Kesän hygge

28.6.2017

Heipsutirallaa!

Luin juuri jostakin, että hygge sana koetaan jo äärimmäisen ärsyttäväksi. Samassa jutussa haukuttiin kaikki ne bloggaajat, jotka kuvaavat blogiaan elämänmakuiseksi. Liikutaan siis varsin heikoilla jäillä, mutta mennään nyt kuitenkin valitulla linjalla! Tilasin nimittäin tuossa jokin aika sitten pari keitto-/leivontakirjaa, ja hetken mielijohteesta tilaukseeni päätyi myös Hygge – Hyvän elämän kirja (Meik Wiking). Kirjaa on kuvattu hauskaksi ja rennoksi, joten ajattelin, että se oikein hyvää luettavaa kesän sadepäivinä. Toisaalta syksyä ajatellen, toisaalta ajattelin, että voisin kirjan opeilla ottaa ilon irti juurikin niistä sadepäivistä. Lisätään nyt vielä sekin, että Baltimoren sukuhaaran tragedian jälkeen on taas himputin vaikea keskittyä uusiin tarinoihin.

Mutta siis tuo Hygge -kirja ei ollut lainkaan huono hankinta ja siihen tulee varmasti palattua vielä moneen otteeseen. Opuksessa keskitytään oikeastaan elämän kaikkiin osa-alueisiin. Mukana on pukeutumista, sisustamista ja asumista, sekä leivontaa ja ruuanlaittoa. Kaikkea yhdistää tietenkin se hygge ote elämiseen. Ja vaikka monessa kohdassa sainkin hieman taputella päätäni oikeilla raiteilla olemisesta, huomasin myös, että täysin hyggeen elämäntapaan itsellänikin on vielä kosolti matkaa.

Kirjan takakansi valottaa sisältöä ja sen laatua näin:

Tanska mainitaan usein maailman onnellisimpana maana. Onnellisuuden selittää yksi asia: hygge.

“Hyggeä on selitetty läheisyyden luomisen taiteeksi, sielun viihtyisyydeksi, rauhoittavista asioista nauttimiseksi ja kaikeksi näiden väliltä. Oma suosikkini on kupillinen kaakaota kynttilänvalossa…”

“Jokainen tietää, mitä hygge on, kun sen kokee. Kyse on hyggestä, kun on käpertynyt rakkaansa kainaloon sohvalla tai syö fiilisruokaa parhaiden ystäviensä seurassa. Sitä on myös raikas aamu, jolloin ikkunasta tulviva valo on täydellistä.
Meik Wiking on paras mahdollinen opas kertomaan kaikille hyggeilyn saloista. Meik on kööpenhamilaisen Happiness Research Instituten johtaja, ja hän on tutkinut vuosikausia tanskalaista elämäntapaa. Tämä Meikin kaunis, innoittava kirja avaa tien hyggeilyn maailmaan. Aiheina ovat muun muassa oikean valaistuksen valitseminen, päivälliskutsujen suunnittelu, hygge-hätäpakkauksen luominen ja jopa pukeutuminen.”

(Meik Wiking – Hygge)

Viime päivät täällä on käperrytty aika tiukasti kotiin. Huomaan, että sateinen ja pilvinen sää ovat vaikuttaneet moodiini, vaikkakaan eivät pelkästään negatiivisessa mielessä. Vaatehuone on tullut siivottua, samoin muutama kaappi ja lipasto. Kaikki kuitenkin rennolla otteella sen enempää suorittamatta. Kun aikaa joutuu olosuhteiden pakostakin viettämään sisällä, paikkojen järjestely tuntuu luontevalta. Ja ainahan voi välillä istua alas ja nostaa jalat pöydälle! Tänään on kuitenkin tuntunut taas mukavalle paistatella auringossa, vaikkakin se vaatii villatakkiin käpertymistä.

Pahoittelut kaikille, etten ole olut kovin aktiivinen kommenttiboksin puolella. Lupaan korjata asian pikimmiten!

Kaunista ja rentouttavaa kesäiltaa!

Save

Save

Save

Save


14 Responses to “Kesän hygge”

 1. Sari says:

  Samainen kirja tarttui matkaani kirjastoreissulla tässä taannoin. Jo pelkkä kirjan käsissä pitäminen ja sen kauneuden “tunteminen” saapi mielen hyvälle raiteille. Ytimekäs kappalejako plussaa…helppo selailla ja lueskella ilman sivu-sivulta etenemistä.
  Nämä ottamasi kuvat kuvaavat niin hyvin tätä meidän “hauskaa” kesäämme 😀 Tunnelmallista keskiviikko-iltaa Emilia!

 2. Anu says:

  Ihanan oloinen kirja, täytyypäs pistää lukulistalle, tuo voisi sopia reissulukemiseksi. Ihanaa kun aurinko on tänään näyttäytynyt täälläkin, aamulla vaan oli harmillisesti pyörän avain kadoksissa enkä päässyt pyörällä töihin, noh huomenna uusi yritys

  • Tämä on juurikin sellaista kevyttä lomalukemista. 🙂

   Auts. Toivottavasti avain löytyi. Nyt kannattaa käyttää kesäkelit hyödyksi myös työmatkalla.

   Ihanaa aurinkoista päivää sinne! ♡

 3. KastehelmiB says:

  Kirja vaikuttaa ihanalle, täytyypä laittaa tilaukseen. Kesällä on mukava lukea jotain tämän tyyppistä kirjaa, jonka voi ottaa rennosti terassille kahvimukin kanssa, lukea sivun ehkä kaksi ja katsoa kesäistä maisemaa. Hygge näkyy kesäkuvistasi, seesteistä ja aurinkoista. Hyvää kesää!

 4. Lisa says:

  Hei! Kuvissa päälläsi oleva neuletakki näyttää ihanalta. Olisiko se itse tehty? Jos on, voisitko tehdä postauksen siitä ohjeineen? En ole neulonut mitään pitkään aikaan ja tuollainen jakun tapainen villatakki tulisi tarpeeseen. Kiitos!

 5. Hih, minä kirjoitin juuri tällä viikolla blogiini hyggeilystä pilke silmäkulmassa.. Kaikki tuo mitä se pitää sisällään (hyggeily) on mielestäni tosi tärkeää, mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän harrastan sitä. Luulen, että monet ovat ihan tiedostamattaan hyggeilijöitä välillä, ne jotka eivät ole, niin syytä olisi välillä hidastaa ja hyggeillä. 😀 Iloa päivään, täällä paistaa lämpimästi aurinko, ihanaa!!

  • Hyggeily on ♡. Harmi vain, että termi tuntuu ärsyttävän. Mutta joka tapauksessa tärkeintä on, että kaikki oppisivat ottamaan rennommin ja löytämään yksinkertaisuudesta sen elämän suolan. 🙂

 6. Minna says:

  Ostin joskus talvella tuon kirjan, se on todella kiva hygge-opas! Milloinkohan sitä ehtisi Tanskaan lomalle?

 7. Lukijasi says:

  Tiedätkös, sinun kirjoituksistasi tulee poikkeuksetta hirmu iloinen, levollinen ja positiivinen fiilis. Kiitos!

Kommentoi