home office – työhuoneen syyspäivitys

22.8.2017

Hellohello!

Lupailin eilen työhuonekuvia, joten täältä pesee! Ei tullut vihreää seinää, tai mitään muutakaan kovin radikaalia, mutta hei, aika pienillä jutuilla saa lopulta piristettyä vaikka mitä!

Meillä työhuoneen ehdottomasti suurin haaste on se, että huone toimii läpikulkutilana ja vieraat näkevät juuri tämän huoneen eteisen jälkeen (koska sitä olohuoneen ovea pidetään kuitenkin pääsääntöisesti kiinni). Samoin toki kuljemme myös itse tätä kautta, ja juuri siitä syystä sekainen työhuone aiheuttaa itselleni päänsärkyä. Kun pöydällä lojuu välillä kahden ihmisen paperityöt, ja hyvässä lykyssä pino puhdasta pyykkiä (vaatehuone on työhuoneen yhteydessä), ei yleisilme voi ollakaan kovin viimeisen päälle. Mutta se on sitä elämistä, ja elämisen jälkien täytyykin voida näkyä. Tärkeintä on kuitenkin, että työhuoneen saa nopeasti myös järjestykseen, eli tavaroille on omat paikkansa, ja yleisilme on paitsi kutsuva, myös käytännöllinen.

Noita työhuoneaiheisia postauksia kun selailee, niin huomaa tämän huoneen muuttaneen ulkoasuaan aika ahkerastikin parina viime vuotena. Kuitenkin itselläni on vielä melko tuoreessa muistissa sekin aika, kun huone oli pelkkä kylmä varasto (jonka läpi silti kuljimme), ja lattia täyttyi kaikesta siitä remonttirojusta ja muuttosälästä, jota ei saatu järkevämmin sijoitettua. Sillä sitähän tuo huone oli aluksi kokonaisen vuoden verran.

Pääosin työhuone on ollut jo tovin haluamassani kunnossa, mutta sen käytännöllisyydessä on kaksi heikkoa lenkkiä. Ensimmäinen on pursuileva työpöytä, ja toinen on samaa tekevä lattia. Nimittäin tässä huoneessa säilytetään joitakin soittimia, jumppakasseja, kuvausvälineitäni ja montaa muuta juttua, jotka eivät mahdu kaappeihin tai lipastonlaatikoihin. Niinpä nuo tavarat ovat useimmiten lojuneet vain tyhjän seinänpätkän edessä, nojaten ikkunan vieressä olevan kiinteän komeron oveen. Koska tuo komero nyt vielä sattuu olemaan kenkäkaappimme, on käytännöllisyyden kanssa ollut vähän niin ja näin.

Kun viimeiset viisi vuotta on kohta enemmän tai vähemmän remontoitu, tuntuu aika kivalta, että huoneiden ilmettä voi nykyisin muuttaa ilman sen suurempia remonttioperaatioita. Ja mikä parasta, muutoksen aikaansaamiseksi ei kulu montaakaan kymppiä. 🙂 Tällä kertaa selvittiin muutamalla säilytyslaatikolla, joihin erilaiset piuhat, johdot ja laturit, sekä kuitit, laskut ja lomakkeet sai nätisti järjestykseen. Lisäksi tarvittiin pieni hylly, joka nostaa ylimääräiset tavarat pois työpöydältä, sekä naulakko, joka nostaa lattialla lojuvat kamat ylemmäs ja helpottaa esimerkiksi siivousta. Tarpeeksi alas asennettu naulakko pitää pystyssä myös helposti kaatuilevat asiat, kuten vaikkapa kamerajalustan.

Isommat säilytyslaatikot (sini-musta-vihreä), sekä naulakko, ja hylly kannattimineen, löytyivät Ikeasta. Kirjavat säilytysrasiat ostin Indiskasta. Aikaisemmin hankittu, tasan ikkunan levyinen, Ikean Malm -lipasto hoitaa sen suurimman säilyttämisen vaivan ja työpöydän pukkijalkojen avulla esimerkiksi tulostin on saatu pois työpöydältä.

Parasta on kuitenkin se, että työhuoneen uusi ilme myös motivoi pitämään paikat järjestyksessä! 😀

Kivaa päivää, toivotaan, että aurinko jaksaisi tänäänkin paistaa!

Tallenna


9 Responses to “home office – työhuoneen syyspäivitys”

 1. Westend Mum says:

  Työhuone tosiaan kannattaa pitää omaa silmää miellyttävänä. Ihanassa ja inspiroivassa huoneessa ajatukset lentävät paremmin ja työt sujuvat 🙂
  http://westendmum.fi

 2. Hanna says:

  Tulipa kiva! Ihanan rauhallinen tunnelma 🙂

 3. Marika says:

  Nättiä, niinkuin aina! 🙂
  Mistä on peräisin tuo kauniin pyöreä terrakottaruukku?

 4. Hetukka says:

  Tää postaus sai mut ajattelemaan ekaa kertaa, miten tehä omaa asuntoa käytännöllisemmäksi. Oon pitkään miettiny, että tuntuu niin ankeelta kun jokaikinen kaappi tursuu tavaraa ja papereita. Nyt tajusin, että pitäis kiinnittää huomiota kaiken maailman lokeroihin sun muihin, joilla saan paperit järjestykseen pienen läpikäymisen jälkeen tietenkin. Sun kuvat oli myös hyvin inspiroivii siisteydellään ja tunnelmallisuudellaan. 🙂

  • Kiitos! Kiva kuulla, että inspiraatio iski! 😀

   Monesti käytännöllisyys ajatellaan visuaalisuuden puutteena, mutta itse olen sitä mieltä, että paras lopputulos on sekä käytännöllinen, että kaunis. Pitää vain kokeilla, mikä toimii missäkin kodissa ja missäkin huoneessa.
   Tsemppiä organisointiin! 😀

   • Hetukka says:

    Taidan kuulua siihen joukkoon, joka pitää käytännöllisyyden ja kauniin eri lauseissa. Tosin vähitellen alan ajatella, että niiden pitäisi ollakin samassa lauseessa. Täytyykin paineutua kunnolla asiaan. 🙂

Kommentoi