maanantai, viherterapiaa ja mukavia suunnitelmia

03.4.2017

Maanantaita muruset. Aurinko pysyttelee edelleen piilossa, ja suoraan sanottuna tämä maanantai vaati vähän enemmän tsemppiä kuin ystävänsä yleensä. Aamulla selvisi, että pikkupotilaamme sai puolitoista viikkoa sitten väärän lääkkeen, ja nyt ollaan edelleen lähtökuopissa. Harmittaa, ärsyttää ja pisti jopa suututtamaan, mutta miksikä ne asiat siitä muuttuvat. Sen sijaan otettiin avuksi kaikki mahdollinen maanantaimukava (hammashoitolakäyntiä ei nyt lasketa tähän sarjaan) ja viritetään asenteemme positiiviselle taajuudelle.

Vuosien saatossa tekemäni empiirinen tutkimus stressin ja harmituksen lieventäjistä on nostanut kaksikin erilaista toimintaa muiden ylitse; Sormensa voi upottaa joko multaan tai taikinaan, ja tulos on taattu! Niinpä me aloitettiin tänään viherterapialla, eli kukkamultien möyhimisellä. Tästä homma jatkuu ohran kylvöllä ja sämpylätaikinan vaivaamisella. Ja on kuulkaas sen verran tehokasta puuhaa, että ensimmäinen vaihekin jo vetää hymyn huulille. Maanantai on pelastettu! 🙂

Mårbackan pistokkaat alkavat jo puskea uutta kasvua siihen malliin, että voin katsoa juurtumisen ainakin alkaneen onnistuneesti. Nyt nuo taimet kaipaavat jo kosteuttakin vähemmän. Näiden kanssa on oikein ihana odotella kesää!

Mieltäni piristää myös eräs aivan ihana juttu, joka on nyt päätetty sisällyttää tulevaan kevääseen. Muistatte ehkä kun keroin käyneeni katsomassa pientä yksiötä “sillä silmällä”. Yksiö tosiaankin paljastui meidän saunan yläkerrassa sijaitsevaksi kauppa-apulaisen hellahuoneeksi, josta on alun perinkin on ollut tarkoitus taikoa jonkinlainen kesähuone. Vaan kun tuon tilan remontti pitäisi ajoittaa juurikin siihen lämpimämpään ja kuivempaan aikaan vuodesta, eli juuri siihen puutarhakauteen, jolloin pihatyöt ovat huutaneet tekijäänsä ja sisällä on jouduttu jättämään remontti syksyä odottelemaan. Eli oikeastaan kaikki “tärkeämpi” on ajanut kesähuoneen edelle jo neljän kevään ajan. Nyt kuitenkin kun sisällä on päästy suurimpien uurastusten yli, ja pihakin on raivattu siihen malliin, että siitä saadaan alkaa muodostamaan jonkinlaista puutarhaa, kesähuone pääsee viimein käsittelyyn. Tarkoitus siis on, että tila on jo ensi kesänä asuttavassa (yövyttävässä) kunnossa. Ja ai että, mutta tunnen ihan hyriseväni onnesta! Pinterestiin olenkin joskus tehnyt kansion tuota tilaa ajatellen, mutta vielä se sisältö on melko laiha. Nyt onkin kiva inspiroitua ja pinnailla kansioon kaikkea kivaa. Ja josko tekin haluatte seurata tuon yksiön muodonmuutosta täältä blogista käsin!?

Pirteää ja positiivista maanantaita meille kaikille. ♡


18 Responses to “maanantai, viherterapiaa ja mukavia suunnitelmia”

 1. Jesper says:

  Ihanan raikkaan näköinen asu sinulla, minkä merkin tunika ja farkut? Näyttäisi juuri parhaalta kotiasulta. Mukavaa viikkoa!

  • Kiitos, Jasper. Mutta kuule sekä farkut, että paita ovat ihan H&M:n mallistosta ja paita jo yli viisi vuotta vanhakin muistaakseni. 🙂 Joustavien farkkujen kanssa juuri sopivan rento kotiasu. 🙂

   Aurinkoista lauantaita!

 2. Nina says:

  Kurkkasin pinterest-kuvia.Aivan ihania!! Meillä purettiin pihasaunasta saunan puoli pois ja yhdistettiin pukuhuone ja sauna yhdeksi tilaksi. Vaaleat pinnat ja kolme ikkunaa tekee siitä valoisan. On meillä vierastupana.

 3. Limonaria says:

  Täysin samaa meiltä 😀 Viherterapia on aivan parasta!!!

 4. Kyllä, ainakin minä toivon, että pääsemme seuraaman yksiön valmistumista blogin kautta! Kuulostaa kivalta projektilta ja lopputuloksesta tulee sun maulla taatusti aivan ihana.

 5. Katja says:

  Kesähuone kuulostaa aivan ihanalta, todellakin innolla kurkkimassa projektia! Ihanaa alkanutta huhtikuuta teille ja pikaista paranemista! <3

 6. -A- says:

  Monena vuonna autotallissa viihtyi muutamat pelargonit, mutta viime syksynä en säilönyt kai yhtäkään…tainnut tulla muistihäiriö. 🙂 Eräänä keväänä sainkin niin kuivaksi nuupahtaneen yksilön heräämään eloon, siitä tulikin ihan kaunis. Nyt etu- ja takapihalla on jo orvokkeja ja kevätesikoita.

  Kesähuoneproggis kuulostaa ihanalta! Kirja käteen ja kesäinen juoma sekä linnunlaulu taustalla…

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  • Pelargoniat ovat kyllä sitkeitä, ja ennenvanhaanhan niitä pistokkaita lähetettiin ihan kirjeitse. 🙂
   Voi, orvokit ovat ihania, mutta tänään taivaalta tippui räntää rakeita, joten odotan vielä hetken, jotta saan sitten myös nauttia niistä kukista ulkosalla. 🙂

   Kesähuoneen suhteen minulla on kieltämättä taka-ajatukseni, ja aika hyvin hahmottelit ne juuri tuohon! 😀

 7. Katja says:

  Kaunis koti ja kiva juttupaikallislehdessä❤️
  En tiennytkään että olemme melkein ”naapureita”.

 8. Jaana K says:

  Aika hauska yhteensattuma, kun juuri olin tästä asiasta tehnyt blogikirjoituksen valmiiksi, odottelee julkaisua. Täälläkin siis sama terapiamuoto, sormet mullassa, on käytössä nyt kun kaikki vitsaukset on sattuneet samalle viikolle. Ihanaa aikaa kun luonto (ja sisustusvietti) heräilee taas 🙂

  https://byjaanak.blogspot.fi/

  • Toivottavasti ne vitsaukset ovat jo takanapäin ja viherterapia teki tehtävänsä! ♡

   Nautitaan auringosta ja siitä heräilevästä innostuksesta asioihin! Ihanaa viikonloppua! ♡

 9. Kati says:

  Ilman muuta halutaan kurkkia kesähuone-projektia blogin kautta 🙂
  Blogisi on aivan mahtava, kiitos siitä <3

Kommentoi