Sateen jälkeen

26.6.2017

Maanantaita muruset! Toivottavasti juhannuksesta on toivuttu ja uusi viikko polkaistu mukavasti käyntiin.

Täällä synkän musta taivas rakoilee välillä auringolle, ja välillä sataa ja paistaa yhtä aikaa. Ulkona on kuitenkin rehevän vihreää, eikä se tuosta ainakaan vähene, kun seuraava lämpöaalto osuu kohdalla. Itse asiassa nytkin voisi kuvitella olevansa jossakin tropiikissa, jos vain ei paleltaisi niin kovasti. Villasukissa värjöttely jatkuu siis toistaiseksi. Olin jopa aamulla niin viluinen, että lähdin lenkille miltei talvitamineissa ja kotiin pitikin hölkötellä takki vyötärölle sidottuna. No, tuli ainakin hiki!

Juhannuksen luottovaate on ollut punainen alelöytöneule, joka poikkeaa mukavasti vaatekaappini värilinjasta. Väri on (varsinkin kuvissa) sellainen fiesta red, sävy, jonka nimen olen muuten oppinut mieheltäni (harvoin näin päin!). En ollut koskaan kuullutkaan fiesta redistä, kunnes joskus, mieheni teettäessä instrumenttia itselleen, seurasin sivusta sitä täydellisen punaisen valintaa. Fiesta red painui mieleeni ihan siitäkin syystä, etten ollut koskaan tajunnut, mikä sävyihminen mieheni sisällä asuukaan. 😀

Näin sateen jälkeen puutarha on kuin miljoonilla timanteilla koristeltu. Suurien lehtien päälle jääneet vesipisarat ovat luonnon omaa taidetta parhaimmillaan, ja huomaan, että liian harvoin tulee ihasteltua asioita tässä valossa. Sitä odottaa aurinkoa ja lämpimiä säitä, kuin kaikki olisi kauneimmillaan juuri silloin. Vaikka toki juuri puutarha aurinkoisessa säässä kukoistaakin, löytyy sitä kauneutta näistäkin hetkistä. Täytyy vain malttaa katselle ympärilleen!

Kesäkuun viimeisen viikon maanantaihin on jo ehtinyt mahtua kaikenlaista. Supikoiran levittämien roskien siivoamista, puhelun päiväkodista (vei väkisinkin ajatukset syksyyn ja uudenlaisen arjen aloitukseen) ja pyykkikoneen pyöritystä. Iltapäivällä olisi tarkoitus jatkaa kesähuoneen kimpussa. Siinä puuhassa pitäisikin nyt kiriä oikein kunnolla. Sitä ennen kuitenkin muutama erä Afrikan tähteä lasten kanssa ja jos taivaankappaleet vain asettuvat suotuisasti, myös pienet päiväunet ovat listalla.

Kaunista uutta viikkoa!


10 Responses to “Sateen jälkeen”

 1. Laura says:

  Ihania värejä! Mistä löysit puseron?

  Kiitos kauniista blogistasi, se muistuttaa nauttimaan pienistä kauniista asioista arjessa.

 2. Hurmioitunut says:

  Näytät kyllä ihan erilaiselta punaisessa. Hyvällä tavalla. Näin sitä saa muutettua olemusta pienellä eleellä. Vai fiesta red! En ollut minäkään koskaan kuullut. Mutta kaunis sävy. Tuollaisesta punaisesta minäkin voisin pitää vaikka muuten en niin punaisen ystävä pukeutumisessa olekaan.
  Ja kyllä, pitäisi itsekin tallentaa myös sadetunnelmia.

  • Innostuin jo niin tästä punaisesta, että kipaisin hakemassa huulipunan vähän samaa savyä. Ja kylläpä piristi. Joskus pitää uskaltaa kokeilla uusia juttuja. 🙂

   Jep, fiesta red! 😀 Taitaa olla ainoastaan noissa soittimissa tätä kyseistä sävyä. 😀

 3. Nina says:

  Sopii hurjan hyvin sulle tuo väri!!! <3

 4. Johanna says:

  Hei,

  vehreää ja kaunista luonto kyllä on tällä hetkellä, mutta pakko sanoa rehellisesti, että ei ainakaan minun mieltä ylennä jatkuva sade ja kylmyys 🙁 … Kyllä tuntuu, että Suomen ilmasto on muuttunut peruuttamattomasti. Niin harmi!

  Olisi mukavaa nauttia kesäpäivistä, jotka ovat aurinkoisia ja lämpimiä – meidän kesä on niin lyhyt. Onneksi olin kaukaa viisas ja muutaman viikon kuluttua odottaa matka Espanjan lämpöön. Varmaan jatkossakin täytyy aina varata kesämatka 😉

  Rakastan suomalaista luontoa ja yritän kyllä huomata kauneutta siellä joka päivä, etenkin nyt kun kaikki kukkii.

  Mukavaa viikkoa!

  Terveisin, Johanna

  • Onhan tuo ilmaston muuttuminen sääli. Niin paljon kuin tykkäisin myös niistä kunnon kesäkeleistä, haluaisin myös ne kunnon talvet takaisin. Mutta näillä mennään ja niistä pitää vain nauttia, mitä elämä antaa.

   Tienpientareet on nyt ihanasti täynnä luonnonkukkia. Kaikki näyttää superupealta.

   Ihanaa kesää ja ihanaa matkaa lämpöön! ♡

 5. Mini says:

  Itse en osaa käyttää punaista lainkaan eikä väri kuulu suosikkeihini, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että näyttääpä tuo paita hyvältä päälläsi!

Kommentoi