Päiväkahvilla

21.9.2017

Ihana auringonpaiste hiipi tänne ilostuttamaan iltapäivää vähän synkemmän aamun jälkeen. Oikein kaunista, ja houkuttaisi myös ulkoilemaan, mutta tänään ollaan kotona ja sisätiloissa pienen syysflunssapotilaan kanssa.

Potilaan nukahdettua sohvalle, havahduin tänään miettimään niitä aikoja, kun lasten unet rytmittivät päivääni. Sitä autuasta olotilaa, kun sai vauvan nukahtamaan päiväunilleen, ja pääsi itse nauttimaa rauhallisesta päiväkahvihetkestä. Joskus tuntui jopa, että se oli se koko päivän paras hetki. Toki aika oman lapsen seurassa on mittaamattoman arvokasta, mutta noiden pienten omien hetkien avulla arkea jaksoi kuitenkin eteenpäin. Samalla tajusin, kuinka paljon elämä on viime vuosina muuttunut. Kuinka nopeasti aika onkaan kulunut, ja miten moni päivä on valunut ikään kuin läpi sormien.

Kun tänään huomasin seuralaiseni nukahtaneen, oli ensimmäinen ajatukseni käyttää aika mahdollisimman hyvin hyödyksi. Sitten tuli se toinen ajatus; Nauti ja pysähdy! Keitin kahvin, otin pinon Habitaresta mukaan tarttuneita esitteitä eteeni ja leikin ajatuksella, että itkuhälytin saattaisi parkaista millä hetkellä hyvänsä. Mutta tiedättekö, en päässyt siihen fiilikseen. Ei se tunnu enää samalta! Jos jonkin, niin päiväkahvin merkitys on muuttunut viime vuosien aikana.

Ehkä sitä kahvikupposenkin ääreen pysähtymistäkin pitäisi harjoitella. Muistuttaa itseään, että ne pienet hetket ovat tärkeitä edelleen, vaikka olosuhteet erilaisia olisivatkin.

Niin tai näin, toivottelen teille kaunista iltapäivää.
Ja erityinen iltapäivätervehdys kaikille teille pienten lasten äideille, jotka olette kenties juuri saaneet nauttia siitä omasta pienestä hetkestänne. Muistin juuri, kuinka arvokkaasta ajasta siinä olikaan kyse! ♡

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


2 Responses to “Päiväkahvilla”

 1. Noora says:

  Hei, ensimmäisenä kiitos ihanasta blogistasi – saan tästä paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä päiviini 🙂 Erityisesti blogissasi ilahduttaa kuvat – niiden laatu ja ihana tunnelma jota niiden kautta tuot! Lueskelin joitakin valokuvaukseen liittyviä postauksiasi ja sain niistä paljon hyviä vinkkejä omaan kuvaamiseen. En tiedä eikö vain osunut nyt silmiin, mutta mietin mitä ohjelmaa käytät kuvien käsittelyyn? Tässäkin postauksessa on aivan upeat kuvat, tuo tummuus ja tunnelma on upeaa! Käytätkö jotain valmiita filttereitä kuviisi?

  Ja täällä eletään juuri sitä vauva-aikaa jolloin ne päiväuniajat todella ovat niitä arjen supertärkeitä hetkiä kun saa olla vain oma itsensä ja huolehtia omista tarpeista – vaikkakin, niinkuin sanoit ne hetket lapsen kanssa on kultaakin kalliimpia. Mutta kyllä sen vain huomaa että huonoina päiväunipäivinä on äiti vähän väsyneempi verrattuna niihin päiviin kun on saanut hetken rauhassa lukea lehteä, juoda kupin teetä ja nauttia palan suklaata!

  Ihanaa viikkoa!

  • Hei, Noora! Ja kiitos paljon, ihana kuulla, että saat täältä inspistä ja hyvää mieltä. 🙂

   Käsittelen kuvat Lightroomin avulla, ja siihen olen hankkinut pari VSCO:n filtteripakettia. Näissä kuvissa tuo valo on kuitenkin niin ihana, että kuvankäsittelyä ei ihan hirveästi tarvita. Tykkään kyllä leikkiä kuvilla, ja jos aikaa olisi voisin kuvata jatkuvasti. Tietokoneella kun istuu kuvia valmistamassa, aika tuntuu kuin leijailevan ja pääsen jonnekin omaan rauhaani. 🙂
   Kuvien käsittelystä en oikeastaan ole tehnytkään postausta, mutta kuvauksesta noin ylipäätään on tulossa juttua taas viikonloppuna!

   Vaikka en tänään päässytkään ihan siihen fiilikseen, kuin olin ajatellut päiväkahvillani pyrkiä, muistan kuitenkin tuon ajan ihan älyttömän hyvin. Tai no, esikoinen kun ei alkuun nukkunut, niin noista onnistuneista päikkäreistä muodostui sitten todella iso juttu omalle jaksamiselleni. Ja muistan hyvin, että pinnahan siinä oli kireällä, jos sitä omaa hetkeä ei päivään saanutkaan. Mutta hei, kyllä se 24/7 äitinä oleminen käy työstäkin, joten ei se ihme ole, että jonkinlaiset lakisääteiset olisi enemmän kuin tervetulleita! 🙂
   Tsemppiä sinne ja toivottavasti niitä hyviä päiväunipäiviä tulee teillekin mahdollisimman paljon!
   Kaunista loppuviikkoa! ♡

Kommentoi