syksyn suosikkiasu

30.8.2017

Aurinkoista aamua ihanat! Jatketaan pukeutumisen parissa vielä tänään!
Yksi vaihtuvien vuodenaikojen mukanaan tuoma ihanuus piilee ehdottomasti pukeutumisessa! Kesän jälkeen on taas kiva pukeutua niihin vähän paksumpiin ja peittävämpiinkin asuihin. Vaikka kesämekkoja ja toppatakkeja lukuun ottamatta jätän suurimmaksi osaksi vaatteet sen enempää kausisäilömättä, on toki vaatteita, joihin ei tule pukeuduttua kaikkina vuodenaikoina. Tänään esittelen teille syksyn lempiasuni, joka muuten koostuu melko ajattomista osasista ja värimaailmankin kanssa ollaan ihan perusjutuissa. Samalla puhutaan hiukan pyykinpesusta ja siitä, miten ne lempivaatteet saadaan kestämään syksystä toiseen tai vuosien ympäri. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Bio Luvilin ja
Comfortin kanssa.

Kuten tiedätte, vaatekaappini perussävyt pyörivät pitkälle valkoisen ja sinisen ympärillä. Lisäksi sieltä löytyy mustaa, harmaata ja beigen eri sävyjä. Kaikki helppoja perusvärejä, joita on myös helppo yhdistellä keskenään. Kovin villiksi ei heittäydytä nyt tämänkään asun kanssa, vaan pysytellään pikemminkin siellä turvallisilla vesillä.

Farkkutyttö kun olen, pitää asuni tietenkin sisällään ne siniset klassikot. Löysin keväällä tuollaiset H&M:n sheippaavat farkut, jotka pitikin heti hommata sekä mustana, että sinisenä. Näissä oli lahkeenpituudet tuumina, joten riittävän pitkät housut löytyivät helposti. Farkkujen paras puoli on kuitenkin tuo normaalikorkuinen (eli pikkuisen viime vuosien normaalia korkeampi) vyötärö, joka ihan oikeasti imaisee vatsamakkarat sisäänsä ja kutistaa vyötärönseutua. Jotakin pakaroiden kohottamisesta housuissa mainittiin, mutta siitä en nyt juurikaan osaa sanoa. Reidet kyllä kaventuvat vyötärön tavoin, mutta pystypakaroita nämäkään eivät taio. Voisi kuvitella, että tuollaiset pöksyt ovat yhtä mukavat käyttää, kuin korsetti, mutta nämä on oikeasti tosi ihanat  jalassa, eivätkä purista tai kiristä mistään.

Valkoinen kauluspaita on ikuinen klassikko josta itse suosin vähän pidempää, ja vain kevyesti muotoon ommeltua mallia. Suosin myös ihan kokonaan puuvillaista paitaa, vaikkei se usein olekaan se kaikkein suorimmaksi kuivuva vaihtoehto. Itselläni rentous ajaa rypyttömyyden edelle, ja jos paita nyt hiukan silitysrautaa silloin tällöin kaipaa, ei maailmani suinkaan kaadu siihen.

Beigeen väriskaalaan menee myöskin tuo puuteriroosa kashmirneule. Se pehmittää mukavasti asua, jonka värit ovat muuten melko kovat ja voimakkaat. Juuri sellainen kaunis utuisen syksyinen sävy!

Oli asu sitten kuinka klassisen sävyinen tahansa, siihen saa nopeasti särmää asusteilla ja tehosteväreillä. Itselleni se on tässä asussa tuo kirkas punainen. Ja jos joku ihmetteli kenkieni väriä, niin tässä ei suinkaan ole vielä kaikki. Ostin nimittäin itselleni jokin aika sitten myös huulipunan samassa värissä! Kyllä, minä olen opetellut käyttämään punaista huulipuuna! Ja tuntuihan se aluksi hassulta, mutta voi että, miten tuo väri piristääkin ilmettä ihan hetkessä!
Ja sitä ilmettähän asu kuin asu saa tietenkin kaikista asusteistaan ja kantajastaan itsestään. Korut/koruttomuus, hiukset, meikki… Kaikki nuo tuovat oman osuutensa kokonaisuuteen.

Mutta sitten siihen pyykinpesuun! Miten valkoinen paita pysyy lukuisista pesukerroista huolimatta valkoisena, ja miten stretchfarkut säilyttävät sekä värinsä, että kimmoisuutensa (tässä kohtaa myös sen sheippaavan efektinsä), ja kuinka kashmirneule pestään ja saadaan kestämään  myös aikaa!?

Joitakin neuleita tulee pestyä myös pesukoneessa villa/silkki -ohjelmalla, muta kashmirin kohdalla sanoisin, että käsinpesu kannattaa. Materiaali on yleensä sen verran arvokastakin, että vaatettaan haluaa varjella ihan kaikelta. Siispä ihan alkuun pitäisi muistaa toki vaatteiden tuulettaminen ja suojaaminen, jotta niitä pesukertoja ei usein tulisi, mutta joskus se neule kuitenkin on pakko pestä. Villalle ja silkille  suunnitellut pesuaineet ovat paras vaihtoehto mihin tahansa käsinpesuun, mutta tietenkin erityisesti edellä mainituille materiaaleille. Tuo Bio Luvil Wool & Silk on juurikin sellainen hellävarainen pesuneste, jolla rakkaimmat neuleet ja silkkihuivit kannattaa pestä. Itse käytän tätä samaista tuotetta myös joidenkin juhlavaatteiden hellävaraiseen pesuun, sekä osalle alusvaatteista. Sukkahousut esimerkiksi on helppo ja nopea pestä käsin, kun haaleaan veteen laittaa pienen määrän tätä pesuainetta.

Bio Luvil Wool & Silk pesee siis todella hellävaraisesti myös matalammassa lämpötilassa, ja puhdistaa luonnonkuidut myös niitä heikentämättä. Ja kuten pesuaineet yleensäkin, toimii niin pesukoneessa, kuin käsinpesussakin.

Valkoiset vaatteet ja kodintekstiilit pysyvät valkoisina oikeastaan vain sellaisen pesuaineen avulle, joka sisältää valkaisevia ominaisuuksia. Tuosta Bio Luvil Classic -pesuaineesta on nykyisin saatavilla myös nestemäinen versio (joka sekin siis sisältää valkaisevat ainesosat), mutta itse olen tottunut käyttämään jauhemaista tiivistettyä pyykinpesuainetta. Kuvassa on nyt tuollainen pieni söpö pakkaus, mutta kyllä meillä oikeasti ostetaan niitä ihan suurimpia pakkauskokoja, sillä nelihenkisessä perheessä pyykkiä syntyy melkoinen määrä, vaikka kuinka yritettäisiin olla sottaamatta. Samainen pesujauhe pesee meillä myös lakanapyykin, keittiöpyyhkeet, sohvanpäälliset ja muut vaaleat kodintekstiilit.

Omaan käyttööni valkoinen puuvillapaita myös kuivuu henkarissa ihan riittävän suoraksi, kun pesukoneeseen lisää huuhteluainetta. Meillä käytetään normaalisti ihan sitä perinteistä Comfortin sinistä huuhteluainetta, mutta nyt sain testiin myös joitakin muitakin huuhteluaineita, ja tämä Comfort Pure nousi niistä omaksi suosikikseni. Vaikka meillä kuivataankin suurin osa vaatteista henkareissa ja pyykkitelineellä (kesällä ulkona), käytän tietenkin huuhteluainetta myös rummussa kuivattaviin pyykkeihin. Esimerkiksi pellavalakanat saa laittaa suoraan kuivurista takaisin sänkyyn, eivätkä ne kaipaa silitysrautaa tai mankelia.

Mitä sitten tulee näihin lempifarkkuihini, niiden pesun suhteen pitääkin olla tarkka!
Jotta vaatteiden värit säilyisivät haalistumattomina, pyykinpesuaineen pitää olla ehdottomasti kirjopyykille tarkoitettua. Meillä on normaalisti käytössä Bio Luvil Color tiivistettynä jauheena, mutta tässä testipakkauksessani pesuaine oli nestemäisessä muodossa. On varmaan makuasia ja tottumiskysymys, kummasta pitää enemmän, mutta meillä se menee jokseenkin niin, että peruspesuaineet (kirjo- ja valkopesu) ostetaan jauheena, jotta ne eroavat selkeästi niistä harvemmin käytettävistä pesuaineista. Koska lajittelen pyykit vaaleisiin ja tummiin, sekä erikoispestäviin jotka vain minulla on oikeus pestä, tuon vähemmän pyykkäävän osapuolenkin on helppo lisätä pesujauhe, kun tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: Pesuaine kirjopyykille ja valkopyykille.

Koska nämä farkut ovat sävyltään tummat, Color -pesuaineen lisäksi ne voi pestä myös tuolla Bio Luvil Black -pesuaineella, joka on tarkoitettu mustien vaatteiden lisäksi kaikille oikein tummille sävyille. Nimestään huolimatta pesuaine pesee siis myös punaiset, siniset ja vaikkapa vihreät vaatteet ja pitää ne myös alkuperäisessä sävyssään.
Jotta farkkujen vyötäröä kaventava efekti säilyisi mahdollisimman pitkään, huuhteluainetta ei kannata näihin käyttää. Joustavia stretchfarkkuja ei myöskään tule kuivata rummussa, sillä kuumuus tuhoaa kuitujen elastisuutta.

Tuossa yllä olevassa kuvassa ovat nuo testaamani huuhteluaineet, joista siis tuo Pure nousi suosikikseni. Lavender Fields toimii muuten ihanasti lakanapyykissä, ja päätinkin säästää sen lakanapyykkipäiville. 🙂

Pyykinpesijän muistilista:

• Aloita pyykinpesu lajittelulla (väri
, pesulämpötila, materiaali
 ja likaisuus)
• Lue ja noudata aina vaatteen pesuohjeita
• Mikäli pesuohjetta ei ole, hyvänä yleisohjeena toimii: pese vaatteet 30 asteessa ja pikaohjelmalla

• valitse pyykinpesu-, sekä huuhteluaine pestävän pyykin mukaan

• Muista huoltaa myös pyykkikonetta. Jos pyykkikone jyllää taloudessasi lähes päivittäin, puhdistaminen on paikallaan jopa kerran kuussa: Mahdollisimman pitkä pesuohjelma, 90°C ja valkaiseva pyykinpesujauhe puhdistavat myös pesukoneen!

• Muista jättää pesukoneen luukku auki AINA pyykinpesun jälkeen!

Lisää vinkkejä pyykinpesuun, sekä enemmän tuotetietoa löydät Bio Luvilin, sekä Comfortin omilta sivuilta!

Mutta hei, kerro millainen on oma syksyn lempi- tai luottoasusi! Onko syyspukeutuminen tuttua ja turvallista, vai oletko innostunut uusista väreistä tai materiaaleista?

Kaikkien kommentoiden kesken arvotaan
kolme Bio Luvilin pyykinpesuaineen ja Comfortin huuhteluaineen sisältävää pakettia!
Kilpailun säännöt löydät täältä.

Save

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Save

Save


38 Responses to “syksyn suosikkiasu”

 1. anu says:

  Tuttua ja turvallista, mustaa ja harmaata, sinistä vähän. Mutta tuo sinun neuleesi vaikuttaa aivan ihanalta, mistä moinen? Ja noita HM:n farkkuja täytyy kyllä kipaista katsomassa, mikähän malli tuo mahtaa olla?

 2. jenna says:

  Mullahan meni kolmenkympin myötä pukeutuminen aivan uusiksi! Raivasin kaapista aivan kamalasti vaatteita pois ja myin ne kirpparilla. Teen tämän yleensä joka syksy, mutta vasta jälkikäteen tajusin sen olevan jonkinlaista uudistumista. Nyt kaapista ei löydy kuin parit farkut, yhdet suorat mustat housut, pari villatakkia ja vain yksi vähän siistimpi paita. Tarvetta olisi vähän paremmille t-paidoille, arkisemmille mutta silti siisteille paidoille ja hyvälle villatakille. Uuden laukun osti jo kolmenkympin kunniaksi. 🙂
  Muuten olen pukeutumisen suhteen etenkin syksyisin tuttu ja turvallinen ja vasta keväällä innostun enemmän väreistä ja materiaaleista. 🙂
  Syksyn luottoasuun kuuluu farkut, nilkkurit ja löysät neuleet ja vähän jo itseasiassa odotan, että saisin kaivaa kaapista ne muhkeimmat neuleet. 🙂

  Ihanaa päivää Emilia! 🙂

 3. Marine says:

  Minun syksyn luottoasu on mustat tiukat housut, tumma mekko/tunika ja converset, uloslähtiessä vielä nahkatakki ja viininpunainen huivi ja voila.

 4. Tuija says:

  Syksyn luottoasun perusta on farkut ja nyt uutena pitkä harmaa pehmeä neule tai neuletakki. Ja kotioloissa jalassa ehdottomasti villasukat 🙂

  Kerro tarkemmin noista farkuista,kiinnostaisi kokeilla, sopiiko omaan vartalonmalliin.

 5. Nina Vesterinen says:

  Minun vaatekaappini näyttää aika samalta kun viime syksynä. Keväällä ostin toki tummansininen puuvilla puseron joka on suosikki ja tuo esille minun silmän värit.IStin myös harmaan pitkän puseron johon on ihana vetää päälle.Uusia lenkkitossuja ostin äsken.Uusi syysta kui pitäisi ostaa väri saisi olla vispipuuron värinen.Muuten vaateiden väreistä minun vaatekaapista löytyy harmaata,mustaa,turkosisa, vaalean pun,sinistä.ITse käytön pyykkietikka joka antaa raikkautta vaatteissa ja raikastaa myös pesukoneen.Hyvä syksyn jatkoa.

 6. Satuj says:

  Syksyyn kuuluvat pehmeät ylisuuret neuleet, tiukat farkut, pörröinen huivi ja mukavat lenkkarit 🙂

 7. nelliX says:

  Musta pehmoneuletakki on mun luottosyysvaate. Mukaan kivaan arvontaan!

 8. Mari V says:

  Syksyn luottoasu on mustat tiukat housut, ohut pitkähihainen paita ja neuletakki ja lenkkarit. Kotona myös villasukat 🙂

 9. Heidi says:

  Syksyllä pukeudun mielelläni istuviin housuihin ja rennompaan neuleeseen ja vaihtelua asuun tuo huivit! Särmää asuun saa koroilla tai kauluspaidalla neuleen alla 🙂

 10. tytti says:

  En pajoa seuraa muotia vaan käytän samoja punaisia farkkuja ja neuleita.Mutta nyt ostin uutta luumun väriset farkut ,topin ja syystakin.Ihania tämän syksyn värit.

 11. SatuV says:

  Juuri noi samat shaping farkut mustana. Ja lisänä joku löysä ja iso neule. Noi farkut on kyllä parhaat, muotoilua en niin kovin huomaa, mutta tosi mukavat jalassa.

 12. Jonna says:

  Syksyn luottoasuni on Gina Tricotin Molly farkut, Rosemunden valkoinen pitkähihainen paita jossa hihansuissapitsiä ja rintakehän kohdalla myös kaulukseen asti. Sekä valkoiset Tommy Hilfiferin kangaskengät ja jotka vaihtuvat punertavan ruskeisiin nilkkureihin kelien kylmätessä. Laukuissa olen aina uskollinen nahalle ja tämän syksyn ja vuoden suosikkini on Campomaggi punaruskea käsilaukkua isompi laukku. Menee joko olan yli tai sitten kädessä kannettavaksi. Laukku josta en luovu ikinä. Sisälle laitan usein saman sarjan käsilaukun. Huivina käytän ikivanhaa Stylesnobin tähtihuivi tai Mulberry villahuivi. Kesällä löysin pitkän ilman nappeja neuletakin, ehkä väri maitokahvin hiekka kuvaa parhaiten (By Pia’s). Silmälaseja on kaksi toiset mustat ja toiset harmaat. Lempi tuoksu vielä löytämättä. Silti olen tyylilleni uskollinen ja panostan aina vaatteisiin. Luottovaatteet on aina maanläheiset ja valkoista, sekä helppo yhdistää toisiinsa.

 13. Milla says:

  Harvoin innostun uutuuksista vaan puen päälleni tuttua ja turvallista, tumman sinistä ja harmaata. Nyt innostuin farkuista, täytyypä käydä testaamassa.

 14. Satu says:

  Hei,
  Tykkään perusturvallisista valinnoista: sinisistä farkuista, neuleista ja neuletakeista beigen, mustan, sinisen ja murrettujen sävyjen maailmassa.Ja paidoissa tykkään valkoisesta.

 15. Tuula says:

  Farkut ja neule. Ja ehdottomasti villasukat, niin töissä kuin kotonakin. Nätin väriset nuo sinun kenkäsi.

 16. Maisa says:

  Rakastan syksyä pukeutumisen saralla (ja muutenkin)! Kesän jälkeen ihastuttaa ottaa esiin tuttu ja turvallinen, aina klassisen tyylikäs musta mekko – toimii aina ja saa kivasti erilaiseksi asusteita vaihtelemalla. Myös farkut menevät ympäri vuoden! 🙂

 17. Marita says:

  Farkut ja ohut neule, sekä se tärkein: espritin ihana kevytuntuvatakki <3
  PS. Bio Luvil on ollut luottopyykinpesuaineeni kohta 20 vuotta!

 18. Lau says:

  Kyllä samalla tutulla ja turvallisella mennään, eli sinisellä, mustalla ja valkoisella 🙂

 19. Anna says:

  Jotenkin syksyllä on aina ihana vetää mustat 100den sukkahousut hameiden ja arkimekkojen kaveriksi. Luottoasuni onkin mukava lämmin paita, paksut sukkahousut ja hame. 🙂

 20. Eija says:

  Hei. Samoilla linjoilla menee omakin (syys-)pukeutuminen. Farkut ja neule. Myös värimaailma noissa tutuissa rauhallisissa sävyissä.

 21. Kaura says:

  Neuleet, farkut, sporttiset kuteet, converset jalassa, kokonaisuutta vaihdellen. 🙂 Sävyinä sininen, musta, valkoinen, harmaa, pastellit (neon värejä jonkun verran).

 22. HeidiS says:

  Minun syysasuuni kuuluvat myös neuleet, farkut tai suorat housut, pehmoiset sekä lämpöiset huivit ja valkoinen peruspaitapusero- tämä kombo aina vähän eri twistillä, Bio Luvil on minun pesuaineeni, jota jo kotonani käytettiin eli niin tuttu ja turvallinen, HeidiS

 23. Minna says:

  Syksyn suosikkiasuuni kuuluu farkut tai mustat kapeat housut, valkoinen paitapusero, neule, huivi ja sitten jo melkein talvella lisäksi toppaliivi.

 24. MJV says:

  Samoilla linjoilla kuin moni muukin kirjoittaja eli neuletakki ja farkut ovat luottoasuni syksyllä. Neuletakki toimii myös takkina vielä ja alle voi laittaa lyhyempää tai pidempää hihaa säästä riippuen. Farkutkin voi syksyllä ola vielä hieman nilkkaa paljastavat. Tänä syksynä haluan myös käyttää enemmän hameita ja mekkoja.

 25. Johanna says:

  Luottovaatteisiin kuuluu farkut ja kiva neulepaita. Lisäksi nahkakengät ja nahkatakki niin kehtaa kulkea kaupungilla.

 26. Milla says:

  Syksyn myötä vaatteisiin hiipii taas lempiväri musta. Vaatteista päälle löytävät yleensä farkut, t-paita ja isohko neuletakki.

 27. katja says:

  Tänä syksynä olen innostunut murretuista sävyistä. Siniset farkut ja ihana iso villapaita toimii aina!

 28. LauraS says:

  Farkku- ja neulelinjalla täälläkin mennään. Kesäisin tykkään käyttää värejä ja printtejä, mutta syksyisin harmaa, beige ja viininpunainen on suosikkivärejäni 🙂

 29. Seija says:

  Syksyn luottoasuni on mustat farkut, musta pitkähihainen t-paita ja punainen huulipuna on se tämän syksyn juttu. Hyvää syksyä!

 30. Sari says:

  Väriskaala pysyy vuodenajoista riippumatta samalla musta-valko-harmaa-linjalla. Toki joitain väripilkkuja kaapista löytyy…murrettua oranssia esim. Ihanaa, tunnelmallista syksyä 😀

 31. Anne.H says:

  Syksyksi vaatteiden väri tummenee. Harmaata,mustaa,khakinvihreää ja tumma roosa. Lempiasu mustat tiukat vähän vahamaiset housut,pitkä neuletakki ja mustat nilkkurit.

 32. Tintti says:

  Kun suuriosa arjesta kuluu töissä, vaatetus on sen mukainen. Eli siistit mustat housut, valkoinen siistimpi pusero ja bleiseri tai neule, väriskaala hyvin klassista 🙂 mutta miksipä sitä vaihtamaan kun on hyvän systeemin löytänyt. Kivaa päivää 🙂

 33. Eevi says:

  Tuttua ja turvallista valko-harmaa-mustaa farkunsinisellä höystettynä. Siitä koostuu oma syksylookkini!

 34. Mini says:

  Luottoasuni taitaa olla aika samanlainen kuin sinulla..valkoista t-paitaa, harmaata neuletta, tummansinistä farkkua. En vain tunne oloani mukavaksi muussa

 35. Myy says:

  Mustaa, mustaa, mustaa ja suuria kuvioita!

 36. SAMP says:

  Suosikkivärejäni harmaata, tummansinistä, valkoista ja vanhanajan roosaa. Punainen on ihan no-no!

 37. Päivi says:

  Syksyllä pukeudun pehmoisiin harmaisiin neuleisiin ja luottoffarkkuihin (jos en urheiluvaatteisiin)

 38. Noona S says:

  Neuletakkeihin ja legginseihin tai strech farkkuihin, sekä huivi kaulaan 🙂

Kommentoi