Suloinen suklaakakku ja täydellinen aloitus viikolle

10.7.2017

Johan se on maanantaikin yhtä juhlaa, kun leipoo kakun! Likipitäen täydellinen, kun kyseessä on suklaakakku!

Tämä suklaakakku on oikeastaan sama, kuin pari vuotta sitten tekemäni suklaa-mascarponekakku, mutta ulkonäöltään nyt hieman päivitetty. Tässä versiossa mascarponetäyte on levitetty tasaisesti kakun päälle, mutta sisältä tämäkin on silti se sama mehevä suklaakakku, joka saa makua muun muassa fariinisokerista. Jos haluat kakusta enemmän half naked cake -tyylisen, riittää vähempikin täytteen määrä.
Tällä kertaa kakun viimeistelee suklaaganache, joka valutetaan reunoille. Koristeeksi käyvät niin kukat kuin hedelmätkin. Itse metsästin kirsikoita, mutta tyydyin metsään levinneisiin, ja varjossa kasvaviin juhannusruusuihin.

Suklaa-mascarponekakku
Kakkupohja(t)
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 ¾ dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1 suuri munankeltuainen
75 g sulatettua suklaata
1 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl maitoa

+ voita ja kaakaojauhetta (tai jauhoja) vuokien voiteluun ja jauhottamiseen

Täyte ja kakun kuorrutus
250 g mascarponejuustoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
2 ½ dl kuohukermaa
250 g tuoreita marjoja

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi, ja lisää koko ajan vatkaten kananmuna, munankeltuainen, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja maito pienissä erissä, ja vatkaa kunnes taikona on tasaista. Jaa taikina kahteen vuokaan (n. 15-17cm) ja paista uunin keskiosassa 175°C/n. 23 minuttia.

Vatkaa mascarponejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää kermaa vähitellen ja vatkaa täytteestä sopivan kiinteä.
Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle ja lisää päälle haluamiasi marjoja. Esimerkiksi mansikat kannattaa siivuttaa tai kuutioida pieneksi. Laita toinen kakkupohja päälle, ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja tasoita.

Suklaaganache
100 g tummaa suklaata
¾ dl kermaa
nokare voita

Pilko suklaa kulhoon ja lämmitä kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita. Kun kaikki suklaa on sulanut tasaisesti kerman joukkoon, lisää nokare voita ja anna sen sulaa suklaaganachen joukkoon. Jos voi ei enää sula tasaisesti seokseen, käytä sitä pieni hetki mikrossa, tai sekoita kulhoa vesihauteessa.
Kun ganache on hiukan jäähtynyt laita se pursotinpussiin ja pursotta kakun reunoille valumat. Pursota loppu ganache varovasti kakun päälle ja tasoittele halutessasi nuolijalla tai veitsellä.
Lisää kakkuun koristeet kun ganache on vielä pehmeää, jotta ne tarttuvat kakun pintaan tukevasti.

Ganache käy yhtä hyvin myös koko kakun kuorruttamiseen, sillä se säilyy helposti leikattavana jäähdyttyäänkin. Jos kuitenkin käytät kuorrutteeseen maitosuklaata, vähennä kerman määrää, jotta ganache hyytyy kunnolla. Itse käytin kaapista löytyneen tumman suklaalevyn, joka sisälsi myös pieniä suolahippuja. Uskomattoman herkullinen lopputulos!

Mukavaa alkua viikollenne!


8 Responses to “Suloinen suklaakakku ja täydellinen aloitus viikolle”

 1. Jokaisessa päivässä on juhlan tuntu, jos siihen liittyy kakku tavalla tai toisella 🙂 Tuo näyttää herkulliselta! Meille jäi eiliseltä road tripiltä kirsikoita, pitäisiköhän minun leipoa niiden alle tänään tuollainen kakku..? 😉 Nuo ruusutkin ovat kiva vaihtoehto koristeeksi, kokonaisuus näyttää tosi kauniilta.

  • Kakkupala päivässä… 😀
   Hei kuule, niitä kirsikoita on ollut kaupan kyllä tuon päivän jälkeen ihan hyvin. Kuinka voikin olla, että minä päätän leipoa kakun juuri silloin kun niitä ei saa mistään. 🙂

   Toivottavasti sait suklaisen alustan kirsikoillesi! 🙂

 2. idahhh says:

  Voi miten upea kakku, piristä varmasti maanantaipäivän! 🙂

 3. suffeliini says:

  Oi kun kaunis kakku! <3 Tämä ohje on ollut lemppari, ja sitä on muutamaan kertaan leiponutkin. Kyllä se täytyy tänäkin kesänä vielä leipoa! Kiitos ohjeesta! 🙂

  • Tämä on kyllä hyvä ohje. Kakku on mehevä ja mascarpone täyte ei kuitenkaan liian äklö. Olen tehnyt samalla ohjeella myös ison kakun. Kaksinkertaisesti sekä taikinaa, että täytettä ja pohjat isompaan vuokaan. Toimii lasten synttäreilläkin oikein hienosti. 🙂

 4. Anu says:

  Nyt täytyy lähteä ostamaan kaksi pientä kakkupohjaa, tätähän on pakko kokeilla, näyttää niin herkulliselta ja kauniilta!

Kommentoi