Varaudutaan punkkikauteen

26.4.2017

Huomenta, kaikki karvaiset kaverini! Ja huomenta myös kaikille vähemmän karvaisille yksilöille! 🙂 Tänään mennään kuitenkin nämä karvaiset kaverit edellä, nimittäin yhteistyössä Best Friendin Insect Shield -tuoteperheen kanssa pureudutaan karvakamujen hyönteissuojaan! Meillä ulkoillaan monen mittapuulla mökkiolosuhteissa ympäri vuoden, ja varsinkin kesällä heinikossa viilettäessä punkit käyvät jatkuvasti mielessä. Markkinoilta löytyy nyt onneksi myös katseenkestäviä suojia punkkeja, hyttysiä ja kirppuja vastaan, ja niiden pariin sukelletaan tässä postauksessa vähän myöhemmin. Sitä ennen kuitenkin hiukan yleistä juttua Almasta.

Siitä on hyvin tarkalleen seitsemän vuotta, kun saimme Alman perheemme vahvistukseksi. Coton de tulear oli meille rotuna tuttu vain sen perusteella, mitä olimme lukeneet, mutta valintana pumpuli osoittautui nopeasti vielä paremmaksi kuin olimme koskaan osanneet kuvitella. Alma ei kisko hihnassa, ei hauku tai ärhentele. Paitsi joka toinen viikko käyvälle roskakuskille se haukkuu ikkunan takaa, ja aloittaa jo heti kuullessaan roska-auton peruutusäänen.  Juttu joka tuntuu oikeasti kummalliselta, kun tuohon naapurin pihaan kuitenkin kaartaa traktoria ja rekkaa ihan päivittäin. Mutta ehkä ero on tosiaan siinä, että ne menevät naapuriin, eivätkä tule meille. Fiksu koira! 🙂

Meille oli myös alun alkaen selvää, että Almalla ei tulisi olemaan pitkää turkkia, vaan se pidettäisiin lyhyenä ja helppohoitoisena. Ammattilainen avaa turkista takut, pesee, trimmaa turkin ja hoitaa sekä korvat, että kynnet. Kurakeleillä koiraa on toki pakko pestä enemmän, mutta hyvällä säällä pelkkä tassujen pyyhkiminen kyllä riittää. Koiravalintaamme kuului tietenkin se sama ihmettely, kuin aikanaan valkoisiin sohviin tai lattiaan. Saimme aika monta kertaa vastata tutuille, ettei valkoinen väri suinkaan likaannu muita värejä herkemmin. Siinä tosin saattaa näkyä lika jonkin verran paremmin.

Tässä jokin aika sitten kyselin koiranhoitopaikkaa ja yritin tietenkin listata kaikki yltiöpositiiviset asiat lemmikistämme. Mukaan jouduin kuitenkin laittamaan, ettei Almasta valitettavasti saa juoksukaveria. Se ei nimittäin ole lainkaan innokas hihnassa juoksija, mutta nauttii kyllä sitäkin enemmän, kun saa kulkea verkkaiseen tahtiin metsäautoteillä, pienillä poluilla ja pellonlaidassa. Täytyy sanoa, että koira on opettanut myös itseäni nauttimaan ulkoilusta vähemmällä huhkimisella. Joskus on ihan paikallaan vain katsella ja nuuhkia ilmaa.

Vaikka kuiva kesäsää tuokin helpotusta koiran turkinhoitoon, on kesäkelit kuitenkin sitä hyttysten, punkkien ja kirppujen aikaa. Pellonpientareella kulkeva koira onkin mitä mainioin tartuntapinta esimerkiksi juuri niille pelottaville punkeille. Insect Shield on kuitenkin kehittänyt loistavat ja pehmeät apulaiset koiraperheen avuksi. Nimittäin hyönteiskarkote on yhdistetty tekstiileihin!  Insect Shield -tuotteissa aktiivinen ainesosa, patentoitu permetriini, on sidottu kankaan kuituihin siten, että se säilyttää tehokkuutensa myös pesun jälkeen. Tuotteet suojaavat hyttysiä, punkkeja ja kirppuja vastaan. Permetriini ei kuitenkaan imeydy elimistöön, kuten jotkut hyönteismyrkyt, ja siksi se on turvallinen käyttää myös perheessä, jossa on kissoja ja lapsia. Kyseessä ei siis ole vain koirille tarkoitettu hyönteissuoja, vaan teknologia jota käytetään niin vaatteissa kuin esimerkiksi retkeilytarvikkeissa.

Best Friendin Insect Shield -tuoteperheeseen kuuluu auton takapenkinsuoja, S/L-kokoiset viltit, koiran peti ja huivi. Tuotteet toimivat niin, että kun koira menee esimerkiksi petiinsä makaamaan, permetriinillä käsitelty kangas aiheuttaa punkkien tippumisen turkista. Kätevää eikö vain!? Kesällä koiralle on helppo heittää viltti alustaksi, ja nurmikolla loikoilukin on huomattavasti turvallisempaa. Best Friend Insect Shield -tuotteita myydään esimerkiksi Citymarketeissa, joten saatavuuskaan ei jää pelkästään eläintarvikeliikkeiden varaan.

Vaikka Alman turkki lyhyt onkin, on Coton de tulearilla kuitenkin sen verran muhkea tuo karvapeite, että sen tarkistamisessa punkeista vierähtää helposti tovi jos toinenkin. Ja ehkä juuri näistä ulkoilumaastoistammekin johtuen, innostuin itse aika paljon tuosta huivista, joka suojaa koiraa jo itse ulkoilun aikana. Vaikka kesäheinä ei vielä tuulessa huojukaan, ollaan koekäytetty huivia ja tehty sitä tutuksi. Koska Alma ei ole tottunut käyttämään pantaa kummempia asusteita katsoi se hiukan anovasti kun ensimmäisen kerran sidoin huivin sen kaulaan. Ulkona koko huivi kuitenkin unohtui, eikä se häirinnyt koiraa millään muotoa.
55cm x 55cm -koko sopii isommankin koiran kaulaan, ja puuvilla/polyesteri -kangas (50%/50%) on helppo pestä koneessa 30 asteessa.

Lukijakilpailu:

Mutta mitenkäs teillä? Onko koiralle jo kesäksi suunniteltu hyönteiskarkotusta, vai onko tilanne vielä auki? Mikäli koet, että punkkeja ja muita ikäviä kavereita karkottava huivi sekä viltti tulisivat hyötykäyttöön teilläkin, osallistu arvontaan ja jätä vastauksesi tähän postaukseen 3. 5. 2017 mennessä. Kilpailun säännöt löydät täältä.

Suosittelen myöskin katsomaan tämän Insect Shield -videon. Siitä löytyy paljon faktaa ja nippelitietoa kyseisestä menetelmästä ja sen käytöstä.

Kivaa keskiviikkoa!

Tallenna

Tallenna

Save

Save

Save

Save

Save


73 Responses to “Varaudutaan punkkikauteen”

 1. Päivi says:

  Omalla Cotonilla on käytössä niskaan laitettava öljy ja toistaiseksi ällöttäviä punkkeja ei ole vielä löytynyt. Mutta huivi olisi kokeilemisen arvoinen.
  Omasta mielestä Alman turkki on juuri hyvän pituinen. Omaa silmää miellyttää paljolti enemmän siisti lyhyehkö turkki. Kauniit silmät ja ilmeet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Hyvä trimmaaja on lottovoitto. Hoituu samalla kaikki. Pesu, leikkaus, korvien putsaus ja kynsien leikkuu.
  Ihana, suloinen Alma <3

  • Monica Tolppala says:

   Osallistuisin kilpailuun. Minulla on kultainennoutaja, 8-vuotias neitokainen jolle on vaikeaa löytää sopivaa punkkisuojaa. En halua “myrkkyjä” herkälle koiralle ja liuokset aiheuttivat kutinaa, panta hankala kun on paljon lapsia rapsuttajien joukossa.

 2. Liisa says:

  Haluaisin osallistua kilpailuun anopin ja hänen uuden pennun puolesta 🙂

 3. pippanen says:

  Meillä on pikimusta kääpiövillakoira, Papu. Tuo huivi olisi hyödyllinen ja soma kesäksi puolitoistavuotiaan kesätouhuille!

 4. Jonna says:

  Meillä ihan tuore koirakaveri eikä olla vielä ehditty tuohon ällöön puoleen paneutua. Eli kiitos, kyllä kelpais!

 5. Heidi says:

  Hei!
  Alman rotuserkku havenese Elmo olisi tämän tarpeessa.En uskalla käyttää kemikaalisia punkkisuojia,mutta suojalle on ehdottomasti tarvetta länsirannikolla kun asustellaan.

 6. Katja says:

  Meillä asustaa kaksi karvakorvaa jotka hyvinkin tarvitsevat kesäksi suojaa noilta pieniltä eliöiltä joita tuolla ulkona mönkertää

 7. Pauliina says:

  Osallistun arvontaan! Olisivat oikein hyödyllisiä pitkäkarvaisen koiramme punkkien häädössä.

 8. Anu says:

  Heippa! Täällä Kainuun korkeudella punkit eivät ole olleet iso ongelma, mutta ilmastonmuutos taitaa tehdä tehtävänsä. Tuo huivi vaikuttaa erityisen näppärältä punkintorjuntakeinolta, testaukseen ehdottomasti!!

 9. anniM says:

  Nämä kiinnostaa! Olisi kiva testata. Meillä ei ole yleensä ollut kovin suurta punkkiongelmaa ja koira on kovin herkkänahkainen atoopikko, jolle en myrkkyjä ala valelemaan/syöttämään, joten tuollainen lenkille kaulaan laitettava huivi voisi hyvin suojata tarpeeksi.

 10. idahhh says:

  Meillä ei onneksi Hemmossa ole ollut punkkeja – herra lienee ehkä liian paljas ja notkea punkeille mutta voi niitä lintukirppujen määrää joskus kun on ulkona temmeltännyt! Ja hyttyset myös kiusaavat Hemmoa kesällä ikävästä 🙁 nuo kaikki tuotteet tulisivat todellakin tarpeeseen ja olisivat varmasti hyödyksi myös meille kanssa eläjille 🙂

 11. Sipriina says:

  Meillä käytetty apteekin punkkikarkotetta. Ja joka kesä mietin muita vaihtoehtoja – joten mieluusti kokeilisin tuotteita !
  Hyvää kevättä Alalle ja perheelle !

 12. Maarit says:

  Mukana! Meillä 14vkoinen käppänänpentu, joten ajankohtainen aihe. Juuri tänään perehdyin eri tuotteisiin.

 13. Ida says:

  Mahtavaa! Ollaan juuri pohdittu mihin punkkisuojaan päädytään 1-v lapinkoiran kanssa. Sillä myös turkkia riittää, ja tarkistaminen työlästä, ja juostaan myös pitkin peltoja, metsiä ja heinikoita. Tämä kuulostaa ihanan kätevältä ja ennen kaikkea turvalliselta. Jos ei arvonnassa nappaa niin melkein kyllä hilpastaan lähi Citymarkettiin ostoksille 🙂

 14. Heini says:

  Kiitos näistä vinkeistä!
  Vielä ei ole kesän ötökät mielessä, mutta pian nekin kömpivät esille. Punkit ovatkin tosi inhottavia, niin eläimillä kuin ihmisilläkin.
  Osallistun arvontaan!

 15. Hanna says:

  Meidän 3v kääpiösnautseri Martta saa kevään tullen niskaansa Eskpot-liuoksen, joka on osoittautunut tehokkaaksi punkkien karkoittajaksi. Punkkipannasta reppana meni pienempänä tosi heikkoon kuntoon. Ensimmäinen punkki bongattiin Martasta jo maaliskuussa!
  Viltin laittaisin Martan lempipaikalle, olohuoneen sohvalle.

 16. Tiitu says:

  Minuakin kiinnostaa. Meillä toinen koira sai nuorempana isot reaktiot valeltavasta punkkimyrkystä, enkä ole sen jälkeen uskaltanut niitä käyttää.
  -Tiitu

 17. Tiitu says:

  Ps. Ihanat lenkkimaastot teillä!

 18. Susan says:

  Hei, cottonimme Eppa tarvitsee varmasti kesällä jotain suojaa nuilta ankeilta ötököiltä.

 19. Karen says:

  Osallistun minäkin kilpailuun 🙂 Tilanne on todellakin auki, että mitä tänä kesänä kokeillaan mustan kääpiövillakoiran kanssa. Meidän Muru viihtyy mökillä heinikossa ja kerää sieltä liiankin innokkaasti itseensä punkit ja kuten arvata saattaa, ei mustia punkkeja ole helppo löytää mustasta pumpuliturkista…. Apuja kaivataan! 😀

 20. Anna-Riikka says:

  Hei. Ihanaa, osallistun arvontaan, tätä tarvitaan meidän Nemolle.

 21. Hanna K. says:

  Meidän pienelle cotton-pennulle tulisi punkkisetti enemmän kuin tarpeeseen! 🙂

 22. Stiina says:

  Hei, Meillä kaksi koiraa ja apteekin punkkipannoilla ollaan keväästä syksyyn aina menty ja joka vuosi mietinnässä onko jotain ei niin myrkyllistä konstia. Eka punkki jo bongattu toisessa koirassamme.

 23. Janni says:

  Vielä mietinnässä ja nämä tuotteet kuulostavatkin meille sopivilta. 🙂

 24. Marine says:

  Meillä tulisi enemmän kuin tarpeeseen nämä. Juuri painin punkkikarkotteiden kanssa että mitä koirilleni antaisin. Meiltä löytyy pitkäkarvainen ja lyhytkarvainen kaveri.

 25. Tanja says:

  Kyllä nuo punkit vaan ovat levinneet, meillä kaksi westietä ja joka kesä muutamia punkkeja on ikävä kyllä ollut. Osallistun siis arvontaan ja olipas kiva kuulla näistä tuotteista. Tuo huivihan on tosi söpö.

 26. Riikka says:

  Asumme rannikolla, missä punkit ovet riesana, joten suojautumista tarvitaan. Tuo bandana olisi suloinen asusteenakin.

 27. Johanna says:

  Voi tämä olisi pelastus! Kovasti pohditaan meidän juuri 2-vuotta täyttäneen tiibetinspanielin punkkisuojaa. Aiempina kesinä selvitty päivittäisellä punkkitarkastuksella ja tarttuneiden inhokkeiden nyppimisellä eikä mikään tabletti tai liuos houkuta, kun niistä kuulee välillä niin kauhutarinoita. Tämä olisi kyllä nerokas keksintö! Tuo viltti olisi niin monikäyttöinen ja varmasti koirallekin mieluisa ja turvallinen vaihtoehto.

 28. Susanna I says:

  Tulisi tarpeeseen 9-vuotiaalle bordercollielle. Apteekista saatavat liuokset on pois laskuista kun kotona kaksi lasta koiraa silittelee.

 29. Emma says:

  Osallistun mukaan kilpailuun. Voitto menisi puoliksi siskoni koiralle ja vanhempieni koirille. 🙂

 30. Kaisa says:

  Meillä kaksi koiraa, joilla toimiviksi on todettu suun kautta nautittavat punkkisuojat. Mökkeillään meren äärellä kesäisin ja punkkeja on valitettavasti valtavasti. Kaikki mahdolliset ei invasiiviset karkoitteet olisi tervetulleita.

 31. Voi hyvät hyssykät, kun Alma on suloinen!
  Meillä on kahdeksanvuotias jackrusselinterrieri, joka rakastaa tutkia maat ja mannut, satoi tai paistoi, oli kesä tai talvi. Kukaan ei taida edes tietää sitä määrää, jonka nypimme punkkeja sen turkista joka kesä. Eikä tarvitse olla edes kesä, tämän kevään ensimmäinen punkki on nimittäin jo irrotettu… Olemme tähän asti käyttäneet niskaan laitettavaa geeliä punnkihoitona, mutta tällaiset huivi ja viltti olisivat erittäin tervetulleita meille!

 32. Kisumau says:

  Ensimmäinen vuosi, kun en yhtään tiedä minkä punkkikarkotteen valitsisin! En haluaisi laittaa koiraan mitään myrkkyjä, mutta toisaalta en haluaisi punkkejakaan ja mietityttää, riittääkö luonnonmukaiset suojat. Näitä uutuuksia olisi siis todella kiva kokeilla 🙂 Meillä on kaksi pientä koiraa.

 33. Tuija says:

  Meillä koira sai reaktion punkkikarkoitteesta, joten nyt etsinnässä lempeämpi vaihtoehto.

 34. Juliana says:

  Olen pohtinut, että miten tuon punkkien torjunnan tänä kesänä hoitaisi. Meidän vanhalla bostoniherrallamme on jo niin paljon vaivoja, etten ainakaan liuoksia niskaan haluaisi laittaa. Ilomielin siis ottaisimme esittelemäsi uutuudet käyttöön!

 35. Ellen says:

  Colliemme olisi todella tyytyväinen tuohon huiviin ja vilttiin! Eikä emäntäkään pistäisi pahakseen 😉

 36. Laura says:

  Punkkien torjuntakeinot tälle kesälle ovat paraikaa pohdinnassa. Huivia ja vilttiä kokeilisimme mielellämme ja tulisivat hyötykäyttöön!

 37. Muumimamma says:

  Mukana arvonnassa, sekä emäntä, että Sulo!
  Ihania kuvia. Ihana ihana Alma <3

 38. Anna says:

  Tämä on ihan uusi tuttavuus. Meillä on pari vuotias kääpiövillakoira ja parina kesänä olen hoitanut ötökkä torjunnat niskaan leitettavalla liuoksella.
  Uusi peti hankintalistalla, joten pitääpä tutustua mainittuun petiin paremmin.

 39. Katriina says:

  Punkit kyllä mietityttää joka kesä, mutta kemikaalien sively koiraan ei ole tuntunut sekään hyvältä. Tuollainen huivi voisi olla kyllä hyvä vaihtoehto.

 40. Satu says:

  Meillä kaksi kääpiösnautseria, tarpeeseen tulisi – mökillä punkkeja vilisee joka paikassa! Olisi mukava kokeilla uutuuksia.

 41. Maarit says:

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Ja voi kuinka ihana Alma-koira teillä! Tuotteet vaikuttavat oikein sopivilta. Osallistun arvontaan.

 42. Teija turtinen says:

  Meillä villakoira ja kokeilisin mielelläni huivia.Joskus laitettu koiralle joku liuos niskaan ja oli päivän ihan sekava ja huojui,eli ei enää sellaisia .teija

 43. Ida says:

  Onpas söpö Alma. Meidän hauva sai viime kesänä jonku reaktion niskaan laitettavasta aineesta, josta kärsimme edelleen. Joten tämä huivi esim. vaikuttaisi oikein hyvältä vaihtoehdolta punkkien torjumiseen!

 44. piiku says:

  Kiitos vinkeistä. Huivia olisi kiva kokeilla uteliaalle karvakorvallemme, joka tunkee nenänsä jokikiseen puskaan ja pensaaseen. Punkitonta kesää toivotellen meille kaikille!

 45. Iida says:

  Meillä yorkin ruuan sekaan laittelen hieman valkosipulijauhetta karkottamaan punkit, mutta tuo huivi olisi oiva lisä tähän punkkikauteen.

 46. Johanna says:

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Tätä olisi kiva testata!

 47. moonangel says:

  Meillä on laitettu öljy niskaan ja sitten tehdään säännöllisiä tarkastuksia rapsuttelujen lomassa 🙂

 48. T-R says:

  Tuotteet vaikuttavat mielenkiintoisilta ja meillä olisi Nemo-westie mielellään koekaniinina huivi kaulassa.
  Siispä mukana arvonnassa.

 49. Mella Suokas says:

  Tyttärellä espanjalainen katukoira, joka varmaan osaisi nauttia punkkivapaasta kesästä!

 50. Saara says:

  Meilläkin on Alma-koira ja olisi kiva kokeilla noita tuotteita:)

 51. Maria M says:

  Tähän asti ollaan käytetty liuos, mutta tämä on varmasti kokeilemisen arvoinen juttu:-)

 52. Meidän Arttu-cotonimme on joutunut punkkien kohteeksi, kun täällä sisäsaaristossa elelemme. Näin Insect Shield-tuotteita kaupassa, mutta enpä ymmärtänyt että ovat noin käteviä! Mukana siis arvonnassa

 53. Maaru says:

  Osallistuisin arvontaan! 🙂 Itselläni ei koiraa ole, mutta äitini tipsulle tämä olisi oikein passeli. Hälle on aiempina kesinä laitettu jonkinsortin liuosta punkkeja karkottamaan, mutta uusia konsteja olisi aina kiva päästä kokeilemaan.

 54. Tuija says:

  Meillä 7v walesinspringerspanieli on vailla punkkisuojaa. Osallistutaan kilpailuun.

 55. Sari says:

  Lähetän arvan matkaan tyttären vuoden ikäisen spanielin puolesta -D

 56. Minna says:

  Ostin juuri eilen punkkikarkotteen, mutta tuo huivi ja peitto voisivat olla kokeilun arvoisia juttuja.
  Terveisiä Almalle lauantaina 9 vuotta täyttävältä Almalta. Olis muuten loistava lahja koiralleni tämä voitto. 🙂

 57. Tanja says:

  Meillä on jo punkkipanta koiralla käytössä. Mutta näitäkin voisin ilolla koirallamme kokeilla. Pantaakin vaihdamme useamman kerran punkkikautena.

 58. Eveliina says:

  Meillä on 7kk ikäinen kääpiövillis ja punkkiasia on ajankohtainen hyvinkin.

 59. Sanna K says:

  Mielenkiintoinen tuote, olisipa kiva kokeilla tuota vilttiä meidän Fieldspanielille.

 60. Poivron says:

  Jestas! Onko nykyään näinkin käteviä ratkaisuja olemassa! Me emme ole koiraeläintämme tähän mennessä millään myrkyillä saastuttaneet (siitäkin syystä, että olelee paljon lastemme kanssa), mutta tämä voisi toimia. Säästyisi kesäaikaan melkoiselta päänvaivalta ja karvojen haromiselta 😉

 61. satu says:

  Hei, tämä olisi huippu! Ensimmäinen kesä cotton-tyttömme kanssa!

 62. Oih! Meidän ihana kääpiövillis Bea olisi niin söpö tuollainen huivi kaulassa. Kiva ja ajankohtainen ja erityisesti söpö postaus! ❤️

 63. Emma says:

  Tuota huivia olisi kiva kokeilla meidän espanjanvesikoiralle! 🙂

 64. Ninni says:

  Ihan loistavan oloisia tuotteita! 🙂 Nuo kemialliset joko iholle tai sisäisesti otetut karkottimet ovat aina kovasti mietityttäneet, niin tälläiset arkiseen menoon sopivat tuoteet kuulostavat oikein mainioilta! 🙂

 65. Laura says:

  Mittelspitzin turkki on otollinen punkeille, ja täällä niitä riittää. Osallistun! Kiitos ihanasta blogista, ja tällä kertaa näistä vinkeistä 🙂

 66. Saara says:

  Mukana! Punkit on hyönteismaailman ällötyksiä, kamalinta ikinä on kiskoa punkkia irti koirasta :o. Itsestäni en ole joutunut sitä tekemäänkään, KOPKOP!!!!!!!

 67. Satu says:

  Näillä leveysasteilla on tehty ensimmäisiä punkkihavaintoja. Huolettomat päivät ovat ohi ja olisi aika miettiä karkotteita. Tämä huivi voisi olla Oivan mieleen.

 68. Roosa says:

  Sulo-cottonimme käyttää yrttipantaa ja hyvin on toiminut punkkeja vastaan! Ilmeisesti sama vaikuttava aine. Mielellämme kokeilisimme jotain uuttakin inhottavien pikku punkkien karkoitukseen!!

 69. Epunen says:

  Mukana arvonnassa. 🙂 Meillä on vajaan vuoden ikäinen Chihuahua-poika ja eka kesä punkkeineen kaikkineen pitäis ottaa vastaan.

 70. Maria says:

  Meillä ankarassa mietinnässä mitä karkoitetta tullaan käyttämään. Meidän koira oli pentu vielä viime kesänä…Eli mukana arvonnassa 🙂

 71. Riikka says:

  mielenkiintoinen tuote, olisi mukava päästä testaamaan

 72. Johanna says:

  Tästä huivista olinkin jo kuullut, mutten vielä ehtinyt testaamaan. Kokeiltu on liuoksia, pantoja ja tabletteja, mutta imeytymätön karkoite kiinnostaa.

Kommentoi