihanalle! Rakastan kevättä! 🙂

   Ihanaa alkanutta huhtikuuta sinne! ♡♡♡

Kommentoi